Bu konudaki anne baba icin oyle dusunuyorum evet. Konu sahibinin ve esinin naifliginden faydalaniyorlar cunku. Konuda da gayet acik anlatilmis her sey, bir daha okuyun.Gerçekten böyle mi dusunuyosunuz ya anne baba onlar istedikleri gibi kalırlar hizmette kusur ne demek bı daha anne baba gelir mi dünyaya
Iyi siz bakin omrunuzun sonuna kadar, konu sahibi bakmak istemiyor. Bir de yani bakmak var bakmak var. Konudakiler eli ayagi tutan, bakima muhtac olmayan, keyfi sekilde iki de bir 3 cocuklu kizinin kucucuk evine dolusan, torunlarinin dustugu durumlari, kizinin perisanligini gormezden gelen tipler.Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Bu daha kötü, niye eşiniz anne babanızı azarlasın, niye bu hakkı veriyorsunuz kendisine? Sizin dur demeniz gerek eşinizin değil. Sizi 16 yaşında nasıl evlendirdiler, daha reşit bile değilken nasıl içlerine sindi? Herkesin anne babası var, edebiyle düzeniyle gelen aile büyüklerinin başımızın üstünde yeri var. Çok yaşlıdır, yalnızdır bakıma muhtaçtır hastadır vs her vicdanlı evlat ilgilenir anne babasıyla. Ama böyle keyfinden gezmeye gelen, çoluk çocuğu odasını gaspeden, uyku uyutmayan sağa sola diklenen baba da gelmesin otursun evinde.Hiç ihtimal bile vermiyorum sabrının tasacagi konusunda ben ona sen neden corba icin ben boyle seviyorum sen onundeki yemegini ye gibi cevap vermiyorsun diye daha ben tersle diyorum o boyle derse daha faydalı olacak çünkü ama esim bana diyor daha bırak boşver falan diye daha da deliriyorum
Ben gelmiyorum sen tek git diyecek babanıza, durduramıyorum deyip koluna girip gelmeyecek. Adama bak iki aileye de kadınlara da huzur vermiyor kök söktürüyor. Yetmiyor üstüne komşularla kavga çıkarma peşinde. Çoluk çocuk koltukta kanepede uyuyup perişan olduğu yetmiyor üstüne son ses video açıyor tepelerinde. O evin kadını sizsiniz, o çocukların annesi sizsiniz. Onlara gereken kişisel alanı, ortamı, huzuru siz sağlayacaksınız. 18 yaşında delikanlının kendi özel alanı yok evde şaka gibi. Yatak olmayan kanepe almak çözüm mü, biz rahat edemiyoruz siz yatın burada biz de sizin odanızda yatalım derlerse hayır mı diyeceksiniz, rahat edemiyorsanız evinize gidin mi diyeceksiniz?Annem zaten babama söylüyormuş gitmeyelim ben utanıyorum gibi ama durduramıyormuş
Hepimizin ailesi hassas nokta. Evleri dediğiniz de kayınpederin evi. Biri laf etse hoş olur mu?Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Sabır edeceksiniz.Birsey derseniz kovduk anlayacaklar.Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayınbenim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Böyle olacagini dusunemedim basta heves ettim rahat etsinler istedim ama bu iş başka bir hâl alınca ben zorlanmaya başladım o kadar zorlanıyorum ki her an gelecekler bugün yarın diye kardeslerimin ağzını yokluyorum size bisey diyolarmi gelme sesleri varmı diye gelmedikleri zaman da panik oluyorum ha geldiler ha gelecekler diye bende rahatsizim belimde ve boynumda fıtık sinir sıkışması ve kireclenme baslamis gecen hafta doktora gittim biliyorum bunlar hep kendimi sıkmaktan oluyor anneme soyledigim de ne deyim kızım allah şifanı versin diyorSinir koymayi ogrenin yazik esinize cocuklariniza cocuklarin simavlarina calisamadigini soyleyin haversiz gelmeyin eve sigamiyoruz artik zor durumda kaliyorum vs tarzinda alinirlarsa alinsinlar kardeslerinizde konussunlar ayaklarini kesin bune boyle nekadar bencil knsanlar once cocuklarinizi dusunun neden cocuklari odalarindan ediyorsunuz gelseler bile oda bosaltmayin hizmet etmeyin salona serin yatak mesela neden ev onlrinmia gibi davrandiniz?
Böyle bir konuya girmek bile bana bu denli ağır gelirken nasıl konu açayım ayrica zaten geleceklerini bana haber vermiyorlar ki cikip geliyorlar daha dogrusu özetle 10 gün kalıp gidiyorlar mesala gittikleri günün ertesi günü detaylı bir temizlik yapıyorum cocuklarimin odasinda kaldıkları için nevresim cam kapı baza altlari heryeri temizliyorum diger gün annemi arıyorum naptınız falan diye annem başlıyor baban ın isi varmis o tarafa gitmem lazim diyor ama asla şu gün demiyor sonra hoppp 3 beş gün sonra bendeler bir 10 gün daha eşim de cok merhametli asla birsey diyemiyor hoş tutmaya calisiyor ama ben tahammül edemiyorum çünkü hic bir özelim yok ayrica kayinvalidem rahmetli kayinbabam iki sokak aramiz olmasina ragmen 6 ayda bir gelir evime cok utanir gelincede oyle saatlerce oturmaz senin dedigin gibi evde yokuz diyebilecegim bir durum olmuyor malesef yani
Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Ben de aileme ömrümün sonuna bakarım çünkü torunları için canını verirler, huzurumuz bozulmasın diye ayak uçları üstünde yürürler, torunlarını 29 yaşına kadar kanepe tepelerinde yatırmazlar.Onlar anne baba digerlerine gidemiyorlar rahat etmiyorlar demekki sizin böyle düşündüğümüzü bilseler ne kadar kirilirlar varsın eviniz küçük olsun ben evlenene kadar 29 yaşına kadar kanepe de yattım ablamla hemde odamız yoktu yine de çok mutluyduk bence anne babanizi evde istemeyen sizsiniz yok yer yok yok kocama karisiyolar cümlelerinizden evdekilerin hiç bişey demediklerini anladım hakkınızda hayirlisi
Kardeslerimle gayet iyi aramız onlar da bana hak veriyor ve beni cok iyi anliyorlar ama onlar da bu durumu konusmaktan cekiniyor çünkü annem ima bile edilse yüzünü devirir küser sanki suçlu olan bizmişiz gibi tavırlara girecek onlarda bunu biliyor sağda solda laf edecekler sigdiramadilar bizi gibi biliyoruz hepimiz dunyanin sonu gelmis gibi davranacaklar o yuzden korkumuzdan onlar da bisey diyemiyor mesala ablam bugün yine cagardi yarın sabah gelirim banyo falan yapcam demis ben kızımı kursa bıraktım simdi geldim banyoda ablam tasinma olacagi icin yardima cagiriyor ama bu gidisle galiba kızım senin evin ayakta nasıl olsa hafta sonu tasinacaksin hafta sonu yine geliriz biz gidelim deyip aksamina yine gelirlerKardeşlerinizle aranız nasıl? Onlarla konuşun bu durumu, onlar da annenizle konuşsun.
Siz bir şey söyleyemeyeceksiniz bu gidişle.Bari çocukların odalarını işgal etmesine izin vermeyin.Televizyon açık,kalabalık ev,sabahları sesli video izlenen ev…Bu çocuklar nasıl ders çalışsınlar.Bence anneniz de bu işin içinde.Onun da rahatına geliyor.Yemek yok,temizlik yok,çamaşır yok.Kızı hizmet ediyor.O gelmese babanız tek sürekli niye gelsin?Yalnız siz bu stresle hasta olursunuz.Bir kere söyleyin,kurtulun.Kardeslerimle gayet iyi aramız onlar da bana hak veriyor ve beni cok iyi anliyorlar ama onlar da bu durumu konusmaktan cekiniyor çünkü annem ima bile edilse yüzünü devirir küser sanki suçlu olan bizmişiz gibi tavırlara girecek onlarda bunu biliyor sağda solda laf edecekler sigdiramadilar bizi gibi biliyoruz hepimiz dunyanin sonu gelmis gibi davranacaklar o yuzden korkumuzdan onlar da bisey diyemiyor mesala ablam bugün yine cagardi yarın sabah gelirim banyo falan yapcam demis ben kızımı kursa bıraktım simdi geldim banyoda ablam tasinma olacagi icin yardima cagiriyor ama bu gidisle galiba kızım senin evin ayakta nasıl olsa hafta sonu tasinacaksin hafta sonu yine geliriz biz gidelim deyip aksamina yine gelirler
Odalarin da yatiyorlar cocuklar artik yatirmiyorum bu kadar mesaj dan sonra hatami anladim ama konusma konusunda nasıl yapicam onu bilmiyorum aynen annemin rahatina geliyor hizmet var yemek derdi yok soba yakma derdi yok yakıt fatura masraflari yok evet cok haklisiniz ben hasta olacam bu gidisle allahım nolur diyorum bir ev ver de bende onlarda rahata erelim artikSiz bir şey söyleyemeyeceksiniz bu gidişle.Bari çocukların odalarını işgal etmesine izin vermeyin.Televizyon açık,kalabalık ev,sabahları sesli video izlenen ev…Bu çocuklar nasıl ders çalışsınlar.Bence anneniz de bu işin içinde.Onun da rahatına geliyor.Yemek yok,temizlik yok,çamaşır yok.Kızı hizmet ediyor.O gelmese babanız tek sürekli niye gelsin?Yalnız siz bu stresle hasta olursunuz.Bir kere söyleyin,kurtulun.
Annenize söyleyin kesin dille.Kocamla hiç başbaşa kalamıyorum.Yeter artık deyin.O vazgeçirir babanızı.Bir de yapmayın o kadar her işlerini.Elleri,kolları var.Sağlık sorunları yok.Odalarin da yatiyorlar cocuklar artik yatirmiyorum bu kadar mesaj dan sonra hatami anladim ama konusma konusunda nasıl yapicam onu bilmiyorum aynen annemin rahatina geliyor hizmet var yemek derdi yok soba yakma derdi yok yakıt fatura masraflari yok evet cok haklisiniz ben hasta olacam bu gidisle allahım nolur diyorum bir ev ver de bende onlarda rahata erelim artik
Konuşacaksınız .Eşiniz açısından katlanılır bir durum değil.Genelde tersi durumlar oluyor ve kimsenin ailesinin kadın ya da erkek diğer eşi rahatsız etme hakkı yok.Kaldı ki çocukların konforu bozuluyor.Aileniz anlayışsız.Belki de cimridirler . Çok torun sevgisinden değil de 10 gün evi kapat masraf yapma kafası olabilir.Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayınbenim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Sen de türlü türlü bahaneler uyduracaksın ve bu ülkenin en büyük sorunu olan İLEŞİTİMsizliği bir kenara bırakıp neler düşünüyorsan annene söyleyecek ve aile düzenini-huzurunu bozdurmayacaksın. Koskoca kadın olmuşsunuz halen iki kelimeyi bir araya getirme cesaretinde bulunayıp, ailenize söylemeniz gereken herşeyi burda bizlere soruyorsunuz.Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayınbenim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?