How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Cocuklarinin bebekliklerini net hatirlayanlaaaar bakar misiniz?

ay 3 haftalık bebiş.sakin olun biraz.allahın izniyle,birşey olmaz.

ben oğlumu büyüteli , çok uzun yıllar oldu.iyiki de o zamanlar internet falan yokmuş diyorum,cahillikte vardı biraz,bi şekilde büyütmüşüz çocuklarımızı.hiç öyle incelediğimi falan hatırlamıyorum.
bilinçli olmak iyidir ama bazen diyorum ki,bu kadar çok şey bilmeseydik,daha mı mutlu yaşardık.
Evet bence de..internette herseyin en.kotusu var. Karnim agriyor diye yazsam bagirsak kanseri cikarim... Ama ne bileyim iste bi evham sardi bi an...

hep de konu kapanınca geliyorum.
ünv mezunuysan vah vah.

Hanimlar merhaba bir bilene sormam lazim cunku 2gundur dusunuyorum..Bebeklerde kizlik zari alt degistirme esnasinda zarar gorebilir mi,gordugunu nerden anlayablirim yada? Acemi bi anneyim bebegim henuz 1aylik,ben olabildigince dikkat ediyorum o bolgeye pek degmemeye calisiyorum silerken..Ama esimin annesi gecen gun cok sert bi bicimde sildi. . Icim icimi yiyor bir zarar gelmis midir diye.. :KK43:Cocugumun.biyerine zarar vermis olmak.istemem ...
Nasil yapmak lazim bu temizligi,oyle silmeyle birsey olurmu? :KK43:

Not.. arkadaslar cok tepki aldim ama yanlis anlasildim sanirim..baslikgi dusuncesizce yazdim kusura bakmayin.. konu kapansin en.iysii daha fazla.ustume gelinmesin..Cok asiri uclarda tepkiler aldim..sadece cahillik etmis olabilirim sordum ama yanlis anlasildim..neyse takmamam gerek.galiba..
Bunu sorarken uslup hatasi yapmis olabilirim.. kusura bakmayin..

Kotu sacma igrenc yerlere cekenler olmus yeter artik lutfen bu kadarini yapmayin..
internet çağındayız. evli ve çocuğu olup da, cinsellik yaşayan ama zar konusunda zırcahil, gerizekalı anneler var hala.

inşallah kızın sana benzemez de aklı başında biri olur.

ünv mezunuysan vah vah.

internet çağındayız. evli ve çocuğu olup da, cinsellik yaşayan ama zar konusunda zırcahil, gerizekalı anneler var hala.

Valla sizin kizlariniz size benzesin.benimki bana.. kime benzeyecegi size dert olmasin..Zar konusunda zircahilim cunku evlilik oncesi.oyle boyle iliskiler yasayip da aaa acaba gitti mi tuh ben.naparim gibi seylere girip.arastirma yapmadim. Serbestligimdendir bilgisizligim. Ic organlarin hepsinin yerini ,birbirne olan uzakligini vs biliyorsaniz buyrun ahkam kesin... benim.icin ora da oyle birsey cunku..Sizin icin farkli olsa gerek ki,hakkinda ansiklopediler bitirip.tez yazar seviyeye ulastiginiz icin bizler biraz cahil.kaliyoruz yaninizda evet..
Uslubunuzdan belli zaten hersey... konuyu buraya tasimakla da ne yapmaya calistiniz anlayamadim..

he canım he.
engelledim seni.

kib. bye. Aafv.

he canım he.
engelledim seni.

kib. bye. Aafv.
Engellemek nedir, sanki.mesajlasma varmis gibi aramizda.. ben sizi tanimam siz de beni..vur kac taktigi ise yariyor hala galiba..
Konuyu buraya tasimak.yerine ozelden.mesaj atarsiniz da sonra engellesiriz anlarim. Tartismayi bilmiyorsaniz laf soylemeyin. Onca laf karsisinda onca yorum karsisinda terbiyemi gene bozmadim ben.. bir de kendnize bakin..

Merhaba arkadaslar,3haftalik anneyim..Bebegimle ilgili surekli evhamlara kapiliyorum. Mesela simdi de,uykuya dalarken gozlerini acip acip kapatmasina kafayi taktim.. off normal diyceksiniz belki ama, uykuya dalmadan once gozlerini actiginda bazen, hatta cogunlukla ,gozbeyazi gorunuyor cok korkunc oluyor cocugum. Goz bebegi kaymis oluyo yukariya galiba..kirpistiriyo biseyler yapiyo. Gaz sancisi,kaka yapamama zaten rahat birakmiyo ,tam uykuya dalamadan gozler geri aciliyo falan aglamaya basliyo. Internetten baktigim zaman cok da ic acici olmayan seylerle karsiastim.. Korkuyorum :KK43:
Bebegi boyle olan var mi aranizda acaba?
Anneleeeer cocuklarinizin bebekliklerini,nasil uykuya daldiklarini hatirliyor musunuz?
Bir de,bebekler ne zaman goz temasi kurarlar bizimle ?
Göz temasını 3 aylıkken kurarlar.ayrica gözlerini uyurken o şekilde beyazı görünmesi normal daha çok küçük o annesi sen üzülme sen rahat ol ki bebeğin de rahat olsun

Diğer konuda seninmiydi kızlık zarı ile ilgili?
Galiba ilk bebeğin ve sana yeterince yardımcı olan kimse yok ve bilmiyorsun bebekle ilgili bazı şeyleri
Öncelikle bu sakin ol lohusalık ile ilgili bu kadar stresli olman ve herşyde bı sorun var gibi algılaman.ama bunlar normal o daha yeni dünyaya geldi ve gelişiyor ama yanıbaşındaki ve en çok güvenmesi gereken kişi böyle herşeyi sorun eder ve hiçbirşeyi bilmezse bebeğinizde tedirgin büyür.
Aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz bana da buradaki diğer arkadaşlara da ama bunlar normal
Sağlıcakla büyütsün bebeğinizi inşallah

Diğer konuda seninmiydi kızlık zarı ile ilgili?
Galiba ilk bebeğin ve sana yeterince yardımcı olan kimse yok ve bilmiyorsun bebekle ilgili bazı şeyleri
Öncelikle bu sakin ol lohusalık ile ilgili bu kadar stresli olman ve herşyde bı sorun var gibi algılaman.ama bunlar normal o daha yeni dünyaya geldi ve gelişiyor ama yanıbaşındaki ve en çok güvenmesi gereken kişi böyle herşeyi sorun eder ve hiçbirşeyi bilmezse bebeğinizde tedirgin büyür.
Aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz bana da buradaki diğer arkadaşlara da ama bunlar normal
Sağlıcakla büyütsün bebeğinizi inşallah
Tesekkur ederim.. evet diger konu da benim,coook tepki aldim ve suclandim. Kendimi kotu hissetmekten ote gitmedi konu acmam..
Konuda duzeltme yaparak sona aciklama ekledim. Insanlar.uzerime geldi,onlari da anliyorum hatta iyiki bukadar duyarli.insanlar var.. ama hedef yanlis oldu. Ben.ne yapcagimi bilemez haldeyim cunku. Evet herseye evhamlaniyorum. Zaten yapi itibaryle pimpirikli biriydim iyice artti bu aralar bu huyum..
Evet ilk bebegim ve yanimda yardimci olabilecek bir buyuk yok maalesef. Esim aksamlari geliyor tum gun bebekle tek.basima ugrasiyorum.. Konu basligina takilanlar oldu,keske oyle yazmasaydim dedim ama.duzeltemedim...

Tesekkur ederim.. evet diger konu da benim,coook tepki aldim ve suclandim. Kendimi kotu hissetmekten ote gitmedi konu acmam..
Konuda duzeltme yaparak sona aciklama ekledim. Insanlar.uzerime geldi,onlari da anliyorum hatta iyiki bukadar duyarli.insanlar var.. ama hedef yanlis oldu. Ben.ne yapcagimi bilemez haldeyim cunku. Evet herseye evhamlaniyorum. Zaten yapi itibaryle pimpirikli biriydim iyice artti bu aralar bu huyum..
Evet ilk bebegim ve yanimda yardimci olabilecek bir buyuk yok maalesef. Esim aksamlari geliyor tum gun bebekle tek.basima ugrasiyorum.. Konu basligina takilanlar oldu,keske oyle yazmasaydim dedim ama.duzeltemedim...
Olmuş bir hata yapacak bişey yok
Etrafta o kadar çok pedofili vakası gördük ki insanlar hassas maalesef ve ben aslında anladım sizin mesele cinsellik değil de bebeğinizin biyerine zarar verdimmi endişeniz olduğunu ama yanlış zaman yanlış ifade:KK43:
İnanın yalnız daha iyi büyütülüyo bebek karışan eden yok en güzeli
Ama önce siz bu sakin olun benim ikizlerde öyle yapıyor uykuya dalarken hatta bazen sıçrıyolar bile bunlar normal
Bebeğinize gaz sancısı için de masaj yapın iyi geliyor

ünv mezunuysan vah vah.

Gerizekalı sana benzer sen kimsin de tanımadığın biri hakkında böyle konusabiliyosun! !!!sende kadinsin bu öfke ne kadın kadını anlmicaksa kim anlasin! !!kızın derdi Eyvah zar gitti naparim kızım bakire değil yarım insan napariz zarsiz olmaz değil.istemeden zarar mi verdim ilerde benim yaptığım bir hatadan en ufak can sıkıntısı yaşarsa kendimi affetmem kötü hissederim anlamında.oranın adı kızlık zarı ne yazsın nasıl anlatsın el kadar bebek işinin gücünün arasında hızlıca bi konu açıp danismis annelere. Bu ne tepki kızın ne sapikligi ne manyakligi kaldı lohusa ya düşünün etkilenir uzmeyelim düzgün anlatalım sizler kimsiniz ki bir sürü sıfatı utanmadan dan dan soyluyosunuz asıl sapık sizsiniz konuyu hemen böyle anladığıniz için fesat insanlar!!!!!

Bebekler 40 gün gormezler mis kararti şeklinde görürler büyüdükçe görüntü netlelesir benim kız 43 günlükken benle göz teması kurmuştu hiç unutmam ben gulumseyince oda bana gülmüştü sonra beni takip etmişti her çocuk farklı oluyo tabi uyurken gözünde beyazlik oluyordu yarı açık uyuyordu buda üç aya kadar devam etti sonra gözler tamamen kapanık uyuyo ..ben hep anneme kv ye üç çocuğu olan kız kardeşime danistim tabi her çocuk farklı oluyo sen içini rahat tut sana kötü msj yazanlarıda engelle bazı pskolojisi bozuk insanlar burda başkalarına laf söyleyerek kendilerini rahatlatiyo he deyip geç kimseye laf yetistiremezsin

Gerizekalı sana benzer sen kimsin de tanımadığın biri hakkında böyle konusabiliyosun! !!!sende kadinsin bu öfke ne kadın kadını anlmicaksa kim anlasin! !!kızın derdi Eyvah zar gitti naparim kızım bakire değil yarım insan napariz zarsiz olmaz değil.istemeden zarar mi verdim ilerde benim yaptığım bir hatadan en ufak can sıkıntısı yaşarsa kendimi affetmem kötü hissederim anlamında.oranın adı kızlık zarı ne yazsın nasıl anlatsın el kadar bebek işinin gücünün arasında hızlıca bi konu açıp danismis annelere. Bu ne tepki kızın ne sapikligi ne manyakligi kaldı lohusa ya düşünün etkilenir uzmeyelim düzgün anlatalım sizler kimsiniz ki bir sürü sıfatı utanmadan dan dan soyluyosunuz asıl sapık sizsiniz konuyu hemen böyle anladığıniz için fesat insanlar!!!!!

ne ara insanları bu kadar anlamadan dinlemeden taşlar hale geldik anlamadım..aynen içimden geçenleri yazmışsınız..tebrikler....

Evet,aynen de sizin soylediginiz gibi bir his icindeydim bunu sorarken.
Bu bi secimdir,hatta haktir. Ben kizimin.hakkini neden öldureyim simdiden,secim yapacaksa kendi karsr versin buyuynce.. ben baskici bi anne de olmam sanirim,git naparsan yap birini tavla koca bul da ne halt yersen ye bi anne de olmam. Terbiye vermeye calisirm elimden geldigince ve ona birakirim gerisini... Anlamak.istemiyorlar nedense,ben onun secim hakkini engellemis olmak istemem.. benim sebep.oldugum birseyden dolayi rahatsizlik duymasini istemem.. uzulse ben biterim mesela :KK43:
Bilmiyordum ve sordum cok acemiyim ne yapayim..
Kizlik zari uzerine tez yazacak olan insanlar kadar da arastirma yapma geregi duymadim daha oncesinde de ,kendileri duymus galiba..
Tesekkur ederim benim aciklamaya calistigim seyi buradan desteklediginiz icin :)

Bebekler 40 gün gormezler mis kararti şeklinde görürler büyüdükçe görüntü netlelesir benim kız 43 günlükken benle göz teması kurmuştu hiç unutmam ben gulumseyince oda bana gülmüştü sonra beni takip etmişti her çocuk farklı oluyo tabi uyurken gözünde beyazlik oluyordu yarı açık uyuyordu buda üç aya kadar devam etti sonra gözler tamamen kapanık uyuyo ..ben hep anneme kv ye üç çocuğu olan kız kardeşime danistim tabi her çocuk farklı oluyo sen içini rahat tut sana kötü msj yazanlarıda engelle bazı pskolojisi bozuk insanlar burda başkalarına laf söyleyerek kendilerini rahatlatiyo he deyip geç kimseye laf yetistiremezsin

40i ciksaydi bi ,herkes diyor o zaman gorur anca seni diye :)
Haklisiniz yaptigim aciklamada kendimi anlatmaya calistim o konuda da.. anlamak.isteyen anlar..
Cizdiklerj profil cok urkutucu. Aklima gelmeyen seyleri okudum :/

ne ara insanları bu kadar anlamadan dinlemeden taşlar hale geldik anlamadım..aynen içimden geçenleri yazmışsınız..tebrikler....
Ayy arkadaslar bi ara bende mi bi sorun var diye dusunmustum.. hatta yazilanlari okudukca ne kotu bi anneyim hissine kapilmistim,aglamistim..
Neyse ki sizin yazdiklariniz kendimi iyi hissettirdi. Evet hassas bi konu bu,baskalarinin tepkilerini de anlamaya calstim ortalik kotu sonucta. Ama hedef ben olmamaliydim. Herkes egosunu tatmin pesinde..

Canım psikolojisi bozuk üyelerin sözlerini dikkate alma,ben anladim senin ne demek istedigini..onlara kısaca klavye kahramanı diyebilirsin.
Sagolunnn profilime de mesaj yazmissiniz.
Anlasiliyor olmak guzel birseymis.
Yanlis anlasilip ustune bi de suclanmak.. hem de aklima bile gelmeyen tuhaf seylerle .. cok fenaymis.. :KK43:

40i ciksaydi bi ,herkes diyor o zaman gorur anca seni diye :)
Haklisiniz yaptigim aciklamada kendimi anlatmaya calistim o konuda da.. anlamak.isteyen anlar..
Cizdiklerj profil cok urkutucu. Aklima gelmeyen seyleri okudum :/
Çok tinlama bir konuda ben düşüncemi yazmıştım ne gurursuzlugum kaldı ne onursuzlugum bir kişi sürekli elestirmisti beni gunlerce etkisinde kalmış çok uzulmustum kimse kimsenin hayatını yaşam koşullarını yetiştirilme tarzını hayata bakış acısını bilemez burda yazilan bir cümleyle senin profilini oluşturup laf söylüyorlar bir cümleyle mi insan tanınır sanki .....o yüzden kendini üzme bir ara buraya yorum yazmaya korkar oldum biri laf söyler yine üzülürüm diye düşün yani unv mezunu biriyim çalıştım onca insan gördüm hertürlü ortamda bulundum ama burda yazılan kötü laflara bişey diyemedim kendimi aciklayamadim bile ...kisacasi her türlü insan bu forumda bulunuyor birbirimize saygı duymali ve anlayış gostermeliyiz

Ayy arkadaslar bi ara bende mi bi sorun var diye dusunmustum.. hatta yazilanlari okudukca ne kotu bi anneyim hissine kapilmistim,aglamistim..
Neyse ki sizin yazdiklariniz kendimi iyi hissettirdi. Evet hassas bi konu bu,baskalarinin tepkilerini de anlamaya calstim ortalik kotu sonucta. Ama hedef ben olmamaliydim. Herkes egosunu tatmin pesinde..
boşver sen o yazılanları..anne olan ya da anneliği hakkıyla yaşayan her kadın senin gibi telaşlanabilir.gayet normal bu yaşadıkların ve çevrende soracak kimsen olmadığı için buraya sorup danışmak için gelmişsin.sana sapık etiketi yapıştıranlar ya kendileri aynı düşüncedeler ya da uzaktan çat çat laf söylemek kolay olduğu için klavye başından saydırıyolar..

Üstelik lohusasın..sen sadece bebeğine odaklan ve içini ferah tut..bebeğini de güle güle büyüt..

Back