bizim doktorumuz şimdilik ayda bir çağırıyo,ama sağlık ocağından bizi çağırmıyolar yani aşı zamanlarını söylüyo,bende o vakitte gidiyorum,ama ekstra hiiç çağırmadılar
Merhaba arkadaşlar, aylar oldu siteye giremeyeli,birkaç sayfa dışında da pek okuyamadım.Beni hatırlayanlar vardır belki diye son durumumu yazmak istiyorum. İkizlerden birinin kalbi durmuştu karnımda,çok zor ve sıkıntılı bir süreçten sonra Allaha şükür 1 hafta önce 34 haftalıkken diğer oğlumu dünyaya getirdim.Şu anda küvezde ama genel durumu çok şükür iyi.
Bu arada burada takip ettiğim arkadaşların da çoğu doğum yapmış ve hatta büyütmüşler bile:)
Herkese çocuklarıyla sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Allah hiç kimseyi evlatlarından ayırmasın.
Boncukcum iyi haberlerini almak çok güzel canim, merak ediyorum ama korkudan da yazamiyodum sana, Kahraman olgusuna çok sevindim, genel durumu iyi demek, maşallah...sen nasılsın?
Canım ilk önce geçmiş olsun, yavruların inşallah iyidir şimdi.
Teşekkür ederim, merak ettiğini tahmin ettim ama nete giremedim hiç.
Ben uzun süre çapada yattım. Orada doktorlar çok iyi ama fiziki şartlar kötüydü.Oradan çıktıktan sonra hiç kalkmadan bir sürede evde yattım ve çok şükür 34.haftada 2200 kg ve 46 santim yavrum doğdu. Genel durumu iyi, biraz sarılığı çıktı ama ben çok daha kötülerine bile kendimi hazırladığım için bunlar bana hastalıkmış gibi gelmiyor.Geçici şeyler.
Ben de iyiyim. Bebek hastanede olduğu için ben evde kendimi daha çabuk toparladım. Her gün süt sağıp götürüyorum yavruma ve kucağıma alacağım günün hayalini kuruyorum.
Ama biraz da korkuyorum sanki o kadar sıkıntıdan sonra eve verdiklerinde ona nasıl bakacağım diye.Onu koruyamazsam, hasta edersem gibi düşünceler geçiyor.Bu hamilelik süreci sıkıntılı geçince benim de psikolojim bozuldu biraz.Acemi anne hissediyorum kendimi.
Canım ilk önce geçmiş olsun, yavruların inşallah iyidir şimdi.
Teşekkür ederim, merak ettiğini tahmin ettim ama nete giremedim hiç.
Ben uzun süre çapada yattım. Orada doktorlar çok iyi ama fiziki şartlar kötüydü.Oradan çıktıktan sonra hiç kalkmadan bir sürede evde yattım ve çok şükür 34.haftada 2200 kg ve 46 santim yavrum doğdu. Genel durumu iyi, biraz sarılığı çıktı ama ben çok daha kötülerine bile kendimi hazırladığım için bunlar bana hastalıkmış gibi gelmiyor.Geçici şeyler.
Ben de iyiyim. Bebek hastanede olduğu için ben evde kendimi daha çabuk toparladım. Her gün süt sağıp götürüyorum yavruma ve kucağıma alacağım günün hayalini kuruyorum.
Ama biraz da korkuyorum sanki o kadar sıkıntıdan sonra eve verdiklerinde ona nasıl bakacağım diye.Onu koruyamazsam, hasta edersem gibi düşünceler geçiyor.Bu hamilelik süreci sıkıntılı geçince benim de psikolojim bozuldu biraz.Acemi anne hissediyorum kendimi.
Merhaba arkadaşlar, aylar oldu siteye giremeyeli,birkaç sayfa dışında da pek okuyamadım.Beni hatırlayanlar vardır belki diye son durumumu yazmak istiyorum. İkizlerden birinin kalbi durmuştu karnımda,çok zor ve sıkıntılı bir süreçten sonra Allaha şükür 1 hafta önce 34 haftalıkken diğer oğlumu dünyaya getirdim.Şu anda küvezde ama genel durumu çok şükür iyi.
Bu arada burada takip ettiğim arkadaşların da çoğu doğum yapmış ve hatta büyütmüşler bile:)
Herkese çocuklarıyla sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Allah hiç kimseyi evlatlarından ayırmasın.
Deryacim dun aksam bizimde oyleydi,evet gaz sancisi,daha once bi kerede asidan sonra boyle olmustu,en iyi cozumu,calpol denen agri kesici surup,zaten bebeklere onerilen tek surup,evde mutlaka bulundur,dun ben onunla sakinlestirdm,yine dr.a sorarsinDün akşamdan beri benim küçük paşa ağlamaktan çatladı.Ayaklarını karnına çekiyor,kıpkırmızı oluyor.Galiba bu gaz sancısı oluyor.Bu konuda fikri olan var mı?Ne yapmam gerekir?Zaten göbek fıtığı var birde ağlayınca daha kötü olacak
Sen neleri atlattın, Kahraman annesin sen:)kuzucuguna da çok iyi bakacağına eminim canim, beraber buyuturuz burada onu da:) adını ne koydun paşanın? Kime benziyo diycem ama Emrede 2 kilo doğmuştu birine benziycek Hali yoktu, kilo aldıkca ortaya çıkar...çapa bu islerde bir numara, en güvenilir ellerde kuzucugun...Emre'nin de sarılığı 20yle başlamıştı kucuk bebeklerde daha yüksek oluyormuş sanirim. Benimkiler suan iyi ama korkunç bı haftaydibitti çok şükür:)
Aah ah senin mesajını tesadüfen okudum ve geçen sene mart ayında kendi doğum yaptığım günler aklıma geldi,benimkiler de34 haftada 2200 ve 2300 doğdular ve bir tanesi 10 gün küvözde kaldı,o günleri kendime de çevreme de zindan ettim ,eve misafir bile istemiyordum ya mikrop kaparlarsa diye.ama allaha sükür 6 aya kadar grip bile olmadılar ,onlar zannettiğinden daha güçlü oluyor.allah oğluna sağlıklı uzun bir ömür versin ,ona şu dünyada daha iyi bakabilecek ve ihtiyacını senden daha iyi bilecek kimse yok.içini rahat tut ,benim kendime güvenimin gelmesi 2 ayı bulmuştu,zamanla alışacaksınız birbirinize,birbirinizi tanıyacaksınız ve inan annelik her geçen gün daha keyifli olacak.
maşallah cnm çok sevindim kuzucuğunla mutlu huzurlu yıllar geçiriirsin inş. diğerinin yiyecek ekmeği yokmuş diyelim.
selam kizlar ya benim kizin iki gundur gozu capaklaniyor birde ara ara hapsuruk cardi ama bu gun oksuruk te basladi sanitim yarin foktora goturucem oglaninda bir gozu kizarmaya basladi
hani anne sutu bunlari koruyordu bebimkiler ayin 26 sinda 4 ayi bitiriyorlar insallah...
Dün akşamdan beri benim küçük paşa ağlamaktan çatladı.Ayaklarını karnına çekiyor,kıpkırmızı oluyor.Galiba bu gaz sancısı oluyor.Bu konuda fikri olan var mı?Ne yapmam gerekir?Zaten göbek fıtığı var birde ağlayınca daha kötü olacak
selam kizlar ya benim kizin iki gundur gozu capaklaniyor birde ara ara hapsuruk cardi ama bu gun oksuruk te basladi sanitim yarin foktora goturucem oglaninda bir gozu kizarmaya basladi
hani anne sutu bunlari koruyordu bebimkiler ayin 26 sinda 4 ayi bitiriyorlar insallah...
gözyaşı kanallarrı da tıkalı olabilir. gözünün burna yakın kısmından yukarı - aşağı hafifçe parmağınla masaj yap. benim kızımda da aynı sorun vardı hala ara ara devam etse de azaldı.
bu videodan izleyebilirsin nasıl masaj yapacağını.
Gözyaşı kanalı tıkalı bebeklere masaj nasıl yapılır? - UZMANTV
Bizde de Emre'nin sol gözü biraz daha kucuk digerine göre, goz yası kanalı tikali olduğu içinmiş, aslında kucuk değilde goz kapağı sis olduğu için öyle görünüyormuş, bende masaj yapıyorum günde 3-4 defa farketti baya...ayrıca doğumdan sonra rop muayenesinde enfeksiyon kapmıştı tobrex damla kullandım, 3 günde toparladı...kanal tikali olunca çok çabuk enfeksiyon kapıyormuş...
Sen hasta olmadan onlar hastalandıysa sut korumaz canim, önce sen hastalanırsan senden onlara geçmez ya da hafif atlatirlar, senin vücudunun hastalıkta ürettiği antikorlar sütten onlara gecer öyle korunurlar...goz capaklanmalari sarı sariysa enfeksiyon kapmış olabilir...insallah önemli bişey yoktur
Seninkilerin 3 ayı bitirdiğinde boyları kaç cm'di?
Canım gözlerine sütünden damlat,benimkilerde öyle olmuştu damlattım aynı gün iyileşti çok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?