• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acill!! oglum..

ayağının altına bengay yada vicks sür yatarken canım corap giydir sonra cok rahatlıyo öyle

Belkı antıbıyotık balgam sokuyorsa ondanda olabılır eger geçmezse yıne götürün ben oğluma devamlı ıhlamur ıcırıyorum ama saklama olandan degıl ot seklınde olanı kaynatıyprum rezenelo karışık bıtkı cayı ocırıyorum ve pekmez bunlar ıy oluyor sozde deneyın faydalı gecms olsun

atesi olmayan çocuga ya atesi çikarsa diyerek antibiyotik vermek saçmaliginn daniskasi ..
Allahini sevrsen viral ve bakteriyel hastalik da ayrim yapmasini bilen adam gibi dr bul çocuguna ..

çocuk grip olmus,balli limon verebilirsin,wicksi ayagina deil gogsune findik kadar surebilirisn,serum fizyolojigi burnuna damlatabilirsin
sicak buhar iyi gelir ( banyo gibi )
uyyunca oksuruuk çogaliyorsa yastigini yani yatagin bas ucunu yukselt, baya dik olsun yari oturur gibi nerdeyse
sirtina kuçuk bi havlu isitip koyabilirisn

ve sakin grip ilaci,oksuruk surubu vs ilaç verme , oksuruk cigerlere inerse bu sferde astim diye ventolin dayarlar, bi grip yuzunden basiniza gelmedik kalmaz ..

oksurmek bi refleks,oksurecekki içinde bisey varsa çikacak ..

Canim gecmis olsun kizim 15 aylik antibiyotikle kedne gelmeyince tekrar doktora goturup igne yaptirmaya basliyoruz ancak kendine geliyor. Ayrica spreyle burnunu temizle rahatlasin. Biz bu sekilde atlatiyoruz

Antibiyotiklik bir sey degilse antibiyotik balgami artirdigindan oksuruk fazlalasir.oksuruk surubunu verin ki bir an once balgami atilip cocuk rahatlasin .ayrica olay allerjikse bahsettiginiz vics buhar olayi tetikleyebilir.ayrica reflude bebeklerde kusma ve oksuruge neden olabilir.
kisacasi tekrar dr gotur duzelmedigini anlat veya dr degistir

Kizlar hepiniz cok sagolun dun gece oglum uyudu biraz bugun daha iyiydi.. p.tesi iyilesse bile doktora goturmeyi dusunuyorum cok sik hastalanmaya basladi cunku.. yorumlariniz icin tsk ediyorum tekrar hepsini yazdim bi kenara

Antibiyotiklik bir sey degilse antibiyotik balgami artirdigindan oksuruk fazlalasir.oksuruk surubunu verin ki bir an once balgami atilip cocuk rahatlasin .ayrica olay allerjikse bahsettiginiz vics buhar olayi tetikleyebilir.ayrica reflude bebeklerde kusma ve oksuruge neden olabilir.
kisacasi tekrar dr gotur duzelmedigini anlat veya dr degistir
Oksuruk surubu kullanmadik sadece antibiyotik iciyo su an. Bazi arkadaslar oksuruk surubu iyi degil dedi beninde kafam karisti cunku bende oksuruk surubunun daha kotu yaptigini okumustumo_O

Oksuruk surubu kullanmadik sadece antibiyotik iciyo su an. Bazi arkadaslar oksuruk surubu iyi degil dedi beninde kafam karisti cunku bende oksuruk surubunun daha kotu yaptigini okumustumo_O
Bildiğim kuru öksürüğe verirler. Balgamlıysa aşırı bir öksürük varsa verebilirler. Balgamı çıkarması lazım. Başta da dediğim gibi geniz akıntısıdır o. MaRaL_'ın da dediği gibi okyanus suyu serum fizyolojiktir. İnsan vücudunun tuz oranına denk yani. Kurutmaması lazım.

Bildiğim kuru öksürüğe verirler. Balgamlıysa aşırı bir öksürük varsa verebilirler. Balgamı çıkarması lazım. Başta da dediğim gibi geniz akıntısıdır o. MaRaL_'ın da dediği gibi okyanus suyu serum fizyolojiktir. İnsan vücudunun tuz oranına denk yani. Kurutmaması lazım.
Bilmiyorum cabim ya eski doktorumz vermisti kullaniyoduk yeni doktor sakin verme dedi cope attim hemen. Bende sasirdim artik 10 doktora sorup 10 farkli yanit aliyoruz

Sut balgam yapar cnm.icirme.

Ben bir ara cok kotu hastaydim.acile gittim.doktor antibiyotik verdi..ama gun gectikce daha kotu oldumm.resmen boguluyordummm...baska doktora gittima...sen bronsit olmussun dedi.ciger filmi istedi.zaturesin.hemen yatacaksin dedi..dort gun yattim.allah sukur iyilestimm..bence baska bir doktora git
Evet bugun oglen uykusundan once vermedim sut zor oldu ama uyudu bir bucuk saat. Aksam uykusundan oncede vermedim 4 saattir uyuyor cok sukur. Tsk ederim:KK19:

Benim kızımda aynı şekilde hastalanıyor hep. Gece öksürüklerimiz bitmiyor hasta oldumu. şuan 4 yaşında ve 1 kere antibiyotik kullandık oda orta kulak iltihabından.
Lütfen her hasta oldugunda çocuğa antibiyotik vermeyin çok zararlı.
Çocuklarım hasta olduğunda Türkiye'deki doktor tam 3 poşet ilaç yazmıştı ve ilaçları görünce şok olmuştum üç aylık bebeğe ventolin yazılırımı ventolin yazmış adam ya cok kızmıştım. Verdigi ilaçların hiçbirini kullanmamıştım.
Öksürük için ıhlamur veriyorum hep bide burun açıcımızı kendimiz yapıyoruz su ve karbonatla gerçekten işe yarıyor.

Arkadasim dr yazdimi yazdi.sadece antibiyotik verdinde bebek iyi oldumu olmadi.saglikla ilgili konularda yoruma gerek yok.ilaci kullan eger kotulesme olursa dr haber ver.
insanlarin kafasini karistiran su:
Bir cesit oksuruk surubu kuru denilen oksutugu yumusatir.
diger bir cesit oksuruk surubuda yogun balgamin atilip kisinin rahatlamasini saglar.
Ayrica yatarken artiyo diyosun ya basini olabildigince yuksek tut oyle yatir biraz daha rahat edebilir
gecmis olsun

Bence de mutlaka başını yüksek tut.
Ama bu dönem bu öksürük + burun akıntısı çok var. İyileşmesi çok uzun sürüyor ve maalesef çabuk tekrarlıyor.
Hemen hemen tüm tanıdığım çocuklar hasta. Geniz akıntısı çok öksürük yapıyor.
Ateş olmadığı sürece antibiyotik vermiyorlar. Burun açıcı ve grip ilacı veriyorlar.
Yalnız, grip ilaçlarının çoğu çocukta gerginlik yapıyor. Çocuk olduğundan daha hırçın ve ağlamaya meyilli oluyor. Benim amcam çok iyi bir çocuk doktoru.
Eğer ilaç çocukta gerginlik yapıyorsa verme diyor, grip (ateş olmadığı sürece) kendi kendine geçer diyor.

Bir de belki konu ile çok alakalı değil ama, eczacılara biraz dikkat etmek lazım. Ellerinde olmayan ilaçlar yerine muadil diye başka ilaç veriyorlar. O başka ilaçları doktora sormadan almamak lazım. Çünkü ilacın etki alanı aynı olsa bile, ÇOCUK YAŞINA dikkat etmiyor eczacılar.

Allah bir an önce şifa versin inşallah.

Bende çok öksürüyodum. Bademcik vardı ameliyat olduktan sonra geçti. İlaç filan işe yaramıyo. Ihlamur kaynat rahatlatır.

Back
X