• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haşimatosu olanlar bakarmısınız lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkür ederim.Ben hashımato hastası olan ama dogum yapan insanlar biliyorum. Öyle düşünmeyin öyle olsa doktor derki siz gebe kalsanız bile dogum yapamazsınız derler. Benm doktorum asla öyle demiyor . Kadın dogum hastalarının yarısını ben dgörüyorum bu durumda çok hastam var dedi. Allah ne zamanki nasip eder ozaman kucagımıza alırız. Bebek sahıbı olan herkes için geçerli. Allahın ol deyince önüne hiç bir şey durmadıgına eminim. Dua edeceğiz. Rabbim hayırlısını verecek inşallah. Bizim de sağlıklı bebeklerimiz olacak. Zamanı değilmiş demekki bizim için. Ben de öyle stresliyim ki öyle üzgünümki sizi anlıyorum. Ben de kaybetmeden hemen ilk defasında sağlıklı bebek dogurmak isterdim:KK43: ama vardır elbet bir vakti.
Haklısınız, Allahım inşallah bizimle birlikte bu yolda çaba sarf eden isteyen herkese nasip etsin size de tekrar acil şifalar diliyorum🤲🏻

Merhaba, anladığım kadarı ile sizde haşimato hastasısınız ancak hamilesiniz ve gebeliğiniz sağlıkla ilerlemiş öncelikle tebrik ederim, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Sizin anti tpo ve anti tg değerleriniz hangi seviyede idi acb? Ve daha önce düşük yapmış mıydınız? Benim 3 kaybım var ve tüm testlerimiz normal çıkıyor ancak anti tg ve anti tpo değerlerim çok olmasa da yüksek çıkıyor. Sizin değerleriniz hangi seviyedeydi acb? Bu konuda bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim
Benimde 2 kaybım var ama benim kayıplarımın sebebi rahim yetmezliği ve pıhtılaşma cıktı anti tpo degerlerim gebe kalınca yukseliyordu 300 lerdeydi en son doktor her zamn bakmadı anti tpoyu tsh ve t4 normalse sorun olmaz diyor

Merhaba, bende 3 düşük yaşadım. Bir çok test yapıldı ancak anti tpo ve anti tg ye yeni baktılar bugün bir endokrinoloji uzmanı ile görüştüm haşimato doğrudan düşük sebebi diyemem dedi romatoloji ile bir görüşün bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar için dedi. Sizin antikor seviyeleriniz kaç düzeyinde acb?
Canim bu nasil tespit ediliyor? Hangi degerlerden belli oluyor bu hastalik?

Hayır sadece tah yüksekliği ile anlaşılmıyor. Aynı zamanda troid bezinize usg ile bakılmalı. Anti tpo ve anti tg değerleriniz nasıl peki?
Bu degerleri bulamadim kan sonucumda. Ultrasonda baktirdigimda nodül var demislerdi sadece. Su an ilac kullaniyorum 50 lik nevotrin. Detayli baktirayim en iyisi.

Anti tpo kaç olmalı hastalık olmaması için
Ama o her hastanede farklı olabilir. Referans değerker farklıdır yani makinelerden dolayı. 0-9 arası diyor internet fakat eski tahlıllerimi baktım bitinde 0-34 aradı diğer hasstanede ise 0-60 aradı normal kabul edilmiş

Ama o her hastanede farklı olabilir. Referans değerker farklıdır yani makinelerden dolayı. 0-9 arası diyor internet fakat eski tahlıllerimi baktım bitinde 0-34 aradı diğer hasstanede ise 0-60 aradı normal kabul edilmiş
Teşekkürler yorumunuz için benimde bu yüzden kafam karışmıştı

Bende hasimato ve romatoid artrit hastasıyım tedavi görüyorum 1 buçuk yıldır çocuğumuz olmuyor klomen tedavisi görüyorum ☹️ Doktorum metotreksata geri dönmemiz gerek vücuttaki iltihabıniz artmış dedi ancak ben çocuk istiyorum o ilacı kullanmak istemiyorum ☹️ Bilmiyorum gerçekten zor bu hastalıklar öldürmüyor ama süründürüyor Rabbim yardımcımız olsun ☹️☹️☹️

Bende hasimato ve romatoid artrit hastasıyım tedavi görüyorum 1 buçuk yıldır çocuğumuz olmuyor klomen tedavisi görüyorum ☹️ Doktorum metotreksata geri dönmemiz gerek vücuttaki iltihabıniz artmış dedi ancak ben çocuk istiyorum o ilacı kullanmak istemiyorum ☹️ Bilmiyorum gerçekten zor bu hastalıklar öldürmüyor ama süründürüyor Rabbim yardımcımız olsun ☹️☹️☹️
Ben de hashimato + ankilozan spondilit + reaktif hipoglisemi ve hipotroidi var:) ha birde alerjik rinit. Hepsi birbirine baglı. Ankilozan için bana da ağır iğne şeklinde ilaçlar verdiler ama vurunmadım. Allaha şükür iyiyim Allahım ilk atak yaptıgındaki gibi yapmasın bir daha inşallah. Kesinlikle çok zor hastalıklar bir de bunun üstüne çocuk isteği ya da hamılelıkte sorun çıkınca gerçekten hayat berbat oluyor. Ama napalım Allah nasip eder inşallah🤲🏻

merhaba arkadaşlar, haşimato için Prof.Yeşim Erbil'e gitmenizi en azından araştırmanızı tavsiye ederim, ben de haşimato hastasıyım yarın randevum var, haşimatolu uygun gördüğü hastalarda lazer ile tedavisi yapılıyor.

merhaba arkadaşlar, haşimato için Prof.Yeşim Erbil'e gitmenizi en azından araştırmanızı tavsiye ederim, ben de haşimato hastasıyım yarın randevum var, haşimatolu uygun gördüğü hastalarda lazer ile tedavisi yapılıyor.
Merak ettim açıkcası dünyada böyle bir uygulama okumadım:) bize deneyimlerini paylaşırsan seviniriniz.

Back