• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kararsızım kızlar yardımınıza ihtiyacım var

bayan1903

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
1.827
3
0
İstanbul
merhabalar bu aralar kafam çok karışık sizlere danışmak istedim fikirleriniz bnm için çok önemli...
öss ye girdim sıralamam da gayet iyi ama ben nereye gidip ne okuyacağım konusunda kararsızım çok... bilmiyorumkismile
yani beni neyin mutlu edeceğini ne istediğini tam olarak kestiremiyorum
geleceğim için çok önemli bu hafta
sıralamam istanbulda birçok yere tutuyor ben eşit ağırlık öğrencisiyim...
benim istediğim hep masabaşı işler oldu büyük işyerlerinde önemli görevlede olayım falan...
şu an da yıldız teknik üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dşünüyorum
aslında ben iç mimarlığı çok istiyordum ama bizimkiler iş bulamazsın diyorlar
sizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde yıldız teknikten mezun olursam iş bulabilir myim nolur bana bir akıl verin eyvahedigeldismile

merhabalar bu aralar kafam çok karışık sizlere danışmak istedim fikirleriniz bnm için çok önemli...
öss ye girdim sıralamam da gayet iyi ama ben nereye gidip ne okuyacağım konusunda kararsızım çok... bilmiyorumkismile
benim istediğim hep masabaşı işler oldu büyük işyerlerinde önemli görevlede olayım falan...
şu an da yıldız teknik üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dşünüyorum
sizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde yıldız teknikten mezun olursam iş bulabilir myim nolur bana bir akıl verin eyvahedigeldismile

canım bende i.i.b.f. mezunuyum. iç mimarlık hakkında bilgim yok, bilgisi olanlar sana söylesinler ben kendi bölümümden bahsedeyim. bi kere iş sahan çok geniştir. ne yapmak istiyorsun bilmiyorum ama kariyer meslek düşünürsen kpss alandan hazırlanıp A kadro memur olabilirsin. yada gümrük vs gibi yerlere de girebilirsin. özel sektör düşünürsen ingilizceni geliştirip iyi yerlerde çalışabilirsin. bunun araştırmasını en güzel memurlarnetten yapabilirsin canım.

canım bende i.i.b.f. mezunuyum. iç mimarlık hakkında bilgim yok, bilgisi olanlar sana söylesinler ben kendi bölümümden bahsedeyim. bi kere iş sahan çok geniştir. ne yapmak istiyorsun bilmiyorum ama kariyer meslek düşünürsen kpss alandan hazırlanıp A kadro memur olabilirsin. yada gümrük vs gibi yerlere de girebilirsin. özel sektör düşünürsen ingilizceni geliştirip iyi yerlerde çalışabilirsin. bunun araştırmasını en güzel memurlarnetten yapabilirsin canım.

anladım tatlım çok sağol dediğin yere muhakkak bakıcam
şu işin içinden çıksaydım bir hayırlısıyla yaaa
çok stresliyim :çok üzgünüm:

meraba canım opuyorumnanaktan
misspinky arkadaşıma katılıyorum bence de hukuk oku..iş bulma derdin olmaz her avukat illa para kazanır..kendi ofisin olur ya da büyük bi hukuk firmasında çalışabilirsin
ama ilgin olmalı hukuğa..sevdikten sonra gayet de güzel yaparsın

Benim kızımda uluslararası ilişkiler okuyor zor bir aslında birde ingilizce eğitim alıyor ama iş sahası geniş diye biliyoruz ..
Özellikle mit gibi yerler tercih ediyor bu bölümü ..
Dış işleri filanda açtığı sınavlarda bu bölümden mezun istiyor ..
Çok çalışırsan emek sarf edersen konsolosluğa kadar yükselebiliyorsun..
Tercih senin tabi çok iyi düşün ona göre karar ver derim ...

doğru aslında ama ben hukuk düşünmedim hiç ve malesef ki sıralamam bu bölüm için yetersiz kalıyor kızlar yani ben ciddi ciddi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler düşünüyorum
diyeceğim ki abidik gubidik bir üniversite olsa neyse ama yıldız teknikte okutacağım kızlar ya
işsiz kalmam diye tahmin ediyorum banka ya da finans memurluklarına bile girebilirim

ya da ekonometri uluslararası ticaret falan mı yazsam ki bilmiyorumkismile

iibf nere iç mimarlık nere, nasıl olur da bu iki alakasız mesleğe de eşit mesafede bakabiliyorsunuz??

iibf nere iç mimarlık nere, nasıl olur da bu iki alakasız mesleğe de eşit mesafede bakabiliyorsunuz??

canım iç mimarlık benim daha önce aklımda olan bir bölümdü şu an da ara ara aklıma geliyor ama ben iş bulabileceğim bir yer olsun diye uluslrarasını tercih etmek istiyorum
anlatabilmişimdir umarım opuyorumnanaktan

valla anladım desem yalan. bi meslek okıcaksın bacım, hayatını onla geçirceksin. adının önüne ünvan olcak. az bişi değil yani, hayatını etkilicek bi seçim bu. para kazanılcak meslek gözüyle bakarsan mutsuz olacağın bi karar verirsin diye düşünüyorum.

valla anladım desem yalan. bi meslek okıcaksın bacım, hayatını onla geçirceksin. adının önüne ünvan olcak. az bişi değil yani, hayatını etkilicek bi seçim bu. para kazanılcak meslek gözüyle bakarsan mutsuz olacağın bi karar verirsin diye düşünüyorum.

ama tatlım ben uluslararasını istemediğim sırf para kazanayım diye okumayacağım ki
gidersem isteyerek okuyacağım yani
benim kafama takılan işsiz kalır mıyım korkusu
ve acaba kendim için doğru kararı veriyor muyum endişesi...

Uluslararası ilişkiler siyasal bilgiler işletme iktisat gibi İİBF bölümleri meslek kazandıran değil akademik yetkinlik kazandıran bölümlerdir....
Ben siyasal bilgiler mezunuyum İstanbulun gözde vakıf üniversitelerinden birini bitirdim (burslu olarak).. Sonra da boğaziçinde uluslararası ilişkiler masterı yaptım...
Şu an bir otomotiv firmasının dış ticaret yöneticisiyim....
Bölümümle ilgili hiç iş bulamadım...KPSSye girip bakanlıklarda memuriyet alabilirsin... Ama pembe gözlüklerle bakmanı tavsiye etmem asla yükselemezsin.... Hele ki dışişlerine uzman olarak girmen mümkün değilken konsolosluğu elçiliği falan hayal bile etme...
Geçtiğimiz 5 yıla kadar dışişleri uzman kadroları mülkiye mezunlarından olurdu (YANi ankara üniv. Siyasal bilgiler fakiltesi)... Sınavı geçersin ama mülakatta o fakültenin müfredatından detay bişey sorarlar kalakalrsın, ama o okul mezunları o sorulanı bilir.... Konsolosluk falan zaten hayal ötesi.... Bugün araştır Herhngibir ülke konsolosu büyükelçisinin ailesine, ailesinde mutlaka babası amcası yada dayısı da bu kadrolardan gelemdir...
Yani anlayacağın dşişlerinde kadro kapmak ve yükselmek için ailenin dışişleri kadrosunda saygın bir yerinin olması gerekir....

Aa memuriyete atanabilirsin....

MİT tamamen bir muamma.... MİT ilan vermez, eleman seçerken de genelde tavsiye üzerine seçer ve çalıştırı, seni MİTe tavsiye edebilecek MİT te çalışan bir yakının varsa düşünebilirsin....

Bunun dışında kamuyönetimi ve uluslararası ilişkiler okursan içişlerinde menuriyet, valilik kaymakamlık sınavlarına giriş hakkın olur...
Akademik kariyer şansın olur....
Ayrıca da özel sektörde ilgi allanlarını genişleterek çeşitli işlerde çalışabilirsin....

Ama yıldız teknik üniversitesini önermem...
Yıldız teknik adı üstünde teknik yani MF puan türündeki bölümlerin eğitimine ağırlık vermiş bir üniversitedir... Eğer puanın tutuyorsa Marmarayı tercih et.... Ama Türkçe bölüm değil İng... Türkçe olacaksa hiç okumasan da olur.. Çünkü iş bulma aşamasında bi faydası olmaz sana...

bir de puanım da yüksek
yani ekonometri iktisat okuyup da (istanbul üniversitesinde bile olsa) puanımı çöpe atmak istemiyorum
biraz yüksek birşeyler olsun istiyorum....

doğru aslında ama ben hukuk düşünmedim hiç ve malesef ki sıralamam bu bölüm için yetersiz kalıyor kızlar yani ben ciddi ciddi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler düşünüyorum
diyeceğim ki abidik gubidik bir üniversite olsa neyse ama yıldız teknikte okutacağım kızlar ya
işsiz kalmam diye tahmin ediyorum banka ya da finans memurluklarına bile girebilirim

ya da ekonometri uluslararası ticaret falan mı yazsam ki bilmiyorumkismile

ekonometri asla tavsiye etmem. hem 4 senede bitirmek zor olan bi bölüm , hemde iş alanı dar. eğer siyasal düşünüyorsan illa ki ben sana ankara yada ist.üniversitesini tavsiye ederim. yıldız teknik değil de. uluslararası ticaret de gereksiz bi bölüm bence.

sanırım vazgeçeceğim ya kızlar...
o zaman istanbul ünisinde ing iktisat falan nasıl olur ki
ay sıyırıcam vallahi ya :bbo:

ayynen katılıyorum...
ben de tam aksine ortalığın iibf mezunu kaynadığını, ve işsizlerin büyük çoğunluğunu onların oluşturduğunu düşünüyorum...Bişey okuyamazsam iibf okurum diyor öğrenciler...açıköğretimde bile var örgün öğretimin bir çok bölümü...Ayrıca teknik üniversite okumak teknik bölümlerde avantajdır diğerlerinde değil...
tabiki ünivrsite bitirip işsiz kalmayı kimse istemez ama daha çok para kazanacağın değil daha mutlu olacağın mesleği seçmek mantıklı...

Uluslararası ilişkiler siyasal bilgiler işletme iktisat gibi İİBF bölümleri meslek kazandıran değil akademik yetkinlik kazandıran bölümlerdir....
Ben siyasal bilgiler mezunuyum İstanbulun gözde vakıf üniversitelerinden birini bitirdim (burslu olarak).. Sonra da boğaziçinde uluslararası ilişkiler masterı yaptım...
Şu an bir otomotiv firmasının dış ticaret yöneticisiyim....
Bölümümle ilgili hiç iş bulamadım...KPSSye girip bakanlıklarda memuriyet alabilirsin... Ama pembe gözlüklerle bakmanı tavsiye etmem asla yükselemezsin.... Hele ki dışişlerine uzman olarak girmen mümkün değilken konsolosluğu elçiliği falan hayal bile etme...
Geçtiğimiz 5 yıla kadar dışişleri uzman kadroları mülkiye mezunlarından olurdu (YANi ankara üniv. Siyasal bilgiler fakiltesi)... Sınavı geçersin ama mülakatta o fakültenin müfredatından detay bişey sorarlar kalakalrsın, ama o okul mezunları o sorulanı bilir.... Konsolosluk falan zaten hayal ötesi.... Bugün araştır Herhngibir ülke konsolosu büyükelçisinin ailesine, ailesinde mutlaka babası amcası yada dayısı da bu kadrolardan gelemdir...
Yani anlayacağın dşişlerinde kadro kapmak ve yükselmek için ailenin dışişleri kadrosunda saygın bir yerinin olması gerekir....

Aa memuriyete atanabilirsin....

MİT tamamen bir muamma.... MİT ilan vermez, eleman seçerken de genelde tavsiye üzerine seçer ve çalıştırı, seni MİTe tavsiye edebilecek MİT te çalışan bir yakının varsa düşünebilirsin....

Bunun dışında kamuyönetimi ve uluslararası ilişkiler okursan içişlerinde menuriyet, valilik kaymakamlık sınavlarına giriş hakkın olur...
Akademik kariyer şansın olur....
Ayrıca da özel sektörde ilgi allanlarını genişleterek çeşitli işlerde çalışabilirsin....

Ama yıldız teknik üniversitesini önermem...
Yıldız teknik adı üstünde teknik yani MF puan türündeki bölümlerin eğitimine ağırlık vermiş bir üniversitedir... Eğer puanın tutuyorsa Marmarayı tercih et.... Ama Türkçe bölüm değil İng... Türkçe olacaksa hiç okumasan da olur.. Çünkü iş bulma aşamasında bi faydası olmaz sana...

açıklamalar için çok çok teşekkürler canım çok iyi oldu bunlar
birşey daha soracağım ben
yani illa ki devlet olmasa da olur ne bileyim şirketlerin ithalat ihracatında ya da banka ve finans memurluklarında çalışamaz mım sence akannehir

ayynen katılıyorum...
ben de tam aksine ortalığın iibf mezunu kaynadığını, ve işsizlerin büyük çoğunluğunu onların oluşturduğunu düşünüyorum...Bişey okuyamazsam iibf okurum diyor öğrenciler...açıköğretimde bile var örgün öğretimin bir çok bölümü...Ayrıca teknik üniversite okumak teknik bölümlerde avantajdır diğerlerinde değil...
tabiki ünivrsite bitirip işsiz kalmayı kimse istemez ama daha çok para kazanacağın değil daha mutlu olacağın mesleği seçmek mantıklı...

canım bir bilsem hangi meslekte kendimi mutlu hissedeceğimi ahh ah

Ben dediğim gibi siyasal okudum ve uluslararası master yaptım ve de tr nin en iyi üniversitelereinde...
Ama ben bile 1 yıl kadar işsiz kaldım.... Geçen yıl...
Yani meslek kazandıran bir bölüm olmadığı için iş bulma garantisi yoktur bu bölümde...
Hukuk okursun avukat olursun, tıp okursun doktor olursun bi şekilde işsiz kalmazsın....
Bu kadar çok öğretmen açığı olduğu halde, öğretmensiz bir sürü köyü olan ülkemde öğretmenlik mezunları atanamazken, okul okuyayım ama iş bulma garantim olsun diye birlüksün maalesef yok....
Hiçbir okulun hiçbir bölümün iş bulma garantisi yok şu zamanda....
O yüzden iş bulma kaygısıyla deil, 4 yıl bboyunca hangi konuda eğitim almak istediğini sorgulamanı öneririm....
Ben birgün bile olsa 1 yıl işsiz kaldığım süre de dahil Asla ama asla okuduum bölümden pişman olmadım, çok severek okudum, ve bana çok şey kazandırdı.... Bugün sınava girsem gene aynı bölümü yazardım...

açıklamalar için çok çok teşekkürler canım çok iyi oldu bunlar
birşey daha soracağım ben
yani illa ki devlet olmasa da olur ne bileyim şirketlerin ithalat ihracatında ya da banka ve finans memurluklarında çalışamaz mım sence akannehir

canım ben zamanında bankacıydım istifa ettim. bizim şubede kimya mezunu bi arkadaş vardı. bu devirde referansın varsa girersin bankaya. yani bir işletmeci yada süt ürünleri mezunu aynı kategoridedir.

Back