tatlım yaşın kaç bilmiyorum ama bence erteleme. ne kadar ertelersen o kadar zor oluyormuş çünkü. kadın doğum uzmanlarının söylediği bu. bana doktorum 25-30 yaş aralığının en uygun zaman olduğunu söyledi. ben şuan 26 yaşındayım. çalışıyorum. ama bebek heyecanı şimdiden sarmaya başladı beni. ekim gibi çalışmalara başlıyoruz inşallah.
bu arada yeni üyeyim. belki sana moral olur diye yazıyorum birkaç başlıkta yazdığım şeyi aynen buraya da kopyalıyorum:
"merhaba arkadaşlar.
foruma yeni katıldım. ancak 2 yıldır aklıma takılan her konuda incelediğim bir site burası. çok faydasını gördüm. ee artık üye olayım dedim ve oldum.
1) anne olmaya karar vermeden önce psikolojik olarak buna kendimi hazırladım. zira büyük bir sorumluluk gerektiriyor. 4 ay önce kitaplar aldım. okudum. sizlere de şiddetle tavsiye edebileceğim bu kitaplar:
a. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler (Yazarları: Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway)
b. Hamilelik doğum ve Bebek Bakım Kitabı (Yazar: Ayşe Öner)
c. oyun Çocuğun Gıdasıdır ( Yazar: Ann Pleshette Murphy)
yeni kitaplar keşfettikçe yazacağım:)
bunların yanı sıra internetten anne ve bebek ile ilgili siteleri, videoları takip etmenizi öneririm.
2) Unisex bebe kıyafetlerinden 3-4 adet aldım. Anne hamile badilerinden de aynı şekilde 2-3 adet. Bunlar bir kenarda duruyor. Etiketleri vs. üzerinde. Almamın nedeni o heyecanı şimdiden yaşamak. kendimi rahatlatmak. eşimle bunlara bakarak hayallere dalmak:) etiketleri çıkartmıyorum çünkü her an hediye edebilirim:) hatta bebek kıyafetlerinden birini hediye ettim bile:) bana kalır veya başkasına. birkaç parça bebek-anne giyiminin alınmasında sakınca yok.
3) Bir ajandam var ve şimdilik her gün olmasa da fırsat buldukça yazıyorum. doğmamış bebeğim ile acı tatlı her şeyi paylaşıyorum:)
4) Geçen hafta bir kadın doğum doktoruna gittim. kontrolden geçtim. tam kan tarama testi ve hormon testi yaptırdım. sonuçlar süper. her şey yolunda. hiçbir sıkıntı yok:) folik asit hapını da kullanmaya başladım.
5) diş hekimlerine gittim. bu nokta beni üzdü
şimdilik rahatsız etmese de ileride oluşabilecek sorunlara karşı 20 lik dişlerimin alınması gerekiyormuş. 2 farklı doktorda böyle söyledi. salı tekrar gideceğim. arkadaki 2 dişimde hafif çürüme başlamış o nedenle dolgu yaptıracağım. 20 lik dişlerin çekilmesi için de gün belirleyeceğiz. hamilelik döneminde dişlere müdahaleyi tavsiye etmiyor doktorlar.
6) ekim-kasım gibi de çalışmalara başlıyoruz:)
her şeyin hayırlısı diyorum. dilerim Rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürür. Güzel evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip eder. Amin."