- 29 Eylül 2014
- 8.993
- 16.952
- 498
Ah kıyamam ya yavrum benim. Çocuklar bazen çok acımasız olabiliyorlar
İnşallah buna gerek kalmaz , 1-2 telle sınırlı kalır beyazları. Aslında saçımızın doğal rengi hepimizin beyaz , pigmentleri nedeniyle renkliler. Yaşımız ilerledikçe beyazlaması pigment kaybetmesinden.
Üzmeyin kendinizi. İnsanlar farklılıklarıyla güzeldir , bunu kızınıza aşılarsanız kimsenin lafına takılmayacaktır
Canım ya annelik böyle bişey. Ben de sana gelen bana gelsin derim kızıma.
Korkma birşey olacağını sanmıyorum, bazı vitamin eksiklikleri olabilir. Bence tedavi ile çözülür. Doktorunu beklemek yerine bir an evvel git ve gerekli tetkikleri yaptır ve tedaviye başla. Sonuçta beyaz saç aslında pigment eksikliğinden kaynaklı yaş ilerledikçe tedavisi yok ama bebekte öyle birşey olacağını sanmam.
Küçüklüğümden beri sacimda 2 tel beyazım var. 33 yaşındayım başka hiç beyazım yok. Benim ensemdeki saçların rengi acik hatta bir tutami bildiğin sapsari, geri kalani koyu kestane gibi duruyor normalde ama guneste kizillar gorunuyor felan biraz alacalı bir saç rengim var tek tonda değil. Bembeyaz olacagini dusunmuyorum açıkçası saçlarının.
Peki hep merak ederdim r harfini söylemememe durumu tedavi edilebiliyor mu?evet maalesef çocukların empati duygusu gelişmediği için korkunç olabiliyorlar, geçenlerde 5 yaşlarında birkaç kız benimkini araya almış arı dedirtip gülüyorlar, benimki de saf saf ayyı ayyyı diye söylemeye çalışıyor
şu an hiç aklıma gelmeyen bişeyle karşılaştığım için sanırım, tuhaf bir şok yaşıyorum. sağlıklı olsun gerisi boş diyorum ama bir yanım da eğer bu beyazlar artarsa okul döneminde, ergenlikte sıkıntı yaşarsa, psikolojisi etkilenirse diye paranoyalara başladı bile.
inşallah kızımınki de bikaç telle kalır ben de üzüldüğümle kalırım.
benim saçlarım da tek ton değil ama açık renk ve çok ince telli saçlarım, güneşten falan rengarenk olur yazları, kızım da açık kumral, arada sarıya yakın saçlar var, ama bu beyazlar bariz beyaz yani, hani formu da farklı olur ya beyazların, dik düz sert
Peki hep merak ederdim r harfini söylemememe durumu tedavi edilebiliyor mu?
Bu arada 10 Yaşında kardeşim var. Küçüklüğünden beri saçında bir kaç tel beyaz var ama çoğalmadılar hiç. Umarım sizinkide öyle olur. Ben 30 yaşındayım daha boyamasam saçlarım beyaz dolukaşlarımda bile bir iki tek beyaz çıkmış. Sinir oluyorum.
Korkmayin lütfen. Kardeşimin 2-3 yaşlarında 1 beyaz saci vardı 17 oldu hala 1 tane beyaz. Hiç cogalma olmadı...
İnşallah çoğalacak birşey degildir ki öyle olsa doğuştan beyaz olurdu diye düşündüm ama uzman degilim tabi. Sadece arkadaşımın kizınin doguştan var minik bir tutam beyazı sakaklarinda. Şu an 4 yaşında.Beslenmeyle alakalı olabilir belkide,az yiyor demişsiniz bir yorumda vitamin eksikliğinden kaynaklıdır belkide.
Benimkiler de öyle. Bildiğin bembeyaz ve sert, sarımsı değiller yani. İkisi de tam tepemde. İnsanlar saçlarım beyazliyor sanıyor bu yüzden. Ailem saclarim erken beyazlayacak sanmis ayrica ama cogalmadi kaldilar oyle. Beyaz teller dökülüp tekrar cikiyorlar :) hemen panik yapma bence olmayan bir şey değil yani 33 senedir bu 2 tel beyazla yasiyorum en kötüsünü dusunme. Umarım beyazlamaz çocuk için zor olur hassasmış zaten.
bneim oglanda var bitane ( 5 yasinda )
koparmadim, çogalmadida oyle duruyor tek absina bi kaç sendir
Anladım muhtemelen Babasına çekmiş ufaklık :) Allah bağışlasın. Test Sonuçlarından bizi de haberdar edin olur mu? Ilgimi çekti konu.böyle örnekleri duyunca çok rahatlıyorum, çok teşekkür ederim, tek temennim çoğalmaması, kan sayımını hemen pazartesi yaptıracağım, multivitaminli balık yağı kullanıyorum ama kansızlık olabilir, sıcaklarda hiç yemiyor çünkü.
Mata Hari konuşma terapileriyle düzeliyormuş bazı durumlarda ama o terapiler de 4 yaştan sonra başlıyor. eşim de 7 yaşına kadar söyleyememiş, şimdi hiçbir izi yok o dönemin :) bir de r leri her seferinde tek harfle tellafuz edenlerin (mesela r yerine sadece y kullananların) daha geç, çeşitli harfler kullananların daha erken düzeliyormuş kızım da öyle, arı=ayı, ter=tel, ya da kelime başındaki r ler hiç yok, ruj=uj gibi
B12 eksikliginden de oluyormus. Et yemiyor mu?
Anladım muhtemelen Babasına çekmiş ufaklık :) Allah bağışlasın. Test Sonuçlarından bizi de haberdar edin olur mu? Ilgimi çekti konu.
d vitamini eksikliği de çocuklarda saç beyazlığına sebep oluyor.
8 ay önce tam kan sayımı ve vitamin testleri yapıldığında değerlerin hepsi normal sınırlar içinde ama bazıları normal aralığın alt seviyelerindeydi, bu süreçte düşmüş olabilir diye düşünüyorum ben de, son bikaç aydır yarı aç yaşıyor çünkü, kalıcı ve ilerleyen bir şey olmasın da, bu vesileyle vitamin eksiği varsa onu da tamamlamış oluruz diye umuyorum.
Üzülmeyin, erken yaşlarda bunun çözümü var diye biliyorum. Yıllar önce bir tanıdığımızın on beş yaşlarındaki kızının simsiyah şaçları da beyazlamaya başladığını, hemen tedaviye başlayıp durumu kökten iyileştirdiklerini biliyorum. Benim de saçlarım çok beyazladı ve henüz yirmili yaşlarımda başlamıştı ve ben önemsemeyip üzerine düşmedim ve şimdi başa çıkamıyorum, sık sık da boyamıyorum, dolaşıyorum öyle beyaz beyaz... Gerçi benimki genetik, baba tarafımda erken beyazlama var. İnşaallah sizinki beslenmeden kaynaklanmaktadır da, bir an önce düzelir endişelenmeyin.
endişelenmeyin bence doktora götürmekte fayda var ama benim tüm anne tarafında var bu çok küçükken başlamış hiç bir sorunları yok çok Şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?