• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dağınıgim :(

Annem diyorki bu ev 40 gün ugrassan toplanmaz senin taşınman lazım taşınınca herşey baştan elden geçer anca çare o.gelip durmadan laf sayıyor.eskiden bize geldi mı durmadan iş yapardı.simdi biraz da eski enerjisi yok yapamıyor sonra da laf söyleyip duruyor.aslinda baya da haklı biliyorum ama yapamıyorum iste

Evet işte kadın gelecek diye bir topluyorum o da temizleyince o ara iyi ama 2-3 günde heryer yavaş yavaş aynı hale geliyor
aslında şimdi yapamayacagimi biliyorum ama yazdıkların motive etti yine de yarın ise giriscem ama kalıcı olmalı artık.keske olsa

Motive etmek doğru kelime. Bence eline bi kağıt kalem al ve güzelce yaz. Evini nasıl görmek istediğini, odaları toplamak aslinda her oda icin 5 dk bile surmiceni. Bulaşıkları sen degil makinenin yıkadığını. Viledayla 10 dk içinde evin mis gibi kokabilecegini. Supurursen evin havası değişeceğini. Ne bileyim böyle seni gaza getirecek şeyler yaz ve her gun oku. Bıkmadan oku. Ta ki artik onu okumaya ihtiyacın kalmayan a kadar.

Annem diyorki bu ev 40 gün ugrassan toplanmaz senin taşınman lazım taşınınca herşey baştan elden geçer anca çare o.gelip durmadan laf sayıyor.eskiden bize geldi mı durmadan iş yapardı.simdi biraz da eski enerjisi yok yapamıyor sonra da laf söyleyip duruyor.aslinda baya da haklı biliyorum ama yapamıyorum iste
Yahu annen ne guzel bir kadin ki kızını düşünüyor. Az önce bi konu okudum kızına çocuk ta çocuk diye baskı yapan, hakaret eden,üstüne kuma gelir diyen anneler de var. Hemde daha 4 aylık evliler. Ne guzel ki annen evinde huzurun olsun mutlu ol diye çabalıyor. Sanırım esin de ya alışmış bu duruma yada o da dağınık. Çünkü senin kadar az düzenli bi kadin olsam eşim kesinlikle lafın i esirgemez çünkü kendisi süper düzenidir. Temizliği sever yapar ve yardım eder. Bi keresinde bana evin hali ney sen ne biçim kadınsın dedi diye o gun butün gece temizlik yaptığımı bilirim. Evdede hicbirsey yok yani. Sadece her gun silmedigim icin mesela kapı girişi ayakkabidan dolayı toz olmuş bide neymiş efendim salonda zirzavatlarim in ne işi varmış. Daha da soylettirmedim kendime laf. Ha cok iyi geldi bana bunu söylemesi. Kendime geldim. Evde aslinda haklı olduğunu anladım. Ufak tefek şeylere takılır eşim. Bulaşık kesinlikle sevmez. Bende yemek biter bitmez soframizi kaldırır hemen bulaşıkları halleder toplarim tezgahın üstünü. Bide silerim ıslak cifli bezle oh misssss . esin sana bi kere laf etse sen eminim ki sırf o lafı yememek icin bile sikarsin kendini ve kendine gelirsin.

Size yazmamın faydası olacak mı bana bilemiyorum ama keşke olsa.cunku hep düzenli olmak istiyorum ama ne mümkün.ogretmenim iki çocuğum var 11 yıllık evliyim ama bu işe bir çözüm bulamadım.simdi oğlum çok yaramaz bana hiçbir iş yaptırmiyor ama ona bahane bulamam.cunku evliligimin ilk 3 yılı çocuğum yoktu ama o zaman da aynıydı.gerci o zaman daha kotuydu sonradan biraz alistim ise guce ama şimdi de cocukla zorlaninca zaten cok yatkın olmadığım bir olay yine içinden çıkılmaz bir hal alıyor:KK12:.
Annem öğretmendi bana hiçbir iş yaptirmazdi kendi işlerini de temizlikçi yapardı ya da günlük işleri babamla yaparlardı keşke bana da yaptirsalardio_O.simdi benim ailem de temizlik ve düzen hastası annem evime gelince çıldırıyor.gercekten bu sorun olmaya başladı.siz ne zaman duzeleceksiniz ne olacak bu haliniz deyip duruyor.mesela eve temizlikçi alıyorum o gelmeden her yeri topluyorum o da temizliyor bundan sonra hiç dagitmiycam dikkat edicem diyorum 2-3 gün sonra bitiyor herşey.her hafta alamam maddi olarak ,ayda bir falan alabiliyorum.inanin ani biri gelecek diye odum kopuyor.sansim da yaver gidiyor açıkçası:halay:.gerci gecmiste rezil olmadım diyemem.of ya dağınıklık dışında temizlik de sorun olabiliyor tabi.zaten pek beceremiyorum zor işleri.anca elektrik süpürgesini alıp süpüruyorum da süpüruyorum duyan komşular da çok titiz diyecek:-).esim de yardım eden bir insan bulaşık makinesini doldurma boşaltma ,yemeği toplama ,yerleri süpürme falan ikimiz de yapıyoruz.ama gelgelelim ikimiz de dagitiriz.ha bir de banyo tuvaleti yıkarım günlük.yikarim dediğim de temizlikçi gelmedikce duvarlar falan durur.anca klozet lavabolar falan.of ben ne olcam böyle hiçbir zaman düzelmeye cek miyim:cry:
Ay aynı ben, komşu olsak hiç çekinmezdik birbirimizden. Benim de ödüm kopuyor aniden biri gelcek diye. Haberli gelecek diye de ödüm kopuyor gerçi, temizlemek toparlamak bebekle çok zor oluyor çünkü. Siz en azından tuvaleti hergün yıkıyorsunuz ben onu da hergün yıkayanıyorum. Benim eşim de çok yardımcıdır sağolsun ben de bidaha dağıtmayacağım diyorum ama yine aynı yine aynı, burdan da bize çözüm çıkmaz. Aldığın şeyi aldığın yere koy, odadan çıkarken odadan boş çıkma gibi şeyler yazılacak muhtemelen ama onları yapabilmek mesele işte. Bu arada tek olmadığıma sevindim, takipteyim.

Yahu annen ne guzel bir kadin ki kızını düşünüyor. Az önce bi konu okudum kızına çocuk ta çocuk diye baskı yapan, hakaret eden,üstüne kuma gelir diyen anneler de var. Hemde daha 4 aylık evliler. Ne guzel ki annen evinde huzurun olsun mutlu ol diye çabalıyor. Sanırım esin de ya alışmış bu duruma yada o da dağınık. Çünkü senin kadar az düzenli bi kadin olsam eşim kesinlikle lafın i esirgemez çünkü kendisi süper düzenidir. Temizliği sever yapar ve yardım eder. Bi keresinde bana evin hali ney sen ne biçim kadınsın dedi diye o gun butün gece temizlik yaptığımı bilirim. Evdede hicbirsey yok yani. Sadece her gun silmedigim icin mesela kapı girişi ayakkabidan dolayı toz olmuş bide neymiş efendim salonda zirzavatlarim in ne işi varmış. Daha da soylettirmedim kendime laf. Ha cok iyi geldi bana bunu söylemesi. Kendime geldim. Evde aslinda haklı olduğunu anladım. Ufak tefek şeylere takılır eşim. Bulaşık kesinlikle sevmez. Bende yemek biter bitmez soframizi kaldırır hemen bulaşıkları halleder toplarim tezgahın üstünü. Bide silerim ıslak cifli bezle oh misssss . esin sana bi kere laf etse sen eminim ki sırf o lafı yememek icin bile sikarsin kendini ve kendine gelirsin.
Temizlik konusunda hiç bir erkeğin bir kadına laf söyleme hakkı yoktur. Kadının görevi değildir evi bal dök yala yapmak. İki kişi kullanıyor evi ama tek kişi temizliyor, bir de neymiş efendim kapı girişi tozlanmış. Alsın eline viledayı silsin laf söyleyeceğine ama siz halinizden memnunsunuz. Haklı bile buluyosunuz eşinizi ki gece yarısına kadar temizlik yapmışsınız.

Ya anlamıyorum dünyada herkes iki dirhem bir çekirdek olmak zorundamıdır
Dağınıksan dağınıksın:KK47:
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz. Mesela birinin evine gitseniz ve gerçek anlamda dağınıksa yadırgamaz mısınız? Anlatmaz mısınız? Ben de sizin gibi düşünüyorum mesela ve gittiğim hiç bir evde de dağınıklığa pisliğe takılmıyorum ama böyle deyip de dedikodunu yapan çok insan da oluyor.

O biraz insanin içinde olacak ama ya. Mesela benim annem kardeş sayımız cok oldugu icin ve çalışan bi kadin oldugu icin *bekar* bizlerle cok ilgilenemzdi. Ama ben küçücük yasimdan beri elim süpürge tutar. Şimdi koskoca kadin oldum kardeslerime bakıyorum onlar cok dağınık. 2 si hala çocuk mesela. Ama ablam hala daginiktir. Yatağını bile annem laf söylemeden toplamaz. Ama ben çay içsem bardagimi yıkamadan çıkmam mutfaktan. Eve girince ayakkabimi yerine koymadan girmem içeri. Yatagimi toplamadan çıkmam odadan vs vs. Ben severek yapıyorum iste. Sen rahata alismissin bu yüzden yapamıyorsun bence. Şahsen ablam evlense bile yine dağınık olacaktır . Çünkü kadının içinden gelmiyor :)

Eşim bazen der, sen nasıl çıktın o evden diye :KK70:

Saka bi yana çocukla da zor olur cidden. Ama anlattigin gibiysen evin çokta dağınık değildir. Yani çocuk evi dağıtır ama her yeri dağıtamaz ki. Biraz sana öyle geliyor olmasın sakin.
Ne güzel anlatmışsınız. Tam imrendiğim insanlardansınız, anlattığınız seyleri yapmak 3 saniye mesela ama insanın içinde yok işte, alışkanlık meselesi. Ay konu sahibinin konusunu sabote ettim ama aynı dertten muzdaribim

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz. Mesela birinin evine gitseniz ve gerçek anlamda dağınıksa yadırgamaz mısınız? Anlatmaz mısınız? Ben de sizin gibi düşünüyorum mesela ve gittiğim hiç bir evde de dağınıklığa pisliğe takılmıyorum ama böyle deyip de dedikodunu yapan çok insan da oluyor.
Kiri sevmem ama dağınıklık çocuk vardır dağılır çalışıyordur yetişemiyordur dağılır yada dağınık olmayı seviyordur
Takılmam
Zaten birine gidip ardından konuşan insan düşük profillidir
Dağınık diye tabir ettiğimiz şey birinin ardından konuşmak kadar kötü değildir

Ay tıpkı ben. Bu sene çalışmıyorum evim bal dök yala olacak dedim nerdee çalışırken daha iyiydi valla
Aynen ben de çalışıyorum diye bahane ediyordum, çalışmayınca şartlamıştım kendimi yine aynı hatta daha beter, yarın yaparım yarın yaparım demekten. Neyse bebek oldu da bebeğim var diye bahanem oldu hiç değilse :KK9:

İkinci üyelikmiş ama ben gene de yazmak istiyorum.

Öğretmenim diyip de yazım kurallarına az da olsa özen göstermemeniz garip geldi. :işsiz: :işsiz: Konuyu okuma zahmetine girmedim o yüzden.

Dağınıklığa çözüm olarak da işi sonraya bırakmamak, aldığını aldığın yere koymak geliyor aklıma.

aldıgınızı yerine koymanız lazım.
ütü hafta da bir yıgılmadan ütülemeye çalışın.çamaşırları katlayıp yerine koydugunuzda çamaşır dagınıklıgınız ortadan kalkar.
fazla eşya demişsiniz bunlar koliye konulup dolap üstüne istiflenebilir mi?
kolileri yapışkanlı folyo ile kaplayıp fazla eşyaları düzgünce istiflerseniz dolaplarınızda yük azalmış olur
sürekli kullandıgınız eşyalara yer açılır

Herseyi elinde hemen kaldirsan o kadar dagilmaz gunluk olmasada iki gunde bi supursen yeter lavabolarda hergun yikaniyormus esinde makina bosaltmasini yapiyor tamam iste :)

Ben Süpermen silme Işın'ı haftasonu eşimle 2 saatte bitiyor. Sonra çamaşırları atarım. Her hafta ütü yapmam. Birikir / haftada Bı yaparım. Çok eşyamı vardır o yüzden is bitmz. Bı düzene koyun işleri o zaman kendinize de vaktiniz kalır. Haftasonu Bı gün temizlik alışveriş . Diğer gün kendinize ve çocuklara ayırın. Bu dünyaya Bı defa geliyor üz . Çok takmanın anlamı yok

ben de dağınıgımdır bazen kötü ama bazen işime yarıyor :)
dert etmiyorum ama pek

İşinize yarayan yönlerini merak ettim, kullanışlıysa ben de alırım bi dal :olamaz:

hahah cok hoşsun

mesela yatagımı hemen toplamam işten gelince toplarım önerilen buymuş 5 saat değil de yarım saatte yeter gerçi :))

aradıgım herşey ortalıkta oldugu için kolay kombin oluyor

katlı durunca daha zor :))

mağazada bile dagıtmadan kombin yapamıyosun sonucta :)

Bu biraz yapı meselesi. Benim bir arkadaşımda bana göre aşırı dağınık ben baktıkça gözüm yoruluyo ama onu rahatsız etmiyo, ve o an toplasa bile sonra yine dağıtıyo. Aradığını o şekilde daha kolay buluyomuş. Bense. O dağınıklıkta bir şey bulamam, geçtim bulamamayı baktıkça sinir basar.
Her şeyin yerini belirleyip, kullandıktan sonra olması gerektiği yere koyun biraz kolaylık sağlar

Gunluk rutinim var benim.

Hergun supururum evi. Yatak odasinin tozunu alirim. Balkonlari supururum. Mutfak en kolayi zaten. 15 dk mi alir. Wc banyo 2 gunde bir camasir suyuyla yikanir. Haftasonu da camasir ve utu.

Bende de 2 oglan 1 koca var. 3 de pasakli. Vayy halime.

Sizde rutin yapin. Yada oda oda temizleyin.

hahah cok hoşsun

mesela yatagımı hemen toplamam işten gelince toplarım önerilen buymuş 5 saat değil de yarım saatte yeter gerçi :))

aradıgım herşey ortalıkta oldugu için kolay kombin oluyor

katlı durunca daha zor :))

mağazada bile dagıtmadan kombin yapamıyosun sonucta :)
Aradığın herşeyi daha kolay bulma konusuna katılıyorum, dağınıklığımın bir düzeni var derim her zaman ama bir tek gardolabım derli topludur ona da çözüm buldum ve çok rahat ettim. Her bir kıyafetimi (tşört, badi, gömlek, kazak) tek tek askılara astım. O kadar rahat ettim ki. O alttaki tşörtü çekerken üsttekilerinin de dağılması sorunu kalktı ortalıktan. Evim savaş alanı gibi olsa bile en güvenilir yer gardolaptır.

Aradığın herşeyi daha kolay bulma konusuna katılıyorum, dağınıklığımın bir düzeni var derim her zaman ama bir tek gardolabım derli topludur ona da çözüm buldum ve çok rahat ettim. Her bir kıyafetimi (tşört, badi, gömlek, kazak) tek tek askılara astım. O kadar rahat ettim ki. O alttaki tşörtü çekerken üsttekilerinin de dağılması sorunu kalktı ortalıktan. Evim savaş alanı gibi olsa bile en güvenilir yer gardolaptır.

:super:

Back
X