• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok acil yardim istiyorum lutfen.

yapacak birseyin yok.esin de zaten senden taraf degil, seni yonetmeye calisan bir tip dedigimi yapmazsan boyle olur diyormus sana, yapacagin en mantikli sey, ya ayri eve ikna edersin, ya da kaynananin asik surati yerine babanin asik suratini cekersin..en azindan babanin asik suratinin hakli bir gerekcesi var..

Merhaba.Burada yeniyim. Sıkıntılarım cok Kendi kendime cikis yolu bulamadim bende buyuklerimden akil alayim diye sirf bu yuzden uye oldum. Derdim kayinvalidem. 19 yasimdayim 9 aylik evliyim. Kacarak evlendim. Ve kayinvalidemle yasiyorum. Isteksiz olarak tabi. Geldigim gunden beri 2 ay iyiysek sonrasinda hep surat asmalar hep konusmamalar ayrimlar yapiyor. Nedeni ise ben bazi seylere alıniyorum uzuluyorum kimseye diyemedigimden suratim asiliyor. Kayinvalidem uzerine aliniyor. Ama bu sefer gercekten problemim o.Konusmadim yanina gidip yemek hazirlamasina yardim etmedim diye bana soylendi. Konusmuyorda. Oglu herseyi yaptı gene konistu ben bi surat yaptim konusmadim diye benimle konusmadi bile.
Kahve yapcaktim anne sende icecek misin dedim cevap bile vermedi. Yemek hazirladi oğlunu cagirdi sadece. Herkesin camasiri yikankis benimkiler yikanmamis. Bunlar gucume gidiyor.esime desem dedigimi yapmiyon sonra gelip soyleniyon diyo cikmaza girdim bi konusmadik ben gittim mutfağa yemek yedim karsilikli kocam istedi diye sıkıntı cikmasin diye. Ikinciye gene konusmadik ve bunlar oldu ya yardimci olun nolur artik cikmaza girdim cikip gitsem diyorum babam konuşmuyor eve almaz abimler dur durdugin yerde diyo napcagimi sasirdim ne yapsam alt ederim sustururum bu kayinvalidemi ne yaparaam kocam yanimda olir yardım edin ne olursunuz.

merhaba canm. Öncelikle burda yeniymissin sana sunu söyliycem buraya senin içini deşen bir konuyu yazarsın kimi üyeler şımarık şımarık üst perdeden eleştirir seni akıllarınca yerden yere vurmaya çalışır onları hiç kaale alma.
senin konuna gelecek olursak; Hepimiz Türkiye'de çoğunlukla ne kadar modern gözükse de gelenekçi ailelerde yaşıyoruz. Kacarak bir evlilik yapmıssın. Ben evli değilim ama en mükemmel evlilik bile yeni bir insanı hayatının tamamen içine soktuğun için zordur. Ki senin evliliğinde kendine has zorlukları var. Bu yüzden sen uzlaşmacı munis bir tavır sergilemek zorundasın. Bunu herşeyden önce eşin değil kendin için yapmalısın çünkü Türkiye'de boşanmış kadın olmak gerçekten zor. Kayınvalideler ne kadar gelinlerini sevseler de sevmeseler de onları sanki oğullarını ellerinden almış bir yabancı ajan gibi görme eğilimindedirler. Kimisi bunu daha belli eder kimisi stratejik davranır ve belli etmez.
Benim sana tavsiyem her ne yaparsa yapsın yaptıklarına karşılık verme hatta yok say evet her yaptığı onun hakkıymıs gibi sansın önce ama senin gerçekten ne kadar haklı ve iyi nityetli olduğunu o da anlayacak cevreniz eşin herkes anlayıp yavastan onu bu yola sokacaktır. Yazında surat asıyorum diyorsun. Mutluluk öyle armut piş ağzıma düş olmuyor. Kesinlikle!!! ona surat asma adeta teflon ol. surat asmak gibi bir şansın yok
sana kendimden örnek vereyim erkek arkadasımın annesi önceden erkek arkadasımın sevgilileriyle tanısınca onlara etmediği kalmamıs birine kızım sen fareye benziyorsun demiş bana da etti böle şeyler evlerine gittim kahve ikram etti sonra içeri gidip dizi izledi.kıcımın ne kadar büyük olduğuyla ilgili arkamdan konustu:) (!) bana kilomla ilgili imalarda bulundu memleketimle ilgili ileri geri konustu laf arasında ama ben erkek arkadaşımı sevdiğim için tüm bunları yok saydım onu her bayramda anneler gününde kandilde aradım. İşlerini hallettim. Erkek arkadaşım yurtdışındayken bir şeye ihtiyacın var mı diye sordumşimdi beni çok seviyor. Hatta erkek arkadaşım buna inanamıyor. Ama erkek anneleri böyle işte.
Ona ben senin oğlunu sahiplenmiyorum o öncelikle senin oğlun fikrini ver derim. Hatta ben ce her ne kadar hata onda da olsa bu cümleyi ona da kurarak özür dile.
Evet belki yaşça o buyuk ama karakte buyukluğu sende kalsın derim ;)
insAllah çooook mutlu olursunuz

Yanlış hatırlamıyorsam Kv senin fasülye yemeğini yanık diye dökmüş sen de konu açmıştın

Aradan zaman geçti değişen bir durum yok gibi

Birlikte yaşadığınıza göre ya dışarıda çalışacak ya da ev işî öğrenip evde çalışacaksınız

Ben yatayım Kv yapsın olmaz çamaşırları yıkadı beni ayırdı değil en fazla ben onun çamaşırlarını yıkamak istemiyorum diye konu açman lazım

Sizlanarak hayat geçmez

Eşinize de çalışacağım başkasına kaçarım diye mi korkuyorsun dersin olur biter

Evde anlaşamadığın Kv ile gün biter mi o evin hanımının Kv olduğunu da unutma lütfen

Ananizi babanizi kacarak bu durumlara sokmadan iki dakika dusunmez mi insan yaa... Degdi mi arkadasim? Bak kactigin mukemmel erkege...

bayanlar biraz yapıcı olarak yardım etseniz bu ufak bayana. yani yargılayıcı olmayın bu kadar eminim herkes aynı şeyleri zaten söylüyordur bu kıza. o da çoktan pişmandır bence.
neyse benim önerim kocanı ikna edip ayrı eve çıkmaktan başka çaren yok gibi.

Ne yap et evini ayir benim bir yakinimda ayni bu durumlari yasadi hatta o evlenip yurtdisina gitti 20 yasinda. Bir girdi kv kb 2 gorumce 1 kayni. Dusunsene . Ama o kaderine razi gelmedi hemde oyle bir cahil aileye dustuki sorma gitsin.
Napti biliyomusun once sularina gitti sonra bakti degisen bisey yok ezdikce eziyolar kocadan medet umdu oda ana baba kuzusu. Bir sorun ciksa aralarinda kizin ustune yuruseler en fazla yapmayin diyomus savunmak bu benim karim demek yok yani. Sonra kiz dert yansa kocasina napiyim senin yuzunden siz anlasamiyonuz diye bagiramam onlara ben saygisizlik yapamam diyomus.
Birde tum bunlarin ustune kiz 2 aya hamile kaldi korunurken.

19 yaşında acelen neydi ki evlenmek için hem de kaçarak. Onun evine gitmissin yapacak çok fazla bir şeyin yok, zamanla idare etmeyi öğreneceksiniz mecburen. En azından çocuk için acele etme

Ahh be kızım niye kaçarsınızki..
aynı evde olmaz..
ev ev üstünde olmaz ..
eşinle konuş,ayrılın evleri..

Soyle yanit vereyim. Beraber yasicamizi bilmiyordum ayri ev diye kararlatirmistik.Alt etmek derken benimle ugrasmasin diye laf soylemesin diye ya uasim kucuk cok kucuk yalnizim her gun agliyorum ailemi birakip gittim cok pismanim kactigim icin dayanamiyorum evi terk edicem az kaldi neden herkes akıl vermek yerine dahada cok yarama tuzbasiyor ki benim yerimde siz de olabilirdiniz ablalarim.
bende kv ile yaşıyorum ve ve kadar zor olduğunu biliyorum
çok toysun daha umarım hayat seni çabuk yaşlandırmaz
burda kimse yarana tuz basmaya çalışmıyor
alınganlığı bırak bir köşeye
derdini açtın derman olmaya çalışırız elimizden dilimizden geldiği kadar
biraz politik davranmayı öğren istersen
kv ne he de yine bildiğini yap göze batırmadan inceden inceye
ama önceliğin kendi ailenle aranı düzeltmek olsun
bi şekilde yap bunu
aileler çocuklarına kıyamazlar bi yerde yumuşarlar
annecini ara çok özlediğini hata yaptığını söyle
anne kalbi yumuşacıktır merak etme ters tepmez tepsede vazgeçme
ailenle aranı düzeltince kv denilen kadına bak benimde ailem arkamda izlenimini verde sesini soluğunu kessin
çocuk işini ertele seni bağlamak için çocuk istiyecekler sakın onlara inanma
daha içinden çıkılmaz yerlere sürüklenmene neden olur
eğer abla tavsiyesi istiyorsan ablan olarak nacizhane tavsiyem bu

evler ayni olunca ozel falan kalmiyor,suratiniz esinize olsa bile kv nizin alinmasi normal cunku o da surat yapsa sizde uzerinize alirsiniz. daha cok yeni hersy, guzel guzel anlasmak varken savas ilan etmeyin hemen ! esinizi kendi tarafiniza cekseniz ne olacak Allah askina ,kv nin evinde yasayip butun gun ayni cati altinda duracak olan sizsiniz evvela kv nizi tarafiniza cekip anlasmaya calisin bence. hem kadinin exstra bi yanlisini goremedim ben...bende olsam evimde yasayip bana surat yapan geline darilirdim. kol kirilir yen icinde kalir,esinizle olan.sorunlarinizi kimseye yansitmaya hakkiniz yok bence.evlilik bunu gerektirir. ha esiniz sizin tarafinizda olsun istiyorsaniz kvnize iyi davranin,kalbini kirmayin olur olmadik sye surat asmayin zaten kv niz vicdanli bi kadinsa kendi kizindan ayri tutmaz sizi ve esinizde bu durum karsisinda elbette yaninizda olur degeriniz artar. tabi sahsiniza yapilan bi hakaret ve.haksizlik karsisinda durum degisir.

Back
X