• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acill!! oglum..

ben vicksin çok büyük zararı oldugunu düşünmüyorum.tabi abartmadan uygun miktarlarda kullanılırsa....
vicksle ilgili dr. kadir tuğcunun bir soruya verdiği yanıt şöyleeydi. '2 yas alti cocuklarda; Tibbi deney yapamazsiniz.. Ilac firmalarida, Ruhsat alabilmek icin, BUTUN ILACLARA, o ibareyi koyarlar.
Benim merakima giden husus; 1 Asirdan beri kullanilan ve simdiye kadar hicbir olumsuz etkisine rastlanmayan bu ilaca gosterilen hassasiyet niye 2-4 aylik bebeklere bile; Ventolin, Singulair, Asist, Actifed, Sudafed, Aferin, Peditus, Zaditen ve bilumum oksuruk, nezle ve sonu -Cold ile biten ilaclar verilirken gosterilmez!!! Bu ilaclarin yaptiklari ortada iken, bu zat-i sahanelerinin AKLI nerede acaba? Nerede olacak; yazin hangi ilac firmasinin hangi seyahatine katilacaginda... Gariban Vicks firmasi doktorlara rusvet vermiyorki!!!! '

Alerji testi yaptircam Allah in izniyle p.tesi gunu. Insallah o zamana kadarda gecer. Sizede cok gecmis olsun
Alerji testi için 10 gün boyunca hiç bir şekilde ilaç kullanmamasi lazım yalnız arkadaşım

Okyanus suyu anlik acar ama aslinda burnun icini iyice kurutur dedi

bizede özellikle kulak burun boğazcı doktorumuz veriyor.burnun açık olması geniz akıntısnın kulağa vurmasını engelliyormuş...Allahım her doktor ayrı telden çalıyo

.bu hipokrat aynı hipokrat değilmi?

ben vicksin çok büyük zararı oldugunu düşünmüyorum.tabi abartmadan uygun miktarlarda kullanılırsa....
vicksle ilgili dr. kadir tuğcunun bir soruya verdiği yanıt şöyleeydi. '2 yas alti cocuklarda; Tibbi deney yapamazsiniz.. Ilac firmalarida, Ruhsat alabilmek icin, BUTUN ILACLARA, o ibareyi koyarlar.
Benim merakima giden husus; 1 Asirdan beri kullanilan ve simdiye kadar hicbir olumsuz etkisine rastlanmayan bu ilaca gosterilen hassasiyet niye 2-4 aylik bebeklere bile; Ventolin, Singulair, Asist, Actifed, Sudafed, Aferin, Peditus, Zaditen ve bilumum oksuruk, nezle ve sonu -Cold ile biten ilaclar verilirken gosterilmez!!! Bu ilaclarin yaptiklari ortada iken, bu zat-i sahanelerinin AKLI nerede acaba? Nerede olacak; yazin hangi ilac firmasinin hangi seyahatine katilacaginda... Gariban Vicks firmasi doktorlara rusvet vermiyorki!!!! '

az önce başka bi konuda yazmıştım...özellikle alerjik hastalarda alerjik öksürüğü olan yada alerjisi olmadığı ispatlanmamış kişilerde kullanılmamalı bence..kızıma küçükken bende kullanmıştım.ama en son kendime kullanıp ertesi gün dr a beni kurtarın diye gittiğimde dr bana kendini öldürmeyemi çalışıyosun demişti. oyüzden artık cesaret edemiyorum vickse...

ama diğer ilaçlar içinde dediklerinize katılıyorum.

Alerji ile ilgili bir fikrim yoktu. ben alerjik durumu olmayan kişilerde ve basit soğuk algınlıklarında az miktarda kullanılması konusundaki fikrimi söyledim.Acaba ne gibi yan etkileri oluyor alerjik hastalarda ?? teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

bizede özellikle kulak burun boğazcı doktorumuz veriyor.burnun açık olması geniz akıntısnın kulağa vurmasını engelliyormuş...Allahım her doktor ayrı telden çalıyo

.bu hipokrat aynı hipokrat değilmi?
Her gün yeni bilgiler çıkıyor. Her doktor istediğini kullanıyor. Benim kardeşimin de geniz eti ve kulağında su vardı. Sadece ve sadece deniz suyu verdi doktor. Hatta ilkin çok sinirlendim ne biçim doktor diye de kontrole gittik 1-2 ay sonra ve geniz eti küçüldü, kulağındaki su boşalmıştı. Hasta da olmadı pek o günden sonra. Onun da boğazı ayda bir kere neredeyse şişerdi. Penisilin iğnesinden başkası kesmezdi. Ameliyat olacak diye gittik okyanus suyuyla tedavi edildi.

Alerji ile ilgili bir fikrim yoktu. ben alerjik durumu olmayan kişilerde ve basit soğuk algınlıklarında az miktarda kullanılması konusundaki fikrimi söyledim.Acaba ne gibi yan etkileri oluyor alerjik hastalarda ?? teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

öksürmekten nefes alamaz hale gelmiştim hiç kesilmeyen bir öksürük.dr kendimi attığımda konuşamıyordum bile o derece , sonra bir arkadaşla konuştuk onun oğlununda alerjisi varmış çocuk öksürük ve tıkanmaya dayanamayıp baygınlık geçirmiş kucağımızda zor hastaneye yetiştirdik demişti. kızıma da küçükken kullanıyordum ama şimdi korkuyorum vicksten.

büyük geçmiş olsun..bu alerji konusu hiç aklıma gelmemişti.teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Ben cocuklugumdan beri astim hastasiyim allah korusun insallah öyle birsey yoktur ama aklima geldi bir uyarmak istedim. Vicks beni cok kotu yapar kokusu cok fena oksurtur. Geceleri de uyuyamam zaten oksurmekten ve kusana kadar oksururum. Acaba gece surdugunuz birseyler rahatsiz ediyor olabilir mi diye dusundum. Çünkü belli ki ilaclar iyi geliyor gun icinde rahat ama gece cok kötü oluyorsa bu oksurugu tetikleyen birsey olmalı. Bir de vicks surmemeyi deneyin veya iste kokusu rahatsiz edebilir dediginiz seyleri ortadan kaldirmayi deneyin isterseniz.

ya biz bu doktorlar napacağız bilmiyorum ben size şöyle anlatayım baştan çünkü benim yazdıklarıma çok kızan olacak biliyorum ama benim yaşadıklarım tecrübeyle sabittir.
arkadaşlar benim 4 yaş 7 aylık bir kızım var 16 aylıkken kreşe başlamak zorunda kaldık ve benim kızım o zamana kadar doğru dürüst hasta olmamıştı kreşe başladığımızın birinci hafta sonu o kadar kötü hasta oldu ki önce götürdüğümüz doktor bir antiboyitik yazdı bir hafta sonunda hala ateşi var sonra başka antibiyotik sonra kulağına vurdu üçüncü antibiyotike başladık üç üncü haftanın sonunda kulaklarından iltihap akmaya başladı 4. haftasonu zar zor iyleşti sonra (o arada annem geldi memleketten o baktı ) kreşe tekrar başladı bir kaç gün sonra yine hasta yine antibiyotik ler ateş öksürük böyle kaç hafta geçti bilmiyorum artık bu kadar hasta olması normalmi diye doktora sordum kreşten dedi tam iyleşmeden gönderiyorsunuz tekrar hastalanıyor dedi daha sonra bir öksürük başladı geceler günlerce öksürdü tüm öksürük şuruplarını denedim enson ventolin verdi bir arkadaş dediki ventolin verdiğinde doktor ben cok üzülmüştüm napcaksın geçmeyince içecek dedi ventolinin ne olduğu bilmiyorum garip geldi tabi bana bu olay niye üzülüyorum ki falan dedim ama yine geçmedi öksürüğü en son bir şurup verdi onun adını hatırlamıyorum ama içini okuduğumda burun ve kulak tan ameliyat olanlara ameliyattan önce veriliyor yazıyor o zaman bu işte bir terslik olduğunu anladım aslında o şurubu da kullandım biraz az öksürmeye başladı ama daha sonra şurub bitince yine şiddetli öksürük alerji şurupları falan daha sonra bu olayı internette araştırmaya başladım bu sefer doktora götürmeyecem dedim ve Allahıma şükür dr. Kadir Tuğcuyu buldum bir formda yazıyor tüm yazdıklarını okudum soru soruyorsunuz ertesi gün cevap veriyor size ve bir sene de götürdüğüm tüm doktorların antibiyotik öksürük şurubu alerji şurubunun geçiremediğini kadir tuğcunun anlattıklarını yaptım ve üçgünde gecti ilkgün çok ağır olan öksürük üç günde geçti
kadir tuğcu hocam da şöyle diyor kısaca dilinde pas + yüksek ateş+ ağız da çok kötü koku üçlemesi olmadan antibiyotik verilmeyeceğinin bunlar varsa bakteriyel olduğu üçü aynı anda yoksabunun gribal enfeksiyonu olduğunu virüs olduğu için antibotiğin iyi gelmediği daha kötü olduğunu gribal enfeksiyon varsa ballı limon veya portakal suyu deniz suyu illadin kullanılarak geçeceğini öğrendim yani burda hepsini anlatamam çocuğunuz ve kendiniz için bir iyilik yapın kadir tuğcu yazınca arama motorunda çıkıyor onun soru ve cevaplarını okuyun derim

Bende çocuklarımın ayaklarının altına sürerim viksi sadece. O zamanda zararlı mıdır kızlar? Konu sahibiyle aynı durumdayım şu an. Kaç kere doktora gittim kesilmiyor öksürükleri. Yarına yine randevu aldım götürücem. İnşallah iyi olur kuzucuklar. Onlar hastayken hayat çokk zor :(

Ben cocuklugumdan beri astim hastasiyim allah korusun insallah öyle birsey yoktur ama aklima geldi bir uyarmak istedim. Vicks beni cok kotu yapar kokusu cok fena oksurtur. Geceleri de uyuyamam zaten oksurmekten ve kusana kadar oksururum. Acaba gece surdugunuz birseyler rahatsiz ediyor olabilir mi diye dusundum. Çünkü belli ki ilaclar iyi geliyor gun icinde rahat ama gece cok kötü oluyorsa bu oksurugu tetikleyen birsey olmalı. Bir de vicks surmemeyi deneyin veya iste kokusu rahatsiz edebilir dediginiz seyleri ortadan kaldirmayi deneyin isterseniz.
Gecmis olsun cok etkili bir yontemim var.taze zencefili dograyin bir kavanoza koyun uzerinee bal bir limonu dorde bolun icine birakin 2-3 cubuk ta tarcin.karstrip yedirin.kavanozda oda isisinda gunlerce kalabilir tadi da gayet guzel

Daha önce yazan olmuş mu bilmiyorum yorumları okuyamadım ama 8 yaşımdayken akciğer iltihabı olmuştu bende
Yani doktor öyle dedi diye hatırlıyorum net hatırlayamıyorum
Kanlı balgam geliyordu sürekli öksürüyordum nefes alamıyordum
Zencefil ve çam balı karıştırıp yedirmişti annem
Sabahları bi kaşık veriyordu mucizevi bi şekilde ciğerlerim rahatlamıştı hiç unutamadığım odur.

Ha tabi 17 aylık bebeğe verilir mi bilmiyorum yine de aklınızda bulunsun :)
Allah şifa versin

Canim yazılanlari okuyamadim sondaki yazina istinaden söylüyorum sanırım oğlun bronşit antibiyotik kullanmana rağmen geçmediyse öksürüğü, ya iyilestigi için yada antibiyotig yeterli gelmemiştir birdahakine doktoru mg sini yüksektir zaten bu hastalık geceleri ağırlasiyor benim oğlumda aynısı suan muhtemelen poposundada yanık kadar pisik oluşmuştur.

Karaturp bal karışımı okadarda masum değil eğer alerjik bir hastalıksa hiç iyi gelmez benim oğlum onu içince daha kötü oldu deniz tuzuda iyi değil dediğin gibi burunu kurutuyor arti zencefil de riskli bir baharat yaşı çok küçük yinede sen bilirsin buhar iyi gelir ama çok rahatlatır tavsiye ederim. Bir keresinde oğlum için hastahanedeyken bir bebek gelmişti öksürdükce fenalasiyordu buharla çocuğun nefesini açtılar hiç bir ilaç kar etmedi antibiyotik bile meğer bebis Boğmaca imiş. Hemde profdu doktoru buhar sayesinde açıldı nefesi rahatladı boğazı

Karaturp bal karışımı okadarda masum değil eğer alerjik bir hastalıksa hiç iyi gelmez benim oğlum onu içince daha kötü oldu deniz tuzuda iyi değil dediğin gibi burunu kurutuyor arti zencefil de riskli bir baharat yaşı çok küçük yinede sen bilirsin buhar iyi gelir ama çok rahatlatır tavsiye ederim. Bir keresinde oğlum için hastahanedeyken bir bebek gelmişti öksürdükce fenalasiyordu buharla çocuğun nefesini açtılar hiç bir ilaç kar etmedi antibiyotik bile meğer bebis Boğmaca imiş. Hemde profdu doktoru buhar sayesinde açıldı

Back
X