çok kararsızım.ne yapmam,nasıl davranmam gerek?

ebruomt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
99
0
39
merhaba arkadaşlar,evlilik hayatım çok uzun olmasa bile 3 ayda yeteri kadar çok şey yaşadığımı düşünüyorum.ilk baştan anlatırsam beni daha iyi anlar ve bana daha iyi yol gösterirsiniz diye düşünüyorum.

şubat2010da eşim ile tanıştık.aşık olduk.kardeşimin eşi tanıştırdı.eşinim işi gücü iyi,benim ise biraz kötüydü.ev aldığım için borç ödüyorum.işim iyiydi ama onun yarısı kadar alıyordum..
onun 2.evliliği benim ilk evliliğim olacaktı.o alevi ben sünni idim.fakat bunlar aşılamayacak konular değildi.sonuçta medeni insanlardık. eşinim ilk evliliği 14 ay sürmüştü.anlaşamayıp ayrılmışlardı .inançlara saygılı kişilerdik.olması gereken de buydu.evlendik.temmuz2010da bu arada babası istemeye gelmedi.istenmediğim için değil oğluyla sorunlu yıllardır konuşmadığı için.
eşyalar ev hazırdı bana hiçbirşey alma var dedi.beyaz eşya halılar perdeler koltuklar yatakodası herşey...
ama yinede içim rahat olsun diye oturma odası ve salon koltuklarını aldı.
ben işimden ayrıldım.artık ev hanımıydım ama iş bakıyordum.kadınlık görevlerimi yerine getiriyordum.temizlik yemek vb...balayına gittik ve tartıştık.eşim aşırı sinirlidir.
bende onun sinirlendiği zaman ettiği küfürlere sinirlenir ona kızardım.yani sürekli kavga etmeye başlamıştık.kapıcıya selam vermedin odunmusun demeler,arkadaşlarıma soğuk davrandın asla seni arkadaş ortamıma çıkarmıcam demeler.temizlik yapsam da evi b....k götürüyor demeler.arasıra ayrı yatmalar,benim evde eski eşine ait resim vb.. bulmam ,tatile gittiğimiz zaman yüzme bilmediğim halde yüzmüyorsun ne kadar uyumsuz birisin demesi... daha çok nedenden dolayı kavga ettik
yine bir kavgamız oldu.dediki boşanmak istiyorum.anneni ara geldin dedi.peki dedim aradım.ama anladım ki eşim normal değildi.aşırı sinirliydi.anneme çabuk gel dedim.eşyalarımı toplamak için odaya girdim ve arkamdan gelip beni iteklemeye küfür etmeye başladı.sanırım sonum geldi diye düşündüm.beni dövüyordu 190lık boyu 120 kiloyla o ,168 47 kiloyla ben.gerisini siz düşünün kendimi duvarda buldum.kapıyı zorla açıp imdat diye bağırdıysam da nafile.neyseki annem geldi.onun ailesi ve aile dostlarımız geldi.benimki ağlamaya yalvarmaya başladı götürmeyin ben ölürüm onsuz demeye başladı.3-4gün geçti aile terapistine gitmeye ikna ettim 2 seans gittik.doktorun dediği sizde sorun yok eşiniz tek gelecek oldu.eşimin terapiye ihtiyacı vardı ama gitmedi.öfke kontrolü sıfır aytıca takıntılı biri olduğunu gördüm.aynı eve girmeden bilememişim.
en son kavgamız,gece hiçbir neden yokken ayrı yattı bende gece kalktım onu kaldırdım yatağa geç diye geçmedi.sabah kaltısını hazırlamadım bende .sabah yatağa gelip bağırmaya başladı.sen kendini ne sanıyorsun diye ve yine bir kavga koptu.yanımda yatmayan adama kahvaltı da hazırlanmaz,kapıdan uğurlanmaz da dedim.boşanalım dedi.tamam dedim.topladım eşyalarımı.yine sinir krizleri başladı ağlama gürleme...ama kesindi artık daha fazla taviz veremeyecektim.işe gitti bende araba çağırdım eşyalarımı koyup gideceğim.anneme haber verdim.o sırada kaynanam ve görümcem geldi.hiç sorunum yoktu onlarla.telde baya doldurmuş ki eşyalarımı camdan atmaya başladılar.nihayetinde gittim o evden.sonra dava açtı.01.10.2010 da.taleplerimiz olmadı.ben 1 hafta sonra telde msj yazdım.haklarımı alacağım diye bu sefer sanırım içkili halde seviyorum mesajları attı.ertesi gün ortak arkadaş aradı ,onun kararı kesin uzatmadan boşanın dedi.bende hakkımı arayacağım dedim.10ekimde sabahın köründe davayı geri alacağım asla boşanmıcam dedi.konuşalım yeni bir hayat kuralım dedi.kararımın kesin olduğunu dedim.boşanacaktım.dün görüşmeye ikna etti benin oturduk konuştuk.bana dediği ne yapacağız oldu.boşancaksak nasıl boşancaz birleşceksek nasıl olacak dedi.bende mantıklı olan boşanmak dedim.benden böyle bir karar beklemezdi kendisi.ben hep taviz veren seven taraftim
ama dedim boşanmak istemiyorsan psikoloğa gt tedavini ol sonra oturalım konuşalım dedim.olur yada olmaz dedim.ama senin psikoloğa gidip sağlıklı kararlar almanı istiyorum dedim.bozuldu tabi.bilmiyorum dedi.ama ne boşanalım dedi nede boşanmayalımm.belliki nabız yoklamaya gelmişti.
şimdi tekrar görüşmek isteyecektir önüzdeki haftalarda.
nasıl davranayım.
bu evliliği yürütmek mantıklı geliyor mu size.
her barışmanın sonunda aynı şeyler yaşandı.tekrar olurmu sizce?
açıkçası duygularım ile mantığım çelişmeye başladı
duygularım '' acaba olurmu diyor''
mantığım '' bu adam düzelmez ,düzelse bile yine eskisi gibi olur'' diyor

bu arada eşimin iyi yönleride var.ama inanın aklıma kötüler geliyor.o kinci biri biraz.ben ise evlilik de olur diyip küs kalmam asla

tamam mı devammı

sizin değerli fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
adam dunyanın en ıyı kocasıda olsa sınırlenınce benıri duvara çarpıyorsa ben bır dakıka yanına durmam...

Canınızı yolda buldunuz bır dahakı sınırlendıgınde sızı pencereden atmayacagına nasıl ınanırsınız......

adam dunyanın en ıyı kocasıda olsa sınırlenınce benıri duvara çarpıyorsa ben bır dakıka yanına durmam...

Canınızı yolda buldunuz bır dahakı sınırlendıgınde sızı pencereden atmayacagına nasıl ınanırsınız......

çok haklısınız ben de bu yüzden psikolağa gitmesini gerekirse ilaç kullanması gerektiğini ancak bu durumda tekrar oturup konuşacağımı söyledim.
kendisi avukat ona dediğim şey tekrar böyle bişey olursa senin hayatını kaydırırım dedim.o an gözündeki korkuyu gördüm.
ama ne olursa olsun tek bildiğim tedavi olması şart.

Aynen!!!

çok haklısınız ben de bu yüzden psikolağa gitmesini gerekirse ilaç kullanması gerektiğini ancak bu durumda tekrar oturup konuşacağımı söyledim.
kendisi avukat ona dediğim şey tekrar böyle bişey olursa senin hayatını kaydırırım dedim.o an gözündeki korkuyu gördüm.

Şimdi konuyu baştan sona okudum,çok üzüldüm.
Ama yaşadıklarınızdan çok sizin bu duruma çözüm aramanıza..
Bana göre küfür eden,şiddet gösteren adamın tedavisi yoktur..
Bu bir hastalık değil ki 2 hap içerek artık vurmasın,bağırmasın vs.
Kişilik bozukluğudur bu..
Heeee düzelir mi?
Psikolog değil psikayartiste gitmeniz gerek,uzun tedavi sonucunda belki iyileşir peki o sabrı siz ya da eşiniz gösterebilecek misiniz?
Sonuçta normal psikoloğa bile gitmeyen bir adamdan bahsediyoruz..
Bir insana muhtaçmış gibi davranırsanız o da kendini bişiy sanar..
Adam size elini ilk kaldırdığına zaten çekip gitseydiniz ve geri dönmeseydiniz bunun zaten devamı gelmezdi..
Allahım duvara çarpmak da ne demek????
Offffff offffffffffff

Son düzenleme:

eşının bu yaptıklarına karşı annesıde yanında onlarda gelıp eşyalarını camdan attı aılece degısıkler...

Kayınvalde gelıp arayı duzeltmesı sakınleştırmesı gerekmıyor mu

bu arada ılk eşınden nıye ayrıldı ılk esıyle hıc gorustunuz mu

neden evde hala onun resımlerı var

Sen onca dayakta sonra bir sans daha vermissin
Allaha büyük söylemiyim ama ben olsam ilk dayakdan sonra ayrilirdim

eşının bu yaptıklarına karşı annesıde yanında onlarda gelıp eşyalarını camdan attı aılece degısıkler...

Kayınvalde gelıp arayı duzeltmesı sakınleştırmesı gerekmıyor mu

bu arada ılk eşınden nıye ayrıldı ılk esıyle hıc gorustunuz mu

neden evde hala onun resımlerı var

annemin evine gittikden sonra görüştüm .kadın konuşmayı pek istemedi.anlaşamadık.çok farklıydık gibi şeyler söyledi.
evdeki resimlere gelince bana dediği unutulmuş.anneme at demiştim atmamış.ne kadar inandırıcı değil mi (!)

Aynen!!!

Şimdi konuyu baştan sona okudum,çok üzüldüm.
Ama yaşadıklarınızdan çok sizin bu duruma çözüm aramanıza..
Bana göre küfür eden,şiddet gösteren adamın tedavisi yoktur..
Bu bir hastalık değil ki 2 hap içerek artık vurmasın,bağırmasın vs.
Kişilik bozukluğudur bu..
Heeee düzelir mi?
Psikolog değil psikayartiste gitmeniz gerek,uzun tedavi sonucunda belki iyileşir peki o sabrı siz ya da eşiniz gösterebilecek misiniz?
Sonuçta normal psikoloğa bile gitmeyen bir adamdan bahsediyoruz..
Bir insana muhtaçmış gibi davranırsanız o da kendini bişiy sanar..
Adam size elini ilk kaldırdığına zaten çekip gitseydiniz ve geri dönmeseydiniz bunun zaten devamı gelmezdi..
Allahım duvara çarpmak da ne demek????
Offffff offffffffffff

aslına bakarsanız gittiğimiz dr çok değerli uzman psikiyatrist .ayrıca dr bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında çalışmış.çok iyi biri.onuda geçenlerde aradım.eşim barışmak istiyor dedim.bana dediği eğer belli bir süreçten geçerse düzelir .fakat asla bu süreci tamamlamadan onunla barışmayın.net olun.gitmesini söyleyin dedi.düzelmez diye birşey yok fakat istemesi gerek.ben şimdilik ilaç kullanmasına gerek görmüyorum. tedavi olmadan birleşmeyin dedi.
ben sabırlı biri olduğumu düşünüyorum.ama ben de daha çok gencim.keşke iyi olsak da evliliğim devam etse diyorum.3 ay çok kısa bir süre.
tedaviyi kabul etmezse( bu 2-3 gün içinde bana diyecek kararını) bende önüme bakacağım.davayı bu sefer içim acıyarak ben açacağım.
eğer tedavi olmayı kabul ederse ben telefonla dr ile irtibat halinde olup eşim düzelene kadar annemin evinde kalacağım.

aslına bakarsanız gittiğimiz dr çok değerli uzman psikiyatrist .ayrıca dr bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında çalışmış.çok iyi biri.onuda geçenlerde aradım.eşim barışmak istiyor dedim.bana dediği eğer belli bir süreçten geçerse düzelir .fakat asla bu süreci tamamlamadan onunla barışmayın.net olun.gitmesini söyleyin dedi.düzelmez diye birşey yok fakat istemesi gerek.ben şimdilik ilaç kullanmasına gerek görmüyorum. tedavi olmadan birleşmeyin dedi.
ben sabırlı biri olduğumu düşünüyorum.ama ben de daha çok gencim.keşke iyi olsak da evliliğim devam etse diyorum.3 ay çok kısa bir süre.
tedaviyi kabul etmezse( bu 2-3 gün içinde bana diyecek kararını) bende önüme bakacağım.davayı bu sefer içim acıyarak ben açacağım.
eğer tedavi olmayı kabul ederse ben telefonla dr ile irtibat halinde olup eşim düzelene kadar annemin evinde kalacağım.

Canı gönülden diliyorum eşinizin düzelmesini..
Uzman düzelir diyorsa zaten bana laf düşmez..
İnşallah herşey gönlünüzce olur..

Hiç kolay şeyler yaşamamışsınız, hem de 3 ay da.
Eşinizin tedaviyi kabul edeceğini ve düzeleceğini sanmıyorum.
Eğer tekrar dönerseniz, daha önce ki verdiğiniz 2 şanstan farklı birşey yapmayacaktır.
Eşiniz bu tavırlarından vzgeçmeyecek ama sıkıştığında da yine başlayacak yalvarmalara.
Bu sizin hayatınızda böyle sürüp gidecek, sonunda da zaten kopacaksınız.
Geri dönmeniz için çok ciddi değişimler görmeniz lazımdı, ama hiçbiri yok.
Sağlam duruşunuzu sergilemek en doğrusu.
Hakkınızda hayırlısı olur inş.

Canı gönülden diliyorum eşinizin düzelmesini..
Uzman düzelir diyorsa zaten bana laf düşmez..
İnşallah herşey gönlünüzce olur..
[/QUOT

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
keşke dr dediğine bende inanabilsem.
içimde inanın fırtınalar kopuyor.
mantığım duygularım savaşıyor.
kendime çok kızıyorum.bu kadar olaydan sonra nasıl hala ona karşı iyi birşeyler hissedebiliyorum diye.
sanırım bende normal değilim.yada bu ayrılma döneminin getirdiği bir süreç.

Bir de merak ettiğim,sizi bu kadar fena döven,küfürler eden adamı neden geri istiyorsunuz?
Yanlış anlamayın sadece soruyorum..
Kocam değil biri bana vursa,hakaret etse anında keserim iletişimimi..
Hele ki sevdiğim adamdan bunları görmek beni daha da incitirdi diye düşünüyorum..
Adam tedavi olsa,hatta melek bile olsa içimde ona aşk kalmazdı ki o yüzden devam edemezdim diye düşünürüm hep..
Ama sizin aşkınız dünyalar kadar büyük mü hani sabrederim iyileşmesini demişsiniz?
Peki aşk bu mu?
Bazen forumu okurken düşünüyorum,ben hiç aşık olmadım galiba...

Hiç kolay şeyler yaşamamışsınız, hem de 3 ay da.
Eşinizin tedaviyi kabul edeceğini ve düzeleceğini sanmıyorum.
Eğer tekrar dönerseniz, daha önce ki verdiğiniz 2 şanstan farklı birşey yapmayacaktır.
Eşiniz bu tavırlarından vzgeçmeyecek ama sıkıştığında da yine başlayacak yalvarmalara.
Bu sizin hayatınızda böyle sürüp gidecek, sonunda da zaten kopacaksınız.
Geri dönmeniz için çok ciddi değişimler görmeniz lazımdı, ama hiçbiri yok.
Sağlam duruşunuzu sergilemek en doğrusu.
Hakkınızda hayırlısı olur inş.

çok teşekkür ederim umarım hayırlısı olur benim için .
vicdanen de rahat olmak için elimden geleni yapmayı istiyorum.
olmadı diyip kestirmek istemedim hiç.
ilerde keşke tedavi ol deseydim diyip keşkelerle kendimi yiyip bitirmek de istemediğim için bu uğraşlarım.

hala acaba diye düşünmenize hiç bi anlam verebilmiş değilim..
kesinlikle sorunlu bi adam hasta resmen ki bunu en iyi doktoru söylemiş ona..
14 aylık süren bi evliliğinin neden bu kadar kısa sürede bittiğini hiç mi araştırmadınız..
bende hiç bi hak talep etmeyin ondan yakanızı sıyırmaktan başka..
inanamıyorum...
size ve ailenizin yaşadıklarına içinizde bulunduğunuz piskolojiye çok üzüldüm..
ailenizi de üzmeyin artık kesinlikle bitirin bu ilişkiyi..

Bir de merak ettiğim,sizi bu kadar fena döven,küfürler eden adamı neden geri istiyorsunuz?
Hele ki sevdiğim adamdan bunları görmek beni daha da incitirdi diye düşünüyorum..
Adam tedavi olsa,hatta melek bile olsa içimde ona aşk kalmazdı ki o yüzden devam edemezdim diye düşünürüm hep..
Ama sizin aşkınız dünyalar kadar büyük mü hani sabrederim iyileşmesini demişsiniz?
Peki aşk bu mu?

işin garip tarafı bende bunu kendime çok sordum.
ben bu kadar gurursuz birimiyim?
ben hala neden devam etmek istiyorum?
ben bunları hakettim mi?
bu kadar taviz neden? diye

çok büyük umutlarla evliliğe adım attım.emek harcadım çok şeyden vazgeçtim.ailemi işimi geride bıraktım.evliliğimde mutlu olmayı istedim.

şuan hemen koparıp atamamın nedeni sanırım gözümün önüne arada sırada güzel günlerin gelmesi.
güzel günlerimiz de oldu demek güzel günlerimizde olabiliyormuş .bunu sürdürebilirmiyiz acaba demem oldu.

kendime çok kızıyorum nasıl unutabiliyorum kötü günleri diye.
arapsaçına döndüm.

Peki aşk bu mu?

bazen fikirlerimiz uyuşmasada yazdıklarına tamamen katılıyorum..
çok şaşırdım arkadaşın hala bu ısrarcılığına..
bana yıllarca emek vermiş biri olsa karşımdaki evet ben onun için mücadelemi verirdim..
ama balayını bile saçma nedenler yüzünden bana zindan eden durduk yere tartışmalar çıkarıp beni öldüresiye döven benim le beraber olmadık sebepler yüzünden yine tartışıp küfürler yağdıran biri için bırak mücadeleyi mücadelenin m sini bile vermezdim..
eşinin düzelebiliceğine inanmıyorum açıkçası..dr düzelir desede hayatımın en güzel yıllarını feda etmek niye?
sakın yanlış anlaşılmasın bana kocalık yapan beni seven bana emek veren bi eşim olsaydı onla her yola baş koyardım ama böyle bir adamın yanında olmak bile ona verilmiş en büyük şanstır diye nitelendiriyorum ben..

ben bunları hakettim mi?

çok büyük umutlarla evliliğe adım attım.emek harcadım çok şeyden vazgeçtim.ailemi işimi geride bıraktım.evliliğimde mutlu olmayı istedim.

şuan hemen koparıp atamamın nedeni sanırım gözümün önüne arada sırada güzel günlerin gelmesi.
güzel günlerimiz de oldu demek güzel günlerimizde olabiliyormuş .bunu sürdürebilirmiyiz acaba demem oldu.

arapsaçına döndüm.

Peki aileniz?
Onlar acaba izin verecekler mi yeniden dayak yemenize?
Onlar da sizin gibi eşiniz tedavi olursa iyileşir,kızımız mutlu olur mu diyorlar?
Tamam anladım ben,sizin ruh haliniz normal değil,aileniz sizi bir psikoloğa götürse yardım almanızı sağlasa daha iyi olmaz mı?
Bakın ben boşanma sürecindeyken ailecek gitmiştik psikoğa.. O kadar delirmiştim ki anamı babamı da zıvanadan çıkarmıştım..
Yaşadıklarınız kolay değil anlıyorum ama birinin size yardım etmesi gerek.

ben bunları hakettim mi?

arapsaçına döndüm.

bence direk boşan.emek sarfetmişin ama olmamış söylediğin gibi.

hem sana hem ailene yazık...

ki eşyaların camdan fırlatılmış...

ne oulrsa olsun eşin boşanmak istiyorum dese de kaynananın öyle yapmaması gerekirdi....

boşan ve kendine yeni ,düzenli bi hayat kur.

Peki aileniz?
Onlar acaba izin verecekler mi yeniden dayak yemenize?
Onlar da sizin gibi eşiniz tedavi olursa iyileşir,kızımız mutlu olur mu diyorlar?
Tamam anladım ben,sizin ruh haliniz normal değil,aileniz sizi bir psikoloğa götürse yardım almanızı sağlasa daha iyi olmaz mı?
Bakın ben boşanma sürecindeyken ailecek gitmiştik psikoğa.. O kadar delirmiştim ki anamı babamı da zıvanadan çıkarmıştım..
Yaşadıklarınız kolay değil anlıyorum ama birinin size yardım etmesi gerek.

annem zaten istemiyor.oturup benimle saatlerce konuşuyor.hak veriyorum.kesin boşanacağım diyorum.
sonrasında rüyalarıma giriyor.onunla mükemmel bir çiftmişiz gibi rüyalar...
sonra bana mesajlar atıyor seni çok özledim vb...
verdiğim doğru karar duygularım yüzünden altüst oluyor.
kesinlikle boşanmak en doğrusu.fakat çok zor bir süreç.ağlayamıyorum.ruh gibi oldum.
ama sizin fikirleriniz sayesinde evet ben doğru karar vermişim diyorum.kendimi daha çok motive ediyorum.demekki herkes aynı şeyi düşünüyor .
ebru kendine gel bir ömür böyle geçmez diyorum.
inanın burada yazılanlar da benim için çok önemli.

annem zaten istemiyor.oturup benimle saatlerce konuşuyor.hak veriyorum.kesin boşanacağım diyorum.
sonrasında rüyalarıma giriyor.onunla mükemmel bir çiftmişiz gibi rüyalar...
sonra bana mesajlar atıyor seni çok özledim vb...
verdiğim doğru karar duygularım yüzünden altüst oluyor.
kesinlikle boşanmak en doğrusu.fakat çok zor bir süreç.ağlayamıyorum.ruh gibi oldum.
ama sizin fikirleriniz sayesinde evet ben doğru karar vermişim diyorum.kendimi daha çok motive ediyorum.demekki herkes aynı şeyi düşünüyor .
ebru kendine gel bir ömür böyle geçmez diyorum.
inanın burada yazılanlar da benim için çok önemli.

İnanın neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum..
O yüzden psikoloğa gidin diyorum..
Kolay değil bunu kabullenmek..
Ama bir profesyonelden yardım almak insanın hayata bakış açısını değiştiriyor..
Msjlar,aramalar bunları da çok iyi bilirim..
Öyle bir hayatınız değişecek ki o aradığı zaman kaale bile almayacaksınız..
Size telefon numaranızı değiştirin vs. demem ben değiştirmedim çünkü..
Ama artık ekranda onun ismini görünce içim yanmıyor..
Çünkü hiç bir kadın bayıla bayıla boşanmaz..
Siz de bu kararı alınca canınız da acısa,gecelerce ağlasanız da bir gün durup diyeceksiniz "iyi ki boşandım" diye!
O güne kadar sabır,sadece sabır..

X