Çok bunaldım yardım edin lütfen

Gerçekten böyle mi dusunuyosunuz ya anne baba onlar istedikleri gibi kalırlar hizmette kusur ne demek bı daha anne baba gelir mi dünyaya
Bu konudaki anne baba icin oyle dusunuyorum evet. Konu sahibinin ve esinin naifliginden faydalaniyorlar cunku. Konuda da gayet acik anlatilmis her sey, bir daha okuyun.
Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Iyi siz bakin omrunuzun sonuna kadar, konu sahibi bakmak istemiyor. Bir de yani bakmak var bakmak var. Konudakiler eli ayagi tutan, bakima muhtac olmayan, keyfi sekilde iki de bir 3 cocuklu kizinin kucucuk evine dolusan, torunlarinin dustugu durumlari, kizinin perisanligini gormezden gelen tipler.

Hâlâ ayni fikirdeyim, konu sahibi biraz rahatlarini kacirsin ki artik daha az gelsinler.
 
Bu daha kötü, niye eşiniz anne babanızı azarlasın, niye bu hakkı veriyorsunuz kendisine? Sizin dur demeniz gerek eşinizin değil. Sizi 16 yaşında nasıl evlendirdiler, daha reşit bile değilken nasıl içlerine sindi? Herkesin anne babası var, edebiyle düzeniyle gelen aile büyüklerinin başımızın üstünde yeri var. Çok yaşlıdır, yalnızdır bakıma muhtaçtır hastadır vs her vicdanlı evlat ilgilenir anne babasıyla. Ama böyle keyfinden gezmeye gelen, çoluk çocuğu odasını gaspeden, uyku uyutmayan sağa sola diklenen baba da gelmesin otursun evinde.
Annem zaten babama söylüyormuş gitmeyelim ben utanıyorum gibi ama durduramıyormuş
Ben gelmiyorum sen tek git diyecek babanıza, durduramıyorum deyip koluna girip gelmeyecek. Adama bak iki aileye de kadınlara da huzur vermiyor kök söktürüyor. Yetmiyor üstüne komşularla kavga çıkarma peşinde. Çoluk çocuk koltukta kanepede uyuyup perişan olduğu yetmiyor üstüne son ses video açıyor tepelerinde. O evin kadını sizsiniz, o çocukların annesi sizsiniz. Onlara gereken kişisel alanı, ortamı, huzuru siz sağlayacaksınız. 18 yaşında delikanlının kendi özel alanı yok evde şaka gibi. Yatak olmayan kanepe almak çözüm mü, biz rahat edemiyoruz siz yatın burada biz de sizin odanızda yatalım derlerse hayır mı diyeceksiniz, rahat edemiyorsanız evinize gidin mi diyeceksiniz?
 
Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Hepimizin ailesi hassas nokta. Evleri dediğiniz de kayınpederin evi. Biri laf etse hoş olur mu?
Öncelik her zaman kendi çocuklarımız olmalı çünkü onları biz dünyaya getirdik. Anne babamız canları sıkılıyor diye gezmek istiyorsa sık sık gelip günlerce bizde kalmamalılar. Çoluk çocuğu odasından yatağından mahrum etmeye kimsenin hakkı olmamalı.
Evlenince sadece kendi eviniz olmuyor orası. Biriyle ortak hayat paylaşıyorsunuz. Siz ömrünüzün sonuna kadar bakarsınız ama aynı evi hayatı paylaştığınız insanları zorlayamazsınız. 29 yaşına kadar kanepede yatmayı da normalleştirmeyin. Evlenince de anne babanız yatak odanızda, siz de kocanızla kanepede koltukta yatarsınız ama doğrusu bu değil.
 
süslü ev ev üstüne olmaz. annenizi karşınıza alın; anneciğim kocamla özel alanımız kalmadı, evliliğimiz etkileniyor siz burada sürekli kaldığınız için. yalnız kalmak istiyoruz. ev ev üstüne olmuyor. sizi sevmediğimden değil ama gerçekten rahat değiliz deyin.

Süslü sen evli bir kadınsın. Senin ailen artık kocan ve çocukların. Kocanınki de sen ve cocukları.
 
Sabır edeceksiniz.Birsey derseniz kovduk anlayacaklar.
 
Böyle olacagini dusunemedim basta heves ettim rahat etsinler istedim ama bu iş başka bir hâl alınca ben zorlanmaya başladım o kadar zorlanıyorum ki her an gelecekler bugün yarın diye kardeslerimin ağzını yokluyorum size bisey diyolarmi gelme sesleri varmı diye gelmedikleri zaman da panik oluyorum ha geldiler ha gelecekler diye bende rahatsizim belimde ve boynumda fıtık sinir sıkışması ve kireclenme baslamis gecen hafta doktora gittim biliyorum bunlar hep kendimi sıkmaktan oluyor anneme soyledigim de ne deyim kızım allah şifanı versin diyor
 

Niye çocukların odasını veriyorsunuz. Birakin oturma odasında yatsınlar. Çocukların düzenini bozmayın. Elinizde süper bir bahane var sınav.
 
Kardeşlerinizle aranız nasıl? Onlarla konuşun bu durumu, onlar da annenizle konuşsun.
 
Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Ben de aileme ömrümün sonuna bakarım çünkü torunları için canını verirler, huzurumuz bozulmasın diye ayak uçları üstünde yürürler, torunlarını 29 yaşına kadar kanepe tepelerinde yatırmazlar.
 
Kardeşlerinizle aranız nasıl? Onlarla konuşun bu durumu, onlar da annenizle konuşsun.
Kardeslerimle gayet iyi aramız onlar da bana hak veriyor ve beni cok iyi anliyorlar ama onlar da bu durumu konusmaktan cekiniyor çünkü annem ima bile edilse yüzünü devirir küser sanki suçlu olan bizmişiz gibi tavırlara girecek onlarda bunu biliyor sağda solda laf edecekler sigdiramadilar bizi gibi biliyoruz hepimiz dunyanin sonu gelmis gibi davranacaklar o yuzden korkumuzdan onlar da bisey diyemiyor mesala ablam bugün yine cagardi yarın sabah gelirim banyo falan yapcam demis ben kızımı kursa bıraktım simdi geldim banyoda ablam tasinma olacagi icin yardima cagiriyor ama bu gidisle galiba kızım senin evin ayakta nasıl olsa hafta sonu tasinacaksin hafta sonu yine geliriz biz gidelim deyip aksamina yine gelirler
 
Siz bir şey söyleyemeyeceksiniz bu gidişle.Bari çocukların odalarını işgal etmesine izin vermeyin.Televizyon açık,kalabalık ev,sabahları sesli video izlenen ev…Bu çocuklar nasıl ders çalışsınlar.Bence anneniz de bu işin içinde.Onun da rahatına geliyor.Yemek yok,temizlik yok,çamaşır yok.Kızı hizmet ediyor.O gelmese babanız tek sürekli niye gelsin?Yalnız siz bu stresle hasta olursunuz.Bir kere söyleyin,kurtulun.
 
Odalarin da yatiyorlar cocuklar artik yatirmiyorum bu kadar mesaj dan sonra hatami anladim ama konusma konusunda nasıl yapicam onu bilmiyorum aynen annemin rahatina geliyor hizmet var yemek derdi yok soba yakma derdi yok yakıt fatura masraflari yok evet cok haklisiniz ben hasta olacam bu gidisle allahım nolur diyorum bir ev ver de bende onlarda rahata erelim artik
 
Annenize söyleyin kesin dille.Kocamla hiç başbaşa kalamıyorum.Yeter artık deyin.O vazgeçirir babanızı.Bir de yapmayın o kadar her işlerini.Elleri,kolları var.Sağlık sorunları yok.
 
Başka ev olsa daha uzun kalmaya gelirler.Bavullarını alırlar.Mesela bir kışı sizde geçirirler.O çözüm değil.
 
Konuşacaksınız .Eşiniz açısından katlanılır bir durum değil.Genelde tersi durumlar oluyor ve kimsenin ailesinin kadın ya da erkek diğer eşi rahatsız etme hakkı yok.Kaldı ki çocukların konforu bozuluyor.Aileniz anlayışsız.Belki de cimridirler . Çok torun sevgisinden değil de 10 gün evi kapat masraf yapma kafası olabilir.
Eşiniz üzerinden gidin ,eşinizi bahane ederek bu yatılı misafirlik konusunda annenizle konuşun
 
çocuklarınızı odasından çıkarmayın. yanlış anlamayın ama üniversite sınavına hazırlanıyor size salonda yatak yapmak zorundayım deyin. sınava da 1 dönem kaldı yazık çocuklarınıza
 
Kardeslerime odunlarinin az kaldigindan falan bahsediyolarmis imkansiz çünkü her yıl odunlarını biz tasiriz yerlestiririz kömür de ayrı var odunluga giren odunu biz biliyoruz babam da son zamanlarda anneme makinaya camasir atsa bile laf ediyormus elektirik cok geliyor diye şohben i bile kapatmislar sıcak su akmıyor niyetlerini gayet iyi anlıyorum çünkü ben onlardan hiç bir şey istemiyorum en basiti ekmek domates ne biliyim en küçük şeyleri bile sırf sağa sola laf etmesinler biz kaliyosak da şunları alıyoruz evlerine katkıda bulunuyoruz demesinler diye ama olmuyo olmuyo gitmiyorlar zaten kış da bitecek böyle giderse
 
Bak biz bunları alıyoruz kaliyoruz ama size bunlari yaptik demesinler diye çünkü öyle alsalar hic gitmicekler bide millete reklam yapacaklar hic gerek yok
 
Sen de türlü türlü bahaneler uyduracaksın ve bu ülkenin en büyük sorunu olan İLEŞİTİMsizliği bir kenara bırakıp neler düşünüyorsan annene söyleyecek ve aile düzenini-huzurunu bozdurmayacaksın. Koskoca kadın olmuşsunuz halen iki kelimeyi bir araya getirme cesaretinde bulunayıp, ailenize söylemeniz gereken herşeyi burda bizlere soruyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…