Çok daraldım lütfen yardım

eyll55

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
25
11
26
Arkadaşlar merhaba 14 aylık kızım var bir dakika yalnız kalamıyorum tuvalete gittiğimde kapı açık olmasına rağmen avazınca ağlıyor. Yemek yerken kucak duşta kucak tuvalette kucak her yerde kucak istiyor. Sürekli emmek istiyor hele geceleri sabaha kadar deliksiz emdiği oluyor. Gece sürekli ağlıyor, diş sancısıdır diye düşünüp ağrı kesici verdim dün yine bir fark olmadı. Sabahtan akşama kadar beraberiz ve ben kendime 2 dakika bile ayıramıyorum. Karnının doyduğundan eminim. Gündüz meme isteyince kabul ettiği kadar yemek yedirmeye çalışıyorum. Ama geceleri memeden başka bir şey kabul etmiyor. Annem uzakta yaşıyor eşimin destek olduğunu söyleyemem. Normalde bu kadar ağlayan bir bebek değildi 1 aydır bu şekilde gündüz uykuları da düzgün değil. Ve ben o kadar yıprandım ve yoruldum ki sürekli ağlıyorum sürekli sinirliyim günden güne zayıflıyorum. Evde sürekli mutsuz dolaşıyorum ve bu evliliğimize de yansıyor. Lütfen bana bir akıl verin

Bunun icin mi bebeginizi 1 ay annenize birakmayi dusunuyorsunu ve beni unutur mu diye soruyorsunuz?

Acilen psikolojik destek alin.

Bunun icin mi bebeginizi 1 ay annenize birakmayi dusunuyorsunu ve beni unutur mu diye soruyorsunuz?

Acilen psikolojik destek alin.
Uzaktan konuşmak kolay hanımefendi bıraksam bırakırdım bende insanım bende çok daraldım fark ettiyseniz akıl istiyorum ki yoluna sokabileyim insanları tanımadan yargılamayı bırakın

Annelik böyle vallahi hepimiz bu yollardan geçtik.O yüzden 2 çocuk arasında yıllarca ara verdim ben.Yiprandik ama büyüyor bunlar bu kadar kalmıyorlar.Anneye bırakmak fikri dehşet korkunç akıl alır gibi degil

Bir dakika bilr zaman bulamamak, nefes alamamak iyi biliyorum. Çok zor oluyor. Sinirleriniz yıpranıyor haliyle. Haklısınız. Sorun neyse çözememek sürekli bir kaos içinde yaşamak gibi. Gaz sancısı, doymaması vs olabilir. Bu bir ay içinde hiç doktora gittiniz mi. Bir gösterseniz mi acaba her ihtimale karşı. Dediğiniz gibi diş vs birşey olabilir. Zor süreçler oluyor ama inanın geçecek allahın izniyle. Ancak öncesinde sizin de iyi olmanız lazım. Enerjimizi ciddi olarak hissediyorlar. Evet sizin için, şuan için, kolay değil elbette bu ortamın içinde pozitif olabilmek. Ama sizin ruh haliniz çok önemli. Vücduna bebet yağlarıyla masaj yapmak arahatlatıcı olabilir mi acaba. Şuan aklıma gelenleri söylüyorum tabi. Ama doktora bir gösterin öncelikle bir sorun olmadığına emin olmak iyi olur. Ama emin olun geçecek ve keyifle tadını çıkaracaksınız hayatın

Uzaktan konuşmak kolay hanımefendi bıraksam bırakırdım bende insanım bende çok daraldım fark ettiyseniz akıl istiyorum ki yoluna sokabileyim insanları tanımadan yargılamayı bırakın
Tam olarak 17,5 aylik oglum var. Kiziniz su an buyume atagi doneminde, yapmasi gerekenleri yapiyor.

17,5 aydan bildiriyorum, 14 aya tahammul edemiyorsaniz, daraliyorsaniz bir sonraki atak doneminde akil sagliginizi yitirirsiniz.

Evet daraldim, evet an geliyor nefessiz kaliyorum. Ama asla degil 1 ay, 1 gun uzak kalmayi dusunmedim.

Kizinizin su an en cok size ihtiyaci var. Meme emdigi donemde 1 ay anneden ayri kalmaya degil.

sizin adınıza üzüldüm. küçücük bir çocuk bir ay annesinden ayrı kalırsa elbette onu unutur. bir de her ne kadar daralmis olsaniz da, bebeginiz 1 saatligine evden çıktığı özlüyorsunuz.
anneniz bakmaya gönüllü ise siz de beraberinde gitseniz, gündüz o ilgilenir. veya anneniz size gelsin.

Biraz kendi haline biraksaniz.Siz yanında oturun kendi kendine oyuncaklarıyla oynamaya alışsın.Eger oyuncaklariyla oynamıyorsa mutfaktan biseyler verin.Cocuklar mutfak malzemelerini oynamayi çok seviyor. Kızım hadi yemek yapalım diyip eline kaşık kap verin oynasın.Cok bunaldysaniz ara ara çocuk şarkısı açın.

Ben buraya tecrübe öğrenmek fikir almak için içimi döküyorum siz anneye bırakmak korkunç tarzı yorumlar yapıyorsunuz. Yargılayacaksanız yazmayın ben çözüm yolu sordum. En iyi anneler sizsiniz zaten. Ben bebeğime hep kendi başıma baktım kötü şeyler yaşadım ve gücüm kalmadı kızıma bile zar zor yetiyorum. O konuyu aşırı bunalmış şekilde açmıştım silmeyi denedim silinmedi ve şimdi bir çözüm yolu aramak için bu konuyu açmışım. Yargıladığınız için teşekkür ederim inşallah aynı durumları yaşamazsınız.

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için bende lavanta yağı ile masaj yapıyorum rahatlasın diye 2 günde bir duşa sokuyorum. Gaz sancısı değildir çünkü çok şükür hareketli bir bebek gazını çıkarıyor

Teşekkür ederim fikriniz için bende oyuncak veya mutfaktan beğendiği malzemeleri veriyorum yanında olduğum sürece oynuyor ama yanından kalkıp tuvalete gittiğimde kıyamet kopuyor

Çocuk, bakmak ciddi enerji isteten çok kolay olmayan bir şey. Sizin de enerjiye, stresinizi atmaya ihtiyacınız var. Biraz nefes alıp devam etmeye. Anneniz yanınıza gelşp size destek olabilise veya başka biri. Size hiç olmazs amanevi bir güç olabilecek biri yanınızda olursa çok, iyi olabilir.

Oldu olacak kadinin dusmani kadin da deyin.

Sizi anlamiyor degilim. Fakat ciddi manada destege ihtiyaciniz var neden bunu yargilamak olarak goruyorsunuz?

Ben de ailemden uzagim. Pandemi sebepli kapali ortama da gitmiyoruz. Resmen bizden baskasini gormeden buyuyor yavrum diye uzuluyorum. Ama cok sukur esimden destek aliyorum. İsin icine azicik esinizi de sokun.

Bugunler gececek. Bakin 14 ay gecmis bile.

Evet kesinlikle doğru diyorsunuz anlayışınız için teşekkür ederim

Bende şu zamana kadar asla ve asla ciddi anlamda kızımdan ayrı kalmayı düşünmedim ama çok daraldım ve o kafayla bir konu açtım sonra zaten vazgeçip silmek istedim ama silinmiyor. İnsan tek başına kalınca yalnız ve çaresiz hissediyor. Bende bir çözüm arıyorum kızımda bende mutlu olalım diye. Fikriniz için teşekkür ederim bu arada

Eşiniz 1 saat baksa, ya da yukarıda yazıldığı gibi anneniz size gelse bir süre ve siz kulaklığı takıp yürüseniz? O bile fayda.

Benim kızımda öyleydi ve kolik olduğu için gece gündüz uyku yoktu hep ağlıyordu. Dr. Bir kaç damla verdi ve az da olsa çok çok az da olsa faydasını gördük . Geçici bir durum olduğunu kabul etmelisiniz. İnanın ne wc’ye gidebiliyordum ne yemek yapabiliyordum ben benlikten çıkmıştım sinir krizi geçircek gibi oluyordum ve eşimle tartışıyordum hiç bir şeye yetişemiyorum ben benlikten çıktım nefes alamıyorum diye ağlıyordum o dönem. Hatta komşum kızımın o kadar ağlama sesini duyuyormuş ki bana acımış artık eczaneden yağ karışımı yaptırmış ki çocuğun karnına sür sakinleşsin uyusun bende azıcık dinlenebileyim diye. Çok sabrettim çok ağladım kendimi çok çaresiz ve yalnız hissettim ama sonra şunları yaptım; anne çocuk yazıları okudum ve çoğu bebeğin ve çocuğun böyle olduğunu öğrendim yani benim kızım gibi. Bir de şöyle düşündüm hep o benim canımın parçası benim parçam o ve bana muhtaç bağlı bana diye düşündüm. Ona yanınızda yerde bir alan yapın altına oyun halısı ya da battaniye serin oyuncaklarını koyun bırakın oynasın tahta kaşıklar plastik tabaklar koyun iyice yorulsun dönsün yuvarlansın emeklesin yürümeye çalışsın. Renkli kitaplar gösterin konuşun ve en önemlisi zorda olsa sakin kalmaya çalışın inanın ki bizim enerjimiz onlara geçiyor. Müzik açın dans ettirin güldürün miniğinizi sıkıca giydirin çıkın dışarı hava alın varsa puset koyun içine sizde kendinize bir termos çay ya da kahve ya da su ne isterseniz alın yanınıza oturun bir banka nefes alın yürüyün verin eline kuzunuzun bir plastik şişe ya da oyuncak oynasın çiğnesin dursun ve bunu unutmayın siz bir annesiniz güçlüsünüz ve bu dönem geçicek yavrunuz büyüyecek eğlenceli vakitlere az kaldı bunu hep tekrarlayın. Bizim ki 3 yaş dolduruyor şimdi hanım efendi bana anne sen içeri git ben oyun oynuyorum diyor :)

23 yaşında ağır gelmiş biraz ama geçecek inşallah herkes bu yollardan geçti.Bende iki tane var birde.

Evet kesinlikle doğru diyorsunuz anlayışınız için teşekkür ederim
Ne demek Geçecek hiiiç merak etmeyin. Siz yanında ayrılınca güvende hissetmiyor sadece. Bir de bu gğnle öyle çabuk geçiyor ki. Ben de az çıldırmadım vall. Ama şimdi ahh o günlere gwri gitsennim her anın her snaiyenin tadını çıkarsam. Şimdi benimki 2 yaşını doldurdu. Kucak falan bitti haliyle ama keşke kucağımda öpüp kokladıpım zamanlara dönsem diyorum. Ama zorduuuu valla bilirim zor ama biraz daha sabır istiyor işte. Napalım sağlıklı olsunlar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…