O zaman geldiklerinde çocukların düzenlerini bozmayın çekyatta anne babanz yatsn çocuklar odalarında kalsın... eşimin ailesi şehir dışında (anne babası yok) gelecekleri zaman ben müsait değilsem söylüyorum "abla çocukların ve benim sınav haftamız,derslerimiz yoğun şu tarihte bekleriz" yada geldiklerinde çocukların düzenine asla ellemiyorum ki söylüyorum da "en fazla bir gün düzenlerini bozabilirim buyrun gelin ama oturma odasında yer yatağı açarım kedimi de evden çıkaramam bilginiz olsun" diye... bu saygszlık değil hayat şartları önceliğim aile fertlerim ve kedim... örneğin eltim aradı geçen "biz gelicez ama kızım kediden korkuyor bir hafta gönder evden kediyi "diye... buyrun gelin ama kedimizi gönderemeyiz o bu evin bir ferdi dedim ve asla saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Neymiş kedimiz 2.5 yaşnda kedi geldiğinden beri amcalarının evine giremiyorlarmış valla buyrun gelin kedimi uzak tutarım ama ev onun dedim . Net olmak saygszlk değildir net olun ve önceliğiniz çocuklarınız olsn.Anlamiyorsunuz hic bir destek cim yok yapamiyorum konusamiyorum esime soyluyorum olsun gelsinler nolcak gibi gecistiriyor herkesin bir. Karakteri var bende kalp kirmak istemiyorum anneme boyle birsey soylemek cok agrima gidiyor biliyorum kafasina takacak dert edecek
Klavye hataları olmş kusura bakmayınO zaman geldiklerinde çocukların düzenlerini bozmayın çekyatta anne babanz yatsn çocuklar odalarında kalsın... eşimin ailesi şehir dışında (anne babası yok) gelecekleri zaman ben müsait değilsem söylüyorum "abla çocukların ve benim sınav haftamız,derslerimiz yoğun şu tarihte bekleriz" yada geldiklerinde çocukların düzenine asla ellemiyorum ki söylüyorum da "en fazla bir gün düzenlerini bozabilirim buyrun gelin ama oturma odasında yer yatağı açarım kedimi de evden çıkaramam bilginiz olsun" diye... bu saygszlık drğil hayat şartları önceliğim dile fertlerim ve kedim... örneğimn eltim aradı geçen "biz gelicez ama kızım kediden korluyor bir hafta gönder evden kediyi "diye... buyrun gelin ama kedimizi gönderemeyiz o bu evin bir ferdi dedim vd asla saygszlk ydptığımı düşünmüyorum. Neymiş krdimiz 2.5 yaşnda kedi geldiğinden beri amcalarının evine giremiyorlarmış valla buyrun gelin kedimi uzak tutarım ama ev onun dedim . Net olmak saygszlk değildir net olun ve önceliğiniz çocuklarınız olsn.
Bence hayır.Öbür çocuklarının yapmadığı kadar idare etmişsiniz.Zamanla kabullenecektir.Kendinizi suçlu hissetmeyin.Bunu önce kendisi düşünmeliydi.15 yıl boyunca 1 ayın 20 günü kalmak gerçekten normal değil.Merhaba herkese bugün annemle konuştum ama çok üzüldü çok ağladı ben ondan çok üzüldüm hata mı yaptım kafam çok karışık
Maddi açıdan sıkıntıları var mıydı?Veya niye diğer kardeşlerin evinde bu kadar çok kalmıyorlar?Ablanız vardı.Neden ablanız tüm herşeyi sizin üzerinize yükledi?Kardeslerime odunlarinin az kaldigindan falan bahsediyolarmis imkansiz çünkü her yıl odunlarını biz tasiriz yerlestiririz kömür de ayrı var odunluga giren odunu biz biliyoruz babam da son zamanlarda anneme makinaya camasir atsa bile laf ediyormus elektirik cok geliyor diye şohben i bile kapatmislar sıcak su akmıyor niyetlerini gayet iyi anlıyorum çünkü ben onlardan hiç bir şey istemiyorum en basiti ekmek domates ne biliyim en küçük şeyleri bile sırf sağa sola laf etmesinler biz kaliyosak da şunları alıyoruz evlerine katkıda bulunuyoruz demesinler diye ama olmuyo olmuyo gitmiyorlar zaten kış da bitecek böyle giderse
Hayır. Tam tersini düşünün aynısını kv yapsaydı. Siz eşinize kizacaktiniz, sinir koyamiyor diye yuklenecektiniz. Bu kadar çekebilecek miydiniz? Eşiniz çok sabretmis. Sağlık durumu olur anlarım.Merhaba herkese bugün annemle konuştum ama çok üzüldü çok ağladı ben ondan çok üzüldüm hata mı yaptım kafam çok karışık
Ben de olsam ağlarım, yemek yok, temizlik yok, fatura desen kuş kadar ohhh.Merhaba herkese bugün annemle konuştum ama çok üzüldü çok ağladı ben ondan çok üzüldüm hata mı yaptım kafam çok karışık
En son bir önceki gün akşam yemek yedik yemekte büyük oğluma bırak şu telefonu elinden diye bir iki defa çıkıştı sonra otururken babamın telefonuna siren sesi gibi bir ses geldi hepimiz bune dedik annemde oğluma bir bak deden anlamaz dedi babamda bırak bozarsın sen falan dedi sonra oglum odada anne dedem bana niye gıcık oluyo ben anlamiyorum dedi çay yaptım çay içiyorduk cayin yanına çekirdek getirdim babam bir iki aldı cekirdekten bu cekirdek niye tuzlu niye böyle tuzlu aliyosunuz dedi bende ilk defa biz böyle seviyoruz dedim annem çok bozuldu ertesigünü sabah ablam taşınacağı icin ablama gectik kız kardesim ben ablam annem kahvalti yapıyoruz kardeslerimden de cesaret alarak anne dedim bak oğlum akşam bana böyle söylüyor icine atmis cocuk babam niye böyle davraniyo komsular la bile kavga edecem diye söylüyor eşime neler söylüyor zoruma gidiyor babam okadar benimsemiski burayı ama burası benim evim herkesin bir duzeni var sende babam öyle dedikce bunaliyosun uzuluyosun niye bunu kendinize yapiyosunuz dedim ben biliyorum senin suratindan da anliyodum ne zaman patlicak diye bekliyodum dedi dedim anne niye patlamami bekliyosunuz ben size dedim bu yıl bizim icinde oglum icinde cok onemli konsatre olmasi lazim sakin bir ortamı olması lazım diye kibar yolla anlattim suratimdan da anlayabiliyomussun niye bunlari soyletiyosun o zaman dedim agladi ben napiyim babanın huyu boyle bende istemiyorum böyle olmasını falan diye ama babana diyemem senin bu söylediklerini nasıl soyleyim dedi iyi anne soyleme o zaman dedim napıyım ağlıyo karşımda ben suçlu oldum resmen ben yine dese gidelim diye yine gelecem diyemem ben gitmiyorum desem niye dese ne dicem diyoBence hayır.Öbür çocuklarının yapmadığı kadar idare etmişsiniz.Zamanla kabullenecektir.Kendinizi suçlu hissetmeyin.Bunu önce kendisi düşünmeliydi.15 yıl boyunca 1 ayın 20 günü kalmak gerçekten normal değil.
Nasıl izah ettiniz?
En son bir önceki gün akşam yemek yedik yemekte büyük oğluma bırak şu telefonu elinden diye bir iki defa çıkıştı sonra otururken babamın telefonuna siren sesi gibi bir ses geldi hepimiz bune dedik annemde oğluma bir bak deden anlamaz dedi babamda bırak bozarsın sen falan dedi sonra oglum odada anne dedem bana niye gıcık oluyo ben anlamiyorum dedi çay yaptım çay içiyorduk cayin yanına çekirdek getirdim babam bir iki aldı cekirdekten bu cekirdek niye tuzlu niye böyle tuzlu aliyosunuz dedi bende ilk defa biz böyle seviyoruz dedim annem çok bozuldu ertesigünü sabah ablam taşınacağı icin ablama gectik kız kardesim ben ablam annem kahvalti yapıyoruz kardeslerimden de cesaret alarak anne dedim bak oğlum akşam bana böyle söylüyor icine atmis cocuk babam niye böyle davraniyo komsular la bile kavga edecem diye söylüyor eşime neler söylüyor zoruma gidiyor babam okadar benimsemiski burayı ama burası benim evim herkesin bir duzeni var sende babam öyle dedikce bunaliyosun uzuluyosun niye bunu kendinize yapiyosunuz dedim ben biliyorum senin suratindan da anliyodum ne zaman patlicak diye bekliyodum dedi dedim anne niye patlamami bekliyosunuz ben size dedim bu yıl bizim icinde oglum icinde cok onemli konsatre olmasi lazim sakin bir ortamı olması lazım diye kibar yolla anlattim suratimdan da anlayabiliyomussun niye bunlari soyletiyosun o zaman dedim agladi ben napiyim babanın huyu boyle bende istemiyorum böyle olmasını falan diye ama babana diyemem senin bu söylediklerini nasıl soyleyim dedi iyi anne soyleme o zaman dedim napıyım ağlıyo karşımda ben suçlu oldum resmen ben yine dese gidelim diye yine gelecem diyemem ben gitmiyorum desem niye dese ne dicem diyo
Onun haberi yok annemle konustugumdan bunlari soyledigimden yoksa cok kızar bana niye söyledin beni diye biliyorum bir kac kere yanında söylendim yine geliyolar miş falan diye çocuğun gözünde annesini babasını istemeyen hayırsız evlat profili olusturmak istemedim yine diceksiniz ne alakasi var ama oğlum beni yatistirir hep bu konuda niye oyle diyosun yazık falan diye susturur simdi annennene boyle dedim desem kızar bana hic bisey soyleyemedimBen üniversiteye hazırlanan çocuğunuzun bu duruma ne tepki verdiğini merak ettim. En çok olan bu çocuğa olmuş gibi. En önemli senelerinden birinde düzenin olmaması demek büyük kayip. Eşinize yazık vs diyemeyeceğim diğer üyeler gibi. Kaç yaşına gelmis adam sonuçta. Bu sessizlik, iyilik, evliyalik falan değil başka bir şey. Çocuklara yazık ya. Sınava hazirlanan çocuğunuz ne diyor bu olanlara?
Maddi acıdan ben de çok iyi degilim ki asgari ucretin biraz üstü aliyoruz 3 çocuğum var evim kayınpederimin cocuklarim dersaneye gidiyor faturalar okul ancak kendimize yetebiliyoruz arabamiz bile yok annemler de bizim kadar ayliklari ama onlar 2 kisi cocuk yok okul masrafı yok kardeslerim de kalmama nedenleri enistelerim benim esim gibi anlayisli degil cekiniyorlar o yuzden onlarda kalmazlarMaddi açıdan sıkıntıları var mıydı?Veya niye diğer kardeşlerin evinde bu kadar çok kalmıyorlar?Ablanız vardı.Neden ablanız tüm herşeyi sizin üzerinize yükledi?
ee sorun çözülmemiş ki.En son bir önceki gün akşam yemek yedik yemekte büyük oğluma bırak şu telefonu elinden diye bir iki defa çıkıştı sonra otururken babamın telefonuna siren sesi gibi bir ses geldi hepimiz bune dedik annemde oğluma bir bak deden anlamaz dedi babamda bırak bozarsın sen falan dedi sonra oglum odada anne dedem bana niye gıcık oluyo ben anlamiyorum dedi çay yaptım çay içiyorduk cayin yanına çekirdek getirdim babam bir iki aldı cekirdekten bu cekirdek niye tuzlu niye böyle tuzlu aliyosunuz dedi bende ilk defa biz böyle seviyoruz dedim annem çok bozuldu ertesigünü sabah ablam taşınacağı icin ablama gectik kız kardesim ben ablam annem kahvalti yapıyoruz kardeslerimden de cesaret alarak anne dedim bak oğlum akşam bana böyle söylüyor icine atmis cocuk babam niye böyle davraniyo komsular la bile kavga edecem diye söylüyor eşime neler söylüyor zoruma gidiyor babam okadar benimsemiski burayı ama burası benim evim herkesin bir duzeni var sende babam öyle dedikce bunaliyosun uzuluyosun niye bunu kendinize yapiyosunuz dedim ben biliyorum senin suratindan da anliyodum ne zaman patlicak diye bekliyodum dedi dedim anne niye patlamami bekliyosunuz ben size dedim bu yıl bizim icinde oglum icinde cok onemli konsatre olmasi lazim sakin bir ortamı olması lazım diye kibar yolla anlattim suratimdan da anlayabiliyomussun niye bunlari soyletiyosun o zaman dedim agladi ben napiyim babanın huyu boyle bende istemiyorum böyle olmasını falan diye ama babana diyemem senin bu söylediklerini nasıl soyleyim dedi iyi anne soyleme o zaman dedim napıyım ağlıyo karşımda ben suçlu oldum resmen ben yine dese gidelim diye yine gelecem diyemem ben gitmiyorum desem niye dese ne dicem diyo
Ama çocuk haklı. Anne babanıza durumu anlatırken çocuğun dilinden anlatmayın lutfen. Ben diliyle anlatın. Yani çocuğumun sınav yılı, bu yıl böyle olması gerekiyor, misafir kabul etmiyoruz deyin. Bunun yerine anne çocuğum şöyle rahatsız oluyor, kırılıyor gibisinden konuşursanız çocuk kendisini suçlu hisseder. Anne baba hakkı olduğu kadar çocuklarımızın da hakkı var. Onlara bir düzen kurmak, sınav yılı gibi önemli bir yılda düzenlerini korumak ebeveynin görevi. Eşiniz de siz de pasif tavırlar sergilemişsiniz. Çocuğunuz da sizden örnek alarak devam ediyor. Annenizde mesela ağlamış etmiş ama babana söyleyemem demiş, o da aynı. Siz, eşiniz 19 yıl zaten böyle surdurmussunuz ama cocugunuz için bari bu düzene dur deyin. Sınava az bir zaman kalmışken açık açık konusmak gerekir. Açık açık gelmeyin diyemiyorsaniz da o zaman örneğin çocukların odasını dağıtmayın. TV sesi açık olunca sesi kisarsiniz, video sesi olduğunda çocuk ders çalışıyor deyip sesi kısar her şeyi kısaca çocuklarınıza göre ayarlarsiniz. Bence tüm bunlar yerine açık açık anne baba çocuğun beş ayı kaldı, kusura bakmayın bu sürede yatılı kabul edeneyecegim minvalinde açık açık konusmak gerek.Onun haberi yok annemle konustugumdan bunlari soyledigimden yoksa cok kızar bana niye söyledin beni diye biliyorum bir kac kere yanında söylendim yine geliyolar miş falan diye çocuğun gözünde annesini babasını istemeyen hayırsız evlat profili olusturmak istemedim yine diceksiniz ne alakasi var ama oğlum beni yatistirir hep bu konuda niye oyle diyosun yazık falan diye susturur simdi annennene boyle dedim desem kızar bana hic bisey soyleyemedim
Babam ın aylığı 10 bin gibi arabalari evi var kendilerine yetiyorlar ablam magdur kirada en magdurumuz o ablam bu konuda bir destek olamaz kalma konusunda enistelerimden cekiniyorlar onlar benim eşim kadar anlayışlı degil onlarda kalmiyorlarMaddi açıdan sıkıntıları var mıydı?Veya niye diğer kardeşlerin evinde bu kadar çok kalmıyorlar?Ablanız vardı.Neden ablanız tüm herşeyi sizin üzerinize yükledi?
Evet malesef çözülmedi böyle giderse cozulmeyecekte çünkü anlamiyorlar anlamak istemiyorlar dün bütün içimi döktüm nasıl söylerim dediklerimi bir bir konuştum olmadı kaba tabirle surat ettim olmadı dolaylı yoldan kibarca çocuğum un bu yılının çok önemli olduğunu gelme gitme olamaması gerektigini soyledim oda olmadı artik daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorumee sorun çözülmemiş ki.
Acil annenizle konuşun, eşiniz de çok pasif , başka adam olsa çekmezdi...Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayınbenim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Size ikidir diyorum, bir dahakine kendi yatağınızı verin anne babanıza. Görün o el iyisi eşinizin suratını o zaman. Sanıyorsunuz ki eşim çok iyi bir insan, anama babama karışmıyor. Hayır, eşiniz el iyisi. Sizin gibi.Onun haberi yok annemle konustugumdan bunlari soyledigimden yoksa cok kızar bana niye söyledin beni diye biliyorum bir kac kere yanında söylendim yine geliyolar miş falan diye çocuğun gözünde annesini babasını istemeyen hayırsız evlat profili olusturmak istemedim yine diceksiniz ne alakasi var ama oğlum beni yatistirir hep bu konuda niye oyle diyosun yazık falan diye susturur simdi annennene boyle dedim desem kızar bana hic bisey soyleyemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?