Cok Korktum Kizlar Yardim Edin

--------------------------------------------------------------------------------

anneler ve anne adayları size yararlı olacagını düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. çünkü süt içiriyorsunuz mama veriyorsunuz, bunları bilmekte fayda var ama inşallah hiç kimse uygulamak zorunda kalmaz. ama aklımızın bir köşesinde bulunsun.il yapamaız gereken böyle durumda soguk kanlı olmak sakin olmak.

ilk yapılması gereken 1 yöntem bebegin bilinci açık ise;
1.Çok tercih edilen bir yöntem olmamasına karşın; bebek ayaklarından tutularak baş aşağı konumdayken sırtına hafif
darbelerle vurularak yabancı cisim çıkartılmaya çalışılır.

Bebeklerde Heimlich Manevrası( yabanci cisim çıkarma yöntemi )1- Bebeği sağ kolunuzun üstüne yüzükoyun yatırın ve başı aşağıya yönlendirin, sonra sırtının tam ortasına peşpeşe 5 kez vurun.

2- Bu kez bebeği sol kolunuzun üstüne sırt üstü yatacak şekilde çevirin.

3- Sağ elinizin 2 parmağı ile göğüs kemiğinin ortasına 5 kez bası uygulayın.
Bebek nefes almaya başlayana kadar ve yabancı cismi dışarı atana kadar sırta vurun ve göğüse bası işlemine devam edin!

hepinize sevgiler sağlıklı günlerr

Son düzenleme:
canım benim bebeğimdede oluyor annemin öğrettiğini yapıyorum iki kaşının arasına parmağımı koyup deriyi aşağı yukarı hareket ettiriyorum yada sadece yukarı çekiyorum hemen düzeliyor

Merhaba;
Bende biberonla süt verirken buna benzer bir olay yaşadım. Bir iki haftalıktı henüz ve biberonla doyuruyordum kuzuyu, birden tıkandı ne yatıysam çocuk düzelmedi en son yüzüne üflediğimde nefes almaya başladı ve tam 4 ay biberonu elime alamadım. Şimdi işe başladım ve mecburen biberon kullanıyoruz. Diğer tavsiyelerin yanı sıra korkmamanı ve endişelenmemeni tavsiye ediyorum gerçekten onlar çok güçlüler ve olumsuz ruh halimizden net bir şekilde etkileniyorlar. sevgilerimle

öyle bişey oldugunda ablamlar ve yengem ıkı kaşının ortasını sıvazlardı bebişlerinin işe yarıyormuş oylede. aklınızda bulunsun.

sevndim bacim ise yaradigina korkmana gerek yokmus bak hadi hayirlis bebisinle mutlu mutlu günlere panik yapma herne olursa olsun tamammi.. bebisinide senide öpüyorum canim.. :)

ahh canımmmm ben senın yasadıgının daha kotusunu yasadımmm mahvoldum oglum kucagımdaydı karnını doyuruyordum bırden tıkandı sırtını sıvazladım baktım yok yuzu kızardı napcamı sasırdım annem ve esım vardı yanımda esım karnına bastırdı oglumuzun ama olmadı sonra annem aldı ayy couk gıdıyo dıye bı bagırdı bende oglum oluyooo dıye aglamaya basladım oglum kendını tamemen saldı benı gorsen yerlerdeyım hıckıra hıckıra aglıyorum oğlum öldü diye bas bas bagırıyorum evın ıcınde ve annem oglanı ters cevırdı ayaklarından salladı suratını gorsen mos mor oldu yavrumun sonra kendıne geldı ama cocugun hıc sesı cıkmıyo elı yuzu buz gıbı oldu yemek te yemıyo bız hemen dr goturdum kntrol sonucunda ıyıydı allaha sukur
bu psıkolojı bende 2 ay surdu yanımda bırı olmadan emzıremıyordum ama alıstım artık yavas yavas ole bısey oldugunda bebegı kucagına oturtur gıbı yap ve yuzune nefesını uflee hızlı bı sekılde baktın olmuyo bu seferde sırtını sıvazla ama yatırmadn dık bı sekılde yada kucagında hızlı bı sekılde salla en son carede ayaklarından ters cevır salla bunları yapabılırsın benım oglum 3,5 aylık ve hala tıkanıyor careyı yuzune uflemekte buldum
panık yapma canım korkmada soguk kanlı ol hıc bısıycık olma annesı

canim yazini okurken bile tuylerim diken diken oldu cok uzuldum benimde iki cocugum olunca benim kizimda uc aylik oldu.guzelim bir annenin hayatinda yasayabileceyi en kotu duygu o panik anidir benimde defalarca oldu her ikisindede ay oluyorum sandim.onlar kendine gelse bile ben hickira hickira aglamam saatlerce kenbdime gelemedim.guzelim cok gecmis olsun yavrunu saglicakla buyutursun insallah allah butun bebekleri cocuklari korusun

canim yazini okurken bile tuylerim diken diken oldu cok uzuldum benimde iki cocugum olunca benim kizimda uc aylik oldu.guzelim bir annenin hayatinda yasayabileceyi en kotu duygu o panik anidir benimde defalarca oldu her ikisindede ay oluyorum sandim.onlar kendine gelse bile ben hickira hickira aglamam saatlerce kenbdime gelemedim.guzelim cok gecmis olsun yavrunu saglicakla buyutursun insallah allah butun bebekleri cocuklari korusun

EWET CANIM HALA AKLIMA GELDIGINDE O DAKIKALAR ODUM KOPUYO AMA ARTIK TECRUBEDEN MIDIR NEDIR BILMIYORUM O ADAR KORKMUYORUM TIKANICAK DIYE ALLAH KORUSUN TABI BEBISLERIMIZI COK FECI BI DUYGU KIMSEYE ALLAH YASATMASIN SENDE GULE GULE BUYUT COCUKLARINI CANIM a.s.

valla senin sütün cok o zaman bebek biraz emince süt kendiliignden akip hizli sekilde geliyo bebekde ne yapsin yutkunamiyor hepsini sen en iyisi biraz sag en iyi yöntem bu bence zaten bastan akan süt su yerindedir cok acik oluyo asil yaglisi sonradan geliyor yani yagli tarafini icmis olur zaten koyulasiyor sonradan emdikce bebek ben ikibucuk sene emzirdim kizimi

X