• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kararsızım

sevgii35

Kuzularım❤️❤️
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
1.373
15
683
Diğer
kızlar öncelikle nerden baslamalıyım anlatmaya bilemedim...benim 5 yıllık bi evliliğim 3 yaşında bi oğlum 10 aylıkta bi kızım var.suan çok küçük bi şehirde yasıyoruz.eşim burda mecburi hizmette o dok tor ben işletme mezunuyum ama çalışmıyorum.oğlum 1.5 sene sonunda hamile kalamayınca aşılama sonucu oğluma hamile kaldım ben dogma buyume izmirliyim eşimse doğuda bi ilde yasıyordu evlendik ve onun memleketine geldik kayınvalidelerde buradaydı vekafa yapılarımız biraz farklıydı ben rahat buyumuştum eşimin ailesi kapalı ve biraz dar fikirlilydiler ben uyum saglamaya gayret ettim basardım.ama zor bi sürecti eşimle boşanma raddesine geldik kac kez.aslında tek sorun onların yeni evli bi çift olarak bizi hiç yalnız bırakmayışlarıydı gezmeyi tozmayı berabervakit gecirmeyi çok severdik ama ailesi hep onlarla olmamızı onlara gitmemizi hatta mumukün olsa beraber oturmamızı istiyolardı.tamam ailesi anlıyorum benimde evlatlarım var ilerde beraber olmayı bende isterim onlar gibiama dozunda...oğullarının evi tabi gelicekler kalıcaklar.ama birazda mesafe sart.yeni evlenmiştik ramazana denk geldi...hergün iftara cagırdı kıramadım neyse dedim alışana kadar gidelim yalnız kalmasınlar.ama baktım sonu yok.bu sefer kış geldi evleri soğukmuş pat bize geldiler bi baktım 15 günlüğüne.daha biz evliliğimizi yaşayamamışız.sonra gittiler bu seferde yok sarma yaptım gelin yok börek yaptım gelin bide öğlen falan değil sabah 10da baslıyolar gel gel.e diyorum işim var evde.diiyolar 2 kişisiniz ev kirlenmez.12 de gidiyorum öğlen kayınbabam acar kapıyı surat 5karış evin yolunu bulabildinmi...kv o saatta yemeği yapmaya baslamış surat asık niye geciktin diye.eşim bigün nöbette bigün annesindeyiz..hiç yaşayamıyoruz evliliği tabi ben eşime kızıyorum eşim bana kızıyo.diyo aradıklarında musait değiliz de..eşimi aramıyolar beni arıyolar yok diyemem ben diye..neyse evde bekar kaynım var evliliğimizin 5 günü sabah 9 da annesi arıyo eşimi kardesin gelcekti gelmedimi diye..meger int işi varmış ben geceliklerle yeni kalkmışız ev biribirinde.e be insan evladı 30 yaşındasın bilmezmisin yeni evlilere o saatte habersiz gidilmez.int işin varsa int cafeler var.ama anlayış 0..onların istediği hep içli dıslı olmak.akşam pat diye aramadan gelirler..10 dk mesafede otururlar ama bizde kalırlar..yani çok çektim o yönden.kv suratsız muhabbet etmez öle oturur.çok farklıyız tek ortak noktamız eşimm.neyse 3 sene sonunda tayinimiz cıktı rahatladım derken oğlum 18 aylıkken kızıma hamile kaldım.doktor normal yollarla olması zor.hatta asılamaya bile sıcak bakmamış tüp bebek demişti.eşimde sperm sayısında sorun vardı.o yüzden korunmamıştık ve hamile kaldım.zordu cünki oğlum cok zordu.üstüne bide oğlumun değişik hareketleri vardı anlam veremediğim bazı seyler.diğer cocuklardan geriydi,degişiklik vardı ama büyükler hep geciştirirdi yok sunun oğluda böyle falan da falan...ama eşim anlamıştı bişeylerin yolunda gitmediğini.ama ben hamileyim diye üstelemiyordu..fakat benimde içim içimi yiyordu hem hamilelik hem oğlumun zorluğu bide üstüne bu fikir beni iyice bunalıma götürmüştü.çok stresli bi hamilelikti..eşim sürekli otizm ile ilgili seyler arastırıyodu.fakat ben oğluma konduramıyodum.ağlıyordum sürekli.krese yazdırdık faydası olur diye..neyse kızım doğdu oğlum 2 yasında ama hala konuşmuyo anlamsız hareketlere devam ediyordu.cesaret edip gittik cocuk psikiyatrisine.doktor oğlumun atipik otizm olabilecegini sölediği anı unutamam.biliyodum ama birinden duymak çok acıydı..kendimi toparladım oğlumla devamlı ilgilendim eşimde bende hep öğrettik oynadık.burda tektik yardımcı olacak ailemizde yoktu yorulduk biittik.krese de devametti buarada.ve 6 ay sonunda oğlum konuşmaya ve yasıtları gibi oynamaya hareket etmeye basladı.doktor bile inanamadı.şimdi çok iyi ama yanlızlıktan bunalmış.eşimin tayini izmire olmuyo.o yüzden eşime ailesinin memleketine gitmeyi teklif ettim oda ben ve cocuklar için nasıl ii olcaksa ötle olsun istediğini söyledi..ama ben korkuyorum eskisi gibi olmaktan.buarada kaynımda evlendi ve oğlumla yasıt bi oğlu ve kücük bide kızı var ve kv beraber oturuyolar.oğlum için kalabalı olması ii ama benböyle rahattım.oğlum için herseyi yaparım ama sizce yanlış bi karar mı olur?..annem ve diğer tanıdıklar artık iki çocukla seni çok beklemezler diyolar ama..gitsem 2 cocukla herzman gidemem.gitmesem kuserler...sizce napmalıyım eşim bana bıraktı tercihi..ve 1hafta içinde karar vermeliyimm yardım edin fikirlerinize ihtiyacım var..

oğlunuz şuan kreşe gitmiyor mu neden yalnızlık çekiyor?

Sen o aıleye bence zor kurtulmussun kı
tekrar nıye basına sarcaksın iş cıkarıyorsun uzak semtlerde haftada bır gorussenız yeter kendıne kesınlıkle iş cıkarma
cocuga cok ııyı ve egıtım sewıyesı guzel bır kres bul sen once

Oyun oyna resım cız cızdır ona ogretıcı ol mesela trt de cocuk ta bı cok ogretıcı program ızleyın.

Sakın gerı gıtme bunların ustune kayınvalden ustune tuz bıber olur cunku ama uzak semtlerı degerlendır bıde senn aılen nerde

O degıl cocuk tabı ılescek de sende cökersen o cocuga bakcak güçççç lazım !!!!!!!!

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla çoçuğun özel ilgi isteyen bir rahatsızlıkta. Bu yüzden senin çok iyi olman gerekki oğluna iyi bakasın, onun gelişimi olumlu gitmeye devam etsin. Eğer oraya gittiğinde senin ruhsal olarak sağlığın bozulacaksa ki evliliğinizin ilk yıllarında bayağı yaşamışsınız, o yüzden öncelikle kendini düşünerek bir karar vermelisin. Çünkü senin iyi olman demek oğlunun iyi olması demek.
Allah yardımcı olsun canım.

Bence kesinlikle kayinvalidenin yanina dönmemelisin,esin madem karari sana birakmis ,bu nedemek biliyor musun?Yarin öbür gün kayinvalidenlerle ilgili herhangi bir sikayet dinlemek istemeyecek,sen istedinde biz geldik diyecek.Deger mi kendini mutsuz hissetmeye.Cocugun icin uygun bir kres bulabilir, daha cok ilgilenebilirsin,hatta kendi anneni kisa araliklarla yanina cagirabilirsin.Ama sakin kayinvalidenin yanina dönmeyi düsünme.

oğlunuz şuan kreşe gitmiyor mu neden yalnızlık çekiyor?

gidiyor ama burda sosyal aktivite sıfır üstelik bi alışveriş merkezini bırakın market bile okadar azki..eşime ailesinden uzak baska bi sehir teklif ettim istemedi.bende oğlum için istedim.buarada oğlum krere yarım gün gidio ve sartları eğitimi çok ii değil buranın.ailem izmirde fakat orasıda olmadı mecbur kaldım.komsuluk yok akraba yok gidecek mekan yok oğlum sıkılıyo.haftasonları bile evde sıkılmasına yetiyo.1 ay izmirde ailemin yanındaydık oğlumda bisürü gelişme oldu.otizmden kurtuldu fakat ilgiye hala ihtiyacı var.kalabalık lazım oğluma..

Anladığım kadarıyla çoçuğun özel ilgi isteyen bir rahatsızlıkta. Bu yüzden senin çok iyi olman gerekki oğluna iyi bakasın, onun gelişimi olumlu gitmeye devam etsin. Eğer oraya gittiğinde senin ruhsal olarak sağlığın bozulacaksa ki evliliğinizin ilk yıllarında bayağı yaşamışsınız, o yüzden öncelikle kendini düşünerek bir karar vermelisin. Çünkü senin iyi olman demek oğlunun iyi olması demek.
Allah yardımcı olsun canım.

evet haklısınız ben iyi olmalıyım ki oğlumda ii olsun.
oğlum şimdi ii ama kalabalık içinde büyümeli içine kapanmaya çok meğilli.bide kaynımın oğlunu sayıklıyo.bu yüzden gitmeye karar verdim

gidiyor ama burda sosyal aktivite sıfır üstelik bi alışveriş merkezini bırakın market bile okadar azki..eşime ailesinden uzak baska bi sehir teklif ettim istemedi.bende oğlum için istedim.buarada oğlum krere yarım gün gidio ve sartları eğitimi çok ii değil buranın.ailem izmirde fakat orasıda olmadı mecbur kaldım.komsuluk yok akraba yok gidecek mekan yok oğlum sıkılıyo.haftasonları bile evde sıkılmasına yetiyo.1 ay izmirde ailemin yanındaydık oğlumda bisürü gelişme oldu.otizmden kurtuldu fakat ilgiye hala ihtiyacı var.kalabalık lazım oğluma..

Komsu cocukları fılan cagırsana cay fılan yapıp komsularını cagırsan cocuklarıyla ayrıca yarım gun kres az tum gun gonder durumunuz uygunsa

Son düzenleme:
Sen o aıleye bence zor kurtulmussun kı
tekrar nıye basına sarcaksın iş cıkarıyorsun uzak semtlerde haftada bır gorussenız yeter kendıne kesınlıkle iş cıkarma
cocuga cok ııyı ve egıtım sewıyesı guzel bır kres bul sen once

Oyun oyna resım cız cızdır ona ogretıcı ol mesela trt de cocuk ta bı cok ogretıcı program ızleyın.

Sakın gerı gıtme bunların ustune kayınvalden ustune tuz bıber olur cunku ama uzak semtlerı degerlendır bıde senn aılen nerde

O degıl cocuk tabı ılescek de sende cökersen o cocuga bakcak güçççç lazım !!!!!!!!

biliyorum...üstelik bi gidersem daha çıkamam o sehirden
ailem izmirde
çok ii değil burda kresler oyüzden gitmek istedim.izmir olmayınca mecbur kaldım

Komsu cocukları fılan cagırsana cay fılan yapıp komsularını cagırsan cocuklarıyla ayrıca yarım gun kres az tum gun gonder durumunuz uygunsa

tümgün gitsede 2 saati uykuda geciyo.ordada uyuacagı için.durumdan yana sıkıntı yok ama doktor bizden daha çok sey öğrendiğini yarım gün yeterli olduğunu söyledi..
kızım 10 aylık ve cok yramaz kimseyi kabul edemiyorum fazla.hem komsuluk çok ii deil burda

canım bence de gitme kv. nin şehrine. o insanlardan daha yeni kurtulmuşsun.
sen de önemlisin sonuçta. mutsuz olduğun bi yerde ne kadar durabilirsin ki?

Oğlun için öncelikle geçmiş olsun çok daha iyi olur inşallah...Eğer göze alabiliyorsan git kaynananların oraya.Ama en baştan tavrını çok iyi koru.Üüzlselerde kırılsalarda onlar her istediğinde gitme.Sen ne zaman istersen o zaman git.Eşinlede konuş bu konuyu.Eğer çok kararlı davranırsan,kendi ailene düzenine bakarsan herşey yolna girer.Ama bir kere taviz verdin mi hep beklerler.Çğırdılarında gelemiyorum de kapa telefonu 10 20 30 derken eninde sonunda vazgçecekler.Emin ol...

Hem çocuklarla kaynaşır çocuğun.Hemde her hangi bir durumda çocuğunu bırakabileceğin güvenilir bir yer olur.Mesafeyi korudun mu gerisi kolay...

Son düzenleme:
aileme çok uzak bikaç ilçe var çesme ,manisa falan var ama onlarıda ben istemedim

ne demek ben istemedim. siz öyle bir yazmışsınız ki iki seçeneğiniz var. ya bulunduğunuz küçük şehirde kalacaksınız ya da kayınvalidenin şehrinde. halbuki öyle değilmiş. neden izmire yakın ilçeleri, şehirleri fln yazmıyorsunuz, neden istemiyorsunuz?
önemli olan çocuğunuz değil mi? çocuğunuz oralarda hem daha aktif ve sosyal olur, siz de mutlu olursunuz.
hatta yakın olursa h.sonları ailenizin yanına da gitme imkanınız olur. neden nasıl istemiyosunuz anlayamadım ben!!!!!

ne demek ben istemedim. siz öyle bir yazmışsınız ki iki seçeneğiniz var. ya bulunduğunuz küçük şehirde kalacaksınız ya da kayınvalidenin şehrinde. halbuki öyle değilmiş. neden izmire yakın ilçeleri, şehirleri fln yazmıyorsunuz, neden istemiyorsunuz?
önemli olan çocuğunuz değil mi? çocuğunuz oralarda hem daha aktif ve sosyal olur, siz de mutlu olursunuz.
hatta yakın olursa h.sonları ailenizin yanına da gitme imkanınız olur. neden nasıl istemiyosunuz anlayamadım ben!!!!!

ii de cesme bize cok yakın deil hem manisada öyle..eşim ya memeleketi yada imir dedi izmir olmayınca tek secenegim kaldı

ii de cesme bize cok yakın deil hem manisada öyle..eşim ya memeleketi yada imir dedi izmir olmayınca tek secenegim kaldı

izmir değilse oraya en yakın olanı yazsın. yakın değil derken? kaç saat arabayla?
sonuçta diğer seçeneğiniz anlaşamadığınız bi kadınla aynı şehirde dipdibe olmak.
orda çok mu mutlusunuz siz? yani ortam olarak, gidilebilecek mekanlar olarak çok mu sosyal biyer?
bilemiyorum ama oraya giderseniz yanlış yapmış olursunuz, benim düşüncem bu..

Back