- 24 Şubat 2024
- 19
- 31
- 3
- 29
- Konu Sahibi kitapseverkedi
-
Yorum için teşekkürler ve evet çok sert bir yapım yok çok konuşkan da değilim, dikkat edeceğim iyi akşamlarSadece insanlarla değil siizin tavrınızla da alakalı bence. Biz de hemen çocuk sahibi olmadık ama kimse bana ne zaman diye sorması. Şimdi bir çocuğum var 2. Düşünmüyor musun diye soran kişinin sayısı çok az çünkü beni bilen neden böyle bir karar verdiğimi sorgulamaz.
Çok yumuşak kalmışsınız bu konuda biraz daha sert durun soramazlar
yorumunuz için çok teşekkür ederim
Yapı olarak çok sakinimdir ve konuşmam genelde bu sebeple insanlara biraz fazla yorum yapmasına sebep vermiş olabilirim onu fark ettim, dediğiniz gibi algıda seçicilikte olabilir.
Yani en üzüldüğüm detaylardan biri bu oldu. Köklenmiş arkadaşlıklarda insan anlaşıldığını hissetmeli halbuki.liseden beri tanıdığım küçük arkadaş grubundan iki gün önce çocuksuz olduğum için men edildim resmen, komik ama gerçek.
bu o kadar kültürel bir şey ki ben daha 20li yaşlardayım arkadaşlarıma çocuk veya evlenmeyi çok düşünmediğimi söylediğimde bile avel avel bakıp şaşırıyolar Türkiye çok aile olarak kümelenmiş bireyselliğin çok değerli olmadığı bir ülke illa herkes evlenecek çocuk yapacak torun torba sahibi olacak yoksa feminist 40 annesi yalnız mutsuzluktan ölen femcel teyze olacaksın muamelesi yaparlar
eleştiri ya da yorum aldığınızda ''Bu da benim seçimim ve hayatım, size sonsuz mutluluklar'' diyerek konuyu kapatın, devam ederlerse de ''bu konu benim özelim konuşmak istemiyorum'' deyip daha sert bir şekilde uyarabilirsiniz, hiç acımayın bende aynı şeyi yapıyorum vallahi bezdim artıkÖncelikle başlığı böyle yazma sebebim dikkat çekmesi için yoksa kimsenin hayat seçimlerini saçma diyebilecek biri değilim kimsede değil
Bu bir iç dökme ve çocuklu annelerinde gözündende duruma bakabilmek için yorumlarınız benim için önemli
Öncelikle 33 yaşındayım, gıda sektöründe yurtdışı ile bağlantılı bir pozisyonda çalışıyorum, evli değilim 6 yıllık huzurlu güzel bir ilişkim var çocuğum yok
Dediğim gibi işim gereği yurt dışında ve Antalya'da yabancılarla çalışıyorum. Ayrıca erkek arkadaşımın işi(diş hekimi) ve çevresi sebebiyle durmadan çocuklu ailelerle iletişim içerisindeyim. Her tanışma faslı sonrası yaşımdan sonra evli veya çocuklu olup olmadığım soruluyor bende cevaplıyorum. Yabancılar bu tanışma sonrası hayatım Hakkında her hangi bir yorum yapmazken türkler ne hadlerine ki gelip ya seninde olur inşallah, evlenmeyi mi bekliyorsun hala, olmuyor mu, kedilerle mi yaşlanmayı düşünüyorsun tarzı saçma salak yorumlar ile konuşmayı rezil hayattlarını güzelleştirmek için benim üstümden döndürüyorlar.
Bu tarz konuşmaları geçtim erkek arkadaşım yemek yapmayı ve davet vermeyi sever evimizde iki haftada bir yemek veririz genelde. bu türk ailelerin çocukları geldiklerinde eşyalara istisnasız her zaman zarar veriyorlar ne kadar çabalasamda önüne geçmiyorum ve çocukları uyarması için annelere bir şey dediğimde kötü benim. Sadece erkek arkadaşımın çevresindekiler değil liseden beri tanıdığım küçük arkadaş grubundan iki gün önce çocuksuz olduğum için men edildim resmen, komik ama gerçek. Dost dediğim bi onlar vardı artık yok.
Genel olarak aşırı gelişmiş ülkelerden olan arkadaşlarım hariç hayat seçimime saygıları yok ve hep laf aşağılama ile karşılaşıyorum. Nedenini anlamıyorum. Her seferinde konuşma beni çocuksuz olduğum için aşağılandığım bir konuşmaya dönüyor erkek arkadaşımda çok sıkıldı bu durumdan o da artık eve davet alma konusunda çok seçici ama her ne kadar çok iyi eğitimli seküler şu bu falan diye gezinseler bile türkler ve gelişmemiş ülkelerde ki çoğu insanlar bu konuda hala çok sığ.
çocuksuzda mutlu bir hayat yaşanabilir yaşıyorum sizin yaşadığınız annelik duygusunun kutsal olup olmaması umrumda değil ilgilenmiyorum bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Benim seçimim size neden batıyor?
Erkekler için evlilik daha büyük avantaj düzenli cinsel ilişki var arkanı toplayan bir kadın var çoğu erkek karısı çalışsa da çalışmasa da çoğu ev işine elini sürmüyo kadınların hayvan beslemesine bile triggerlanan bir sürü erkek var onlar için tehlike bu tabii ki bu zihniyette olacaklar gjglobggkllYa benim 20li yaşların başında bir erkek arkadaşım vardı. Aynen böyle bir tipti bu internette 30 yaş üstü bekar kadınlar hakkında yazılan kötü yorumları okurdu ve o da aynı zihniyetteydi. Benimle evlenmezsen sen de evde kalacaksın mesajını verirdi. Eski sevgilim okuyorsa ona burdan şu mesajı vermek istiyorum. Seninle evlenmedim evde kaldım oh sefam olsun çok mutluyum aferin bana iyi ki evlenmemisim akıllılık etmişim
Yorum için teşekkürler ve evet çok sert bir yapım yok çok konuşkan da değilim, dikkat edeceğim iyi akSadece insanlarla değil siizin tavrınızla da alakalı bence. Biz de hemen çocuk sahibi olmadık ama kimse bana ne zaman diye sorması. Şimdi bir çocuğum var 2. Düşünmüyor musun diye soran kişinin sayısı çok az çünkü beni bilen neden böyle bir karar verdiğimi sorgulamaz.
Çok yumuşak kalmışsınız bu konuda biraz daha sert durun soramazlar
tebrik için teşekkürler. konu içinde sorunum kaynağı olan karakterlerden bahsettim ve hepsinin ortak kümelerde birleşmesi benim sorunum değil.Tek bir postla birden fazla gruba saydırmayı nasıl başardınız anlamadım. Sekülerden başlayıp, çocuk sahibi Türklerden çıkmışsınız. Kombo olmuş tebrik ederim.
yorum için çok teşekkürler daha sert olmaya çalışmam gerekiyor anlaşılan :)eleştiri ya da yorum aldığınızda ''Bu da benim seçimim ve hayatım, size sonsuz mutluluklar'' diyerek konuyu kapatın, devam ederlerse de ''bu konu benim özelim konuşmak istemiyorum'' deyip daha sert bir şekilde uyarabilirsiniz, hiç acımayın bende aynı şeyi yapıyorum vallahi bezdim artık
Çocuksuz arkadaşlarınıza yönelin, başka türlü denge falan kurulmuyor. Bekarlar yemek için bir araya gelmiş sağda solda çocuk koşturuyor bir de eşyalara zarar veriyor. Aman kalsın asla çekemem.
öyle bir aileden gelmedim marslıda değilim. bizde kişi kendisi demediği sürece kişisel hayat soran olmaz meraklı değildir kimse ne ana tarafı ne de baba. sadece siyaset ekonomi futbol yemek konuşulurdu, bende çok konuşkan değilim zaten, bu tarz sorulara,konulara alışkında olmayınca böyle dolmuşum galibaBen 24 yaşındayım her bayram bana da birileri yok mu? İş güç nasıl? Bu sorular soruluyor. Hayırlısı, nasip der geçerim. Türkiye'de böyle sorular sorulur. Marstan gelmediyseniz niye bu kadar şaşırdınız ki? Nişan olana kadar nişanı sorarlar. Nişan olur evlilik ne zaman derler. Evlilik olur ilk çocuğu sorarlar. Sonra tek çocuk olmaz yanına kardeş yap beraber büyüsünler derler. Kız çocuk olsa erkek çocuk sorarlar. Erkek olsa kız çocuk sorarlar. Kısacası sorarlar, sorarlar en iyisi umursamamak veya ters bir cevap verip bozacaksınız bir daha sormazlar. Ben genelde yaşlı kesim diye üstelemiyorum hayırlısı diyip geçiyorum. Onlar da bütün gün benim hayatımı konuşmuyor zaten 2 dakika sonra ekonomi,ülke gündemi ve hava durumuna geçiyorlar. Bence siz içten içe çocuk konusunu umursadığınız için bu kadar dolmuşsunuz.
Evlenmeden çocuk yapmaktan bahsettiklerine ve ikinizin ailesinin de evlenmeden çocuk yapma konusunda yumuşak tavırlarına bakılırsa Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş kişilerden bahsetmiyorsunuz.Allah Allah niye o kadar sığlar acabaÖncelikle başlığı böyle yazma sebebim dikkat çekmesi için yoksa kimsenin hayat seçimlerini saçma diyebilecek biri değilim kimsede değil
Bu bir iç dökme ve çocuklu annelerinde gözündende duruma bakabilmek için yorumlarınız benim için önemli
Öncelikle 33 yaşındayım, gıda sektöründe yurtdışı ile bağlantılı bir pozisyonda çalışıyorum, evli değilim 6 yıllık huzurlu güzel bir ilişkim var çocuğum yok
Dediğim gibi işim gereği yurt dışında ve Antalya'da yabancılarla çalışıyorum. Ayrıca erkek arkadaşımın işi(diş hekimi) ve çevresi sebebiyle durmadan çocuklu ailelerle iletişim içerisindeyim. Her tanışma faslı sonrası yaşımdan sonra evli veya çocuklu olup olmadığım soruluyor bende cevaplıyorum. Yabancılar bu tanışma sonrası hayatım Hakkında her hangi bir yorum yapmazken türkler ne hadlerine ki gelip ya seninde olur inşallah, evlenmeyi mi bekliyorsun hala, olmuyor mu, kedilerle mi yaşlanmayı düşünüyorsun tarzı saçma salak yorumlar ile konuşmayı rezil hayattlarını güzelleştirmek için benim üstümden döndürüyorlar.
Bu tarz konuşmaları geçtim erkek arkadaşım yemek yapmayı ve davet vermeyi sever evimizde iki haftada bir yemek veririz genelde. bu türk ailelerin çocukları geldiklerinde eşyalara istisnasız her zaman zarar veriyorlar ne kadar çabalasamda önüne geçmiyorum ve çocukları uyarması için annelere bir şey dediğimde kötü benim. Sadece erkek arkadaşımın çevresindekiler değil liseden beri tanıdığım küçük arkadaş grubundan iki gün önce çocuksuz olduğum için men edildim resmen, komik ama gerçek. Dost dediğim bi onlar vardı artık yok.
Genel olarak aşırı gelişmiş ülkelerden olan arkadaşlarım hariç hayat seçimime saygıları yok ve hep laf aşağılama ile karşılaşıyorum. Nedenini anlamıyorum. Her seferinde konuşma beni çocuksuz olduğum için aşağılandığım bir konuşmaya dönüyor erkek arkadaşımda çok sıkıldı bu durumdan o da artık eve davet alma konusunda çok seçici ama her ne kadar çok iyi eğitimli seküler şu bu falan diye gezinseler bile türkler ve gelişmemiş ülkelerde ki çoğu insanlar bu konuda hala çok sığ.
çocuksuzda mutlu bir hayat yaşanabilir yaşıyorum sizin yaşadığınız annelik duygusunun kutsal olup olmaması umrumda değil ilgilenmiyorum bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Benim seçimim size neden batıyor?
cevap için teşekkürler, moral bozacak cevaplara başlasam iyi olur çevre ona göre şekillenmeye başlar :)Bende 30 yaşıma geldim neredeyse kesinlikle evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Bana neden evlenmiyorsun neden çocuk istemiyorsun diye soranlarla arama mesafe koyuyorum. Yada sizin ki b.m b.k bir hayat yaşayamam diyorum. Sizde ya çevrenizi değiştirin yada benim gibi moral bozacak cevaplar verin
Öyle bir çevreden gelmedim diyip öyle arkadaşları nasıl seçiyorsunuz ki? Benim akraba,yaşlı komşular içinde böyle tipler vardır ama arkadaşlarım içinde böyle tipler yok. Akrabaları biz seçmiyoruz ama arkadaşları, dostları biz seçeriz. Demek ki seçimlerinizle ilgili sıkıntılar var bence bu durum daha kötüöyle bir aileden gelmedim marslıda değilim. bizde kişi kendisi demediği sürece kişisel hayat soran olmaz meraklı değildir kimse ne ana tarafı ne de baba. sadece siyaset ekonomi futbol yemek konuşulurdu, bende çok konuşkan değilim zaten, bu tarz sorulara,konulara alışkında olmayınca böyle dolmuşum galiba
Cevabından farkettim. Üzerine gelesim geldi benim deYorum için teşekkürler ve evet çok sert bir yapım yok çok konuşkan da değilim, dikkat edeceğim iyi akşamlar
Öncelikle yazacaklarım durum tespiti kendi görüşüm değil.Öncelikle başlığı böyle yazma sebebim dikkat çekmesi için yoksa kimsenin hayat seçimlerini saçma diyebilecek biri değilim kimsede değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?