Çocukluğum da tacize uğradım.Halen bunun etkilerini yaşıyor,öfke kontrolü yapamıyorum

hayatt82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2009
25
0
86
Bursa
kısaca özet geçeyim kızlar sizde diliniz döndüğünce aklınız yettiğince allah rızası için yardım edin. 29 yaşındayım, çocukluğumda amcam tarafından senelerce tacize uğradım. gençliğimde bu olay bitmiştti ama bende etkileri sürüyordu. 2 kez farklı sebeplerden dolayı intihar etttim bi süre ilaç kullandım ama sonra yardım almayı bıraktım. bazen kontrolümü kaybediyorum öfke patlaması yaşıyorum. 10 yıldırda panik atak var. ayrıca fayans halı motifi sayıyorum plakaların sayılarını topluyorum kelimeleri tersten okuyorum ve beynime hükmedemiyorum. olumsuz düşünceler beynimi yiyip bitiriyo. aklımı kaybedeceğim sanıyorum yada ailemden biri ölecek sanıyorum. karşımdaki kişiden birden bire nefret ediyorum yada çok seviyorum duygu durum bozukluğu yaşıyorum daha anlatamadığım çok şey var şimdi bi dr arıyorum

canım allah o amcanı bildiği gibi yapsın
obsesif kompulsifte var sende etkili kilo aldırmayan bir ilaç kullaman lazım ve ilaç etkisini 3 haftada göstermeye başlar sabırlı olman gerek

anım yardım almayı önemseme.hem psikiyatri hem psikolog.ikisiyle de görüş.bu tip sorunları olan ve tedaviyle atlatan arkadaşlarım var.ama kesinlikle yardım al derim ben.

çok saol cnm bende daha neler var kim bilir bi an önce normal bi insan olmak istiyorum allah görüyor herşeyi herkess cezasını çekecek

Psikolojinizin alt üst olması normal amca bide yaa Allahın Belası....
Ama bierşey söylim fayans sayma vs onlar bendede var.
Kafana pek fazla takmaaa bende düşünee düşüneee kendimi yedim hep ve artık dur demenin vakti gelmişti.
Çünkü hayat beni çok zorlamaya başlamıştı.,
Başına gelenlerin tercihini sen yapmadın.Allah herkesin cezasını verecektir.
Söylemesi kolay yapması zor eminim ama hayatını kendin belirle eskiyle yaşamaa sakına sakın.
Hayatının yaşadığın kötülüklerden ibaret olduğunu düşünmeee güzel yanlarıda çok.
Tabiki dr desteği almalısın ama iyi düşünmek ve iyi şeyler olması birazda insanın kendi elinde.
Senden bir tane dahaa yokk bunu iyi düşün ve öyle hareket ett :13:

canım durumuna çok üzüldüm tüm samimiyetimle söylüyorummm...
çok talihsiz olaylay yaşamışsın bi psikiyatrisle görüşsen konuşuyo ilaç veriyo ama rahatlıyosun 3 ay felan kullanıyosun sonra o ruh haline alışıyosun....
birde kendini allaha yakınlaştırmaya çalış çokkk çok iyi oluyo bol bol dua et namaz kılçünkü insanın ruhu anca bunlarla doyuyo ve huzur buluyo...
çünlü allahın verdiği cana senin kıyman çok yanlış ve rabbimin sevgili kuluymuşsun ki sana bişey olmamış ve dünyadasın hatalarını telafi edip doğru yolu bulabilirsin...

taciz konusunda akrabadan olmasa da maalesef benım de anımsamak ıstemedıgım seyler var..yaşlarımız yakın ben 28 ım ve sanırım ben de olan bazı takıntılar sizde de var( acaba o bızı uzen olay sonucu mu( sımdı sasırdım okuyunca sizi..ben de aynı sekılde plkaları sayıorum..reklam panolarında koca yazılar olur ya bılmem ne cafe falan dıe..o harflerı tek tek tıoplauyorum...yol cızgılerını sayıyorum..plakaları sayıyorum topluyorum eger tek sayı cıkarsa çift sayı cıkması ıcın baska plakaları topluorum...hatta benım takııntım daha ılerı derece de sanırım..suan oturdugum yerde kapıya dokunmak gelıosa aklıma, kalkıp yerımden gıdıp odamın kapısına dokunup gerı oturuorum ...
ama yıllardır boyleyım alıstımm:S sebebı gecmısımızdekı olaylar mı acaba :S sımdı siz yazınca dusunmeye basladım..

Son düzenleme:
sen gerçekten istersen kendine acımayı bırakıp iyleşmeli ve problemlere göğüs germeliyim dersen ancak iyi olabilirsin düşenin dostu olmaz iyi olmalısın önce evladın ve sonra kendin için

bahsettiğiniz şeyler obsesif kompülsif genelde genetik oluyormuş bendede vardı farklı şekilde
ama stres ortamı hastalığın şiddetlenmesini sağlıyor takıntıları arttırıyor stresten kaçınmak gerekiyor

cvplarınız için çok saolun... bu arada evliyim bide 15 aylık oğlum var. çalışmıyorum bu yüzdende kendimi çok kötü hissediyorum üniversite okudum evde oturmak zoruma gidiyor. arkadaşlarımın hepsi yükseldi bende kaldm. eşimle hergün kavga ediyoruz. günlerim hep aynı geçiyo temizlik yemek başka bişey yok çocukla ilgileniyorum kendime vakit ayıramıyorum. ailelerden uzaaktayız çocuğu bırakacağım kimse yok. bunaldım . eşimde hiç anlayış göstermiyor sürekli ruh halimden şikayetçi. ne yapacağım yaaaa. kendimi işe yaramaz hissediyorum. oysa eşime kaç kez söledim beni dr götür die. ona göre böle sorunlar şımarıklık herhalde ciddiye almadı çok üzüldüm. bunlarda tetikliyo diğer sorunları offf allahım

vallahi benimde hayatım monoton temizlik yemek oğlum cansıkıntısı
aslında bunlara psikiyatrist ne yapsınki
eşinle halletmen gereken konular
tayininizde çıkmış galiba diğer mesajlarınızdan gördüm diyerbakırdda dahada çok sıkılırsınız

erkekler anlamaz kı( ben nısanlıyım ve psıkolga gıtmek ıstıorum..bugunlerde cok fevri oldugum ıcın karamsar oldugum ıcın..tek basına yasadıgım ıcın evim pislik ıcındeydı ..resmen yatagımdan cıkmıyordum..ama atlattım cok sukur...erkekler anlamaz..bu durum heyıften zannedılır hep...

hayatt82 sanırım bir iş olsa bu sıkıntın geçecek. dışarda çalışamıyorsan bile evde elişi filan yapsan. kafan dağılır biraz belki. bir yandan da iş araştır. iyi para kazanırsan çocuğu bakıcıya verirsin. mutlu bir annesi olması daha önemli bence.

canım çok üzüldüm gerçekten içimden neler söylemek geliyor o alçağa ama neyse! bir insanın hayatını nasılda mahvediyor vicdansızlar! kesinlikle profosyonel bir yardım almalısın canım en sağlıklısı bu olur mutlaka seni rahatlatacak bir tedavi vardır inşallah düzelir durumun bundan sonra güzel bir hayatın olur kolay değil yaşadıkların ama atlatıcaksın sadece inan

bu sorunlarn bi de zor çözüm yolu var aslında... bu da yüzleşmek. bende teyzemn esi tarafndan aynı duruma maruz kaldm ve yaşadığım bütn psikolojik sorunlarn gerekçesi buymuş.söylenene göre kişi kendinden emin olduğu bi vakitte yaş güven iş eş vs bu durumu yapanın yüzüne vurunca bütn geçmişi silinr ve eski haline dönermiş. yapabilrmisnz bilmiyorum ama... ben 3 sene beklycem ve yalnz bi annda o şerefszn yüzüne vurcam bunu.

canım allah o amcanı bildiği gibi yapsın
obsesif kompulsifte var sende etkili kilo aldırmayan bir ilaç kullaman lazım ve ilaç etkisini 3 haftada göstermeye başlar sabırlı olman gerek

hanımefendi bu kadar kolay bir reçete yok.....doktor değilseniz,lütfen teşhiş koymayın....obsesif kompulsif davranışlar,başka bir hastalığın uzantısı da olabilir....her zaman tek başına görülmezler....ve o hastalığın ilacı da obsesiflerin kullandıkları ilaçların tersi şeklinde etki gösteren başka bir ilaç grubu da olabilir,,o yüzden teşhis koymanız arkadaşın durumunu daha beter edebilir....siz sormadan ben söyleyeyim peşinen: 4 sene boyunca psikoloji seminerlerine katıldım...konulara yabancı değilim....

arkadaşım senin kesinlikle iyi bir doktora ihtiyacın var....sakın ihmal etme,,burdaki hiç kimse ben de dahil, sorununu çözemeyiz,,çünki sorunun oldukça karmaşık ve büyük....burda analttığının sana faydası da çok olmaz çünki bizler profesyonel yardımda bulunabilecek kişiler değiliz....ancak burda zaman kaybedersin,,oysaki senin için bir gün bile önemli,,tedavi görmen lazım,,, terapi ve ilaç tedavisi,,,,resmen kişiliğin dağılmış ve toparlanamıyosun...kendi başına sorununu çözemezsin..bu senin altından kalkabileceğinden çok çok çok fazla.....o yüzden zaten kalkışma da,,,sadece kendine zaman kaybetttirisn....anladığım kadarıyla da eşinde geçmişteki bu taciz olayından habersiz....yanılıyormuyum?

bende aynı şeyi 4-5 yaşlarındayken yaşıyordum...Hemde kapıcının oğlu tarafından ve evli bir adamdı...Hala bir erkekle yakınlaşırken o günler aklıma gelir bir erkeği vedalaşmak için yanağından öpsem bile o ünleri hatırlarım gerçekten çok zor bir durum...Ben hiçbir yardım almadım ve bu olayı kimseye anlatmadım.Kendim halletmeye çalıştım.Düşünmemek mümkün değil ama çok kafaya takmadığın sürece daha iyi olabiliyorsun.İşin kötü yanı ben o evimizin yakınında oturuyorum ve orayı gördüğümde her şey gözümün önünden geçiyor...

5 yaşındayken abimin arkadaşının tacizine ugradım, ortaokula giderken 2 yıl süreyle teyzemin oglunun tacizine ugradım. Üniversiteye ilk başladıgım sene de oturdugum sitenin güvenlikçisinin tecavüzüne ugramak üzereyken kurtuldum. 2 senedir tedavi görüyorum ve bunlar insanın hayatını tamamen etkiliyor. Uzun süreli arkadaşlık kuramıyorum ya karşımdakini hiç önemsemiyorum yada çok üstüne düşüyorum . Cenazelerde içime hüzün dolmuyor. Çok sadist ve sogukkanlı biri yaptı yaşadıklarım beni. Allah bu durumdaki herkesin yardımcısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…