çok kötüyüm arkadaşlar bişeyler yazın bana

deffne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
51
1
86
İçel Mersin
merhaba kk ya girdiğimde bu bölüme uğramadan edemezdim,bazılarının sorunları karşısında benimki önemsiz derdim.Ama dayanamıyorum, neden evlilikte hep sorunlar yaşarız,3,5 yıllık evliyim eşimle büyük bir aşk yaşadık halada çok seviyoruz birbirimizi 2,5 yaşında oğlum var.İlk başlarda herşey yolundaydı düğünümüzü kendimiz yaptık borcumuz vardı ama ikimizde çalıştığımız için fazla zorlanmadık.Son iki yıldır eşim iddaa denilen bi oyun hastalığına tutuldu, oraya yatırdığı parayla bi ev alıdık heralde, her defasında benden gizledi borçlarını ona yatırdığı parayı,ben hep sonradan duyuyorım 1 değil 3 değil,kaç defa ve hep söz verdi son diye gene yaptı ve yapıyor ve en son borcu bayağı var,benim biraz param vardı önceden her defasında yardım ettim arkasında oldum, maddi ve manevi olarak ama artık bende sıfırı tükettim,eşim son 6 aydır sürekli hayattan zevk almadığını yaşamak istemediğini söylüyor,intihar etmeyi filan düşünmüş,bana bi mektup yazmış ben size zarar veriyorum gitmem lazım diye,konuştum kaç defa zaten ben konuşurum o susar hep, kendini bize karşı suçlu hissediyormuş ondanmış,normalde alkol almazdı şimdi iki güne bir içer, dün gece gene içmiş aradı gelecem diye (bu arada eşimle ayrı yerleydeyiz yani 1 saatlik filan onun çalıştığı yerde kaynanmların yazlık evi var orda kalır, her zaman gelemiyor çünkü)bende alkollü iken yola çıkmasını istemiyorum, sen bilirsin dedim sadece, böyle dedim diye bana kızdı,zaten son zamanlarda sıkıntılarından dolayı banada soğuk, beni arama bidaha, filan dedi,senin için değil ama oğlum için ölürüm diyo falan işte,onu nasıl vazgeçireceğim bilmiyorum bu oyundan, kaç defa oldu ya insan bi çukura iki kez düşmezki, küstüm olmadı,kızdım olmadı, yanında oldum hep olmadı nerde yanlış yaptım ben ,şimdi de ben ölücem az kaldı, oğluma iyi bak diyor, bunları kimseyle paylaşamıyorum biraz teselliye ihtiyacım var arkadaşlar

şu an o kadar kötüyümki, zaten ben eşimle tartıştığım zamanlarda yemek bile yiyemiyorum herşey üzerime geliyor sıkıntıdan deliye dönüyorum neden böyle oluyorum bilmemki ,onu öyle seviyorumki, oda daha 2 hafta öncesine kadar seni uğruna ölebilecek kadar çok seviyorum diyordu ve sevgisinide belli eden biri eşim sürekli güzel şeyler söyler elimi tutar öper sarılır,şimdi soğuk bana,aldatma gibi bişey asla yapmaz,şuan ki sorun borçları, borçları yüzünden çektiği kredileri maaşından fazla eşim depresyonda borçlarında dolayı ne yapacam ya, onun böyle üzülmesine dayanamıyorum,

eşinizin psikiyatrik desteğe ihtiyacı var.
alkol ve kumar konusunda bir bağımlılık yaşıyor sanırsam.
bundan kendi kendine kurtulmaya çalışmış ama başarısız oldukça daha da umutsuzluğa düşmüş.
eşinize sakince bunu birlikte çözemediğinizi, yardım alırsanız aileniz ve kendisi için daha iyi olabileceğini söyleyin bence..

canım öncelikle geçmiş olsun mu deyim ne deyim bilemedim...
Allah yardımcınız olsun.

eşini ikna et bir psikyatra gidin...
çünkü alkol de başlamış bir de alkol bağımlılığı olursa daha derin bir çıkmaz olur...

bir de arkdaş çevresini değiştirmeye çalışın
1 saatlik yol bile olsa sizden ayrı yerde kalmasın...

ikna et onu
maden oğlunu çok seviyor onun da yanından ayrılmasın...
suçluluk duygusuna gelince....
eğer pişman olsa bırakmanın yollarını arar başka bir sıkıntıya sarılmaz alkol gibi....
sanırım sizin gözünüzü korkutup ona kızmnızı engellemeye çalışıyor.yanında olmanızı bekliyor...
siz mümkün olduğunca onun yanında olduğunuzu ama bu sıkıtıdan kurtulmak için çabalayacaksa yanında olduğunuzu hissetirin.

birbirinize destak olmaya devam edip pekala üstesinden gelinilebilir bu sorunların,
eşinizle konuşıp psikolojik destek almaya ikna edebilseniz keşke..

ben ona hep destek olmaya çalışıyorum ama o kendi kendine halletmeye çalışıyor,evet bırakmak için bi çabası yok kendinede söyledim kaç defa hiç uğraşmadın diye,psikolojik destek kabul etmez ki kocam,evet arkadaş çevreside çok etkiliyor biliyorum,ama hergün geliş gidişide kaldıramayız maddi yönden,

canım benim eşini hemen ikna edip bi psikoloğa götürmelisin alkol ve kumardan destek alarak kurtulabileceğini uygun bi dille anlat ona....
bence güzel bişekilde yanaşmayı dene...
senin ve oğlunun ona ne kadar ihtiyacı olduğunu anlat....
ona sevgini hissettir bence eşin boşlukta hissediyor kendini.....
sen ona şu anda kızgınsın ama biraz sabret önce eşinin psikolojisini düşünmen gerekiyo zaten eşinde alkol ve kumardan kurtulmaya çalışıyor anlaşılan...
allah yardımcın olsun canım.....
kaydirigubbakcemile5

Senin yapabilecegin tek sey onunla konusmak...bu bagimliligindan kurtulmak icin bir terapi yapmasi gerektigni anlatmak...lakin bunu kendi istemeli...kendi bu hastaligindan kurtulmak icin kesin kararli olmali...

Alkol...Kumar...Uyusturucu bunlardan kurtulmak istemeyen bir insan 50 tanede terapi yapsa faydasiz...

Beyinen bunu istemesi lazim....sen ona sadece destek olabilirsin...:teselli:

Allah yardimciniz olsun...:Saruboceq:

Bunun depresyon hastalığı belirtileri olduğunu send e anlamışsın. Öyleyse neden tedavi ettirmiyorsıun eşini? Aç interneti göster bu ölmek istemek hayattan zevk almamak bunların hepsi depresyonun tanımına birebir uyan semptomlar. Gidin bir hastanenin psikiyatri servisine büyük ihtimalle ilaç ve terapi falan gerekiyodur. Depresyon psikiyatrik bir rahatsızlık arkadaşım stres ve ayrıca beyindeki hormonlarla falan ilgili aç oku.

teşekkür ederim hepinize,bi tavsiyeye o kadar ihtiyacım vardıki,işin kötü tarafı bu borçlarını kapatmak için gene oynuyor başka çarem yok, neyle ödeyebilirim diyor.sağolun kızlar

ah arkadaşım belindeki onca ağrıyı çekiyor doktora gitmiyor, doktora gitmeyi sevmez,bunun için hiç gitmez ama genede konuşacağım

Bu iddia ise bildiğin kumar günah yani. Kumar da bir bağımlılık ve o da psikiyatristler tarafından tedavi edilen bir hastalık.

Bence direk psikiyatriste gidelim deme önce internetten depresyonun sebeplerini, belirtilerini ve tedavi yollarını anlatan bir yazıyı print et ve eşine zorla okut. O da konuyu anlayınca daha az itiraz eder bence. Kumar bağımlılığı ile ilgili yazıları ve tedavilerini de print edip okut. ıkna etmende faydası olabilir. Bak bu iş çok tehlikeli bir iş. Depresyon tedavi edilmezse Allah korusun intiharla sonuçlanabilen bir hastalık.

arkadaşların dediği gibi psikolojik destek alması şart.Ya yoksa kurtulamaz o illeten.Sizde kendinizi hemen koyvermeyin siz ayakta olmalısınız ki ailenizi toparlayabilesiniz.Anlıyorum kolay bir durum değil Allahım yardımcınız olsun inşallah.Bişeyleri vesile ederde onun o yanlış tutum ve davranışlarını tamamen engeller.Dua tek ilacımız derlere devamız..Dua et arkdaşım...:teselli:

evet bir çeşit kumar maalesef...
bir kereden birşey olmaz derler,hadi bir daha, bir daha ve
sonunu göremezsiniz...varını yoğunu hiç düşünmeden yatırırlar...
hatalarını anlarlar ama elde olanı kaybettikten sonra...
eğer imkanınız varsa,aynı şehirde iş bulun eşinize...
onu yalnız bırakmayın ve acilen uzman bir doktordan yardım alın...
eşinize bu durumda destek olmalı ve yanlız bırakmamalısınız diye düşünüyorum...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

evet canım hepsi günah kendiside biliyor, haydan gelen huya gidiyor işte, ama saatlerce pc nin başından kalkmıyor bunun için gece yarılarına kadar, artık gına geldi bana, bizimle geçireceği zamanı onula geçiriyor, kendisinede söylüyorum ona ayıracağın zamanı bize ayırsan diye, artık yüreğim yorgun düştü

benim eşimde iddia oynar ama hiç dozunu kaçırmaz..üstelik fanatik bir futbol tutkunudur..haftada iddia için ayırdığı belli bi para var..çok cüzi bi miktar..bende ara sıra kupon yaparım..eğlenceden öteye gitmez yani..eşin kumara çevirmiş olayı..kendim eşimde der hep,iddia aslında çok tehlikeli iradesi zayıf insanlar için,çünkü bağımlılık yapabilir kumar gibi der..bi kupondan kazandılarmı,arkası kesilmiyo..ya bunuda tutturursam filan diye çoğu erkek bu bataklığa düşüyo..bi tanıdık iddiadan 17 bin lira kazandı tek bi kupundan..tabi hemen arsızlığa vurdu işi..2 ayda 22 bin lira kaybetti( nasıl kurtulunur bimiyorum bu bağımlılıktan ..inşallah gerçekleri görür eşiniz..evinizin çocuğunuzun nafakasını iddiada kaybetmesi çok üzücü..aile büyüklerinizden yardım isteyin canım..

newlife arkadaşım bzimkide aynı dediğin gibi başladı, birkaç kupon ama biraz fazla kazanınca daha fazla insan hep fazlasını istiyor,çok denedim vazgeçirmek için, her defasında şu borçtan bi kurtulayım tövbe dedi, ama aynı değişen bişey yok, ben çalışmasam zaten evin ihtiyaçları karşılanmazki, yani bizim rızkımızı oraya yatırıyor ama ben hiçbir zaman bunu dile getirmedim,

ışte çırpındıkça batıranlardan bir sebep daha bu tarz oyunlar...

Borçlarını ya tutarsa, ya çıkarsalara bağlamış eşiniz bu durmdan eminim kendisi de memnun değildir ama artık dibe kadar çöktüğü düşüncesiyle gözden çıkarmış birşeyleri...

Lütfen çok acil yardım almanız gerekiyor siz elinizden geleni yapmışsınız anlıyorum ama sözünüdinleyebileceği aile büyükleri falan araya girmeli bence ki intihar gibi bir kelime çıkmış ağzından...

Allah yardımcınız olsun, inşallah bırakır ve düzeninize dönersiniz...

arkadaşım sana tek diyeceğim madem eşin bu illetten kurtulamıyor senin kıyıda köşede biriktirdiğin 2-3kuruşta gidiyor sen eşini psikiyatriste gitmeye ikna et. sende manevi destek ol ona. lütfen 2-3 kuruşunu onun zaafları için hibe etme ona. ha oyunu sen oynamışsın paran gitmiş ya da o oynamış senin 2-3 kuruşun gitmiş. sen ona verdikçe o oynar. lütfen 2,5 yaşındaki oğlyun hakkını böyle oyunlardan uzak duramayan eşine hibe etme.

ailesine söyle onlar ilgilensin sende manevi destek ol eşine ama bence artık maddi desteğini kes. bir yerlerden para geldiğini bilmesi onun için zaten o oyunu oynaması için teminat canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…