Evet eşim proxeed ve promotil kullandı fayda etmediBildiğim kadarıyla cevap vereyim. Sizdeki kist için soğan kürü uygulayın gerçekten iyi geliyor. Ve çörek otu yiyin. Sadece çörek otuyla bile gebe kalanlar var.
Onun dışında yapacağınız testlerin en önemlisi pıhtılaşma testidir. Vitaminlerinize baktırın, eğer eksikse vitamin kullanın, toxoplazma, kızamıkçık gibi testleri yaptırın.
Eşiniz proxeed plus kullandı mı?
A anneveoglusu canım sen bu testleri yaptırmıstın değil mi?Herkese merhaba,
37 yasındayım, 4 bucuk senelik evliyim.
Hiç korunmadık ancak cocugumuz olmadı.
Eşimin sperm hareketi az ve morfolojisi düşük( ilaçlar, kürler, vitaminler denedik artmadı)
Geçtiğimiz yaz iki olumsuz aşılamam oldu ve aşılama olacagım zaman şaka gibi bende de pco olduğunu öğrendim .
Şimdi mayıs haziran gibi tüp bebek tedavim başlayacak kısmetse,
Öncesinde neler yapmam geekiyor bana yardımcı olur musunuz, daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum.
Rahimimde kist falan var mı buna bakacaklar sanırım tüpten evvel,
eğer varsa ben bunu öncesinde herhangi bir kürle temizleyebilir miyim.
Ve eşimle birlikte test yaptırmak istiyoruz öncesinde , bu bebeğin sağlıklı olması açısından , ya da düşük olmaması için gerekli oşan testlerden.
Bunu bize tüp bebek yapacak kurum yapmıyor ,yapması için düşük yasamam gerekıyormus, ben de kendim yaptıracağım.
Hangi testleri yaptırmamız gerekiyor ve eğer bir sorun çıkarsa bunu nasıl çözüyorlar ,tedavi süreci ne kadar sürüyor bunları merak ediyorum.
Teşekkürler
Erkekte genelde varikosel olup olmadığına bakıyorlar. Kist için dediğim gibi soğan kürü uygulayın. Allah bekletmeden hayırlısıyla nasip eder umarım.Evet eşim proxeed ve promotil kullandı fayda etmedi
benim suankı tek düşüncem tüp bebek öncesi bende kist cıkarsa amelıyat falan dıyorlar zaman kaybı yasamayıp bunu kürlerle yok etmek ve merak ettiğim diğer konu da bu testler olumsuz cıkarsa tedavisi nasıl oluyor acaba
pıhtılasma ıcın bildiğim kadari ile iğne vuruyorlar hamılelık süresince ama diğerlerini bilemiyorum.erkekte neye bakacaklar mesela
o aşamadan çoktan geçtik biz :) varikosel aşamasından yani o ilk aşamaydıErkekte genelde varikosel olup olmadığına bakıyorlar. Kist için dediğim gibi soğan kürü uygulayın. Allah bekletmeden hayırlısıyla nasip eder umarım.
Ama işte maalesef öyle kesin testler yok. Yani genetik testi var ama ne kadar doğru hala tartışılıyor. Allah sağlıklı evlat versin.o aşamadan çoktan geçtik biz :) varikosel aşamasından yani o ilk aşamaydı
tüp bebek asamasına geldik
bu dediğim testler bebeğin sağlıklı doğması için hamilelikten önce yapılacak olan testler.
yani bebeğin düşmemesi için ya da allah korusun otistik - down sendromlu falan olmaması için.
amin çok tesekkurler
Jinekolojık muayene cok oldum , öncesinde yoktu yanı gecen yaza kadar.Sende kist veya miyom varsa öğrenmenin en kolay yolu bir jinekolojik muayene, olup olmadığını bilmeden kür yapılır mı. Hem o kürler de o kadar kolay geçirmiyor yani. Benim 2 cm lik miyomum var, kistim yok. De hamileliğe sorun teşkil etmiyor ama bir an önce hamile kalmaya çalış dedi, 3 aydır korunmuyoruz 5 aylık evliyim ben de, 33 yaşındayım.
Hepimize nasip olur inşallahJinekolojık muayene cok oldum , öncesinde yoktu yanı gecen yaza kadar.
tüp bebekten önce yenıden olacagım muayene pzt gunu
3 ay cok erken olur ınsallah :) bizim 4 sene bitti .
Allah size de nasip etsin insallah
amin cnmHepimize nasip olur inşallah
Canım benim kendim için hormon testi yaptırdımeşime sadece sperm testi istediler o kadarA anneveoglusu canım sen bu testleri yaptırmıstın değil mi?
tüp bebek öncesi mi yani bu genetik hasar için olan testler miCanım benim kendim için hormon testi yaptırdımeşime sadece sperm testi istediler o kadar
yok canım öyle test değil benimkiler amh tsh porgestan poroloktin anti tpo anti tg rubella testleri filandı bana verilenlertüp bebek öncesi mi yani bu genetik hasar için olan testler mi
sonuclar ıyı mı cıkmıstıyok canım öyle test değil benimkiler amh tsh porgestan poroloktin anti tpo anti tg rubella testleri filandı bana verilenler
şükür iyi çıktı amh yumurta rezervi için olan test yaşım 40 olmasına rağmen 3,47 çıktı dr çok iyi demişti yaşıma göresonuclar
sonuclar ıyı mı cıkmıstı
ANLADIM CNM çok sağol.şükür iyi çıktı amh yumurta rezervi için olan test yaşım 40 olmasına rağmen 3,47 çıktı dr çok iyi demişti yaşıma göre
anti tpo ve anti tg değerlerim yüksek çıktı haşimato troid hastası olduğumu bu süreçte öğrendim
Selam. Bende pco yok fakat 13 yumurta toplandı. Bende aslında donmuş transfer istiyorum ama doktorum taze diyor yarın transfer olacağım kısmetse. Acaba 13 yumurta toplanmasında da rahim çok yorulmuş olabilir miki?Eşiniz ile ilgili bildiğim kadarı ile yapılacak bir test yok.
Sizinle ilgili de, pıhtılaşma testini bence yaptırın. Sizdeki pıhtılaşma ile ilgili genetik mutasyonlara bakılıyor. Problem varsa ona göre ilaç dozu ayarlanıyor. Ben de tüp bebek ile hamile kalmıştım. İlk 3 ay hibor iğne kullandım, sonra doktorum coraspin hap kullan dedi. Milyon kere pıhtılaşma testi yapalım dedim ama gerek yok dedi. Bebeğimi kaybettikten sonra yapılan teste 3 gende mutasyon çıktı.
Testin ismi trombofili paneli,jimerde yaklaşık 800 liraya yaptırdım.
Bebeğimizin ölümünden sonra numune alınıp genetik test yapıldı. Genetik doktoruna sormuştuk eğer problem çıkarsa bir sonraki gebelikte ne yapmalıyız diye.
Kalıtsal bir hastalık varsa normal yoldan gebe kalmanı önermem. Tüp bebek yapılır ve transfer işlemi yapılmadan önce embriyolardan hücre alınarak genetiğe gönderilir, ona göre sağlıklı embriyo transferi yapılır dedi. Embriyo üzerinde yapılan bu çalışmanın embriyoyu kötü etkileyip etkilemeyeceğini sorduğumuzdaysa, dünyaya geldikten sonra ileride kardiyoloji problemleri yaşama riski diğer insanlara göre çok az miktar artar dedi.
Yani genetik test ile ilgili sorunuza dönecek olursam, evet transfer öncesi embriyodan hücre alınarak test yapılabiliyor ama bu işlrm başka riskler doğurur mu genetik doktoru ile mutlaka görüşün.
Buarada bende de pko var. İlk denememde yumurtalıklarım fazla uyarıldı, 24 tane yumurta oluştu. Doktoruma taze embriyo koymayalım, vücudum çok yoruldu, tutmaz dediğim halde beni ikna etti ve ilk denemede tutmadı. İkinciyi dondurulmuş embriyo ile denedik. Ve olumlu sonuç almıştık. Tabiki doktorlar daha iyi bilir ama pkolu kadınlar yumurta büyütme tedavilerine fazla tepki verebiliyorlar ve zaten pkolu kadınlarda hormonlar saçma salak. Sanki embriyo dondurup, 2-3 ay sonra vücut toparlanınca transfer yapmak daha iyi gibi.
Son olarak tüp bebek tedavisini nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?