• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dağınıgim :(

Ogretmen5058

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
32
16
3
42
Size yazmamın faydası olacak mı bana bilemiyorum ama keşke olsa.cunku hep düzenli olmak istiyorum ama ne mümkün.ogretmenim iki çocuğum var 11 yıllık evliyim ama bu işe bir çözüm bulamadım.simdi oğlum çok yaramaz bana hiçbir iş yaptırmiyor ama ona bahane bulamam.cunku evliligimin ilk 3 yılı çocuğum yoktu ama o zaman da aynıydı.gerci o zaman daha kotuydu sonradan biraz alistim ise guce ama şimdi de cocukla zorlaninca zaten cok yatkın olmadığım bir olay yine içinden çıkılmaz bir hal alıyor:KK12:.
Annem öğretmendi bana hiçbir iş yaptirmazdi kendi işlerini de temizlikçi yapardı ya da günlük işleri babamla yaparlardı keşke bana da yaptirsalardio_O.simdi benim ailem de temizlik ve düzen hastası annem evime gelince çıldırıyor.gercekten bu sorun olmaya başladı.siz ne zaman duzeleceksiniz ne olacak bu haliniz deyip duruyor.mesela eve temizlikçi alıyorum o gelmeden her yeri topluyorum o da temizliyor bundan sonra hiç dagitmiycam dikkat edicem diyorum 2-3 gün sonra bitiyor herşey.her hafta alamam maddi olarak ,ayda bir falan alabiliyorum.inanin ani biri gelecek diye odum kopuyor.sansim da yaver gidiyor açıkçası:halay:.gerci gecmiste rezil olmadım diyemem.of ya dağınıklık dışında temizlik de sorun olabiliyor tabi.zaten pek beceremiyorum zor işleri.anca elektrik süpürgesini alıp süpüruyorum da süpüruyorum duyan komşular da çok titiz diyecek:-).esim de yardım eden bir insan bulaşık makinesini doldurma boşaltma ,yemeği toplama ,yerleri süpürme falan ikimiz de yapıyoruz.ama gelgelelim ikimiz de dagitiriz.ha bir de banyo tuvaleti yıkarım günlük.yikarim dediğim de temizlikçi gelmedikce duvarlar falan durur.anca klozet lavabolar falan.of ben ne olcam böyle hiçbir zaman düzelmeye cek miyim:cry:

Aldığınızı aldığınız yere bırakırsanız işin çoğu zaten biter. Eşya fazlaysa onları da azaltın. Herkes dağınığını toplamaya alışsın evde.

Ev işi biter mi ya :(

Aslında ertelemeden yapıldığında daha düzene koyuyor insan.

Evde fazla olan göz yoran eşyaları kaldırın. Bazı eşyalar mesela çok kirlentli koltuk takimlari da evi daginik gosteriyor. Çamaşır makinesini üst üste açmayın. Akşam yatmadan. Üstten dağınıklığı toplayın.

Iki haftada bir alın temizlikçiyi.
Fazlalık ne varsa ,biblo ,oyuncak,kıyafet,kap kacak hepsini atın..
Organizer ler alın ikea dan tedi den .
Az ve öz eşya olsun .
Üşenmeden akşam mutfağı toplayın.
Yatmadan dağınıklığı toplayın yeter
Çamaşır biriktirmeyin iki tane olsa bile yikansin .
Kurutma makinesi alın ortada sürünmesinler .

Günün yarım saatini evi toplamaya ayırın, kalktığınızda yatağınızı toplamayı kıyafetlerinizi yerine koymayı filan alışkanlık haline getirin. Çocuklara da oyuncaklarını belli bir odada oynaması için izin verin. Dağınıklık kalkar. Gün aşırı da süpürge yaparsınız. Ki zaten ayda bir kadın tutuyormuşsunuz yeterli bence

Aldığınız eşyayı yerine koyarsanız sorun çıkmaz pek :)

Aldığınızı aldığınız yere bırakırsanız işin çoğu zaten biter. Eşya fazlaysa onları da azaltın. Herkes dağınığını toplamaya alışsın evde.
Aldığını yerine koymak anahtar kelime biliyorum ama niye yapamıyorum ya
Ya anlamıyorum dünyada herkes iki dirhem bir çekirdek olmak zorundamıdır
Dağınıksan dağınıksın:KK47:
Ama işte fazla olunca biri gelse baya garip görünecek olmuyor bir turlu
Ev işi biter mi ya :KK43:

Aslında ertelemeden yapıldığında daha düzene koyuyor insan.

Evde fazla olan göz yoran eşyaları kaldırın. Bazı eşyalar mesela çok kirlentli koltuk takimlari da evi daginik gosteriyor. Çamaşır makinesini üst üste açmayın. Akşam yatmadan. Üstten dağınıklığı toplayın.
Evet hiç fazla eşya sevmiyorum dağınıgim diye hep atıyorum
Iki haftada bir alın temizlikçiyi.
Fazlalık ne varsa ,biblo ,oyuncak,kıyafet,kap kacak hepsini atın..
Organizer ler alın ikea dan tedi den .
Az ve öz eşya olsun .
Üşenmeden akşam mutfağı toplayın.
Yatmadan dağınıklığı toplayın yeter
Çamaşır biriktirmeyin iki tane olsa bile yikansin .
Kurutma makinesi alın ortada sürünmesinler .
çamaşır hep birikir.utuler de dağ gibi her zaman :( esyam çok az ama dağınıgim diye esyayi çok az tutuyorum.tek derdim eşimin çok eşyası var.onlar da dağınık :(

O biraz insanin içinde olacak ama ya. Mesela benim annem kardeş sayımız cok oldugu icin ve çalışan bi kadin oldugu icin *bekar* bizlerle cok ilgilenemzdi. Ama ben küçücük yasimdan beri elim süpürge tutar. Şimdi koskoca kadin oldum kardeslerime bakıyorum onlar cok dağınık. 2 si hala çocuk mesela. Ama ablam hala daginiktir. Yatağını bile annem laf söylemeden toplamaz. Ama ben çay içsem bardagimi yıkamadan çıkmam mutfaktan. Eve girince ayakkabimi yerine koymadan girmem içeri. Yatagimi toplamadan çıkmam odadan vs vs. Ben severek yapıyorum iste. Sen rahata alismissin bu yüzden yapamıyorsun bence. Şahsen ablam evlense bile yine dağınık olacaktır . Çünkü kadının içinden gelmiyor :)

Eşim bazen der, sen nasıl çıktın o evden diye :D

Saka bi yana çocukla da zor olur cidden. Ama anlattigin gibiysen evin çokta dağınık değildir. Yani çocuk evi dağıtır ama her yeri dağıtamaz ki. Biraz sana öyle geliyor olmasın sakin.

Günün yarım saatini evi toplamaya ayırın, kalktığınızda yatağınızı toplamayı kıyafetlerinizi yerine koymayı filan alışkanlık haline getirin. Çocuklara da oyuncaklarını belli bir odada oynaması için izin verin. Dağınıklık kalkar. Gün aşırı da süpürge yaparsınız. Ki zaten ayda bir kadın tutuyormuşsunuz yeterli bence
Keşke bunları yapabilsem.guya da her okuldan gelişimde topluyorum da topluyorum yatana kadar yine aynı.yoruldum valla.
Eşiniz ve siz o dağınıklık içinde mutlu huzurluysanız hiç keyfinizi bozmayın. Temizlik hastası olacağıma dağınık hatta pis olmayı yeğlerim
işte sorun da mutlu değilim.mutlu olunmazki bu halde.su an her oda dağınık.birazdan yatcam sabah yine ugrascam hergün boyle

çamaşır hep birikir.utuler de dağ gibi her zaman :KK43: esyam çok az ama dağınıgim diye esyayi çok az tutuyorum.tek derdim eşimin çok eşyası var.onlar da dağınık :KK43:[/QUOTE]

Tamam o zaman iki haftada bir gelsin kadın once ütuleri halletsin
Öğretmensiniz eşinizde denk bir mesleğe sahipse 2 haftada tam gün yardımcı dokunmamalı .
Kurutma makinesi gerçekten çok iyi
Eşinizin çok eşyası varsa
En az 6 aydır gitmediklerini verin gitsin .
Ihtiyacı olanlara ..
Az eşya ve dağınıklığı çözemedim ama :)

Size yazmamın faydası olacak mı bana bilemiyorum ama keşke olsa.cunku hep düzenli olmak istiyorum ama ne mümkün.ogretmenim iki çocuğum var 11 yıllık evliyim ama bu işe bir çözüm bulamadım.simdi oğlum çok yaramaz bana hiçbir iş yaptırmiyor ama ona bahane bulamam.cunku evliligimin ilk 3 yılı çocuğum yoktu ama o zaman da aynıydı.gerci o zaman daha kotuydu sonradan biraz alistim ise guce ama şimdi de cocukla zorlaninca zaten cok yatkın olmadığım bir olay yine içinden çıkılmaz bir hal alıyor:KK12:.
Annem öğretmendi bana hiçbir iş yaptirmazdi kendi işlerini de temizlikçi yapardı ya da günlük işleri babamla yaparlardı keşke bana da yaptirsalardio_O.simdi benim ailem de temizlik ve düzen hastası annem evime gelince çıldırıyor.gercekten bu sorun olmaya başladı.siz ne zaman duzeleceksiniz ne olacak bu haliniz deyip duruyor.mesela eve temizlikçi alıyorum o gelmeden her yeri topluyorum o da temizliyor bundan sonra hiç dagitmiycam dikkat edicem diyorum 2-3 gün sonra bitiyor herşey.her hafta alamam maddi olarak ,ayda bir falan alabiliyorum.inanin ani biri gelecek diye odum kopuyor.sansim da yaver gidiyor açıkçası:halay:.gerci gecmiste rezil olmadım diyemem.of ya dağınıklık dışında temizlik de sorun olabiliyor tabi.zaten pek beceremiyorum zor işleri.anca elektrik süpürgesini alıp süpüruyorum da süpüruyorum duyan komşular da çok titiz diyecek:-).esim de yardım eden bir insan bulaşık makinesini doldurma boşaltma ,yemeği toplama ,yerleri süpürme falan ikimiz de yapıyoruz.ama gelgelelim ikimiz de dagitiriz.ha bir de banyo tuvaleti yıkarım günlük.yikarim dediğim de temizlikçi gelmedikce duvarlar falan durur.anca klozet lavabolar falan.of ben ne olcam böyle hiçbir zaman düzelmeye cek miyim:cry:
Ay tıpkı ben. Bu sene çalışmıyorum evim bal dök yala olacak dedim nerdee çalışırken daha iyiydi valla

O biraz insanin içinde olacak ama ya. Mesela benim annem kardeş sayımız cok oldugu icin ve çalışan bi kadin oldugu icin *bekar* bizlerle cok ilgilenemzdi. Ama ben küçücük yasimdan beri elim süpürge tutar. Şimdi koskoca kadin oldum kardeslerime bakıyorum onlar cok dağınık. 2 si hala çocuk mesela. Ama ablam hala daginiktir. Yatağını bile annem laf söylemeden toplamaz. Ama ben çay içsem bardagimi yıkamadan çıkmam mutfaktan. Eve girince ayakkabimi yerine koymadan girmem içeri. Yatagimi toplamadan çıkmam odadan vs vs. Ben severek yapıyorum iste. Sen rahata alismissin bu yüzden yapamıyorsun bence. Şahsen ablam evlense bile yine dağınık olacaktır . Çünkü kadının içinden gelmiyor :)

Eşim bazen der, sen nasıl çıktın o evden diye :KK70:

Saka bi yana çocukla da zor olur cidden. Ama anlattigin gibiysen evin çokta dağınık değildir. Yani çocuk evi dağıtır ama her yeri dağıtamaz ki. Biraz sana öyle geliyor olmasın sakin.
Keşke öyle olsaydı.su an yatak odasının heryeri giysi dolu.utuler dağ.kizimin odasının heryerinde de birşeyler var.mutfak desen akşam yenilen meyveler cerezlerin dağınıklığı tezgahta.zaten dolap iclerim dağınık.balkonlar kirli.oturma odasının kanepelerinde halıda ufak tefek birseyler var.tek dağınık olmayan yer misafir odası.onun bile konsolun içi dağınık :(

çamaşır hep birikir.utuler de dağ gibi her zaman :KK43: esyam çok az ama dağınıgim diye esyayi çok az tutuyorum.tek derdim eşimin çok eşyası var.onlar da dağınık :KK43:

Tamam o zaman iki haftada bir gelsin kadın once ütuleri halletsin
Öğretmensiniz eşinizde denk bir mesleğe sahipse 2 haftada tam gün yardımcı dokunmamalı .
Kurutma makinesi gerçekten çok iyi
Eşinizin çok eşyası varsa
En az 6 aydır gitmediklerini verin gitsin .
Ihtiyacı olanlara ..
Az eşya ve dağınıklığı çözemedim ama :)[/QUOTE]işte bir fazla eşya olsa yanmistim.esyam çok olmadığı halde bütün dolap iclerim dağınık ve evin görünen yerleri de dağınık :(

Keşke öyle olsaydı.su an yatak odasının heryeri giysi dolu.utuler dağ.kizimin odasının heryerinde de birşeyler var.mutfak desen akşam yenilen meyveler cerezlerin dağınıklığı tezgahta.zaten dolap iclerim dağınık.balkonlar kirli.oturma odasının kanepelerinde halıda ufak tefek birseyler var.tek dağınık olmayan yer misafir odası.onun bile konsolun içi dağınık :KK43:

Birsey sorcam. Çocuklar uyuyor mu?

Bence biran önce temizliğe başlayın her gün bir odayı bitirseniz ciddi bir şekilde bidaha dağıtmazsınız zzaten anladığım kadarıyla kadın tutsanız bile dolapların içini değil yüzeysel temizleyip gidiyor

Evet de ben hiç bu saatte iş yapamam ki.oglum uyanıkken bizi baya yoruyor o yatınca oturup bir dinleniyorum
Sana birsey diyimmi. Bana yazdigin dağınık olan odalar varya. Balkon ve mutfağı saymıyorum. Söyle bi besmele ceksen ayağa kalkip bi baslasan en azından toplaman 10 dk. Yorulmadan yarına kolaylık. Inan ki saban uyandığında o dağınıklık sana agirlik verir. Ruhun çöker. Ama şimdi biraz toplasan hem kafan biraz daha rahat olur hemde sabah kendini daha enerjik hissedersin. Lütfen üşenme ve telefonu bırakıp sadece 10 dk evini topla canım. Inan bana 10 dk sonra anlayacaksın ki aslinda temizliğin saati olmaz.

Bence biran önce temizliğe başlayın her gün bir odayı bitirseniz ciddi bir şekilde bidaha dağıtmazsınız zzaten anladığım kadarıyla kadın tutsanız bile dolapların içini değil yüzeysel temizleyip gidiyor
Evet işte kadın gelecek diye bir topluyorum o da temizleyince o ara iyi ama 2-3 günde heryer yavaş yavaş aynı hale geliyor
Sana birsey diyimmi. Bana yazdigin dağınık olan odalar varya. Balkon ve mutfağı saymıyorum. Söyle bi besmele ceksen ayağa kalkip bi baslasan en azından toplaman 10 dk. Yorulmadan yarına kolaylık. Inan ki saban uyandığında o dağınıklık sana agirlik verir. Ruhun çöker. Ama şimdi biraz toplasan hem kafan biraz daha rahat olur hemde sabah kendini daha enerjik hissedersin. Lütfen üşenme ve telefonu bırakıp sadece 10 dk evini topla canım. Inan bana 10 dk sonra anlayacaksın ki aslinda temizliğin saati olmaz.
aslında şimdi yapamayacagimi biliyorum ama yazdıkların motive etti yine de yarın ise giriscem ama kalıcı olmalı artık.keske olsa

Back
X