- Konu Sahibi waferwafer
-
hiç gitmedim jinekologa. bak sabahın kaçı oldu uyuyamıyorum ağlamaktan
hormon değerlerine kandan mı bakılıyor ? cok cahilim bu konuda . lütfen bilgi verin
hiç gitmedim jinekologa. bak sabahın kaçı oldu uyuyamıyorum ağlamaktan
hormon değerlerine kandan mı bakılıyor ? cok cahilim bu konuda . lütfen bilgi verin
canım bencede boşuna üzüyorsun kendini hem 28 günde gördüm adet diyorsun gecikme olarak kabul etmiyor dr lar 28 günde görülen adet en idaalidir sıkıntına gelince çarpıntı felan belkide yaşadığın her neyse ondan kaynaklıdır buda tabi kadınlık hormonlarımıza etki yapıyor bencede bi dr git sadece kan alıcaklar okadar için rahat eder25 günde bir regl oluyordum ve ortalama 4-5 gün sürüyordu.
3 ay önceki reglim 5 gün yerine 3 günde yoğun bir şekilde olup bitti
2 ay önceki reglimde yine 5 gün yerine 2 günde çok yoğun oldu ve 2.günün sonunda bitmişti tamamen.
geçen hafta ağır bir sıkıntı geçirdim ve Bu ay ki reglim 3 gün gecikti 28. günde oldum ve şuan 2.günündeyim normal bir regl gibi geçiyor.
ANCAK ateş basması - çarpıntı - uykusuzluk var. ayrıca sinirlilik hali ve bu yüzden ağlama isteği var. nereye baksam karşıma ERKEN MENOPOZ belirtisi çıkıyor. bunu düşündükçe sürekli ağlıyorum
yaşım 27 ve nişanlıyım. Ağlamaktan helak oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum. hiç kadın doktoruna gitmedim. hormon değeri nasıl ölçülecek.kandan mı ? baska birşeyden mi?
hayatımda ilk defa ateş basması ile birlikte kalp çarpıntısı + uykusuzluk + sinirlilik yaşıyorum. nereye baksam erken menopoz diyor.
ne yapacağım ben çok kötüyüm şuan(((
ne olursunuz bilgi verin bana
Sağolun kızlar. ellerimde titreme uykusuzluk sinirlilik ve sürekli olumsuz düşünme var. bir arkadaşımın ablası 30 yaşında erken menopoz oldu ve çaresi yok. aynı belirtiler bende baş gösterdi.
okuduğum bir yazıya göre 28 günde bir olan adet süresi kısalır ve tekrar uzarsa bununla beraber ateş basması - nabzı kulaklarda hissetme - uykusuzluk olursa %90 erken menopozmuş.
bendede 28 günden 25 e düştü şimdi tekrar 28 e çıktı. ayrıca 2 aydır adet sürem kısaldı. gece ates basması ve diğer belirtilerde var.
tarif edilemeyecek bir duygu Rabbim yardımcımız olsun. kadın olmak ne zor
doktora gidince bunları anlatacağım randevu aldım ama ay sonuna verdi hastane randevuyu. içimde korku ve sıkıntı var.
belki benim de başıma gelse ben de senin gibi stres yapardım ama sen bu kadar stres yapıp düşündüğün için de bunları yaşıyor olabilirsin yani belki erken menepoz falan değildir strestir ki bence öyle erken menepoz demen için bu durumu bir seneye yakın yaşaman lazım diye biliyorum ama sen yine de ihmal etme sağlık güvencen varsa özel hastaneye git bence devlet hastanesi jinekoloji açısından iyi değil ben kadın d-oğuma bayağı gittim için biliyorum hem özel de o kadar pahalı değil iki gün önce eltimi götürdük 25 lira ödedik özele devlette o kadar bekleyip sıkıntı çektiğine değmez
Malesef aşırı stres tespiti konuldu. benim adetim 4-5 gün sürerdi. son 3 aydır kısaldı. ayrıca 2 gün sürüyor ve kesiliyor kahverengi leke geliyor. ben bitti sanıyorum yarım gün sonra hopp yeniden kanama oluyor az miktarda 1 gün daha sürüyor..
bu ne demek oluyor sizce ?
edit : miktarında bir azalma yok daha yoğun geliyor ancak süre olarak kısaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?