Cok Korktum Kizlar Yardim Edin

E

EU1

Ziyaretçi
Kizlar ya benim bir korkum var.Biliyorsunuz bir kizim var ve 1 ay 3 gunluk masallah hersey yolunda ve guzel gidiyo.Yalniz emerken bazen gogsum cok dolu oluyo tas gibi emmeye basliyo ve haliyle bir cekmede agzina bir suru sut geliyo ve heyecanla cektigi icin dozajini ayarliyamiyo ve nefes borusuna kaciyo sonra tabi nefes alamiyo cirpiniyo.Ilk baslarda cok korkuyordum ama simdi tecrube ettim hemen yuzustu ceviriyorum sirtina hafifce vuruyorum ve midesinden yukari dogru bastiriyorum.Hemen duzeliyo.Ama dun ve bugun daha bir agir oldu nefesini toplamasi uzun surdu ve ben panik yaptim anneme babama verdim hemen cocugu cunku ben ne yaptiysam olmadi ve cok korktum yavrum oluyo sandim.senağlama

Annem birseyler yapti olmadi sonra babama verdi babamda yapti birseyler sonra yan yatirdi baktik geldi kendine ama kuzum kipkirmizi oldu.Yani rahat kuzum 10 saniya nefessiz kalmistir.Simdi annem babam yanimda diye korkmuyorum ama onlar gidince tekrar boyle birsey olursa ne yaparim ben ya beceremezsem ya kuzuma birsey olursa Allah korusun dusunmesi bile beni olduruyo.Sizin basiniza geldimi geldiyse bunun en basit yolu nedir cunku doktorun dedigi ve gosterdigi sekilde yaptim duzelmedi kuzum bayagi sut gitti heralde borusuna.Simdi dunden beri kabustayim korkuyorum yardim edin tecrubelerinize ihtiyacim var kizlar..:enbuyukkk:

canım benim oğlumada aynısı oluyo korkma bebekler belli bir süre boğulmazlar sadece nefes borusuna giden sütü dışarı atmaya çalışıyor tabi bu arada nefessiz kalıyormuş gibi oluyorlar hemen yan yada yüzüstü çevir bunu doktorum söyledi

canım benımkıde oluyor hemen yan cevıyorum oda yutmaya calısıyor..

once sutunu sen bıraz cıkar sonra ver...

1 aylık civarı çok oluyodu bize de çünkü bebek güçlü çekmeye başlıyo ama nefesini ayarlayamıyor sonraları azalıyor merak etme bi de gazı ya da kakası varken emzirirken daha çok oluyor çünkü bir yandan da ıkınıyor ben panik yapmıyorum hemen bebeği dikiyorum ve göğsüme bastırıp sırtına vuruyorum bi de uyarmak için alnını ovuyorum hemen toparlanıyor

bende de ole olmustu oglumda canim korkma yan yatir kotu dusunme hemen
sen bir annesin anneler bebekleri icin herseyi yapar elinden gelen herseyi
sende yaparsin hic korkma canim benim

bendede oluyor bazen ama senin sütün çoksa emzirmeden önce sağ ki göğüsündeki yoğunluk bebeğini etkilemesin süt sağınca belki bu kadar hızlı akıp bebeği zorlamaz diye düşünüyorum..

Kuzucuğu tutuş şeklindende kaynaklanıyor olabilir bu durum. Başını daha dik tutyerimseniben

Cok sagolun kizlar arada oluyordu ama dun bayagi surdu duzelmedi ondan sonra korktum ve dusunce aldi beni bir daha olursa ve tek olursam ne yapicam diye.Ama yazilarinizdan sonra cesaret geldi demek kolay kolay bogulmaz cocuklar.Bende azcik nefessiz kalsa bogulucak saniyordum.

kuzum sagol basini dik tutmayi uutuyordum ona dikkat edeyim.birde heralde sut cok olunca dolandiramiyo o yuzden bogazina kaciyo.artik azcik sagip oyle vericem yoksa cok geliyo yavruima

ahh canımmmm ben senın yasadıgının daha kotusunu yasadımmm mahvoldum oglum kucagımdaydı karnını doyuruyordum bırden tıkandı sırtını sıvazladım baktım yok yuzu kızardı napcamı sasırdım annem ve esım vardı yanımda esım karnına bastırdı oglumuzun ama olmadı sonra annem aldı ayy couk gıdıyo dıye bı bagırdı bende oglum oluyooo dıye aglamaya basladım oglum kendını tamemen saldı benı gorsen yerlerdeyım hıckıra hıckıra aglıyorum oğlum öldü diye bas bas bagırıyorum evın ıcınde ve annem oglanı ters cevırdı ayaklarından salladı suratını gorsen mos mor oldu yavrumun sonra kendıne geldı ama cocugun hıc sesı cıkmıyo elı yuzu buz gıbı oldu yemek te yemıyo bız hemen dr goturdum kntrol sonucunda ıyıydı allaha sukur
bu psıkolojı bende 2 ay surdu yanımda bırı olmadan emzıremıyordum ama alıstım artık yavas yavas ole bısey oldugunda bebegı kucagına oturtur gıbı yap ve yuzune nefesını uflee hızlı bı sekılde baktın olmuyo bu seferde sırtını sıvazla ama yatırmadn dık bı sekılde yada kucagında hızlı bı sekılde salla en son carede ayaklarından ters cevır salla bunları yapabılırsın benım oglum 3,5 aylık ve hala tıkanıyor careyı yuzune uflemekte buldum
panık yapma canım korkmada soguk kanlı ol hıc bısıycık olma annesı

Son düzenleme:
canım bendede bazen oluyo ama hemencik yutuyo tekrar inş senin bi daha olmaz

güzel bacim ben böyle bisey hic yasamadim ama sen banyoya falan girdiginde gögüslerine ilik su ile masaj yap biraz akit..(ben öle yapiyodum ilk zamanlarda) damarlarin tikaniyordur bebiste cekince birden fazla bosaliyo haliyle olursada yan cevir yada yüz üstü yatir sirtina hafiften vur.. Daha emmeyi kavrayamamistir kuzum alisir yakinda merak etme korkmada korktukca daha cok panik olursun emzirirken burnuna falan dikkat et acik olsun... okey :) :)

cok sagolun kizlar hepinizin tavsiyelerini uygulicam iyiki varsiniz yav yoksam kafayi yiyordum valla takinti olduydu her emmede bogulucak yine diye.:çok üzgünüm:

sen sakin panik olma öle seylerde unutma sen annesin.... cocugun icin en dogrusunu sen bilirsin senden baskasi onu taniyamaz 24 saat senin yaninda.. tanimaya ugras kuzunu canim.... sen emzirirken o düsünceyle emzirirsen ayyy yine bogulmasin diye bilinc altina girersen sütün damarda kalir akmaz birden akar bunuda bil... kendini kasma rahat rahat emzir bebisini...

ene bu benim en çok korktugum şey karşı komşum saolsun bu konuda çok güzel şeyler söylüyor ilk hafta zorlanırsın diyor ama ondan sonra annelik içgüdüsü ögretiyor herşeyi diyor geçmişolsun canım benim

unutma bebeklerde bu olagan bir durumdur ama kendileri o kacan sutu tukurugu kusmugu disari atma yetenekleri var kafasini emzirirken duz tut ve mutlaka havlu ile o fazla sutu cikar bebekler agzinda sut biriktirmesini sever sakin ol aklina tikanicak diye surekli getirme baktin tikandii ters cevir gaz cikarirken ki gibi pat pat vur sivazla sonra dondur biseycik olmaz rahat ol canim benim

Kizlar dedikleriniz bana cesaret verdi artik tikanmiyo en onemli etken sanirim basini dik tutuyorum hafif o yuzden bogazina kacmiyo.cok ise yaradi tavsiyeleriniz hepinize cokk tesekkur ederim a.s.

canım birazcık sag sağdığını saklayabilirsin de
sağdığın zaman birden cok gelmez
bebişiin alnının ortasını ovuyor annem birde ters ceviriyor
korkma canım bişe olmaz

bak canım bogazına kacınca alınlını sıvazla yukarı dogru ıkı kasının ortasından anlına dogru hafıf hafıdf cek acılmasasa koltuk altından belını tutacak sekılde salla

canım ben daha önce bu konu hakkında bilgi vermiştim yabancı cisim yada süt v.b gıdaların kaçması halinde yapılması gerekenler alttki linkte var istersen iyice oku aslında ben bu konuyu bebişlerimizi düşünerek yapmıştım ama çook fazla dikkat çekmedi aslında çook ama çook önemli bir konu fazla okuyanda olmadı bence tekrar gözden gecirin okuyun çook önemlii geçmiş olsun canım
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=171979

canım tekrar sizin için kaydettim lütfen herkes baksın okusun bebişlerimiz içinn

Son düzenleme:
X