Çok kararsızım fikir verebilir misiniz?

kediannesi0

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
113
23
13
Merhaba 27 yaşındayım. Evleneli 5 aya yakın bir süre oldu. Evlenmeden önce de evlendikten sonra da hemen çocuk istemiyorum en az 30 dan sonra düşünürüm diyordum. Eşimle Allah’a şükür çok güzel bir evliliğimiz var. O bana çok düşkündür bende ona bu zamana kadar belki de hiç tartışmamız olmamıştır. Evlenmeden önce de uzun bi süre sevgililik zamanımız olmuştu zaten. Gözlerimin içine bakar her istediğimi yapar muhteşem bi cinsel hayatımız da var her anlamda tamamız yani. Evlenince de eşimin bu şekilde ilgili olması beni çocuk konusunda çok düşündürmeye başladı. 27 yaş ne erken ne de geç bir yaş farkındayım ama çok çocuk isteği doldu içim. Kira da oturuyoruz ama çok şükür geçinebiliyoruz. Ben maddi yönden yetememe kaygısıyla biraz da ertelemiştim. Adet döngüm 7 gün falan sürerdi. Ama son aylarda 5 E hatta 3-4 güne düşmeye başladı. Bu da beni biraz etkiledi. Çocuk yapmayı istemeye başladım. Eşim zaten çok istiyor ama her seferinde senin bedenin ne zaman hazır hissedersen o zaman olsun diyor. Bir de 30 dan sonra hamile olsam çocuğum 10 yaşına geldiğinde 40 yaşında olmak fikri beni biraz üzdü ona yetemem korkusu siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz

Ne kafar erken o kadar iyi bence 29 yaşındayım kızım 7 oğlum 2 yaşında sanki oğlanda baya beklemişim ama güzel ya en azından onlara kalacak bir enerjin oluyor ayrıca 40 yaşta çok değil bence çocuk 10 yaşında olunca ama ben yine de erken olması tarafındayım. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

Amin çok teşekkür ederim. Kendi aileme fikir almak için sordum. Annem ve ablama onlarda hazır hissediyorsam ertelememeni isteriz diyerek sizin dediğiniz şeylere benzer şeyler dediler. Bu ara arkadaşlarımın da yeni bebişlerini sevdim sanırım onlardan etkilendim çünkü çok tatlılardı onlarda bu durumu anlayıp hiç sakınmadan al sev diye uzun süre beni çocuklarıyla baş başa bıraktı ve çok hoşuma gitti o an o his

Allah hayirlisi ne zamansa o zaman nasip etsin. Ben evlenir evlenmez düşünmüyordum, 2 yıl kadar korunduk. Sonrası kimyasal, düşük ve Allah nasip etti şu anda bir evladım var, Allah isteyen herkese de nasip etsin. Çok hızlı hamile kalabilmeme rağmen 2 sene kadar sürdü bütün bi süreç. Bazen insanların senelerce olmuyor da hani siz ha deseniz hemen olmayabilir bunu bir düşünün.
Bir de diğer yönden sadece maddi değil çok yönlü düşünmeniz lazim. Maddi olarak yetebilirsiniz ancak maddiyat değil uykusuz geceleri var, çoğunlukla size bağlı bir evlat var ortada, gezmeyi, kendinize vakit ayırmayı bir süre unutmaniz gerekiyor. Babadan çok da anneye iş düşüyor. Bir süre tatil, kuaför, kahve, alışveriş, arkadaşlarla toplanma, gezme dolaşma yapamayacaksınız. Bu kısmını da düşünün.
Ben pişman mıyım derseniz hiç pişman değilim. Nasip böyleymiş.

Annelik her yaşta güzeldir ben 40 yaşındayım ve tüp bebekle hamileyim niye böyle psikolojiye girdiniz ki 40 yaş ne yani çok mu büyük sizce

Annelik her yaşta güzeldir ben 40 yaşındayım ve tüp bebekle hamileyim niye böyle psikolojiye girdiniz ki 40 yaş ne yani çok mu büyük sizce
Hayır hayır aslında bende aksine 20 li yaşları çok erken buluyordum hatta hala buluyorum. Ailemde ki tüm kadınlar 20 lerinde hamile kaldı ve bu bende birazcık psikolojik baskıya dönüştü. Ve adetim çok azalmaya başladı ailemde de erken menopoz oldukça yaygın. Bu beni bir telaşa sürükledi aslında. Dediğim gibi de bu ara çok bebek gördüm ve kendime engel olamayacağımı düşünmeye başladım umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız bir jinekolojik muayene olacağım. Bir sıkıntı görülmezse belki de erteleyebilirim bilemiyorum ki.. çok kararsızım

Çok haklısınız dedim ya 27 yaş geç değil ama isteyip hemen olmama durumu var belki de yıllarca mücadele edeceğim bunun korkusu sardı adet döngümde azalınca aile de erken menepoz oldukça yaygın

Evet ben de hiçbir zaman erken yaşlarda anne olmak istememiştim maalesef geç de kaldım çok şey yaşadım çok teşekkürler eğer ailenizde menopoz öyküsü varsa bir doktora gidip bütün tarihlerinizi yaptırın duruma göre ilerlersiniz Allah gönlünüze göre versin

Teşekkürler sizinde Allah gönlünüze göre versin bebeğiniz ile çok uzun yıllar diliyorum

Yani özel başka bir sebep yoksa bence şuan hazırsınız gibi duruyor. Ben de tam 27 de anne oldum iyiki de hiç beklemedim çünkü uykusuzluğa ileriki yaşlarda bu kadar dayanabilir miydim bilmiyorum.

Yani özel başka bir sebep yoksa bence şuan hazırsınız gibi duruyor. Ben de tam 27 de anne oldum iyiki de hiç beklemedim çünkü uykusuzluğa ileriki yaşlarda bu kadar dayanabilir miydim bilmiyorum.
Randevu bulabilirsem bir doktora gidip kontrol ettireyim diyorum. Bir sorun yoksa ona göre hareket ederim.. Vitaminler, TSH, karaciğer, böbrek vs ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara kan yoluyla baktırdık karı-koca çok şükür temiz geldi hepsi. Sizce başka neye baktırmalıyım?

Ben kadın doğuma gittim doktor komple baktı folik asit başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…