• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Bayanlar!

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Arkadaşlar beni çok sinir eden bir olay yaşadım.

Dün arkadaşlarla İzmirdeki doğal yaşam parkına gittik. Okul kreş gezileri falan vardı. Tam ordaki hayvanlara bakarken 3 kadın yanında 9 10 çocukla parkı geziyorlardı. Daha 3 4 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim çocuklar... Bu kızlardan biri diğerinin elini bırakınca, o başlarındaki abla mıdır nedir, çocuğa sen ne terbiyesizsin bırakma arkadaşının elini, eğer bırakırsan seni servise götürür orda biz gelene kadar sıcakta bekletirim şımarık dedi kızın tişörtünü çekerek diğer kızın yanına ittirdi. O kadar sinirlendim ki, döndüm kadının yanına gittim, siz böyle mi bakıyorsunuz size emanet edilen çocuklara dedim. Ama görseniz nasıl ağlıyor daha minnacık kız çocuğu yaaaa. Size ne annesi emanet etmiş siz kimsiniz dedi. O sırada yanımıza çocuklu gezmeye gelen ailelerden birileri geldi, onlarda tepki gösterince bunlar parkı gezdirmeden çocukları parktan çıkarttılar.

İlk defa onlardan birinin kendi çocuğum olabileceğini düşündüm ve o kadar üzüldüm ki. Para verip de çocuğuma böyle muamele eden birisi olacak o kadını parçalardım herhalde. Elimden gelen tepkiyi verdim yanıma başka çocuklu bayanlarda geldi destek oldu ama gne de içim çok kötü.Sonuçta benim çocuğum değil bi yere kadar konuşabiliyorsunuz. Siz siz olun nolur çocuğunuzu böyle gezilerde gizlice takip edin. Dışardan bakın çocuğunuza nasıl davranıyor diye. kişiliğin yarısından fazlası, 6 yaşına kadar alınıyor.

off çok kötü bir olay,çok üzüldüm..kreş öğrencileriydi sanırım.bakıcılarını da anlıyorum o kadar çocuğa bakmak kolay değil ama biraz daha insaflı olabilirler.yakın bir arkadaşımın evinin yanı kreşti,hep anlatırdı bize.bebekler sürekli ağlıyor,bakıcıları da onlara hep bağırıyor diye..inanmazsınız belki ama sırf bu yüzden iki hafta önce evini taşıdı,dayanamıyorum artık dedi!iyi ki tepki göstermişsiniz,rezl olmuşlar iyi de olmuş!! ama işini iyi yapanlara lafımız yok tabii..

Elbette ben onları da anlıyorum zaten ama nasıl bağırıyor çocuğa bir görseniz. Hayır 7 8 yaşında olur onlar daha yaramaz olurlar tamam derim yani insan bi çileden çıkar. Ama çocuk daha çok küçük laf anlamıyor inanın 4 yaşında yoktu bile. SArı lüle lüle saçları var. Annesi birde güzel giydirmiş bembeyaz tril tril. Ne biliyim birden onun benim çocuğum olduğunu ve bir başka kadının tişörtünden sürükleye sürükleye götürdüğünü gördüm gibi geldi. Zaten tenleri daha hassas. Kıpkırmızı oldu yakası sürttüğü için. Ahhh ahhh onun annesi ben olacaktım orda öyle görecektim. Medeniyeti parkın kapısında bırakıp ağzını burnunu dağıtırdım onun.

benimde ikizlerim var,2 yaşına girmek üzerler ve 3 yaştan sonra kreşe göndermeyi düşünüyordum ama bu yazıları okudukça korkularım artıyor.ya gerçekten çok üzüldüm :(

Son düzenleme:
Bence bu tarz gezilerde eğer işinizden izin alabilirseniz çıkın uzaktan gözlemleyin. Bağırıyorlar mı nasl davranıyorlar diye. Valla bende çalışmak istiyorum çocuğum olunca ama Allah anneme uzun ömürler verrise inşallah ben kendimden çok ona güvenir ona bırakırdım herhalde.

Arkadaşlar beni çok sinir eden bir olay yaşadım.

Dün arkadaşlarla İzmirdeki doğal yaşam parkına gittik. Okul kreş gezileri falan vardı. Tam ordaki hayvanlara bakarken 3 kadın yanında 9 10 çocukla parkı geziyorlardı. Daha 3 4 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim çocuklar... Bu kızlardan biri diğerinin elini bırakınca, o başlarındaki abla mıdır nedir, çocuğa sen ne terbiyesizsin bırakma arkadaşının elini, eğer bırakırsan seni servise götürür orda biz gelene kadar sıcakta bekletirim şımarık dedi kızın tişörtünü çekerek diğer kızın yanına ittirdi. O kadar sinirlendim ki, döndüm kadının yanına gittim, siz böyle mi bakıyorsunuz size emanet edilen çocuklara dedim. Ama görseniz nasıl ağlıyor daha minnacık kız çocuğu yaaaa. Size ne annesi emanet etmiş siz kimsiniz dedi. O sırada yanımıza çocuklu gezmeye gelen ailelerden birileri geldi, onlarda tepki gösterince bunlar parkı gezdirmeden çocukları parktan çıkarttılar.

İlk defa onlardan birinin kendi çocuğum olabileceğini düşündüm ve o kadar üzüldüm ki. Para verip de çocuğuma böyle muamele eden birisi olacak o kadını parçalardım herhalde. Elimden gelen tepkiyi verdim yanıma başka çocuklu bayanlarda geldi destek oldu ama gne de içim çok kötü.Sonuçta benim çocuğum değil bi yere kadar konuşabiliyorsunuz. Siz siz olun nolur çocuğunuzu böyle gezilerde gizlice takip edin. Dışardan bakın çocuğunuza nasıl davranıyor diye. kişiliğin yarısından fazlası, 6 yaşına kadar alınıyor.

Benımde oglum kreşe gidiyor. okulumuzdan genei itibariyle cok memnunuz. ama dedıgınız gıbı kımse kımsenın cocugunuz oyle ıtıp kakamaz.
oldu kı okadar para verıyoruz hakkıylada bakılmasını ısterız. rabbım vermesın ama basıma oyle bısey gelecek olsaa yemınle kım oldugu umrumda olmaz
tekme tokat dalarım. anne bıle yawrusuna kıyamazken vatandaş gelecek benım cocugumu tartaklıycak, yolarım parçalarım bin pişman ederım.
tepkınızıde cok takdır ettım :46:

Otoriterler çocuğun azarlanmasını, dövülmesini hata olarak görür. Ama ceza ve tehditle çocuğu yola sokmaya çalışırlar. Kreşler ve okullar da bu yöntemleri uygular. Fiziksel şiddetden psikolojik şiddete geçiş. İkisinin arasında bir fark yok.

Son düzenleme:
ben zaten paranoyak bir insanım kızım 6 aylık annaannesi bakıyor ben işteyken bazen ondan bile tedirgin oluyorum biliyorum benden
iyi bakar ama yinede insan huzursuz oluyor ya birşey olursa diye sırf bu yüzden kreş ortamını bazen desteklemediğimde olmuyor değil ben bu hislerle çocuğumu nasıl okula gönderirim nu bile bilmiyorum hastalık bendeki aşmam lazım,bak bu yazıyıda okudum haklı çıkardım kendimi ya kızarlar bağırırlarsa çocuğuma diyip dururdum :((:14:
anne olmak çok zormuşşşşş.:43:

benim kızım daha çok küçük ve şimdiden bu olayları düşünmeye başladım,güvenicek kimse kalmadı artık,evde el bebek gül bebek büyütelim kendini bilmezin biri gelsin çocuğu tartaklasın,çocuğa terbiyesiz demişte hanımefendininde pek terbiyeli olduğu söylenemez..bende böyle bişeyle karşılaşmam kıyameti koparırdım heralde ve gerekli yerlere şikayet ederdim

Benim kızımda 2 yaşıda.Bir sene sonra kreşe göndermeyi düşünüyorum.
ÇoK tedirgindim.Nasıl emanet edicem yavrumu diye.
Şimdi iyice korktum.
Tebrik ederim sizi sessiz kalmadığınız için.

canım inşallah bu mesajım ulaşır sana.hesabım yenı olduguiçin,belli msj sayısını geçmeden yorum yapamıyorum ne yazıkki;/burdan yazmak geldi aklıma.

canım ben sana msj attım,mesajına cevap verdim nasıl vermem.sana iletilmemiş.nasıl olayım.kpss ye yoğunlaştım.atanmak isityorum artık bu yıl.bi yandan iş güç.resim sergim vardı,bitti bugün.keşke istanbulda olsaydın davet ederdim senide.görüşebilirdik canım.asıl sen nasılsın?yolunda değilmi hersey?

Back