Çok kararsızım

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
781
1.184
113
31
Herkese selamlar
7 yıllık Mühendisim ve işsizim. 1 ay önce işten çıkartıldım. Sebepleri biraz karışık. Çok problemli sıkıntılı bir yerdi. Bir tek maaşı iyiydi. Şimdi işsizlik maaşına başvurdum. Büyük maddi sorunlarımız yok. Eşimin maaşı + işsizlik maaşı ile borçlarımızı ödeyip dikkat edersek geçirebiliriz bir süre. Biraz da birikimimiz var.
Şimdi.
Bir iş teklifi aldım. Maaş 65k. Yeni kurulan bir fabrika. Fabrikanın tüm sistemini kurmada yardımcı olmam lazım . Evime 20 dk mesafede. Ama servis konusu çözülene dek araç ile gidip gelmem gerekiyor. Çok yorucu ve tempolu olacak bir iş. Herşey sıfırdan olduğu için de çetrefilli.
Biraz daha bekleyip daha iyi fırsatları kovalasam mı ? Yoksa başlasam mı diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?
Tabi girdim denedim olmadı çıkayım desem bu kez işsizlik maaşım yanacak. O hakkımı da kaybedeceğim.
Bir de iş değiştirmek psikolojik olarak yorucu bir şey. Artık bir yere gireyim ve kalıcı olayım istiyorum

İs hayatınızdan ne beklediginize bağlı. Eğer yukseleyim, kendimi ispat edeyim,bir firmada en önemli isimlerden olayım diyorsanız bahsettiğiniz yer gayet iyi bunun için. Ama sakin,yorucu olmayan, çok sorumluluk almayacağım bir iş olsun. Gidip geleyim. Kendime aileme daha sakin kafayla vakit ayırayım diyorsanız bu iş öyle olmaz. Yeni Başlangıç yaptığı için. Tamamen ne istediğinize bağlı. Tabi ülke koşullarında bu işi kabul etmeyince daha iyi şartlarda bir yerin çıkacağının garantisi pek yok onu da düşünmek lazım.

Güvenilir, köklü bir yerse ben başlardım. sıfırdan inşaa ettiğiniz yerde yeriniz daha çabuk yükselir bence.

Sifirdan is kuracaksaniz temposu agir olur. Mesaiye kalabilirsiniz, is yukunuz fazla olur. Eger bunlar sizin icin sorun degilse mantikli.

Bir de ortalama maas araliginiz ne? Yani bu isi kabul etmeseniz de yaklasik maasla baska isler bulabilir misiniz yoksa beklediğiniz maastan yuksek bir maas mi?

Mühendislik piyasasını pek bilmediğim için soruyorum 7 yıllık mühendis için 65k az değil mi yahu

Kesinlikle başlamalısınız kimse size oturduğunuz yerden o parayı vermez

Kalan İşsizlik maaşınız da yanmaz

Örneğin 10 aylık işsizlik ödeneği almaya hak kazanan bir kişi 5. ayda iş bulursa ödenek kesilir. Daha sonra kendi isteği ve kusuru olmaksızın işsiz kalması durumunda kalan 5 aylık ödemeyi, herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın almaya devam eder

Bence düşük bi ücret bilmiyorum o kadar dert çekmeye değmez bu iş için sıfırdan başlama sıkıntı

İşsizlik maaşınızı hangi kurum veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…