Coğrafya Kader midir ?

dar geçim, sıkıntılı haller ve üzerimizde dolaşılan kötü (verimsiz) topraklar biz kadınları erkeklere karşı kırılgan, pasif, depresif, itaatkar mı yapıyor acaba?

evlerin mimarisini ve inşa şeklini de coğrafya belirliyor, bir kadının kadının kaderini, nefes alış şeklini de belki ?

Kadın nerede doğarsa oranın kirine, çerçöpüne batar, oranın suyuyla yıkanır, oranın güneşiyle kavrulur oranın iklimi biçimlendirir geleceğini. eşini. eğitimini.

Son düzenleme:
Vay be akşam akşam beni düşündüren konu. En son ne zaman çocuk, yemek, çamaşır hariç düşünmüştüm bilemedim, malum İç Anadolu :)

Ben bu söze katılıyorum. Coğrafya kesinlikle kaderdir. Ama kaderin her çeşidi gibi belli bir olgunluğa erişince yön değiştirebilen bir kader. Ufuklar açıldığında bizim bu coğrafyalarla başka coğrafyaların harmanlanışı pek güzel olur bence. Aklıma Barış Manço’nun İngiliz muhabire verdiği röportaj geldi:
“Doğu’ya sorsan Batı, Batı’ya sorsan Doğu’yuz” Bizim kaderimiz de bu işte :)

Kapanıncaya dek konuyu takipteyim, benzer konuları da öyle..

Çok doğru bir tespit.. Dinimiz, dilimiz, zevklerimiz, karakterimiz hepsi şansa doğduğumuz coğrafyadan kaynaklıdır.. Bir yerden sonra insan aklını kullanarak bunu değiştirmeye uğraşabilir ama o zamanda kader coğrafya olunca engeller oluşabilir.. Suriye de mi holding sahibi çıkma ihtimali yüksek amerikada mı..

Kıyı da yasamak gelişim ile ilişkilendirilmiş. gelişimin falan suyla alakası yok, tamamen ticaret ile alakalı. ve deniz ticareti dolayısı ile farklı kültürler ile tanışmak etkili kıyı kesimlerinin genele göre daha az muhafazakar ve çoğulcu olması bu dan. İpek yolu, baharat yolu gibi ticaret ağları üzerinden olan ülke/ bölgelerde genelde cevrelerine göre farklıdır ve kültürel olarak daha çeşitlidir.

Son düzenleme:
Almanya'dan 2 bin euroya gelip krallar gibi tatil yapan turistler varken coğrafya kader degildir diyemeyecegim.

Cografya kader midir? Olabilir ama tam degil. Hersey ic ice. Bir suru etmen var. Egitimle herseyin duzelebilecegine inaniyorum ben. O yuzden sadece tek etmen cografya degil.

Ben cografyanin kader olduguna inanlardanim
Ve cografya her acidan icinde bulundugu toplumu etkiliyor bence

Ve bazilarinin kabul edemedigi soyle bi durum var bi dogu iline gidip oranin gelismemisliginden veryansin ediyorlar hep farkli nedeniyetlerle kiyasliyorlar ama bilmiyorlar ki misal istanbul hep kars'in ilerisindeydi kars ilerledikce istanbul yerinde saymayacak ve ilerleyecek gibi gibi... mesela

Bence cografya kaderdir ve hepte kader olarak kalacak

Ben buradan siyasete alır yürür, oradan dine girer, sonra banlanır, banım açıldıktan sonra bi daha banlanır, deniz kenarına gider kumları tekmeleyerek söverekten yanı başımızdaki akarsuda elimi yüzümü yıkayarak tevbe ederim. En iyisi gideyim ben şimdilik.
Banlanasım gelince uğrarım. Mune müdürüm erken davranıp kapamazsa tabi.

Ellerim titriyor, konu beni çağırıyor.

Bi şarkı ekleyeyim en iyisi:

Doğduğumuz coğrafya kaderdir ve ben hergün ağlıyorum neden bir işveç bir koreli değilim diye. Dünyanın x köşesinde doğan bir insan sadece kendi dünyasından sorumlu ve teknoloji zayıflığından kaynaklı diğer insanların kültür, bilim, din gibi konularından uzaktır. Dünyada bulunduğumuz konuma göre de gelişmiş değil gelişmekte olan ülkeler arasında yer almaktayız yazınında özetiyle.

Almanya'dan 2 bin euroya gelip krallar gibi tatil yapan turistler varken coğrafya kader degildir diyemeyecegim.
Aslında siz de iki milyara ukraynaya,fasa falan gidip krallar gibi tatil yapabilirsiniz. Seyehat etmek çok da pahalli birşey degil (dedi dört milyara Avrupa'da yirmi gün geçirmiş kadın)

Eksıde ben de takıldım bu konuya.
Evet kesinlikle coğrafya kaderdir.
Hep düşünürüm ya pakistan da afganistan da doğsaydım?
Sahip olmadığım hakkın kiymetini zaten bilemezdim köle gibi yaşardım.
Cok daha gelismis bir ülkede doğsaydık mesela kim bilir nasıl olurdu hayatımız?
Gibi gibi...
Evet kesinlikle kaderdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…