• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötü bir dua ettim, var mıdır bunun tövbesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nilaysya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
6
1
1
26
Merhaba ben bir süredir dini anlamda zor bir dönemden geçiyorum bu süreçte inancım çok sarsıldı dün sabah ezanı okunurken somut bir kanıt için dua ediyordum sonra bir anda aklımdan düşünceler geçti bu düşünceler bana mı aitti yoksa vesvese mi bilmiyorum ancak Allah'a "Cesaretin varsa / yiyorsa (küfürlü bir kelime kullanarak) başıma x olayı gelsin" dedim. O an çok korktum ve hatırladığım kadarıyla tövbe etmek için dua da ettim. Daha sonra bugün yine dua ettim hatta dua ettikten sonra sabah ezanı okunurken yanlışlıkla ettiğim dua beni dinden çıkarmıştır diye korkup şehadet bile getirdim. Ama şimdi çok korkuyorum ya başıma çok kötü olaylar gelirse diye. Çok pişmanım resmen ölmek istiyorum. Allah beni affeder mi?

Tövbe kapıları her zaman açıktır sen yeter ki pişman ol ve tövbende sahici ol . En önemli husus da tovben de kararlı ol yani pişman olup tovbe edip 1 ay sonra yine aynı gaflete düşme tabi ki Allah bilir ama Allah affedicidir der dinimiz içini ferah tut istersen bir gün oruç tut ya da 4 rekat tövbe namazı kıl için daha rahat eder

Dini konu yasak ama şu dilinize bi sahip çıkın ya, her anlamda..
Bunu isteyerek söylemedim o an aklımdan geçti ne yazık ki OKB hastasıyım bir süre temizlik takıntısı yaşadım daha sonra bunlara düşünce okbleri eklendi ne yazık ki vesveselerim sık oluyor sonra hemen tövbe ediyorum ancak bazen korkuyorum tövbem kabul olmazsa diye

Bunu isteyerek söylemedim o an aklımdan geçti ne yazık ki OKB hastasıyım bir süre temizlik takıntısı yaşadım daha sonra bunlara düşünce okbleri eklendi ne yazık ki vesveselerim sık oluyor sonra hemen tövbe ediyorum ancak bazen korkuyorum tövbem kabul olmazsa diye
Üzüldüm.. Ama söylediğiniz şeye daha çok üzüldüm. Lütfen kendinize gelin vesveselerden kurtulma yollarını deneyin. Yardım alıyor musunuz?

Ölmek istiyorum dediğinize göre ölmekten beter bir şey istediniz ki bu kadar korkuyorsunuz sanırım
Ölümün ne şekilde geleceğini bilmediğimiz için ölmekten beter diyerek kesin bir yargı koyamayız bence hiçbir şeye ancak evet kötü bir şey istedim. Depresyon ve OKB hastasıyım ne yazık ki bu tür kendine zarar verme düşünceleri panik anında çabucak içine çekiyor beni...

Ölümün ne şekilde geleceğini bilmediğimiz için ölmekten beter diyerek kesin bir yargı koyamayız bence hiçbir şeye ancak evet kötü bir şey istedim. Depresyon ve OKB hastasıyım ne yazık ki bu tür kendine zarar verme düşünceleri panik anında çabucak içine çekiyor beni...
OKB için tedavi görüyor musunuz? İlaç alıyor musunuz?

Bu yüzdendir ki allah dua kapılarını sürekli açık tutmaz. Kimi dua kabul olur kimi olmaz… içinizdeki korku aslında zaten inandığınızı kalben hala bağlı oldugunuzu gösteriyor. Bundan sonra yapacagınız içinizi ferah tutup allah’a güvenip tövbe etmektir. Belki bu süreçle dini yöneliminiz artar inşallah

Sen yazinca direk okb dedim zaten.
Hic korkuya kapilma.bunlar okbnin en fazla gorünen belirtileri.
Bu sozler sana ait degil bunu kabul et.tekrar gelselerde umursama.unutma korkarsan büyür korkmazsan kucülür gider

Bunların vesvese olduğunu, gerçekdışı olduğunu idrak etmeye çalış, pişman olmuşsun, tövbe etmişsin, Allah görüyor biliyor durumunu, sorumlu değilsin istemsiz gelen kötü düşüncelerden de. Okb durumu icin destek aliyor musun?

Merhaba ben bir süredir dini anlamda zor bir dönemden geçiyorum bu süreçte inancım çok sarsıldı dün sabah ezanı okunurken somut bir kanıt için dua ediyordum sonra bir anda aklımdan düşünceler geçti bu düşünceler bana mı aitti yoksa vesvese mi bilmiyorum ancak Allah'a "Cesaretin varsa / yiyorsa (küfürlü bir kelime kullanarak) başıma x olayı gelsin" dedim. O an çok korktum ve hatırladığım kadarıyla tövbe etmek için dua da ettim. Daha sonra bugün yine dua ettim hatta dua ettikten sonra sabah ezanı okunurken yanlışlıkla ettiğim dua beni dinden çıkarmıştır diye korkup şehadet bile getirdim. Ama şimdi çok korkuyorum ya başıma çok kötü olaylar gelirse diye. Çok pişmanım resmen ölmek istiyorum. Allah beni affeder mi?
Allah ile mi inatlaştınız yani 🙄Tövbe edin ne diyeyim bilemedim 😅

bi Allah'a kafa tutulmadığı kalmıştı onu da gördük

Allah affeder de
Kul affetmek zorunda değil. Çenenize sahip çıkın. Her anlamda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back