Cok fazla spor yapmis mi oluyorum?

Safirsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2012
111
0
Merhaba benim merak ettigim bir soru var. Sabahlari ben yarim saat bisiklete biniyorum evde, kalca problemi maglum. Ama dusunuyorumki hem sabah yarim saat bisiklet hem aksam yarim saat bisiklet sursem cok mu spor yapmis oluyorum? Yani benim basenlerim buyuk bacaklarim kalin.. bir haftadirda duzenli olarak hergun yarim saat bisiklet suruyorum evde.

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler hepinize :)

Bence çok değil fakat eğer kalça kısmın geniş üst kısmın ince yapılı ise tüm vücut kaslarını çalıştıracak bir spor yapmak daha mantıklı.Yüzersen orantılı bir fiziğin olur.

sporun bir zararı olmaz bence ne kadar hareket okadar kalori yakımı. tabi abartmamak koşuluyla fazla yorulmadan.

Tabi öyle ama kas yapmaz dimi? Maglum hem sabah hem aksam? :p

forumda antrenör isimli bir kullanıcı var kendisi profesyonl olarak basket falan da oynamış yanılmıyorsam. herkes kas yapmaktan korkuyor ama kas yapmak sandığınız kadar kolay bir şey değil diyordu. yani korkmayın günde bi saat bisiklet sürmekle kas yapılmaz bence. insanlar kaslarını geliştireblmek için ne kadar uğraşıyor bir düşünürseniz. :)

bence bisiklet sürerken terleme eşofmanları var sauna eşofmanı diye geçiyor onlardan almalısınız gerçekten etkili daha güzel yağ yakarsınız

bence bisiklet sürerken terleme eşofmanları var sauna eşofmanı diye geçiyor onlardan almalısınız gerçekten etkili daha güzel yağ yakarsınız

Sen surekli bisiklet suruyorsun gibi geldi bana dogrumu? :)) Canim benim merak ettigim eger kondisyon bisikleti suruyorsan tabi bu soru sana.. kac gunde inceldigini fark ettin sen? Yani ben surekli bisiklet suruyorum haftada 5 kere eskiden yarim saat simdi bir saate cikartim suan ikinci haftamda sayilirim.. bir sonuc görmek icin kac gun surmelisin? suan cok belli degil ama cok cok cok az bir degisiklik gördum sanki AMA cok emin degilim.. yani iki haftada cok az sonuc görduysem bir ay yetmez mi bisiklete? ikinci aydami sonucu görurum ki? :KK43:

forumda antrenör isimli bir kullanıcı var kendisi profesyonl olarak basket falan da oynamış yanılmıyorsam. herkes kas yapmaktan korkuyor ama kas yapmak sandığınız kadar kolay bir şey değil diyordu. yani korkmayın günde bi saat bisiklet sürmekle kas yapılmaz bence. insanlar kaslarını geliştireblmek için ne kadar uğraşıyor bir düşünürseniz. :)

Icimi rahatlattiniz sagol canim ya. Evet bugun abimde diyordu ben ne kadar ugrasiyorum kas yapmak icin sen hemen yapamazsin diyor. Benden cok antremana gidiyor yani okadar gittiyse ben onun yaninda bir hic sayilirim sporda. Ama bakalim ya bi incelme görecekmiyim simdi ikinci haftamda sayilirim bisiklet surusumde. Ilk hafta sadece yarim saat surdum sonra ikinci hafta biraz aksattim ama ucuncu hafta bir saate cikartim ve haftada bes kere surmeyi dusunuyorum.. Insallah dediginiz gibi olur ve incelme olur bu kadar ugrastim :KK43:

Sen surekli bisiklet suruyorsun gibi geldi bana dogrumu? :)) Canim benim merak ettigim eger kondisyon bisikleti suruyorsan tabi bu soru sana.. kac gunde inceldigini fark ettin sen? Yani ben surekli bisiklet suruyorum haftada 5 kere eskiden yarim saat simdi bir saate cikartim suan ikinci haftamda sayilirim.. bir sonuc görmek icin kac gun surmelisin? suan cok belli degil ama cok cok cok az bir degisiklik gördum sanki AMA cok emin degilim.. yani iki haftada cok az sonuc görduysem bir ay yetmez mi bisiklete? ikinci aydami sonucu görurum ki? :KK43:

ben kışın 1-2 hafta sürdüm sürerken cok canım sıkılıyordu sürekli seviyesini değiştirerek sürüyodum çok hızlı çok yavaş falan takılıyodum kafama göre.Ama sürerken terlemek için sauna esofmanı giyiyordum üzerinede korse ve eşofman geçiriyodum sıksın cabuk erisin diye kötü gözüken basenimi 2 haftada incelltttim ama yine basenim azda olsa kaldı devamını getirmedim sıkıldım cünkü sonra koşuya basladım falan öyle derken görüntüden rahatszlığım sona erdi son 1 ayda biraz kilo aldım oda basenden oldu yine basen eritmeye calısıyorum bende koşmaaya basladım ve bisiklet deyince aklıma geldi duruyo bu sıcakta daha güzel terlenir spor yanına eşofmanı öneriyorum ben erimeye yardımcıı yağları güzel yakıyor :)))) ayrıca 1 saat sürmeniz bile birşey ben 20 dkka falan sürüyordum

ben kışın 1-2 hafta sürdüm sürerken cok canım sıkılıyordu sürekli seviyesini değiştirerek sürüyodum çok hızlı çok yavaş falan takılıyodum kafama göre.Ama sürerken terlemek için sauna esofmanı giyiyordum üzerinede korse ve eşofman geçiriyodum sıksın cabuk erisin diye kötü gözüken basenimi 2 haftada incelltttim ama yine basenim azda olsa kaldı devamını getirmedim sıkıldım cünkü sonra koşuya basladım falan öyle derken görüntüden rahatszlığım sona erdi son 1 ayda biraz kilo aldım oda basenden oldu yine basen eritmeye calısıyorum bende koşmaaya basladım ve bisiklet deyince aklıma geldi duruyo bu sıcakta daha güzel terlenir spor yanına eşofmanı öneriyorum ben erimeye yardımcıı yağları güzel yakıyor :)))) ayrıca 1 saat sürmeniz bile birşey ben 20 dkka falan sürüyordum

Evet terlemezmi insan yanar piser hatta :p Ama yok öylede spor yapsam hic dayanamam ben kalin giyinip yapamiyorum maalesef :/( Peki iki haftada kac kilo verdiniz iki hafta surmussunuzya canim ? Kusura bakma biraz cok soru soruyorum ama :p Iste endisekleniyorum sonuc göremedim icin acaba nerde hata yapiyorum diyorum kendi kendime :p

ben o sıralar 52 kiloydum 49 olmustum esofmanı giyince belime kadar cekiyordum terlettiği icin hem göbekten hemde basenden erimistim

ben o sıralar 52 kiloydum 49 olmustum esofmanı giyince belime kadar cekiyordum terlettiği icin hem göbekten hemde basenden erimistim

ciddenmi supermis yaa ayy okadar kiskaniyorum ki sizi simdi bende o kiloda olmak istiyrum ama sanki bu kilolar ustume yapisti gitmiyor bir turlu nasil kurtulacam bilmiyorum :KK43: Orucda dikkat edeyim diyorum belki ozaman kurtulurum bi 6-7 kilodan morelim cok bozuluyor valla :KK43:

Gayet güzel bir kardiyo çalışması. Sabah ve akşam 30 dk dan toplamda 1 saat fazla olmaz, merak etme. Bence yarım saat x 2 yapmak yerine, tek bir defada 1 saat şeklinde yap, daha etkili olur. Günde 1.5-2 saat bisiklete biniyorum. 5 dk normal tempo (yani uzun süre devam ettirebileceğim tempoda), 5 dk yüksek tempo şeklinde 1 saate tamamlıyorum. Genelde sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapıyorum.

Son düzenleme:
X