• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım bıktım bu görümcelerden kaynanadan herkes mi böyle?

Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?

• Hepsinden uzaklaşıp mesafe koymak

• Herşeyi söyleyip bütün nefretimi kusmak

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konuyu okudum ama gelin olmama rağmen size hak veremedim. Size ev ve araba için yardım edilecek ama diğerlerine de yapıldı mı aynısı? Herkes yaşadığını bilir kızlar haksızlığa uğradıklarını düşünüyor demek ki.

Siz de tarla bölüşme bizim olmadığımız yerde konuşuldu diye surat asıyorsunuz ama mala mülke kıymet vermiyorsunuz:KK64:Size ev ve araba yardımı yapılacağı onların yanında mı konuşulmuştu?

Şöyle birsey var: bazi ailelerde gerçekten erkek evlata veya belli birtanesine ayrimcilik yapılıyor. Bu konunun aslında sizinle alakası yok. Aile icindeki dinamiklerle alakalı. Ben mesela böyle miras kavgaların kopacagindan adim kadar eminim. Onun icin ne para alırım birinden nede mal. Size tavsiyem de budur. İmkanınız varsa kimseden birsey almayan, aliyorsanizda kimseye söylemeyin aile. Icinde.

Bence görümcelerin çok haklı evlat ayırımı yapmasin ailesi herkes düşman kesilir haklı olarak size yapılsa siz de ayni tepkiyi
yanlış anladınız galiba aslında yapmıyorlar onlar öyle düşünüyor

Ben kayın pedere üzüldüm Allah sabır versin adama.
Kaç yaşına gelmiştir hala yurt dışına çalışmaya gidiyor sonuç evlatları mal mülk için birbirini yiyor.
Kılımı bile kıpırdatmam ben olsam herkes çalışsın kendi alsın ne alıyorsa.
aynen bende üzülüyorum adamın suratına biz babasız buyuduk başımızda babamız yoktu sen başımızda mı durdun falan birsürü şeyler söylüyorlar ben babama öyle şeyler diyemem hiç halbuki onlar için gitmiş çalışmış

kayinvaliden saf değil kızlarının tarafını tutuyor her kayınvalide gibi. kimse saf değil bunu unutma herkes cin gibi. o kac yaşında kadın kim bilir neleri hesaiyodur kaç kayinvalide görümce görmüştür :KK39:entrikalar entrikalar. adam hayatta malını istediği gibi kullanır ki belki görümcelerine de yapar her şeyin zamanı var kimin ihtiyacı olursa ona yardim edilir.
Valla keşke satsada kendi yese gezse daha mutlu olurum ben hiç gözüm yok tarlasında evinde sebep olacak kavgalarınada
surat asmak , küsüp oturmak . bunlar herkesi memnun eder . amacına ulaştığını düşünür.
evlatsa onlar da evlat .
kız evlat erkek evlat diye ayırmak olmaz .
herkese aynı özeni göstermesi gerekir diye düşünüyorum .
diğer türlü laflarına maruz kalmanız normal
anlıyorlar kv anladı yani bana çok iyi davranıyordu hatta bugun öyle olunca değerli oluyorsun ayırma konusuna gelince sorun öyle bir durum olmaması

Konuyu okudum ama gelin olmama rağmen size hak veremedim. Size ev ve araba için yardım edilecek ama diğerlerine de yapıldı mı aynısı? Herkes yaşadığını bilir kızlar haksızlığa uğradıklarını düşünüyor demek ki.

Siz de tarla bölüşme bizim olmadığımız yerde konuşuldu diye surat asıyorsunuz ama mala mülke kıymet vermiyorsunuz:KK64:Size ev ve araba yardımı yapılacağı onların yanında mı konuşulmuştu?
hepsi onların yanında konuşuldu hatta arabadan benim eşimden haberim oldu bana denmedi ayrıca ev alınırken biz kb evlerinden vazgececektık o ev kızların olacaktı ama bilmeden karşı çıktıkları için durum değişti yazımda yazmıştım...

Şöyle birsey var: bazi ailelerde gerçekten erkek evlata veya belli birtanesine ayrimcilik yapılıyor. Bu konunun aslında sizinle alakası yok. Aile icindeki dinamiklerle alakalı. Ben mesela böyle miras kavgaların kopacagindan adim kadar eminim. Onun icin ne para alırım birinden nede mal. Size tavsiyem de budur. İmkanınız varsa kimseden birsey almayan, aliyorsanizda kimseye söylemeyin aile. Icinde.
benimde gözüm yok inanın çok şükür kendi annemlerinde az çok malları var ve biz 3kızız yani çok şükür böyleymiş diyorum gerçi bizim aramızda ona çok verdin bana az verdin sorunuda hiç olmadı garip karşılama sebebimde birazda bu yuzden birbirlerini çekemiyorlar özellikle kızlar erkeğe karşı tepkili aslında düşündükleri gibi birşey yok

Genel olarak herkes illaki birşey hissetmişlerdir diyor aslında bekarken kb yaparmış mesela araba almış kocama ama o zaman bekarmış sonuç olarak zaten eve alınan birşeymiş x görümce bunu bana demişti babam ona yapar herşey alır ayırır falan diye ama eskiden yani şimdide öyle olmadığına inanmıyorlar halbuki eşime ne yapıyorsa onlarada yaparmış ne istiyorlarsa alırmış ama biraz o görümcemde çekememezlik olduğundan benim d eşimden dinlediğim bu eşim bile bana bizde kardeş bağlılığı yok der

yanlış anladınız galiba aslında yapmıyorlar onlar öyle düşünüyor

aynen bende üzülüyorum adamın suratına biz babasız buyuduk başımızda babamız yoktu sen başımızda mı durdun falan birsürü şeyler söylüyorlar ben babama öyle şeyler diyemem hiç halbuki onlar için gitmiş çalışmış

Valla keşke satsada kendi yese gezse daha mutlu olurum ben hiç gözüm yok tarlasında evinde sebep olacak kavgalarınada
anlıyorlar kv anladı yani bana çok iyi davranıyordu hatta bugun öyle olunca değerli oluyorsun ayırma konusuna gelince sorun öyle bir durum olmaması

hepsi onların yanında konuşuldu hatta arabadan benim eşimden haberim oldu bana denmedi ayrıca ev alınırken biz kb evlerinden vazgececektık o ev kızların olacaktı ama bilmeden karşı çıktıkları için durum değişti yazımda yazmıştım...

benimde gözüm yok inanın çok şükür kendi annemlerinde az çok malları var ve biz 3kızız yani çok şükür böyleymiş diyorum gerçi bizim aramızda ona çok verdin bana az verdin sorunuda hiç olmadı garip karşılama sebebimde birazda bu yuzden birbirlerini çekemiyorlar özellikle kızlar erkeğe karşı tepkili aslında düşündükleri gibi birşey yok
valla burdan bakinca da öyle gorunuyor

Kayınpederinize yazık, adam gurbette çalışsın etsin ve sonuç olarak daha ölmeden miras kavgası çıksın. Nasıl evlat bunlar, ben babama her zaman derim bizim için uğraşmayın, bu yaştan sonra gezin yiyin paranızı, gençliği gitmiş neden biraz da kaymağını yemesin artık emeğinin.

Kp ben sizi para göndereyim arabayı yenileyin demesi mesela siz olmadığınız ortamlarda muhtemelen arkanızdan nefretle bahsediyorlar bizde de var çünkü böyle bir şey
Bunu dediğinde biz zaten olmaz dedik baba laf olur gerek yok se kendininkini yenile dedim ve konuyu kapattık görümcelerimin yanında da açmış eve laf dedikleri için sadece 15bin verdi kalanı biz yine kredi çektik ben onlara yardım edemedim arabaya vereyim bari demiş kızlarıyla konuşurken onlarda ayrıcalık yapıyosun falan demişler ki biz zaten istemedik dediğim gibi

Kayınpederinize yazık, adam gurbette çalışsın etsin ve sonuç olarak daha ölmeden miras kavgası çıksın. Nasıl evlat bunlar, ben babama her zaman derim bizim için uğraşmayın, bu yaştan sonra gezin yiyin paranızı, gençliği gitmiş neden biraz da kaymağını yemesin artık emeğinin.
aynen öyle bende çok üzülüyorum hala kv para yetiştiremez o yuzden çalışmaya gitti zaten emekli maaşını yetiremiyor

Dediginiz gibi ilk bastan bekarken ayricalik yapildiysa hala yapildigini dusunmeleri veya yapilacak diye korkmalari normal, eger boyle bir gecmis varsa haklilar da...esinize karsi ayrim olmadigini soz dusunuyorsunuz ama birde onlari dinlemek lazim...

Dediginiz gibi ilk bastan bekarken ayricalik yapildiysa hala yapildigini dusunmeleri veya yapilacak diye korkmalari normal, eger boyle bir gecmis varsa haklilar da...esinize karsi ayrim olmadigini soz dusunuyorsunuz ama birde onlari dinlemek lazim...
bende bunu sevmiyorum işte şimdi ben çekiyorum sürekli bana laf yapıyorlar kb bile öyle düşünmesin diye benim evime ne alsa her zaman aynısını onada alır bazen bu laflardan dolayı banane diyip çekip gidesim var bunalma sebebim bu artık mesafe koydum zaten ne düşündüklerini pek önemsememeye çalışıyorum

Back