Çocuklu çalışan ve boşanan anneler bakar mısınız?

hayalpirist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2019
162
102
29
Merhaba öncelikle.
Eski konumdan hatırlayaniniz olur belki. Bir buçuk aydan fazladır. Kızımın babası ile ayrız. Bayramdan sonra ise girmek istiyorum. Ağustos ayında 5 yaşına girecek kızım var. Tam gün okula vermek istiyorum. Ona görede bir iş bulmak tabi, lise mezunuyum bu arada bir sene kadar çalışıcam okula devam etme gibi bir karar aldım. Derseniz 1sene çalışmak neyine yeter. Musrif bir insan değilim. Kızımın istekleri için ufak bir birikim yapayım yeter diyorum. Benim gibi çocuklu düzgün bir işde çalışan ve iyi kötü evine evladına yetişebilen anneler var mı? Bana bir akıl verin lütfen nasıl bi iş arayayım kızımada yetişmek istiyorum . Çünkü kızımla ilgilenecek kimse yok.
Teşekkür ederim şimdiden 🌼

Ben varım
2 yaşında kızım ve 9 yaşında oğlum var kızım küçük olduğu için teyzesi bakıyor yakın oturuyoruz sabahları ona götürüyorum ama eylül de 9:00-16:00 arası kreşe vericem inşallah oğlumda sabahcı 1 de geliyor ve eve gidiyor direkt servisle sıkıntımız olmuyor çok şükür
tüm gün olan kreşler çok pahalı nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama İstanbul da 1000 liradan aşağı yok tüm gün olanlar
lise mezunu ve bi mesleğiniz yok sekreterlik falan yapabilirsiniz ona da zaten çok az maaş olur kreş için çalışmış olursunuz yani

Ben varım
2 yaşında kızım ve 9 yaşında oğlum var kızım küçük olduğu için teyzesi bakıyor yakın oturuyoruz sabahları ona götürüyorum ama eylül de 9:00-16:00 arası kreşe vericem inşallah oğlumda sabahcı 1 de geliyor ve eve gidiyor direkt servisle sıkıntımız olmuyor çok şükür
tüm gün olan kreşler çok pahalı nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama İstanbul da 1000 liradan aşağı yok tüm gün olanlar
lise mezunu ve bi mesleğiniz yok sekreterlik falan yapabilirsiniz ona da zaten çok az maaş olur kreş için çalışmış olursunuz yani
Allah yardımcımız olsun. Bu sene çalışacağım zaten seneye sınavlara giricem. Kızıma bakacak kimse olmadığı için okula vericem. Bir yandan kafam dağılır bir yandan birikim yaparım hiç olmasa diyorum. İstanbul çok pahalı tam gün okullar heleki. Teşekkür ederm

Merhaba öncelikle.
Eski konumdan hatırlayaniniz olur belki. Bir buçuk aydan fazladır. Kızımın babası ile ayrız. Bayramdan sonra ise girmek istiyorum. Ağustos ayında 5 yaşına girecek kızım var. Tam gün okula vermek istiyorum. Ona görede bir iş bulmak tabi, lise mezunuyum bu arada bir sene kadar çalışıcam okula devam etme gibi bir karar aldım. Derseniz 1sene çalışmak neyine yeter. Musrif bir insan değilim. Kızımın istekleri için ufak bir birikim yapayım yeter diyorum. Benim gibi çocuklu düzgün bir işde çalışan ve iyi kötü evine evladına yetişebilen anneler var mı? Bana bir akıl verin lütfen nasıl bi iş arayayım kızımada yetişmek istiyorum . Çünkü kızımla ilgilenecek kimse yok.
Bi kreşte yemek falan yapabilirsiniz.. Ben de ayrıyım ve bi oğlum var..

nasıl maddi destek olmuyorlar aklım almıyor yaaa
allah onları bildiği gibi yapsın
neyse 5 yaş çok küçük bir yaş değil allahtan
bir işe girerseniz asgari ücret 2000-2500 arası alabilirsiniz. ev kira mı? şu an nasıl geçiniyorsunuz ve aile büyükleriniz nerelerde yaşıyor yakınlar mı?

nasıl maddi destek olmuyorlar aklım almıyor yaaa
allah onları bildiği gibi yapsın
neyse 5 yaş çok küçük bir yaş değil allahtan
bir işe girerseniz asgari ücret 2000-2500 arası alabilirsiniz. ev kira mı? şu an nasıl geçiniyorsunuz ve aile büyükleriniz nerelerde yaşıyor yakınlar mı?
Suan babamla yaşıyorum. Babamin yakınlarında is imkanı yok bu yüzden abimin yanına geçicem. Nerden tutsam hayatı elimde kalıyor kısacası. Boşanma esnasında kızım için nafaka isteyeceğim verirse tabi. Şaşırdım kaldım aslında

Suan babamla yaşıyorum. Babamin yakınlarında is imkanı yok bu yüzden abimin yanına geçicem. Nerden tutsam hayatı elimde kalıyor kısacası. Boşanma esnasında kızım için nafaka isteyeceğim verirse tabi. Şaşırdım kaldım aslında

profilde 24 yaşındasınız diyor
24 yaş yemekçilik yapmak için çok genç bir yaş
ön muhasebe, satış vs gibi bir işe girebilir bir iki yıla maaşınızı yükseltebilirsiniz.
Daha çok gençsiniz size tavsiyem kendinizi yemek yapmak vb yükselemeyeceğiniz işlere bulaştırmamanız.
Kızınız 7-8 yaşlarına geldiğinde daha çok maaş alıyor olursunuz.
Nafaka tabi ki isteyin lütfen. Sinirlerim yıprandı hemen ayrılmak istedim nafaka istemedim falan yapmayın.
500 lira bile verse bir eksiğinizi kapatır.
Mümkün olduğunca zorlayın.

profilde 24 yaşındasınız diyor
24 yaş yemekçilik yapmak için çok genç bir yaş
ön muhasebe, satış vs gibi bir işe girebilir bir iki yıla maaşınızı yükseltebilirsiniz.
Daha çok gençsiniz size tavsiyem kendinizi yemek yapmak vb yükselemeyeceğiniz işlere bulaştırmamanız.
Kızınız 7-8 yaşlarına geldiğinde daha çok maaş alıyor olursunuz.
Nafaka tabi ki isteyin lütfen. Sinirlerim yıprandı hemen ayrılmak istedim nafaka istemedim falan yapmayın.
500 lira bile verse bir eksiğinizi kapatır.
Mümkün olduğunca zorlayın.
Haklısınız bi sene için zaten çalışmak istiyorum. Babam ve ailem okumami istiyor. Onlar çalışmamı da istemiyorlar aslında ben kızımın herhengi bir ihtiyacını karşılamak ve fazla düşünmemek için istiyorum. Bir kaç arkadaşım çağrı merkezlerini önerdi onlarda da gece vradiyasi varmış sanırım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🍀

İskurada başvuru yapıcam ama herhangi bir deneyimim yok o yüzden fikir almaya çalışıyorum. Teşekkür ederim

Çocuk gelişimi bölümü var belediyeler şimdi her mahalleye okul kreş vs yapıp mezunlarını yerleştiriyormuş.
Böyle bir bölüme girebilirsiniz.
Dava aşamasında bir avukatla görüşün, işte çalışmak mı daha iyi yoksa çalışmamak mı bir danışın ki nafaka olayı sıkıntıya düşmesin. Eğer işsiz görünmeniz durumu olumlu etkiliyorsa bekleyin öyle bir işe girin.

Merhaba öncelikle.
kızınızla yalnzı yaşayacak iseniz ve hali hazırda size ait bir eviniz yoksa eşinizden almayı planladığınız nafaka ile geçinemzsiniz. bir yıl çalışayım bırakayım da bir seçenek değil..
zaten lise mezunu birinin bulacağı iş en fazla asgari ücret kazandırır size..
o da kiranıza faturanıza genel harcamalarınıza ancak yeter..
kreşler bile en düşük 1000 tl den başlıyor.
öncelike hayal kurmaktan vazgeçip gerçek hayata merhaba deyin sonra şartlarınızı değerlendirin.

X