çoğul gebelikte kilo alımı

Kızlar Kolay gelsin;
tansiyonum 14-8; 15-9 olmaya başlamıştı.kontrole gittim,aynı gün 23 aralıkta doğuma alındım.doğuma 100 kg ile girdim.başlangıç kilom 68-69 falandı.-bu arada boyum 1.58 m-doğumdan sonra ertesi gün 90 a düştüm.ancak şimdi 84 kiloyum.kahvaltı harici ekmeği kestim.ödemlerim çok fazlaydı. tahminim 80 e düşerim bol su içerek.sütümü sürekli sağmamın da etkisi var büyük ihtimal.
ameliyat çabucak olmuş.15 dk falan sürmüş. ama sonrası toparlanmam çok zor oldu.daha bugün kendime gelebildim 12. gün olmasına rağmen.karnımı sanki aşağıdan asılıp çekiyorlardı.ayağa zor kalkıyordum.karnımın içi bomboş gibi ,ne yana dönsem o yana boşalıyordu sanki.

kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum uzun uzun yazmışsınız

benim yaramaz kızı salı günü kaptığım gibi kontrol gününü beklemeden iyi bir doktor olduğunu duyduğum çocuk doktoruna götürdüm eski doktorumuzu da değiştirdim bu durumda. gittim söyledim böyle böyle doktor bey bu kız iştahsız diye doktor '' bu bebek iştahsız falan değil ablacım, aksine çok mutlu bir bebek iştahsız olsa böyle mutlu olmaz ama sen bu çocuğu zorla yedirirsen bu kızı hem iştahsız yaparsın zorla hem de ileride anksiyete bozukluğuna sebep olursun, yeme isteği bebeğinin özeli ona saygı duy, ne zaman istiyorsa o zaman besle '' dedi. saatli beslememem konusunda beni uyardı artık saatli beslemene gerek yok böyle bir şartlanmaya gitme dedi. zorla ve saatli acıkmadan yedirirsem acıkma duygusunu unutacağını ve ileride iştahsız bir bebek olacağını söyledi velhasılı kızlar sizin söylediklerinizi söyledi doktor da bana.

sıpa kızım 5600 gram olmuş 900 gram almış 25 günde boyu da uzamış teyzeleri zaten boyunun uzadığının farkındaydım beni endişelendiren kilosuydu. doktor da zaten kemik gelişimi uzun boylu ve narin bir kız olacağını gösteriyor dedi. artık doktorun dediğini yapıyorum ben de zorlamıyorum saatli beslemiyorum ne zaman isterse o zaman yediriyorum. bir de demir takviyesine başladık bakalım artık

haa bu arada kızlar aklıma gelmişken yazayım sağlık ocaklarından verilen monovit d vitamini takviyesini kullanan varsa bıraksın doktorumuz monovitte paraben olduğunu söyledi devit3 verdi biz de ona başladık bendeki sağlık ocağında verdikleri monovitleri de çöpe attım zaten iyi bişey olsa devlet bedava vermezdi

geçmiş olsun ,göznaydın ..
bebişler kaçar kilo doğdu ve kaç artı kaçta doğurdun merak ettim ..

inş. zamanla kiloları da verirsin merak etme ama doğumda az gitmiş neden öyle olduki ,tek gebelerde bile 7-8 kilo gidiyor ,bizde 12-13 kilo gitmesi lazım :44:

Gulescim hayırlı olsun, saglikla büyüt inşallah kuzucuklari:)

:) Eee her birimiz diplomasiz Dr sayılırız artık:) kafan rahatladıysa sorun yok canım...

Benim dr'umda Demir takviyesini paraben sebebiyle vermemişti, aynen devit3 dısında bisey kullanmıyoruz bizde...

Son düzenleme:
:) Eee her birimiz diplomasiz Dr sayılırız artık:) kafan rahatladıysa sorun yok canım...

Benim dr'umda Demir takviyesini paraben sebebiyle vermemişti, aynen devit3 dısında bisey kullanmıyoruz bizde...

aynen canım teşekkür ederim hepinize valla valla ferrum kullanmaya başladık canım demir olarak tadını falan sevdiler yutuyolar tek seferde kızımın göz beyazlarında mavileşme varmış doktor demir eksikliği var takviye yapalım dedi başladık biz de

senin civcivler napıyolar annesi nasıllar kaç günlük oldular

Merhaba kızlar ayın 26 sında yani bebişlerimin 3.ayına girdikleri gün doktora gittik.
birçok arkadaşımın tavsiyesi üzeirine devletin çocuk hastanesşne gittik ki bebişlerimin hırıltısını göstereceğim çok iyi bir çocuk göğüs doktoru varmış.
gittik ikiside hırıltı konusunda temiz çıktı çok şükür 1 ayda oğlum 1640 gram almış 2760 tan 4400 e çıkmış.kızımsa 2850 den 4250 ye çıkmış yani 1400 gram almış çok şükür kiloları çok iyi dedi doktor yalnız kızımın kalbinde bir ses duydu doktor erken doğum olduğunda kalbi için bir şey demediler mi diye sordu ben şok hayır dedim sanırım kalp kapakçıklarında biraz açıklık var dedi bir kardiyolojiye yönlendiriyorum dedi.
benim se dünyam başıma yıkıldı sanki kalbi delikmiş gibi dünyam karardı.
kardiyolojiye göründük doktor ikiz doğumların ve erken doğumların %50 inde bu açıklığı görüyoruz dedi ama sorun değil dedi 1 yaşına geldiğinde %80 kapanmış olucaktır dedi ama kapanmasa da sorun değil dedi.ben çok üzgündüm eşim de bende de var dedi görümcem de de varmış sütü bozuklar :O) şaka bir yana çok panik olmuştum önce ama yapıcak bir şey yok 33 haftasını bitirip 34 haftasına giren iki bebeğin doğumu için gayet sağlıklılar ve küvöze bile girmemişler ve ciğerleri de gayet sağlıklı o yüzden sakın üzünlmeyin bunlar olağan orunlar dedi.
ikisi de 53 cm olmuşlardı 10 gün geçti üzerinden inşAllah daha da iyi olmuşlardır.
oğlumun yeme sorunu vardı hatırlarsanız ben hiç üstüne gitmedim eğer yemek istemiyorsa üstelemiyordum iki farklı bebek iki farklı kişilik vve şimdi oğlumu doyurabilene aşk olsun meme ye de geçtik çok şükür ikisi de lıkır lıkır memeden içiyorlar ama tabii ytmiyor ki o kadar su içiyorum yiyorum bir dünya süt çayı yeşillik yiyorum ve bu arada size bomba haber

90 kilo ile hamile kaldım 17 kilo gibi doğuma gittim yani 107 kilo ile doğuma gittim doğumdan bir hafta sonra 97 kiloydum 10 kilosu gitmişti 40 ında eski haline dönersin dediler peki noldu memeden emzirmeyi inat edince yedim içtim herşeyi şimdi 105 kiloyum yani doğumdan sonra kilo vereceğime 8 kilo aldımanlayacağınız doğumdan sonra cılkını çıkardım şimddiide kendime engel oamıyorum evdeyim birde lki bebişlerime de tek bakıyorum ama yine de kilo alıyorum annemin geliği günlerde bisiklete biniyorum alışveriş yapmak için bir 5 kilometre falan sürüyorum bu arada artık bi ipleri elime alma vakti geldi.çok fazla abur cubur yiyorum ekmeği çok yüyorum bir de çikolata falan çok yiyorum artık dur diyeceğim bunu söylerken de milupanın süt çayının yanindaannemin yaptığı poğaçayı yiyorum bu gün son artık herşeyi yoluna sokmam lağzım.
bu arada doğumdan bir ay sonra doktora görünmek gerekiyordu ya ben haftaya çarşamba gideceğim...

uyku sorunumuz çok arkadaşlar dün yine kızım ikibuçukta yattı oğlumda üçbuçukya yaklaşım beş altı saat uyumadan mızmılanıp ağladıladılar bir de sanki anasını öldürmüşüm gibi çığlık çığlığa ağlıyorum oğlum açıktıında.kızımınsa çığlıkları gaz sancısında oluyor ki genelde hep sancılıyız.inşAllah düzene girer bu uykular ve gaz sancıları da geçmedi gitti hala...

sizde durumlar nasıl nasıl gidiyor ne çok mama ve bez masrafımız oluyor inanılmaz yaaa....

canım doktor zaten gerekeni söylemiş endişelenmene gerek yok benimkiler de o sorun yoktu ama okumuştum erken doğumlarda böyle bir açıklık olduğunu ve kendiliğinden kapandığını. benim kızımın da mesela beyin bölümünde doğduğunda ufak bir kanama vardı doktor 2 hafta içinde kendiliğinden durur dedi ve gerçekten de 2 jafta sonra çekilen ultrasonumuzda kendiliğinden durmuştu kanama. sonuçta erken doğdular ikiz eşleri bunlar ufak tefek sorunlar olur onları da vücutları kendiliğinden düzeltiyor.

gaz problemimiz bizim de var özellikle oğlumun valla ben de ne yapaağımı şaşırdım.

mama ve bez masrafları da çok en çok da mama çok para tutuyor gerçekten ben internetteki eczane sitelerinden alıyorum mamayı normal eczanelerde daha pahalı oluyor çünkü. hiç değilse internette kampanyaları falan takip edebiliyoruz.

Benim civcivler şifayı fena kaptılar canım, efe hastalandı önce sonrada onlara gecti cok kötü oksuruyorlar, burunlar tıkalı...burunlarına serum fizyolojik damlatip aspre yapıyorum, erdeme de ventolin buhar veriyorum, onun ciğerleri daha zayıf oldugu icin durumu biraz daha kötü, haftaya düzelirler inşallah, kiyamiyorum kucucukler daha...bizde 51 günlük olduk bugün, zaman cok çabuk geçiyor valla bı bakmisiz dogum günlerini kutluyoruz:) bu ayın 14unde efe 4 yasını bitiriyor mesela hala inanamıyorum...ikizlerle yasam bundan sonra daha zevkli hale gelecek göreceksin, artık yavaş yavaş sizinle iletişime geçecekler, ozaman isin eğlenceli kısmı başlayacak:)

Enigmacim, kalplerindeki o delikten benimkilerin ikisinde de var, bize de Buyuk ihtimal 1 yasında yoksa 4 yasına kadar kapanır dediler, eğer 4 yasına kadar kapanmazsa yapılacak bişey yokmuş ileriki hayatlarını ciddi anlamda etkileyecek bişey değilmiş, sadece su altına derin dalışlar yapmaları tehlikeli olurmuş...

Merabalar kizlar ,
Benimde 4 aylik kizlarimda uyku sorunu var derin uykuya gecemiyorlar sürekli sallanmak istiyorlar, gecede ayni günduzde 10 dk. Daliyorlar o arada sallanmazlarsa bitti uyku felan kalmiyor, gecem gündüzum kalmadi artik anason caylari gece caylari hepsini denedim hic biri fayda etmedi, cok caresiz hissediyorum kendimi

İlk aklıma gelen acaba karınları tam doymuyor mü? Bazı bebekler midesi tam dolsun ister çünkü...bı de benim Emre aspirator sesinde ağlıyorsa susuyor ve uykuya dalıyor, komik ama gercek, bı dene istersen...

merhaba kızlar hepiniz iyisinizdir umarım. prenslerim geçmiş olsun hasta olmaları çok kötü olmuş inşallah hemence geçirirler. enigmacım kilo vermen morlini düzeltmiş anlaşılan herşey zamanla düzeliyop işte boşuna tasalanmışız. benim ve kilomdanda zayıflamaya başladım. kızımın birisi emiyor diğeri inat ediyor bende sağıp veriyorum ne yapayım.
kilo alımları normal şükürler olsun ama geçen dr umuz bizi korkuttu üfürüm duydum dedi birisinde birde ymurtalığında kist göründü. oradan oraya koşturduk akşama kadar on dr gezdik vallahi. en son gittiğimiz dr yüreğimize su serpti. meğer erken doğan bebeklerde duyulurmuş ama zaten kapanmak üzereymiş çok hafif dedi kist içinde anneden geçen öztrojenden kaynaklanıyormuş çoğu çocuklarda olur zamanla patlar geçer geçmezse 14 yaşlarında alınır korkulacak bişey değil dedi. bazı drlarda ammada abartıyor ödüm koptu vallahi. yinede kontrolü ihmal etmiyeceğim kızlarım için herşeye değer.
şu kaynanamda karışmasa d aha iyi olacağımda sinir küpüne döndüm sütümüde etkiliyor o geldiği gün süt çok az çıkıyor. hem bişey almamış birde misafir geleceği zaman güzelce giydir diyor çatlakmıdır nedir ben günlüğede güzel giydiriyorum kızlarımı azıcık kussalar bile değiştiriyorum. beni aptal yerine koymaya çalışıyor azıcık daha sabır bakalım ağzının payını vermeye az kaldı sabrım taşınca ne olur bilemiyorum eşime söylüyorum çekme lafını şöyle deyiver diyor oda çok kızmaya başladı. kızlarımı kucağıma aldığımda sinir felan kalmıyor iyiki olmuş kuzucuklarım onlarsız hayat düşünemiyorum.

benimkilerde tam doymadan uyumuyorlar zaman zaman çok mama yiyorlar biz bile şaşıyoruz. birde mama yedi ardından kakasını yapıyorsa mide boşalıyor yeniden mama istiyorlar. ağrıları olduğundada uyumakta zormalnıyorlar o zamanda calpol veriyorum rahatlıyorlar. birde milupanın papatya çayına başladım gaz sorununu gidermeye başladık. sallamaya çok alıştırma kucakta gözleri kapandığında hemen beşiklerine koyki onlarda öyle uyunması gerektiğini anlasınlar. onlar bizden akıllılar vallahi. bizde gece pek uyumuyoruz güzdüz uykumuz güzel ama.

sallamadan uyutmak için çok direndim ama başarılı olamadım, ikisi aynı anda ağlamaya başlıyor yada sesden etkileniyor biri uyuyorsa muhakkak uyanıyor. bizim gecede aynı gündüzde.

İlk aklıma gelen acaba karınları tam doymuyor mü? Bazı bebekler midesi tam dolsun ister çünkü...bı de benim Emre aspirator sesinde ağlıyorsa susuyor ve uykuya dalıyor, komik ama gercek, bı dene istersen...
başta bende açmı acaba diye düşündüm ama değil kusmalarıda çok fazla zaten. aspiratör işini bi deneyim bakalım:)

balım kız veremedim kilo aldım :O) 15 kilo fazlar var
bende görümcemlerden çatladım vallahi bilmiş bilmiş davranıp sıkıyorlar canımı bir de sanki ben emanetçiymişim gibi davranmıyorlar mı sanki bebekler nların malıymış gibi birde kendi oğlu 6 yaşinda ilk kez çiğnemeyi öğrenmiş üstüne tüm işlerime karışıyor 50 yaşında olmasa ağzının payını vericem ama işte olmuyor.
onun gelipte uzun süre kaldığı gün benim de sütüm az geliyor.
benim ikiside emmiyordu başta ikiside çok şükür geçtiler kızı zorlaya zorlaya geçirdim ilk.ama oğlanı kandırmak çok zor oldu 2-3 aftadır memeden besleniyor o ben şu prenslerimin bahsettiği göğüs koruma aparatıyla geçirdim inanki süt sağlma işini bırakmak harika oluyor bir dene ben chikoonunkini bulabilnmiştim ama göğsüm de sabit tutturamadığım için bir de sargı bezi bandları varya onlarla göğsüme bantladım onunlar emzirdim bildiğin biberon ağzı gibi oluyor 3-4 gün memeyi zorlada olsa tuttu.bende işe yaradı inşAllah sende de işe yarar bir dene...

ben günde 4 kz süt sağıyordum çok şükür artık bitti...
darısı sana canım benim...

Ayyyy al bendende o kadar oğlan son bir haftadır en fazla 30-40 dakika uyuyor dün gece 2-3 saat uyudu çok şükür ama genel olarak bir uyku düzenimiz yok mişil mşil uyuyan ikizler adlı ktabı aldım okuyorum şimdilik bir aksiyon yok inşAllah işime yarar.sen çüözersen bana da haber ver benimkilerin derdi kucakta uyumak sağ olsun iki görümcem var her gün gelip kucaklıyorlar gidiyorlar sinir oluyorum kaç kez söyledim ama dinlenmedim...

Kızlar balımın dediği doğru, eğer mamadan sonra kaka yaparlarsa sanki bişey yememiş gibi davranıyorlar, aklınızda olsun...

Enigma, olgusunun emme işine çok sevindim canim:) benim sipa zorluyor beni ama her seferinde deniyorum yine de...

Bu arada burun tıkanıklığı için ortibebe burun aspiratoru diye bişey var, harika burun temizliyor, almadıysanız mutlaka alın, eczanelerde satılıyor...

bugün doktora gittim
hamsielr biri 2600 biri 2700 çıktı çok şükür
suları filan da iyi ama nstde oğlanda sancı çıktı ,alttan muayene etti ,rahimde yumuşama ve çok az açıklık var dedi [URL="http://www.kadinlarkulubu.com/doktorlar-oneriler-sorular-f360/"]doktor[/URL]
çarşambaya doğuma hazır gel çantanı hazırla dedi
en fazla haftasonuna kadar dayanır dedi
şaşırdık kaldık valla şoklardayım hala

şaşkınlık içindeyim yaa hiç beklemiyorduk bunu
bi de sancım bişeyim yokya laylay lomum
ultrasonda da bişey yok
ama [URL="http://www.kadinlarkulubu.com/doktorlar-oneriler-sorular-f360/"]doktor[/URL] parmaklayınca çıktı herşey :))
2 gün sonra belki de kollarımda olacaklar
RABBİM hayırlısını versin inş.
annemle kızkardeşim geliyorlar birazdan
temizlik ve son ayarlar yapılacak
ondan sonrası ALLAH KERİM
küveze girmelerini ,emmede sorun yaşamalarını falan hiç istemiyorum
inş. RABBİM gönlüme göre verir de küveze girmezler güzel güzel emerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…