Çoğul gebelik yaşayan arkadaşlar...paylaşımlarınız için buluşalım...

seybay geçen yılseninle aynı kaderi paylaşan bir anne olarak ne kadar zor bir kararın eşiğinde olduğunu anlıyorum...biliyorumki bebeklerden vazgeçmek yani 2 tanesini feda etmek bir anne adayını çok üzer-3 bebeğimden birini feda etmiştim çünkü...ancak bu işlemi gerçekleştirmeseydim hepsini kaybedebilirdim...çoğul gebelik yaşamış biriyim...hiç kolay değildir...diğer bebeklerinin sağlığı için redüksiyon işlemini yaptırmalısın...ikiz gebelik bile ane rahminin kolay tolere edebildiği bir durum değil,kaldı ki burada 4 bebek ya da 3 bebek sözkonusu...allah yardımcın olsun...sevgiler...

seybay geçen yılseninle aynı kaderi paylaşan bir anne olarak ne kadar zor bir kararın eşiğinde olduğunu anlıyorum...biliyorumki bebeklerden vazgeçmek yani 2 tanesini feda etmek bir anne adayını çok üzer-3 bebeğimden birini feda etmiştim çünkü...ancak bu işlemi gerçekleştirmeseydim hepsini kaybedebilirdim...çoğul gebelik yaşamış biriyim...hiç kolay değildir...diğer bebeklerinin sağlığı için redüksiyon işlemini yaptırmalısın...ikiz gebelik bile ane rahminin kolay tolere edebildiği bir durum değil,kaldı ki burada 4 bebek ya da 3 bebek sözkonusu...allah yardımcın olsun...sevgiler...

selam
geçirmiş olduğun redüksiyon nasıl yapıldı.Sonrası ne yaptın açıklaya bilirmisin.

evet Ben Zayifim 170 Boyum Var 50 Kilo Idim.son Birkaç Haftada 3 Kilo Aldim.acaba çoğul Mu Diyorum.bebişimiz Sağlikli Olsunda 1,2,3 Hiç Farketmez

Kizlar çoğul Gebelik Bekliyorduk Ama Bebişimiz Bitanecik.gerçi Babamiz Drla Bayaği Pazarli Yapti 3 Den Vargeçtim 2 Tanedemi Yok.bakin Orda 2 Tane Görünüyor Diye Doktoru çildirtti Cnm Kocacim.

valla ben evdeyim sadece iğne için dışarıya çıkıyırum.iştah sıfır ve buğün tartıya çıkmaya korktum. 69.7 kilo ile başlamıştım tüp bebeye şimdi 64,6 görünce şaşırdım anlayacağınız yemeğe zorlasam böööö oluyom.o zaman daha kötü yemek için zorlamıyorum kendimi sadece canım isrese çok sevdiğim çaydan beri vaz geçtim elma çayı içiyorum.
Dudaklarım ucukladı dr kendimi yemek konusunda zorlamamamı söyledi,anırım 1 ay geçince iyileşir normal olurum..
bu arada karnım pırtladı. belli oluyor , göğüslerim küçüktü büyümeye başladı.Deniz kenarında yaşıyorum ama denize giremiyorum.
bende sabahtan geceye kadar yemek istiyom , tek arzum o. birde bebeklerin sağlığı .
hafiftende korkuyorum eyvah kötü birşey olmuşmudur diye.benim günlerim böyle geçiyor .haftaya kontrol var.

Valla cok zor bir karar kalp atislarini görüyorsun ve birini sec ve öldür diyorlar,.halbuki kac yildir evlat acisi cekmis ve sonunda rabbim hic yoktan 4 tane birden vermis.belki buda bir sinavdir hadi birini derken digerlerinide kaybedeceksin.
cok degil bir hafta önce haberlerde cikti 3 sanmislar dogumda misafir 4 cü bebek geldi iki kiz iki erkek ve 36 haftalik dogdular gayet saglikli bir sekilde.
diyelim 4 evladin var dogmus birini kurban etceksin deseler hangini secerdin kiyabilirmiydin?
bende buda ayni cünkü kalp atislari baslamis sabirla annesinin kollarina alacagini günü bekliyor.
benim de ikiz gebeligim oldu birini 2,5 aylikken kaybettim biri tutunmayi basardi ve suan 5 yasinda.ama yüzünü bilegörmedigim bebegimi özlüyorum:KK43:((((
burda en yakin arkardasim da dogum yapti 4 olarak ve hic bir poblem yasamadi3 kiz 1 oglandi gayet saglikli oldular.hersey kader kardesim belki sonuna kadar dayanamaz birini kaybedersen hic olmazsa kendiliginden olmus olur vicdan azabi cekmezsin ama bilerek yaparsan digerleri büyüdükce onun acisi icini yakar.rabbim yar ve yardimcin olsun dualarim seninle.

Canlarım benim...Kafam halen karışık.Eşimin benden karışık...

Ben hamilelik haberini aldığımdan beri çok halsizim.Öyle bulantı vs.başka bişey yok!!
Bi de günlerde uzun.öyle uyuyorum..Hafta sonu eşimle ailelerin yanına gittik bi de bir kaç evli arkadaşımızla görüştük..Düşün düşün evde.bi kocam bana bakıyor bi ben ona..Karşılaştığımız herkesin bu konuda yorumu farklı..Tabiki dr ve biz karar vereceğiz ..hayırlısı diyoruz.
Başka da gelişen bişey yok hayatımızda.2 hafta sonra verilecek karara odaklıyız..
Hepinizin yorumları için teşekkürler arkadaşlar..

Canlarım benim...Kafam halen karışık.Eşimin benden karışık...

Ben hamilelik haberini aldığımdan beri çok halsizim.Öyle bulantı vs.başka bişey yok!!
Bi de günlerde uzun.öyle uyuyorum..Hafta sonu eşimle ailelerin yanına gittik bi de bir kaç evli arkadaşımızla görüştük..Düşün düşün evde.bi kocam bana bakıyor bi ben ona..Karşılaştığımız herkesin bu konuda yorumu farklı..Tabiki dr ve biz karar vereceğiz ..hayırlısı diyoruz.
Başka da gelişen bişey yok hayatımızda.2 hafta sonra verilecek karara odaklıyız..
Hepinizin yorumları için teşekkürler arkadaşlar..

seybay

biz karar verdik eğer risk büyükse vazgececeğiz.evet çok zor kafamızın içinde çok şey var vicdanı sorumluluk ayrı , ya 3nü dünyaya getirmeyi başarmazsam yada birinin başına birşey gelirse sonuçta doğal yoldan hamilelik değil bu. Zor elde edilmiş bir gebelik.Risk çok büyük arkadaşlarıma ve bildiğim tüm dr sordum ve sordurdum yaşımın ilerlemiş olması yaşadığım pıhtılaşma faktörü ve dünyaya gelecek çocukların dünyada mutlu olma şansı.
Gerçekler türkiyede yaşıyoruz evimiz bile kira bebekler rızkları ile doğar devri kapandı.İyi bir gelecek sağlamak dünyaya getirmekle bitmiyor işler.Zaten dr alma konusunda ısrarlı.
bence seybay dr konuş sonuçta şansı en düşük ve zayıf olanı uyutacaklar.Rabbim isteyen herkese mutlu edecek ailere ve dünyaya hayırlı insanlar olarak getişterecek insanlarada bebek sevinci yaşatsın.Allahıma şükürler olsun buraya kadar geldik , bundan sonrada sağlıklı ilerleyişler nasip etsin.

merhaba seybay
Öncelikle allah kolaylık versin bu zor günlerin için.Bende micro ile hamile kalanlardanım.şu an da 4 ayımız bitti .bana iki embrio yerleştirildi ve ikiside ilk denememizde tuttu.Bende herkez gibi ikiz bebek telaşına düştüm bakımı dogumu herşey bi anda aklınıza geliyo çok da istiyodum ama bebegimin bir tanesi 2 aylıkken kalbi durdu.Diyecegim şu ki hiç bir şey planlandıgı gibi olmuyor şu anda 4 bebek bekliyosun ki dünyanın en zor olayı ama iki bebeginin hayatını sonlandırdıgın zaman hamileliginin sonuna kadar diger ikisininde yaşam garantisini kimse vermiyo bunu bilmeni isterim.allahım bi kolaylık bi çıkış yolu vericektir emin ol.Ama en dogru kararı bir anne adayı olarak sen vericeksin hoşçakal

merhaba arkadaşlar şuan 13+4 hamileyim, inş. hepimizin bebişleri sağlıklı hayırlı zamanda doğar, bizlerde sağlıklı oluruz. annelik çok zormuş hamileliğin ilk gününden başlıyor valla, c.tesi kanamam oldu benim, Allah'tan iyi bebişlerim olurmuş normalmiş ikiz gebeliklerde, sizlerdede oldumu, birde sehercim sen ilk üç ayında kilo aldınmı ben kilo veriyorum boyuna, en son gittiğimde 100 gr almıştım, bende geniz akıntısı var nasıl geçecek dayanamıyorum bulantı yapıyor ne olacak bilemiyorum.

merhaba arkadaşlar şuan 13+4 hamileyim, inş. hepimizin bebişleri sağlıklı hayırlı zamanda doğar, bizlerde sağlıklı oluruz. annelik çok zormuş hamileliğin ilk gününden başlıyor valla, c.tesi kanamam oldu benim, Allah'tan iyi bebişlerim olurmuş normalmiş ikiz gebeliklerde, sizlerdede oldumu, birde sehercim sen ilk üç ayında kilo aldınmı ben kilo veriyorum boyuna, en son gittiğimde 100 gr almıştım, bende geniz akıntısı var nasıl geçecek dayanamıyorum bulantı yapıyor ne olacak bilemiyorum.

canım çok dikkat et kendine kanaman felan olmuş bak... sakın yorma kendini.. canım bende ilk 3.5 ay kusma oldu 3 kilo felkan verdim ama daha sonra daha kusmadım ve kilo almaya başaldım.... ama fasla almadım genelde ben beebkelre alıdırdım sanırım kiloyu en iisde bu saten :1hug: şuan 8 aylık hamileiym canım ve 9 kilo almışımdır toplam ..

X