• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kitap okuma alışkanlığım olsun istiyorum ne yapıcam benn..??

ezgikc

Prensesimizle mutlu hayat :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
178
2
316
herzaman kalın kalın kitapları bitirenlere çook özenmişimdir..ben nedense 1 kitaba başlıyorum yarıda kalıyo..aslında güzel kitaplara başlıyorum popiler olanlara..ama ndense olmuyo.varmı aranızda benim gibi?:58:

popüler kitaplara yönelme sen de :) kısalarla başla mesela, sevdiğin türlere göre seç kitapları... ne tarz bişey olsa hoşuna gider mesela?

Kitaplardan ne kadar uzak olduğunuz popüler kitapları güzel olarak nitelendirmenizden ve POPÜLER kelimesini POPİLER şeklinde yazmanızdan belli.

Kısa hikayeler okuyarak başlayabilirsiniz önce. Zamanla sayfa sayısı çoğalır.
Tabi amaç okumak, kavramak ve okuduğumuzun hayatımıza katabileceklerini düşünmek olsun öncelikle, sayfa sayısı, kitabın kalınlığı değil.

bir kitabı zevkle okuyup bitirebilmen için öncelikle tamamıyla kitaba odaklanman lazım.

kitapta yazanları adeta yaşıyormuşcasına okuyup gözünün önüne getirmelisin yoksa o kitabı bitirmek sana işkence gibi gelir gözün sürekli sayfa sayısına kayar daha kaç sayfa var diye.

İlk önce ne tarz kitaplar sevdiğini keşfetmelisin. zaten sevdiğin tarzda bir kitap buldumu okuduğunda nasıl bittiğini anlamayacaksın...

Ben de çok kitap okurum ama kalın kitapları sevmem...
500 600 sayfalık kitaplar sıkar beni...
Çok sarması lazım o kadar kalın kitabı okumam için...

bence de hangi tarzı sevdiğinizi bulamamışsınız daha hangi tür filmleri seversiniz mesela burdan yola çıkarak da bulabilirsiniz ya da romandan uyarlanan dizilerden,sinema filmlerinden en sevdiklerinizle de başlayabilirsiniz gerçi o zamanda hayalleriniz kısılır ister istemez ama birde böyle deneyin derim

uyumadan önce alışkanlığı çok güsel bişey. eğer sürükleyici bi kitapsa uykuda müthiş alemlere dalıyorsun:) fantastik kitaplar serisine bak bence. FRP tarzı kitaplar müthiş

kolay kolay bır kıtabı yarım bırakmam.
tavsıye olarak deısık tarzda kıtapları okumayı dene en cok hangısını sevıosan o tarza devam edersın bylece sorun da kalmaz
zamana ıhtıyacın var

Kitaplardan ne kadar uzak olduğunuz popüler kitapları güzel olarak nitelendirmenizden ve POPÜLER kelimesini POPİLER şeklinde yazmanızdan belli.

Kısa hikayeler okuyarak başlayabilirsiniz önce. Zamanla sayfa sayısı çoğalır.
Tabi amaç okumak, kavramak ve okuduğumuzun hayatımıza katabileceklerini düşünmek olsun öncelikle, sayfa sayısı, kitabın kalınlığı değil.

zaten uzak olduğum için bu konuyu açtım.yani nasıl belli olduğunu çözebilmeniz iiçin değilll...insanlar bazı şeyleri yanlış yazabilirler dimi? yazmak için yazmayın lütfen. bi şeyler katın!!bu site fikir alışverişi için olsa gerek..yoksa gereksiz eleştirilere kimsenin ihtiyacı yok.

Kitap dostu olabilmek için, başlangıç kitaplarımız çok önemli gerçekten.
Sade bir dille yazılmış, fazla kalın olmayan, akıcı kitaplarla başlamışsak eğer
sayfaların nasıl tükendiğini anlamayız. Kitabın bitmesini istemeyiz.
Boşluk hissi yaşamamak için elimizin altında yedek kitaplar bulundururuz.
Okudukça anlama ve yorum yapma yeteneğimiz gelişir.
Gülse Birsel, İkbal Gürpınar, Duygu Asena, Emine Şenlikoğlu
Kitaplarıyla başlayabilirsin. Gerilimden hoşlanırsan başlangıç için Osman Aysu kitapları da
akıcıdır. Tavuk Suyuna Çorba Serisi de tavsiye edebileceğim kitaplardır.
Başladığın kitap seni sıkıyorsa hiç zorlama tatlım, doğru zaman olmayabilir. Bir süre sonra
aynı kitabı zevkle okuyabilirsin. Mademki okuma alışkanlığı edinmek istiyorsun gençlik
kitapları ile bile başlıyabilirsin.

En kısa zamanda seni verdiğim linkte göreceğime inanıyorum canım.
Her şey gönlünce olsun. :77: :54:
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-gunu/393159-kadinlarin-kitap-mekani-203.html

Her popüler kitap herkesin zevkine hitap edecek diye birşey yok ki tatlım.Sevdiğin,merak ettiğin ve ilgini çekebilecek alanda bir kitap seçimiyle başla bence ve akşamları normal yattığın saatten 10 15 dk. önce gir yatağa, her akşam uyumadan önce birkaç sayfa okursan hem uyumana yardımcı olur, hemde alışkanlık kazanmış olursun.

Sürükleyici romanlar kitap okumayı sevdirebilir. Örneğin bir öğrencim Harry potter serisiyle kitap okuma aşkı kazanmıştı.

bi kitabı okumadan önce, içeriklerini araştır
ve konularına göre sadece okumaktan hoşlanacağın kitapları oku.
gelişigüzel kitap seçersen sevdiğin kitabı okumak şansa kalmış olur ;)

diyelim ki seveceğini düşündüğün bi kitaba başladın ama okuyunca pek hoşlanmadın
okumaya devam etme öyle olursa
başka kitaba geç ;)

Okuma alışkanlığı kazanmak için kısa öykülerden oluşmuş kitaplarla başlayabilirsin.
bitirme problemi için biyografi ve tarihi kitaplar yerine sürükleyici bütünlüğe sahip romanları tercih et bence.
en önemlisi okuduğun kitaba odaklanıp hayal gücünü harekete geçirmen.
Ayşe Kulin Veda,Elif Şafak Aşk,Serdar Özkan'ın bestsellere giren kitabı Kayıp Gül başlangıç ve sürükleyecilik bakımından önerebileceğim kitaplar..

Son düzenleme:
İlginizi çekecek kitaplarla başlayın ve belli bir saat ayarlayın okumak için. Belirlediğiniz saate riayet edin, zamanla alışkanlık yapacaktır.

bende de şöyle bir durum oluyor bazen; bir çok arkadaşımın inatla tavsiye ettiği bir kitabı alıyorum, okumaya başlıyorum ve biteremiyorum. sonra da oturup düşünüyorum bu durum normal mi?
ama yolunu buldum, kitabı netten araştırıyorum varsa kısabir alıntı falan okuyorum. sonra kitapçıya gidip başından okuyorum 1 sayfa sonra ortasından 1 sayfa. ne kadar zamanını alır ki bu yöntem? hiç olmazsa paran gitmez.

Back