merhabalar bu aralar kafam çok karışık sizlere danışmak istedim fikirleriniz bnm için çok önemli...
öss ye girdim sıralamam da gayet iyi ama ben nereye gidip ne okuyacağım konusunda kararsızım çok... bilmiyorumkismile
yani beni neyin mutlu edeceğini ne istediğini tam olarak kestiremiyorum
geleceğim için çok önemli bu hafta
sıralamam istanbulda birçok yere tutuyor ben eşit ağırlık öğrencisiyim...
benim istediğim hep masabaşı işler oldu büyük işyerlerinde önemli görevlede olayım falan...
şu an da yıldız teknik üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dşünüyorum
aslında ben iç mimarlığı çok istiyordum ama bizimkiler iş bulamazsın diyorlar
sizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde yıldız teknikten mezun olursam iş bulabilir myim nolur bana bir akıl verin eyvahedigeldismile
canım bende i.i.b.f. mezunuyum. iç mimarlık hakkında bilgim yok, bilgisi olanlar sana söylesinler ben kendi bölümümden bahsedeyim. bi kere iş sahan çok geniştir. ne yapmak istiyorsun bilmiyorum ama kariyer meslek düşünürsen kpss alandan hazırlanıp A kadro memur olabilirsin. yada gümrük vs gibi yerlere de girebilirsin. özel sektör düşünürsen ingilizceni geliştirip iyi yerlerde çalışabilirsin. bunun araştırmasını en güzel memurlarnetten yapabilirsin canım.
merhabalar bu aralar kafam çok karışık sizlere danışmak istedim fikirleriniz bnm için çok önemli...
öss ye girdim sıralamam da gayet iyi ama ben nereye gidip ne okuyacağım konusunda kararsızım çok... bilmiyorumkismile
yani beni neyin mutlu edeceğini ne istediğini tam olarak kestiremiyorum
geleceğim için çok önemli bu hafta
sıralamam istanbulda birçok yere tutuyor ben eşit ağırlık öğrencisiyim...
benim istediğim hep masabaşı işler oldu büyük işyerlerinde önemli görevlede olayım falan...
şu an da yıldız teknik üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dşünüyorum
aslında ben iç mimarlığı çok istiyordum ama bizimkiler iş bulamazsın diyorlar
sizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde yıldız teknikten mezun olursam iş bulabilir myim nolur bana bir akıl verin eyvahedigeldismile
iibf nere iç mimarlık nere, nasıl olur da bu iki alakasız mesleğe de eşit mesafede bakabiliyorsunuz??
valla anladım desem yalan. bi meslek okıcaksın bacım, hayatını onla geçirceksin. adının önüne ünvan olcak. az bişi değil yani, hayatını etkilicek bi seçim bu. para kazanılcak meslek gözüyle bakarsan mutsuz olacağın bi karar verirsin diye düşünüyorum.
doğru aslında ama ben hukuk düşünmedim hiç ve malesef ki sıralamam bu bölüm için yetersiz kalıyor kızlar yani ben ciddi ciddi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler düşünüyorum
diyeceğim ki abidik gubidik bir üniversite olsa neyse ama yıldız teknikte okutacağım kızlar ya
işsiz kalmam diye tahmin ediyorum banka ya da finans memurluklarına bile girebilirim
ya da ekonometri uluslararası ticaret falan mı yazsam ki bilmiyorumkismile
valla anladım desem yalan. bi meslek okıcaksın bacım, hayatını onla geçirceksin. adının önüne ünvan olcak. az bişi değil yani, hayatını etkilicek bi seçim bu. para kazanılcak meslek gözüyle bakarsan mutsuz olacağın bi karar verirsin diye düşünüyorum.
Uluslararası ilişkiler siyasal bilgiler işletme iktisat gibi İİBF bölümleri meslek kazandıran değil akademik yetkinlik kazandıran bölümlerdir....
Ben siyasal bilgiler mezunuyum İstanbulun gözde vakıf üniversitelerinden birini bitirdim (burslu olarak).. Sonra da boğaziçinde uluslararası ilişkiler masterı yaptım...
Şu an bir otomotiv firmasının dış ticaret yöneticisiyim....
Bölümümle ilgili hiç iş bulamadım...KPSSye girip bakanlıklarda memuriyet alabilirsin... Ama pembe gözlüklerle bakmanı tavsiye etmem asla yükselemezsin.... Hele ki dışişlerine uzman olarak girmen mümkün değilken konsolosluğu elçiliği falan hayal bile etme...
Geçtiğimiz 5 yıla kadar dışişleri uzman kadroları mülkiye mezunlarından olurdu (YANi ankara üniv. Siyasal bilgiler fakiltesi)... Sınavı geçersin ama mülakatta o fakültenin müfredatından detay bişey sorarlar kalakalrsın, ama o okul mezunları o sorulanı bilir.... Konsolosluk falan zaten hayal ötesi.... Bugün araştır Herhngibir ülke konsolosu büyükelçisinin ailesine, ailesinde mutlaka babası amcası yada dayısı da bu kadrolardan gelemdir...
Yani anlayacağın dşişlerinde kadro kapmak ve yükselmek için ailenin dışişleri kadrosunda saygın bir yerinin olması gerekir....
Aa memuriyete atanabilirsin....
MİT tamamen bir muamma.... MİT ilan vermez, eleman seçerken de genelde tavsiye üzerine seçer ve çalıştırı, seni MİTe tavsiye edebilecek MİT te çalışan bir yakının varsa düşünebilirsin....
Bunun dışında kamuyönetimi ve uluslararası ilişkiler okursan içişlerinde menuriyet, valilik kaymakamlık sınavlarına giriş hakkın olur...
Akademik kariyer şansın olur....
Ayrıca da özel sektörde ilgi allanlarını genişleterek çeşitli işlerde çalışabilirsin....
Ama yıldız teknik üniversitesini önermem...
Yıldız teknik adı üstünde teknik yani MF puan türündeki bölümlerin eğitimine ağırlık vermiş bir üniversitedir... Eğer puanın tutuyorsa Marmarayı tercih et.... Ama Türkçe bölüm değil İng... Türkçe olacaksa hiç okumasan da olur.. Çünkü iş bulma aşamasında bi faydası olmaz sana...
ayynen katılıyorum...
ben de tam aksine ortalığın iibf mezunu kaynadığını, ve işsizlerin büyük çoğunluğunu onların oluşturduğunu düşünüyorum...Bişey okuyamazsam iibf okurum diyor öğrenciler...açıköğretimde bile var örgün öğretimin bir çok bölümü...Ayrıca teknik üniversite okumak teknik bölümlerde avantajdır diğerlerinde değil...
tabiki ünivrsite bitirip işsiz kalmayı kimse istemez ama daha çok para kazanacağın değil daha mutlu olacağın mesleği seçmek mantıklı...
açıklamalar için çok çok teşekkürler canım çok iyi oldu bunlar
birşey daha soracağım ben
yani illa ki devlet olmasa da olur ne bileyim şirketlerin ithalat ihracatında ya da banka ve finans memurluklarında çalışamaz mım sence akannehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?