• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları çocukta beyaz saç

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
8 ay önce tam kan sayımı ve vitamin testleri yapıldığında değerlerin hepsi normal sınırlar içinde ama bazıları normal aralığın alt seviyelerindeydi, bu süreçte düşmüş olabilir diye düşünüyorum ben de, son bikaç aydır yarı aç yaşıyor çünkü, kalıcı ve ilerleyen bir şey olmasın da, bu vesileyle vitamin eksiği varsa onu da tamamlamış oluruz diye umuyorum.
Makarna ve çorba seviyor mu? Alakasız olacak konuyla ama benim kızımda bir dönem sebze yemedi,ben o dönem, bir firmadan sebzeli bebek tarhanası,çeşitli sebzeli tam bugdaylı makarna çeşitleri ve çorbalarına ve köftelerine eklemek icin sebze kurusu sipariş etmiştim,o donemi biz bunlarla atlattık diyebilirim halada arada alırım oradan,makarna ,maş fasulyesi vb şeyler. Özelden bilgilerini verebilirim ilgilenirseniz.

Makarna ve çorba seviyor mu? Alakasız olacak konuyla ama benim kızımda bir dönem sebze yemedi,ben o dönem, bir firmadan sebzeli bebek tarhanası,çeşitli sebzeli tam bugdaylı makarna çeşitleri ve çorbalarına ve köftelerine eklemek icin sebze kurusu sipariş etmiştim,o donemi biz bunlarla atlattık diyebilirim halada arada alırım oradan,makarna ,maş fasulyesi vb şeyler. Özelden bilgilerini verebilirim ilgilenirseniz.

kışın her öğlen yemeği çorbaydı, mercimeğe evde ne kadar sebze varsa birer çeşit koyup yediriyordum, sebzeli tarhana yaptırıyordu annem onu yediriyordum, şimdi sıcaktan mıdır nedir çorba istemiyor, oyna falan daldırıp çeyrek kase yedirebilirsem ne ala. makarna yemez, ekmek yemez, hamurişi hiçbir şey sevmiyor, bütün gün yumurta yoğurt süt et balık yesin... köfte de yemiyor, haşlanmış kuzu gerdan olacak, soğan hacuç patatesle haşlıyorum onu vitaminleri karışsın diye, öyle tek etini yiyor. bıktım bu yeme sorunundan zaten :(

eğer genetikse çaresi yokmuş maalesef :KK43: vitamin eksikliği gibi organik nedenlerden kaynaklanıyorsa eksiklik giderilince düzeliyormuş...
görümcelerimin de 20 li yaşlarda beyazlaşmaya başladı, şu an biri 30 diğeri 33 yaşında epey beyazları var ama öyle bembeyaz değil, onlara çekip 20 lerde başlamasına razıyım ama çocuklukta olmasın, çocuklar çok üzülüyor çok takıyor böyle şeyleri.

Haklısınız, inşaallah düzelir kızınız bir an önce. Ama düşünün ki albino çocuklar var, onlar bile alışıyorlar bu duruma ki onların gözleri de sorunlu oluyor bildiğim kadarıyla. Umarım yavrunuzda tek bir beyaz bile kalmaz, ama bu dünyanın sonu değil, üzülmeyin lütfen bu kadar, beyazlama durmasa bile en azından çözümleri var yani, ALLAH beterinden korusun.

ne olur öyle bir şey olmasın :KK43:
ben de okuyorum bir taraftan bu kadar küçükken beyazlaşmaya başlayanlar varmış :KK43:

pelin hanım eskiler kopartma çoğalır derler. ama bende de tek tük çıkıyor koparıyorum hemen . çoğalma falan da olmadı. bizim ailede de irsi. not :yaş 30

Haklısınız, inşaallah düzelir kızınız bir an önce. Ama düşünün ki albino çocuklar var, onlar bile alışıyorlar bu duruma ki onların gözleri de sorunlu oluyor bildiğim kadarıyla. Umarım yavrunuzda tek bir beyaz bile kalmaz, ama bu dünyanın sonu değil, üzülmeyin lütfen bu kadar, beyazlama durmasa bile en azından çözümleri var yani, ALLAH beterinden korusun.

Cok sukur tabi bir saglik problemi olacagina boyle bir sey olsun ama annelik iste erken beyazlasirsa uzulur mu komplekse girer mi arkadaslari dalga gecer mi diye 40 sey gecti bugun aklimdan...

pelin hanım eskiler kopartma çoğalır derler. ama bende de tek tük çıkıyor koparıyorum hemen . çoğalma falan da olmadı. bizim ailede de irsi. not :yaş 30

Bizimki de tek tukle kalir umarim, ilk gordugumde ve netten okudugumda cok korktum ama burdaki ornekleri gorunce biraz rahatladim.

kışın her öğlen yemeği çorbaydı, mercimeğe evde ne kadar sebze varsa birer çeşit koyup yediriyordum, sebzeli tarhana yaptırıyordu annem onu yediriyordum, şimdi sıcaktan mıdır nedir çorba istemiyor, oyna falan daldırıp çeyrek kase yedirebilirsem ne ala. makarna yemez, ekmek yemez, hamurişi hiçbir şey sevmiyor, bütün gün yumurta yoğurt süt et balık yesin... köfte de yemiyor, haşlanmış kuzu gerdan olacak, soğan hacuç patatesle haşlıyorum onu vitaminleri karışsın diye, öyle tek etini yiyor. bıktım bu yeme sorunundan zaten :KK43:
Aslında kötü beslenmiyor canım bence,tek eksik sebze gibi. Benim kızım 35 aylık daha bir yumurta yememiştir,birseylerin içine kattığımda yer farketmeden. Kuzu eti hayatta yemez,köfte yerse ne ala,balık ve yoğurt/ayran seviyor birde. Makarna,pilav sever birde.
Yaz sıcak biz bile yiyemiyoruz sıcakta yiyemiyordur naapsın çocuk.

Aslında kötü beslenmiyor canım bence,tek eksik sebze gibi. Benim kızım 35 aylık daha bir yumurta yememiştir,birseylerin içine kattığımda yer farketmeden. Kuzu eti hayatta yemez,köfte yerse ne ala,balık ve yoğurt/ayran seviyor birde. Makarna,pilav sever birde.
Yaz sıcak biz bile yiyemiyoruz sıcakta yiyemiyordur naapsın çocuk.

Evet cidden oyle sicak ki ben de yaptigimi yiyemiyorum... meyve sebze ve tahil yemiyor, yaz basindan beri durum böyle, yedikleri de miktar olarak cok az, yani en sevdigi şeyi bile bir tabak yemisligi yoktur. Normalde takmiyordum donemseldir diye ama boyle bir belirti gorunce acaba mi dedim.
Yogurt ayran balik çok onemli, kofte de arada yese yeter ona, yeterli proteini aldiktan sonra yumurta sart degil. Benimki de kofte yemez mesela, bebekken cok yedirmistim bikti mi ne :) Makarna pilav patatesi sevmeyen cocuk zaten milyonda bir gorulur o da bana denk geldi :) formunu koruyor kek kurabiye bile yemiyor :) donem donem degisiyor zaten zevkleri, gecen yil bayilarak yedigi seyleri su an diline vurmuyor, seneye de su an yediklerini yemeyecek belki. Her gun ne yedireyim derdi bize kaliyor iste :)

Pigment bozukluğu olabilir canım,

Detayli muayenede ogrenecegiz artik, ama internetten okudugum kadariyla pigment bozuklugunda vucutta da beyaz leke ya da lekeler oluyormus, kizimda oyle bir şey yok, yine de doktor anlar ancak.
Umarim onemsiz birkac tel beyazdir ve o kadarla kalir da ben pimpiriklenmisim derim...

Detayli muayenede ogrenecegiz artik, ama internetten okudugum kadariyla pigment bozuklugunda vucutta da beyaz leke ya da lekeler oluyormus, kizimda oyle bir şey yok, yine de doktor anlar ancak.
Umarim onemsiz birkac tel beyazdir ve o kadarla kalir da ben pimpiriklenmisim derim...
Inşallah canım ama önemli birşey olduğunu sanmıyorum merak etme

arkadaşlar 3.5 yaşındaki kızımın saçında 3 tel beyaz gördüm bugün, saçları açık renk olduğu için farketmememiştim, ama bir tane görünce inceledim 2 tel daha var, bariz beyazlamış hatta biri yeni dipten beyazlaşmış uçlar kendi renginde.
doktorumuz yakınımız aynı zamanda, şu an yurt dışında, tatilden sonra gel vitamin değerlerine bakalım dedi, 2 hafta beklemem gerekiyor ama çok endişelendim. böyle bir durum duyan bilen var mı?
eşimin kızkardeşlerinin genç yaşta saçları beyazlaşmaya başlamış ama 3.5 gibi değil tabi 20 lerde beyazlaşma başlamış, benim ailemde böyle bir durum yok.

Benim kızımda da aynı şekilde tek tel beyaz saç var. Bi gelişme kaydedebildiniz mi acaba?

Benim kızımda da aynı şekilde tek tel beyaz saç var. Bi gelişme kaydedebildiniz mi acaba?

kızımın tüm tahlilleri normal çıktı, sadece demir alt sınırdaydı, bir süre demir ilacı kullandık. tekrar beyaz saç görmedim, baya da inceledim ama çıkmadı.
siz de bi tam kan sayımı yaptırın isterseniz, sağlık ocakları yapıyor.

kızımın tüm tahlilleri normal çıktı, sadece demir alt sınırdaydı, bir süre demir ilacı kullandık. tekrar beyaz saç görmedim, baya da inceledim ama çıkmadı.

Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda kan sayımı yaptıralım biz de.

arkadaşlar 3.5 yaşındaki kızımın saçında 3 tel beyaz gördüm bugün, saçları açık renk olduğu için farketmememiştim, ama bir tane görünce inceledim 2 tel daha var, bariz beyazlamış hatta biri yeni dipten beyazlaşmış uçlar kendi renginde.
doktorumuz yakınımız aynı zamanda, şu an yurt dışında, tatilden sonra gel vitamin değerlerine bakalım dedi, 2 hafta beklemem gerekiyor ama çok endişelendim. böyle bir durum duyan bilen var mı?
eşimin kızkardeşlerinin genç yaşta saçları beyazlaşmaya başlamış ama 3.5 gibi değil tabi 20 lerde beyazlaşma başlamış, benim ailemde böyle bir durum yok.

Merhaba pelin hanım çocuğunuza saç bayatlamadı varmi hala benimde 7 yaşında kızım var bir tel beyaz gordum acaba bunun bir çözümü varmi

Merhaba pelin hanım çocuğunuza saç bayatlamadı varmi hala benimde 7 yaşında kızım var bir tel beyaz gordum acaba bunun bir çözümü varmi

Selamlar, benimki de artik 7 yasinda ve hala ayni oranda beyaz saci var, maalesef cozumu de yokmuş, eger bir eksiklige bagliysa vitamin vs destegiyle duzeliyor ama genetikse yapacak bir şey yok dendi bize.

Merhaba benim kızım 7yasinda dün saçını tararken bir tel beyaz gordum yeni bayatlamaya başlamış bunun bir tedavisi varmıdır acaba
bneim oglanda var bitane ( 5 yasinda )
koparmadim, çogalmadida oyle duruyor tek absina bi kaç sendir
Merhaba benim 7yasindaki kızımdaysa bir tel beyaz var siz
Selamlar, benimki de artik 7 yasinda ve hala ayni oranda beyaz saci var, maalesef cozumu de yokmuş, eger bir eksiklige bagliysa vitamin vs destegiyle duzeliyor ama genetikse yapacak bir şey yok dendi bize.
Merhaba size vitamin falan verildimi bence ufak çocuklarda hücreler genç olduğu için bit çözümü vardir

Ne kadar beyaz? Grili gibi mi yoksa soluk beyaz mı? benim 1.5 yaşındaki oğlumunda saçlarında aralarda beyazlar var. Kendi saçları platin sarısı gibi bir renk. Doktorumuz saç rengi çok açık olduğu için beyaz gibi görünüyor bunlar korkmana gerek yok demişti. Umarım sizinde öyledir ❤️

Ne kadar beyaz? Grili gibi mi yoksa soluk beyaz mı? benim 1.5 yaşındaki oğlumunda saçlarında aralarda beyazlar var. Kendi saçları platin sarısı gibi bir renk. Doktorumuz saç rengi çok açık olduğu için beyaz gibi görünüyor bunlar korkmana gerek yok demişti. Umarım sizinde öyledir ❤
Hangi dr a gittiniz acaba gri gibi evet

Back
X