peki erken doğum riskin falan olmadı değil mi? ben bazen kasıkta hissediyorum tekmelerini (nadir olarak) o zamanda korkuyorum doktor kasıkta olması iyi değil erken doğuma sebep olur dedi...
günlük bir büyük kase yoğurt ve bir tabak salatam şart zaten şartlanditdım vücudumu ger öğlen ne yemek olursa olsun onları yiyorum yarım dilim ekmek dışı ve ne yemek varsa ondan az bir porsiyon yiyorum...
kahvaltı sorunum var iki haftadır sıkıntım oradan...
peki birde şunu sormak istiyorum benim melekler hep altlı üstlü kızımı da çok az hissediyorum o altta kasıkta seninkiler yanyanamıydı?
oooo olmaz mı enigmacım ikizler başlığında en riskli gebelik geçiren annelerden biriydim. gebe kaldığım günden beri hep kimyasal gebelik ,dış gebelik ,düşük vs vs dendi.
-gebeliğim boyunca bebeklerimin hareketlerini ( çok afedersin ) makat ve altta hissederdim ve sürekli olurdu.sanki kolu bacağı çıkacak gibi.doktor muayene etti şükür hem uzunluk normal çıktı hemde rahim kapalı çıktı.
-enfeksiyon geçirdim.
-ciddi kansızlık geçirdim hastaneye yatıracaktı gittiğim iki doktor yükleme için ama türkiye ye yollamaları uygun oldu buradaki hastahane şartları uygun olmadığı için.Allah korusun anne ve bebeklere birşey olur yada bebeklere birşey olur diye.ağzıma almak istemiyorum hamdolsun hayattayız.
-sürekli sertleşmelerim olurdu.bu da erken doğum nedeni ve iç sancı
-kanamalı akıntım oldu.bizim aile de çoğul gebelik ırsi olduğu için üçüz olabilir mi ?düşük mü acaba ?diyorduk.meğer düşük kesesi varmış.doktorum bazı yasaklar koydu.
-sürekli ağrılarım vardı.gebeliğim boyunca yürüyemedim yasaklar arasındaydı.zaten karnımı taşıyamıyordum.
-bi ara şiddetli baş ağrılarım olmuştu.doktor tansiyondan şüphelendi eve tansiyon aleti aldık sürekli takip ettim.
-su sızıntım oluyordu arada.hatta sürekli su iiçiyoırum ya bebekler için üşütmüşüm herhade kış günü tuvalete gittim çok afedersin şırıl şırıl çiş yapıyorum ama suyum geldi sandım yüreğim ağzıma gelmişti çünkü karnım iniyordu ve üst üste defalarca gitmiştim.tecrübeli anneler başlığında da yazmıştım.2012 başlığında da arkadaşlar böyle oldu yoksa suyum mu diye
-türkiye ye gittiğimde 31. haftamda ağır bir gribal enfeksiyon geçirdim 4 gün hastane de yattım.sancılarımı durdurdular ve tedavi gördüm.ayaklarım iki kat şişti.gebelik zehirlenmesnden şüphelenildi.ama hamdolsun bişey çıkmadı.serumlardandı.eve gittikten sonraki bir hafta içinde geçti.hamdolsun bebeklerim 1 ay daha dayandılar ama hep sancılarla geçti.kasık kemiklerim dehşet ağrıyordu ve nefes sorunu yaşadım fazlasıyla.
gebeliğim süresince hep panik atak geçirdim.dehşet günlerdi.gebeliğimin son 2 ay kv. evindeydim kabus dolu panik atak günlerimi solladı.asıl kabus o zaman başladı.doğum yapacağım günün sabahı birkaç damla su geldi kv. sordum böyle oldu anne diye kadıının dediği "bende altıma kaçırıyorum arada bişey olmaz" dedi.zaten onun hiç hep bişey olmaz bişey olmaz
o kadar zayıftım ki bebeklerim dönerken bile karnımda hissederdim bende nefes darlığı yapardı bunun üstüne nefes sıkıntısı yaşıyorum diye birde panik atak geçirirdim.
daha birçok sıkıntım oldu ama rabbime hamdolsun şimdi bebeklerim 6,5 aylık ve bende seninle yazışıyorum.birbirinden tatlı bebeklerim.
sen hiç korkma birde bana ciğer geliştirici iğne yapılmadı bile o kadar sorun yaşamama rağmen.herşeyde bir hayır vardır.o kadar sorunlu bir gebelik geçirmeme rağmen 36+2 de doğum yaptım.
biliyorum çok uzun oldu inşallah yüreğine azda olsa su serpmişimdir.hem sen artık yolu yarıladın.sırtını rabb e daya ve minik bebeklerini kucağına alacağın ve koklayacağın gübü bekle.
veee en önemlisi
kesinlikle bebeklerini gördüğün günden itibaren ilk bir hafta onları bol bol kokla öp bağrına bas..ilk anların tadı bambaşka.ben yaşayamamdım malesef.bebeklerin hareketlendiğinde ve zıpır olduklarında ne demek istediğimi anlicaksın.
benden tavsiye meyve bebeklere kilo aldırır .benim muhakkak üç öğün meyve vardı.kahvaltıdan sonra öğleden sonra ve akşam.
ayrıca karbonhidrat almamazlık yapma kilo alacam diye korkma.pirinç ve kepek ekmeği tüketebilirsin.enerjiye de ihtiyaç var.araştırabilirsin.sadece hamurlu gıdalar yeme ve asitli şeyler içme.ama kendini arada ödüllendirebilirsin.
diyetisyen doktorum öyle demişti.
mesela bir gün boyunca ne süt ne yoğurt yemedin diyelim.aslında günde üç kase yoğurt yada süt içmek gerekiyormuş.ilk üç ay harika beslendim sağolsun annem ben izmirdeyken beni çok besledi etle sütle vs.gelişimleri hep bir hafta önde gitti.
ama sonra sütten bi tiksindim iğrenç kokuyordu burnuma birde beyaz et tabi ki.ama gebeliğimin 5. ayında başladım et e aşermeye :):):)
iki bardak ayran iç.bir bardak süte ve bir kase yoğurt a eşdeğerde.
zeyneppp sende reflü var mı yada hamileyken gebelik reflüsü oldun mu ?
kiloyu dert etmeyin.ben kilo alamıyorum git gide zayıflıyorum zaten zayıftım birde yoğun tempo iki bebek kendi kilomun altına düştüm ve günden güne eriyorum.çok korkuoyrum zayıflık hastalığına yakalanıcamn diye.kendinize 6 ay süre tanıyın doğumdan sonra.
şikayet ettiğiniz kiloları bile vereceksiniz.
günlük bir büyük kase yoğurt ve bir tabak salatam şart zaten şartlanditdım vücudumu ger öğlen ne yemek olursa olsun onları yiyorum yarım dilim ekmek dışı ve ne yemek varsa ondan az bir porsiyon yiyorum...
kahvaltı sorunum var iki haftadır sıkıntım oradan...
peki birde şunu sormak istiyorum benim melekler hep altlı üstlü kızımı da çok az hissediyorum o altta kasıkta seninkiler yanyanamıydı?
benimkiler yanyanaydı canım ama birisi ortayı daha çok kapmıştızaten o 100 gr daha fazla doğdu.sıkışan biraz daha az kilo alıyor sanırım.senin bebeklerin cinsiyeti ne.
Günaydın güzel ikiz anneleri ve anne adayları...
benim için bir ayım daha sona geldi ve son trimester e girmiş oldum
kilo konrtolüm
1 ay__Mart ayında hiç kilo almadım 90 kg
2.ay__Nisan ayında 1,7 kg 91,7 kg
3.ay__mayıs ayında 3,3 kg 95 kg
4.ay__haziran ayında 3,5 kg 98,5 kg
5.ay__temmuz ayında da 3,7 kg 102,2 kg
6.ay__ağustos atında 1,7 kg 103,9 kg
son 3.trimestere (13,9)14 kilo alarak girmiş oldum...
ilk 3-4-5. ay ne kadar gereksiz kilolar almışım bir aonraki ikiz gebeliğimde bu hataya düşmeyeceğim :O)
işte insan göremiyor o zaman bu gün boğazım da biraz ağrı var inşAllah hastalanmam iki gündür kaşınıyordu boğazım...
hafta sonu da tansiyonum iyi gitti tansiyon aleti ve tansiyon çizelgemi evde unuttuğum için yazamıyorum ama tansiyonum iyi çok şükür...
çok merak ediyorum son 3 ayda ne kadar kilo alırız diye...
sizin bir bilginiz var mı kızlar?
yani biraz şiş hissediyorum yarın sabah yeniden tartılacağım zaten ama yinede
taş çatlasa 20 kg alırsın toplamda.bi 6 kg bebeklere alsan yeterli hani su bebek vs toplamı olarak.yani 110 kg.doğumdan sonra bebekler plasenta su vs derken bi 10 kg gidecek kalacak 100.birde ödemleri atacaksın bi 5 kg kadar eder 95 ilk iki ay uykuya bile hasret kalacaksın emzireceksin yorgunluk çok olcak.zaten yorgunluktan yemek bile yemek istemiceksin bi 5 kg de o zaman gider kalır 90 kısaca benim gibi iki ayda eski kilona ulaşırsın.ve yavaş yavaş kilo vermeye başlarsın ama özellikle söylüyorum süt olsun diye herşeyi yeme ye diyenlere de kulak asma kesinlikle bol bol dinlenirsen süt olur ve bol bol sıvı tüketirsen bol süt olur.onun dışında süt olmazsa zaten yapcak bişey yok.bünye ile alakalı.sakın kiloyu takma kafana.ben 22 kg almıştım.son ay biraz kilo alırsın ama tabi kaçıncı haftaya kadar götürebilirsin o da önemli.sen 9 ay hesaplamışsın :):)
boğazın için çoook açık çay ve içine limon sık ve bir tatlı kaşığı bal koy.boğazın çok yumuşicak.
Bugün kontrolum vardı, bende 6. Ayımı 66 ile bitirdim, bu ayda 4 kilo almış oldum, sürekli yatmama ragmen 4 kilo almış olmamı dr'um iyi buldu, tartıda moralim bozulmuştu ama o olumlu konusunca bende kendimi iyi hissettim:) doguma kadar 10 kilo daha alsam süper olur...
prenslerim hamileliğine kaç kilo ile başlamıştın canm yani ilk aydan itibaren kaçar kilo aldığını biliyor musun? birde senin zaten evde bir prensin daha vardı ikinci anneliği yaşayanların daha az kilo aldığı söyleniyor ama ne kadarı doğru bilemiyorum...
İlk tekil gebelik
54 kilo ile başladım
1. Ay 54 kilo
2. Ay 53 kilo (bulantilarim başladı)
3. Ay 49 kilo (serumla besleniyorum)
4. Ay 52 kilo (zofer kullanmaya başladım, sadece bulantım var artık kusmuyorum)
5. Ay 58 kilo (kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum ve Ağustos sıcağı, ödemler başlıyor)
6. Ay 65 kilo (sürekli ayakta calisiyorum, odem yapmaya devam ayaklarım patates gibi)
7. Ay 68 kilo (Ekim'de havalar serinledi ve olusan ödemlerin dısında yeni ödem olmadı, sadece kilo alıyorum)
8. Ay 70 kilo (babam vefat etti, nerdeyse bişey yemiyorum)
9 ay+13 gün 72 kilo (normal doğumla 4 kiloluk bir kuzu dünyaya getiriyorum)
2. İkiz hamileliğim
58 kilo ile başladım (normal kilom 54, kıs sonu olduğu için fazlalığım vardı)
1. Ay 58 kilo
2. Ay 57 kilo (yine kilo kaybı başlıyor)
3. Ay 54 kilo (serumlar, hastaneler...hep ayni nakarat)
4. Ay 58 kilo (yine zofer kurtarıcım, beni hayata donduruyor)
5. Ay 62 kilo (Ayın ortasından itibaren yatmaya başlıyorum)
6. Ay 66 kilo (wc ve yemek dısında hiç kalkmadan full yatış, hiç ödemim yok)
Ben ilkinde de ikincisinde de, tekilde de ikizde de, yatsamda kalksamda her ay 4 kilo alıyorum galiba:) ama Allah'ı var iyi besleniyorum, hergün her besin grubundan almaya çalışıyorum...
ilk 4 ay kilo almamış gibi olluyorsun önce veriyorsun sonra alıyorsun geri
mide bulantısı çok zor benim de ilk 4 ay devam etti hala sigara-çay-kahve ve bazı parfüm kokularına midem bulanıyor ve bu arada kendim de bir sigara içicisiydim ama kokusunu bırak girdiğim ortamda saatler öncesi bile içilmişse k9 köpekler gibi kokusunu alıyorum...
o yüzden mide bulantısı ve kusmanın ne kadar kötü olduğunu anlıyorum...5-6 ay 4 kilo almışsın işte bu kadar ne güzel işte baksana tekil gebeliğinde 4.aydan 5.aya geçerken 6 kilo almışsın 5 ten 6 ya geçerken 7kilo, 6 dan 7 ye geçerkende 3 kilo almışsın ki son aylarında bence çok az almışsın ne güzel son 3 ayında 4 kilo almışsın darısı başıma vallahi...
bence ikiz gebeliğinde daha az kilo alıyorsun gibi öyle değil mi?
4-4 gidiyorsun son 3 aya girdik ikimizde bakarsın ayda 2-3 kilo ile kurtarırız hoş sen (nazarardan korusun Yaradan seni) şimdiye kadar 8 kilo aldın ben 13,3 kilo aldım bundan sonra 2-3 kilo alsak 20 kiloyu geçirmesek inşAllah bebişler sağlıklı olsun tabii ki sonra biz...
Canım bu hamileligimde ne ilkindeki gibi iştahım var ne de ödemim, ilkindeki kadar hareketli olabilseydim ikiz olmasına ragmen cok daha az kilo alırdım eminim... 28. Haftadan sonra alışverişe falan basliycam, belki o kadarcik bile haraket etmem ise yararda dediğin gibi son ayları 2-3 kilo ile atlatiriz:) bide hamilelik ilerledikçe içeride mideye cok yer kalmadığı için aslında fazla yiyemiyorsun, alınan kilolar daha ziyade ödem ve bebeğin aldığı kilolar oluyor, dogumla beraber gidenlerde son aylarda alınanlar zaten, ilk baslarda alınanlar genelde kilo olarak kalanlar ama ilk iki ay o kalan kilonun bile faydası oluyor desem inanır mısın? Hem süt yapmada hem de uykusuzluk ve zamansizliktan dolayı sen yemek yiyemezken depo olarak kullanılıyor, sonrada sen farkına varmadan eriyip gidiyor...
Enigmacim bu arada ikiz bebekler 30. Haftaya kadar tek bebek gibi büyümesini devam ettirebiliyormus, 30dan sonra yavaşlıyor kilo alımları, dolayısıyla 30'a kadar ne kadar cok besleyebilirsen okadar iyiymis, onun için su son 3 haftada kilona cok takilmayip kuzularını beslemeye bak bence...
çok haklısın canım bende faranjit oldum antibiyotik verdi doktor largopen verdi ve şimdi nezleye döndü halim yani perişanım anlayacağın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?