cocuklarla basim dertte:(

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Ah su annelik ne zor zanaat..yetisemiyorum beceremiyorum boguluyorum kacip gitmek istiyorum
2 kizim var biri 5 yasinda anaokuluna gidiyor digeri 7 aylik
E kucukle ilgilenince buyuk boynunu bukuyo ikisine birden yetisemiyirum kizim benimle vakit gecirmek istiyor yemek istiyor oyun istiyor odevi ders birkikte yapmak istiyor ve ben mecbur hep buyuk kizimdan caliyorum kucuge yetismek icin..yaa zaten cok bererikli marefetli biri deilim alip basimi gitmek istiyorum inanin saat 6 da uyaniyorum aksama kadar bir lokma bisey yiyemiyorum kucuk cok huysuz tuvalete gitcek vaktim olmuyooo delircem ne olur akil verin

Çocuklar uyurken yarım saatte olsa kendine ayır ,haftasonu bebeği uyut eşine bırak al buyuk kızını dışarı çık yada tek çık, bebeğin bakımını evciliğe çevir kardeşinin bakımını oyun gibi yapın mesela kızım bu koltuk senin evin olsun sen bana yemek yap bizde sana gezmeye gelelim de komşu ben geldim diye koltuğa otur hem onunla oyna hem bebeğini emzir oyuncak fincanla çayını iç . Birde karadenizdw bi ip var tırmaç diyolar onunla bebeği sırtına bağla çok rahat oluyo her işimi öyle yapıyorum ben hemde etrafı gorduğu için ağlamıyordu. Kızının odevlerinide bebeği ayağında sallayarak yapabilirsin mesela

Sanırım abla biraz kıskanıyor.Olur böyle şeyler canım.Dengeyi kurmaya bak ama.Mesela küçük artık yuvarlansa da yastıklarla oturuyordur.Birlikte oyun oynayın.Küçüğün uyku vaktinde büyük kızınla mutfakta bişeyler yapabilir misin?Kek mesela?Benim 1 kızım var 2 yaşında ve çalışıyorum.Kızımı kreşten aldığımda haliyle zaman geçirmek için can atıyor.Mutfakta köfte malzemesini hazırlayıp hadi yoğur diyorum.Hem vakit kazanıyorum hem eğleniyoruz.
Sizde kızınızdan bişeyler talep edin ve kocaman sarılarak.kocaman öperek ödüllendirin.

benim 1,5 yaşında bir kızım var, şu an 1 aylık hamileyim. plansız bir gebelik oldu. korkuyorum aslında. 5 yaşında filan olsaydı büyük daha kolay olurdu sanıyordum açıkcası. iki çocuklulardan tavsiyeler bekleyelim. bakalım.

2 şey çok önemli
1. si büyük kızınızın anaokulundan geldiği ilk 15-20 dk
anne-çocuk günü ayrı geçiriyorsa çocuk için en önemli zaman dilimi annesinin kendisini gördüğü ilk 15-20 dk.
sizin kızınız okuldan döndüğünde o 15-20 dk sadece kızınızla ilgilenmeniz gerekiyor, tüm benliğinizle
ne bebek, ne telefon, ne tv
ilk 15 dk, asla 2 saat sonraki 15 dk ile aynı olmuyor
bebeğinizin öğle veya akşam üstü uyku saatini kızınızın okuldan döndüğü saate uydurmaya çalışın, eğer denk gelmiyorsa, hergün 5-10 dk kaydıra kaydıra düzenleyebilirsiniz

2. si ise, mutlaka haftada 1 gün, 1-2 saat büyük kızınıza özel zaman ayırmanız gerektiği
mesela pazar günü 1-2 saat bebeği eşinize bırakabilirsiniz, 7 aylık bebek artık 3 saatte bir emebilir, 3 saat eşiniz oyalayabilir.

bu iki şeye dikkat ederseniz, kızınızın hareketlerindeki değişimi hemen farkedersiniz.
bunların sebeplerini detaylandırarak yazabilirim ama çok uzun olur, özeti bu

bir de tabi ki hem hem büyük kızınızı hem bebeği dahil edeceğinizi oyunlar oynamanız lazım
sürekli, bıkmadan usanmadan büyük kızınızla konuşmanız ve ona iki çocuğunuzu da eşit sevdiğinizi fakat bebek küçük olduğu için daha çok zaman ihtiyacı olduğunu anlatmanız lazım

ayrıca, eğer hala alıştırmadıysanız bebeği ayakta sallamaya alıştırmayın
çok zararlı
ayakta sallamak çocuğu uyutuyor çünkü orta kulak sıvısının dengesini bozarak, sersemliğe sebep oluyor
fakat büyüdüğünde çeşitli sorunlara sebep oluyor
hani bazı insanlarda vardır, iç kulak sıvısının dengesi bozulur ara ara, baş dönmesi falan yaşarlar, en büyük sebeplerinden biri küçükken sürekli ayakta sallanmalarıdır

kucukken hep oyle oynardım siz yazınca aklıma geldi . iki koltuğun arasına ortu koyup ev yapardım kendime :)

bu konu hakkında daha önce başka bir konuya yazdığım mesajı da buldum, kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu anlatmıştı
Kaliteli zaman:
Kaliteli zaman hakkında hepimiz az çok birşeyler biliyoruz fakat şu varmış: eğer çalışan anneyseniz veya çocuğunuzu herhangi birine bırakıp dışarıya çıktıysanız veya çocuğunuz yuvaya gidiyorsa, eve döndüğünüz veya onun döndüğü ilk 15 dk çok önemliymiş. Çocuğu görür görmez ilk 15 dakika tüm ilgiyi, dikkati çocuğa vermek gerekirmiş. İşten (veya dışarıdan) geldiğinizde çocuk sizi tüm benliğiyle bekliyor olurmuş. Eve girince dur bir elimi yüzümü yıkayayım, üzerimi değiştireyim deyip 10 dk oyalanıp sonra çocuğun yanına giderseniz, sadece bu 10 dk bile çocuğu olumsuz etkilermiş çünkü tüm benliğiyle bekliyor olduğu ilgi ile karşılaşmamış olurmuş.
Mesela telefonla konuşurken eve girmeyin derdi. Siz de tüm benliğinizle çocuğunuzla karşılaşmaya hazır bir şekilde girin eve derdi. Eve girince, elinizi mi yıkamanız gerekiyor, hemen çocuğunuzu kucağınıza alın, onu öpün, banyoya birlikte gidin, onunla konuşarak yani ona ilgi göstererek yıkayın elinizi derdi. Takip eden 15 dakikayı full ona ayırın derdi.

Cok tesekkur ederim denicem tavsiyeleri..suan ikiside hasta surekli agliyolar kendimi bi yerden atasim geliyor esime israrla ikinci cocugu istemedigimi kaldiramayacagimi soyledim o cok istedi ama misafir gibi 2 saat ilgilenmekle yetiniyo calisiyo yoruluyo yaa..valla 2 cocuklu tek bayan ben deilim ama demekki o kapasite yok bende ...ALLAH KIZLARIMIN YUZUNE BAKSIN BANADA SABIR VERSIN KENDIMDEN HIC MEMNUN DEILIM

Büyük kızınla yalnız vakit geçirmeye ihtiyacınız var bence. Benim oğlum da çok erken abi oldu. Anne babayı paylaşmak onlar için çok zor. Ufağı emzirip babay bırakın ve kızınızla baş başa vakit geçirin. Aynı şeyi eşiniz de yapsın.

işlerinize mutlaka ablayı da dahil edin, yardım isteyin, ''senin gibi bir ablası olduğu için hem ben hem de kardeşin çok sanslı'' deyin ve bunu hissettirin

Hangimizin bası dertte degilki küçük kızım 1 buyuk kızım 5 yasında. Buyuk kızım yapısal olarak mizmiz. Herseye ağlar,huysuzdur,yemez icmez. Hep aglayarak ister,aglayarak uyur. Küçük kızım sabah 6 olur uykuya gecer. Gündüzde en fazla uyursa 2 saat uyur. Ben sabah 6 da yatar 8 de buyuk kıza kalkarım anaokuluna gidiyor. Birde uykusuzlukla onun mizmizligini çekerim. Tam yatarım geri esım kalkar. Ona kahvaltı derken küçük kalkar. Kendime hiç vakit bulamıyorum artık. İkisi aynı anda hasta oldumu balkondan atlamak istiyorum :) yaşadığımız yerde bir akrabamız yok. Acile mı gidicez 4 kisi koloni gibi gidiyoruz :) hersey benim üzerimde. Ammaaa geçtiğimiz pazar öyle bir olay yasadım ki hergün sagliklilar varsın uyumasinlar mizmizlansinlar diyorum. Evim iki katlı. Merdivende güvenlik vardı. Açık kalmış ki çokta dikkat ederim ama öyle yorgun oluyorum ki dalginlasmisim. Küçük kızım ablasının yanindaydi. Ağlamasını duydum kostum ki merdivenlerden yuvarlanıyor yakalayamadan önüme düştü öldüm ben dedim. Hastaneler röntgenler tahliller cok cok zordu. Şükür ki burnu dahi kanamadı herseyi iyi. Ama o korku ev tasittiriyor suan da bana. Büyüyecekler öyle böyle biz katlanicaz. Yeterki sağlıklı olsunlar..

pedegog filanmisiniz?
bende birkac sey sorabilirmiyim

pedegog filanmisiniz?
bende birkac sey sorabilirmiyim

hayır canım değilim maalesef
kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu her hafta 1 gün, 1 konu işlerdi velilerle
o yüzden bilgiliyim
istersen sor, cevabını biliyorsam yazayım

kendinizi başta 2. çocuğa hazır hissetmeden yapmasaydınız..benimde çocuklarımın aynı yaş aralığı var..büyüğü ana okulundaydı..bütün gün..hep zamanım küçükle geçiyordu..ama hiç bir problemlerle karşılaşmadım..yemekti..ev temizliği küçük uyunca hepsini yapıyordum..akşamda her ikisini erken yatırıp..televizyon ve eşimle geçiriyordum..

hayır canım değilim maalesef
kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu her hafta 1 gün, 1 konu işlerdi velilerle
o yüzden bilgiliyim
istersen sor, cevabını biliyorsam yazayım

anladim ne guzel bir uygulamaymis sizde cok iyi anlamissiniz...
ben bebeginle ilgili soracaktim. aylik ve gece hep emmek istiyor :)

Arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar. Ben son derece dikkat etmeniz gereken birkaç noktanın altını çizmek istiyorum sadece..Büyük kızınıza daha fazla özen gösterin bu dönem. Zira kardeşini kıskanan, onu herşeyine ortak gören bir çocuk için annesiyle vakit geçirmek paha biçilmezdir. İkinci nokta mutlaka ablaya kardeşiyle ilgili küçük sorumluluklar (bezini getirmek, battaniyesini getirmek, altını değiştirirken birlikte yapmaya çalışmak gibi) verinki, ablalık bilinci, kardeşiyle ilgili sorumlulukları olacağı ve canının yarısı olduğu aklında yer etsin. Ve son olarak ne yapın yapın, kendinize ufacık zamanlar yaratın, keyif alacağınız, huzur bulacağınız 1 saat size iyi gelecektir

Mükemmel anne seviyorum seni. :)

anladim ne guzel bir uygulamaymis sizde cok iyi anlamissiniz...
ben bebeginle ilgili soracaktim. aylik ve gece hep emmek istiyor :)

1 aylık mı?
öyleyse emmek istemesi çok normal
benimkiler de gece hep memede kalmak istiyorlardı, çekince 10 dk içinde uyanıyorlardı
doktorum ne zaman isterse ver diyordu
2 aylık olana kadar eğitmeye çalışmak çok doğru değil
sonra emme aralarını açabilirsin yavaş yavaş (yöntemler var)

daha yazsam yazarım fakat bir kitap var "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" diye, muhteşem bir kitap, diğerlerinden çok farklı, içinde uygulanabilecek taktikler, aklına gelebilecek her türlü soru ve cevap var
ben mesela 2-3 aydan sonra emzirme aralarımı o kitaptaki tavsiyelerle açtım
gece uyanmalarına o kitaptaki taktiklerle son verdim vs
almadıysan mutlaka o kitabı almanı ve başucu kitabı yapmanı tavsiye ederim
1. yıldan sonrası için yani 12-36 ay için de devamı var, "çocuğunuz büyürken sizi neler bekler"

valla cozum dedigin boyle olur. Tebrik ederim. Bakalim biz ne yapacagiz ikizle. Bir kac ay sonra ben de tavsiyelerinizi beklerim artik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…