canım ben zamanında bankacıydım istifa ettim. bizim şubede kimya mezunu bi arkadaş vardı. bu devirde referansın varsa girersin bankaya. yani bir işletmeci yada süt ürünleri mezunu aynı kategoridedir.
açıklamalar için çok çok teşekkürler canım çok iyi oldu bunlar
birşey daha soracağım ben
yani illa ki devlet olmasa da olur ne bileyim şirketlerin ithalat ihracatında ya da banka ve finans memurluklarında çalışamaz mım sence akannehir
canım ben zamanında bankacıydım istifa ettim. bizim şubede kimya mezunu bi arkadaş vardı. bu devirde referansın varsa girersin bankaya. yani bir işletmeci yada süt ürünleri mezunu aynı kategoridedir.
anladım tatlım
ben şöyle düşündüm hep hani devlete giremesem de en azndan bir şirketin ithalat ihracatında görev alabilirm dedim ama bunlar için de hep referans lazım
nefret ediyorum bu ülkede yaşamaktan hele ki şu zamanlarda bunu iyice anladım kızlar ya
Böyle düşünme hayatım... Ben mezun olduktan sonra 5 işyeri değiştirdim.. Hiçbirine de tanıdık vasıtasıyla girmedim.. Hep kendi referansım kendim, ve daha önceki işyerimde kazandığım tecrübeler oldu...
Ne bu kadar karamsar ol, ne de MİT dışişleri konsolosluk gibi gerçeklikten uzak hayaller kur....
Ama yıldız teknik değil marmarayı tercih et....
Bankada şubede çalışmak seni mutlu edecekse okuduun bölümün önemi yok.. Basit matematik bilgilerin varsa bankanın yaptığı sınavları rahatlıkla geçer bireysel yada kurumsal müşteri temsilcisi olup gişede falan rahatlıkla çalışabilirsin..
Ama bankaların genel müdürlüklerinde üfettiş ve müfettiş yard. olarak çalışmak istiyorsan İİBF mezunu olman gerekir....
ben farklı bişey mi söyledim fisfisfis
müfettişliği sormadı,
banka ve finans memurluklarında çalışamaz mım sence ?demiş
şu saate kadar hedeflerini ortaya koyamaman çok ilginç olmuş.bence bir öğrenci en geç lise sonda ne istediğine karar verip hedefini ona göre yoğunlaştırmalı.çok geç...
merhaba canım.. öncelikle düşüncelerinde çok haklı olduğunu söylemek isterim.. ben de tercih yaparken iç mimarlık ve çevre tasarımı yazsam mı diye düşünmüştüm çünkü çevremde iibf okuyup aç mı kalacaksın diyen çok kişi vardı. ancak şu bir gerçek ki uluslararası ilişkiler benim için bir aşktı ve hala da öyle.. o yüzden iyi düşün derim..
ayrıca bölümü hakkını vererek okumak istiyorsan o kadar kolay değildir mezun olmak. araştırmaya açık olmalısın oldukça aktif bir hayatın olursa gerçekten hakkını verirsin bölümün yoksa sıradan bir iibf mezunu olursun.
yıldız teknik konusuna gelince önce ileride ne yapacağını iyi düşün ama yıldız teknik'in hiç birine yardımcı olacağını sanmam çünkü adı üstünde teknik alanlarda iyi bir üniversite.. sana nacizhane tavsiyem devlet kadrosunu kafana taktıysan ankara, gazi ya da istanbul üniversitelerini gözden geçirmelisin.. devlete girmek için bildiğin üzere kpss denen bir öcü var onu da sadece us iliş. ile geçemezsin ortalamanı yüksek tutarsan maliyeden çiftanadalı tevsiye ederim. özel sektör istiyorsan kesinlikle ingilizce eğitim veren bir üniversite seç boğaziçi, hacettepe vs.. çünkü ingilizce eğitim veren üniversitelerde anlatılanların zevkini bir müddet çıkaramazsın. tabii bu benim düşüncemdir.
ayrıca istanbullu değilsen istanbulda yaşamak kolay olmayacaktır ama istanbulluysan da şehir dışında okumak çok şey kazandırır insana.. tabii böyle bir bölümü ankarada okumak da bir çok açıdan işine yarar.
bunları nerden biliyorum diyorsan hepsi başımdan geçen şeyler.. =)
tabii hepsini yok sayıp akademisyen olabilirsin ki bana göre akademisyenlik için en güzel bölüm uluslararası ilişkilerdir..
aklına takılan olursa sor.
canımmm arkadaşlar söylemiş zaten tüm yorumlara bakmasamda gördüm ben de yıldız teknik yazma dicektim zaten sonra istanbul demişsin
puanın yetiyosa ve gitme imkanın varsa düşünme ankara ünv yaz.
ist mezunu da kendini geliştirmesine ve cevresine baglı olarak iş bulur tabi ama kuru kuru 4 yıl okuyup mezun oliym dersen sonradan pişman olabilrsn
ayrıcaa bi arkadas demişki konsoloslukta calışmak icin elcilik icin falan fazla ümitlenme
yanlış anlaşılmasın o arkadası eleştirmek icin söylemiyorum, zaten haklı da
bu devirde ataşe vs olmak icin gerekli üç şey var, bunlardan birini saglayabilirsen olur, ümitsiz de düşünme lütfen
ya bi akraban eşin dostun olucak, malesef o ayrı bi saltanat, resmen babadan ogula geciyo :S
ya mülkiyeli olucaksın
ya da galatasaray lisesi veya üniversitesi mezunu olucaksın (bundaki esas olay fransız bilmek, cünkü ing zaten herkes bilio gözüyle bakıyolar, alm genelde ikinci yabancı dil olarak tercih edilio ve fransızcaya göre daha kolay oldugu icin. fransızca aşırı derecede farklılık yaratıyo)
eger elcilik falan düşünüyosan benim önerim mutlaka fransızca kursuna gitmeye calış canım
bu konuda bi öneri istememişsin gerci ama, yine de söyliym dedim
umarım seni hayattan beklentilerine kavuşturucak biyere yerleşirsin
ben de aynı durumdayım bu arada
puanım da baya yüksek, ist hukuk yazsam puanı cöpe atıyomuşum gibi geliyo ne istediğimi bilmiyorum
etrafımda cok mimar var, ic mimarlık yazcam bilkentte yine de, normalde cogu iş bulamaz onların ama biz varken sen boşta kalmazsın dediler
siyasetten psikolojiye herseyi yazcam ama benbu mesleklerin hic biri beni ne mutlu edicek ne de mutsuz
hakkımızda hayırlısı, cok uzun yazdım kusura bakma =))
Ben istanbul üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişiler öğrencisiyim 4. sınıfa geçmiş bulunuyorum bu sene. Öncelikle bu bölümü Yıldız Teknik'te okumanı tavsiye etmem adı üstünde teknik bir üniversite bizim bölümümüz ise tamamen sözel. Ayrıca Yıldız Teknik'te bu bölümü okuyan arkadşlarım da var onlar da okullarından pek memnun değiller bölüm açısından. Marmara ya da İstanbul Üniversite'sini tercih etmeni öneririm. Bölüm oldukça sözel okumayı ve arıştırmayı çok sevmen lazım bir de oldukça tarih içeriyor haberin olsun tarihe de ilginin olman lazım biraz yoksa olsukça sıkıcı bir bölüm olabilir. Bizim bölüm iktisat fakültesinde bir de sadece uluslararası ilişkiler var o da siyasal bilgiler fakültesinde. Dersler konusunda çok bir fark yok ama iktisat fakültesi olması ilerde özel sektör düşünürsen sana daha yararlı olacak gibi. Bir de sadece özel sektör masa başı bir iş istiyosan bu bölüm yerine ingilizce iktisat ya da ingilizce işletme de okuyabilirsin. Bizim bölümün özellikle belli bir alanı yok yani hem her şey olabilirsin hem de tam bir iş koluna ait bir meslek değildir. Şimdilik bölüm hakkında diceklerim bu kadar sorun olursa bekliyorum.
ya cnm gerçekten de çok tarih var mı içeriğindeyani ama ben sadece uluslararası ilişkiler istiyorum siyaset bilimi değil yine de çok mu tarihi acaba ben nefret ederim tarihten yaa bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?