Çocukluk efsanesi geri dönüyor: Susam Sokağı’nın ilk fragmanı yayında

Heyu en sevdigi proogramdı
Edisi büdüsü minik kuşu hepsinide cok severdimSusam Sokağı başladığında onlarla bir bende koşuştururmuşum annem öyle anlatır hep

İnşallah o eski tadı yakalarlar
Çocuklardan fazla biz izleriz.
Chess demi

Aa çöp tenekesinin içinde bir Kırpık yaşardı sanki değil mi
Teneke değil sepet gibi birşey. Biz çifçiler yada benim dönemimdekiler kenetir gibi bir şey derdik o büyüklükteki sepete. Ben öyle hatırlıyorum.
( gereksiz bir bilgi aslında gerekli, bahsettiğim sepeti roman halkımız yapardı. Hala yapanlar var ama sayıları azaldı)

Resmen bu programla büyüdüm ben,ayy çocukluk günlerim aklıma geldi,kırpık,minikkuş,kurabiye canavarı,edi ile büdü....hepsini çok severdim.Çocuklar için gerçekten çok eğitici bir program olduğuna inanıyorum.Valla başlasın oturur tekrar izlerim

Sepet değilmiydi o,hani hamalların eskiden sırtında taşıdığı...Meyve sebze gibi şeyler falanda konulurdu.

yahu nasıl bir konu geçmişe çok geri gitmişim. Sepet değil çöp kovasıymış. Bu mesajdan sonra eşimle yaşadığım kısa tartışmadan sonra düzeltme gereği buldum (anılara çok derin gömülüp tarla günlerime gittim sanırım)

Aman orta yolu bulun, sepet yazlık, çöplük kışlık evi

Kesinlikle o tadı vermez.
O zaman ben 4. sınıfa gidiyordum. Star TV kabloluydu ve tek çocuk programıydı neredeyse. Sabah olurdu kardeşim 1,5 yaşında falandı çok severdi. Annem videoya alırdı gün içinde bakalım diye. Şimdi 7/24 çizgi film kanalları var.
O zaman çok masumdu her şey.

Buuu benim sırtım sırtım sırtım
Buuu benim önüm önüm önüm

Hala daha ara ara mırıldanırım bu şarkıyı...
Çocuklar da bana tuhaf tuhaf bakar

Annem video kasete kaydederdi, çok azıttığım zamanlarda aaa susam sokağı başlamış diye açardı. Anında kilitlenirdim televizyona.

Çok net hatırlamıyorum ama sanırım okuma yazmayı susam sokağından öğrendim. Her gün bir sayı bir harf verirdi. Ben de elimde defter kalem pür dikkat izler sonrasında yapmaya çalışırdım.

En sevdiğim şarkı "aradaaa kaaaalllldııııım taaam araadaaa"... Hala söylerim ara ara. Eşim de bizim hanım delirdi yine der gibi bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…