çok ağladım lütfen yardım....

denizerdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
249
0
66
Ankara
yaklaşık 2 yıldır evliyim ve adet düzensizlği yaşıyorum dokturum adetimn 3.günü hormon testi istedive sonuçlar bunlar
fsh:5.52
lh:11.94
prl:20.83
e2:29.59
doktorma gösterdim çok yoğundu sadece en az 3 ay diane35 kullan dedi adetim yeni bittği için gelecek ay başlıcam başka doktorada görünsem mi çok kötüyüm çocuk sahibi olamamktan çok korkuyorum ve uyuyaamıyorum üzüntüden lütfen bana bi şeyler söyleyin.....

anladığım kadarıyla hormonlarını düzenlemek için verilmiş. sonuçlarınla ilgili bilgim pek yok üzgünüm. ama 3 ay uzun bir süre değil. doktorun yeterince açıklama yapamadığı için soru işaretlerin kalmış..başka bir doktora gitmeni öneririm. ben de hemen panikleyen biriyim. ama bu kendimize daha çok zarar vermemize sebep oluyor. sakin kalmaya çalış. inşallah hemen bir yanıt bulursun.

bende tam olarak sorununu anlamadım ama....
adet düzensizliğinmi vardı?

LH yüksek olması, polikistik over e işarettir. evet doğum kontrol hapı hormonları düzenliyor ama bıraktıktan sonra malesef aynı şey oluyor.

bende uzun zamandır adet düzensizliği yaşıyorum bu durum psikolojimide çok bozdu aslında doğumdan sonra başladı düzensizlik bende en kısa zamanda doktora gitmek istiyorum

Anladığım kadarıyla LH'ın Fsh dan yüksek. bunun olmaması gerekiyor. Evet test sonuçlarınla başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim.

cnm doktur bana sadece bu ilacı kullan dedi ama herhangi bi teşhiste bulunmadı şöyle yada böyle diye tamm ilacı kullan bu kadar telaşlı bi şekilde sıradaki hastayla uğraşıyorduyani

evet doktur polikistik over var yada yok bi şey demedi sadece bu ilacu kullan adatin 5.günü bu ay geçmişti zaten bu benim ilk tedavi olduğum doktur yani başka yerlere görünsem iyi olucak galiba

tşk ederim cnm zaman ayırıp cvp yazdığın için pazartesi için dokturdan randevu aldım gideceğim pazartesi bakalım aslında yrn mıgitsem diye de düşündüm sağlık çok önemilyimş maalesef geç olunca anlıyoruz

bende uzun zamandır adet düzensizliği yaşıyorum bu durum psikolojimide çok bozdu aslında doğumdan sonra başladı düzensizlik bende en kısa zamanda doktora gitmek istiyorum

cnm benim bi tek çocuğm olsa bu kadar stres yapmıcam aslında işte hiç olmayınca stres yapıyorum stres çok kötü her hastalığn başı stres yapmamak lazım ben düne göre daha iyiyim biraz toparldım her şey Allahtan....

canım özelden yazdığın msj ı cvp ladım ama burdan da bişeyler yazayım...adetin 3.günü yapılan hormon tahlilinde LH - FSH tan belli bi oranda yüksek olunca pko yani polikistik over teşhisi koyuluyor ve seninde malesef yüksek çıkmış..diğer 2 hormonun normal..prolaktinin sınırı 25..E2 de yumurtanın uyarımı ile ilgili bi hormon ve normal çıkmış..dr un sana hangi sebeple doğum kontrol hapı verdi bilmiyorum..ben senelerce doğum kontrol hapı kullandım bekarken daha başlatmıştı bende dr..senelerce günü gününe adet oldum bekarken çünkü doğum kontrol hapının etkisi ile adet oldum ama noldu hapı bıraktım herşey alt üst oldu..gene eski halime döndüm 3 ayda 1 adet görüyodum hapı bırakınca..hap sadece hormonları baskılıyor ve adetini düzene sokuyor..hormonları düzenleme gibi bi etkisi yok yanii..bunu 15 senedir bu hormon derdini çeken bi insan olarak sana çok net söyleyebilirim..doğum kontrol hapının kadın vücuduna hormon yönünden hiçbi faydası yok..sadece adet düzenler hormon düzenlemez..başka bi dr a görün ve çocuk istediğini,bunun tedavisini başlatmasını söyle..tabi eşininde sperm tahlili ve senin HSG (rahim filmin) önemli..başka merak etceğin bişey varsa sorabilirsin..geçmiş olsun..

canım benim sana şunu anlatmak istedim
benim bir yakınımın sanırım 16 yıldı çocukları olmadı yaşıda artık bayağı ilerlemişti o kadar istediler ki her şeyi denediler ama her yol kapandı onlara ve öyle stresliydi karısı yani çok istiyordu anne olmayı herkes gibi... ...

sonra artık bunu kabul edip öyle yaşamaya başladılar ama artık adetide kesilmeye başlamış ve böylece acı bir şekilde duruma alışmaya çalışırken işe girdi sırf düşünmemek için kolay alışmak için.. doktorun dediğide buydu stesi yüzünden her yol çıkmaza dönüyordu neyse çalışınca eskiye oranla moralide düzeldi çocuk fikrinide çıkardı kafasından bir kaç ay adet olmayınca menepoza girdiğini düşünüp doktorun yolunu tutuyor... veee öğrendiki 3 aylık hamile....

o yüzden biraz rahat olmak lazım kolay bir şey değil belki ama doğru olan yol bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…