• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuklarınızın bakımında kreş mi, bakıcı mı, aile büyüğünü mü tercih edersiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Çocuğumuza kim bakmalı?

• Ankete Katılan
    11

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
358
Kadınların çalışmaları günümüzde vazgeçilmezlerden olmaya başladı...
Ama kadın öncelikle ANNE olabilmek için yaratıldığı için çocuğumuz olmasını da dört gözle bekleriz biz kadınlar...
Fakat her çalışan annenin kafasındaki sorun da çocuğumuza kimin bakacağıdır...
Herkes çocuğunun güvenli, sevgi dolu, rahat ve temiz bir yerde en iyi şartlarda büyümesini ister şüphesiz...
Peki sizce bizler çalışırken çocuklarımıza kimler bakmalı?
Bakıcı?
Kreş?
Aile büyüklerimiz?
Ya da çocuk okula başlayıncaya kadar işe ara verip kendimiz mi?:34:

Her ne kadar büyük bir kesim çocuğun şımarık olacağını düşünerek aile üyelerinin bakmasından yana değilsede ben tam tersini düşünüyorum.Eğer çok ufak yaşta çocuğumuza bırakarak çalışmak zorunda kalıyorsak ona bizden sonra en büyük sevgiyi verecek olan babaanne yada anneannedir diye düşünüyorum.Çünkü çocuğun sadece ilgiye değil SEVGİYE ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim.

3 YAŞINA KADAR :ANNE
5 YAŞINA KADAR:ANNEANNE
5 YAŞ SONRASI :KREŞ- OKUL

Şahsen ben böyle yaptım ve çokk memnunum.:)

benimde 2 yaşında kızım var. seneye işe başlamayı düşünüyorum. kreş konusunda kararsızım nasıl olacak bilmiyorum ama devamlı düşünmekteyim. bakıcıya veremem yani tanımadıgım bir insana emanet edemem. annem yok kayınvalide bakamam diyor. geriye kreş kaldı. 3 yaş uygunmu sizce arkadaşlar yada çocuğu kreşe giden varsa memnun mu kararsız kaldım baya..

3 yaşına kadar çocuk mümkün olduğunca ailesiyle beraber zaman geçirmelidir, sonra da iyi eğitim veren bir kreşte belki ilk etapta yarım günle başlanarak çocuk alıştırılmalı, çünkü kreşte bu işin eğitimini alan insanlar çocukların en büyük gelişimi kaydettikleri bir zaman diliminde onların gelişim alanlarına yönelik çalışmalar yapmaktalar, şarkı söyleme, şiir ezberleme, sosyalleşme, resim yapma, puzzle, paylaşma, oyunlar, el becerileri ve daha pek çok şey... bir aile büyüğü sanmıyorum ki bu alanlarda yeterli faaliyet gösterebilirsin televizyon karşısına terk edilmesin çocuk büyüyünce yeterince izleyecek zaten

3 yaşına kadar çocuk mümkün olduğunca ailesiyle beraber zaman geçirmelidir, sonra da iyi eğitim veren bir kreşte belki ilk etapta yarım günle başlanarak çocuk alıştırılmalı, çünkü kreşte bu işin eğitimini alan insanlar çocukların en büyük gelişimi kaydettikleri bir zaman diliminde onların gelişim alanlarına yönelik çalışmalar yapmaktalar, şarkı söyleme, şiir ezberleme, sosyalleşme, resim yapma, puzzle, paylaşma, oyunlar, el becerileri ve daha pek çok şey... bir aile büyüğü sanmıyorum ki bu alanlarda yeterli faaliyet gösterebilirsin televizyon karşısına terk edilmesin çocuk büyüyünce yeterince izleyecek zaten

evet cnm bende aynen senin gibi düşünüyorumm.. bende kızımla evde iyi vakit geçiriyorum ama bazı durumlarda yeterli olamıyoruz. kızım 2 yaşinda istekleri konusunda yetersiz kalıyorum diye düşünüyorum. sürekli oyun istiyor benimle ilgilenilsin istiyor. doğal olarak ev işi yemek bizimde işimiz oluyor. vaktimin çoğunu ona harcamaya çalışıyorum tv açmıyoruz günün büyük bölümde zaten izlemez açık olsada.sadece pepeyi seviyor. sürekli oyun halindeyiz. ben bu durumdan memnunum tabi ama kreşte daha iyi eğitim alır diye düşünüyorum. kreşler için araştırmaya başladım şimdiden. daha bir senemiz var 3 yaşını doldurmasına. bakalım zaman ne gösterecek...

Back