Bebek Beslenmesi çocuklarında yemek seçme sorunu yaşayan annelerin önerileri........

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BLUEmoon2009

bu kez neden olmasin ;)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
4.747
96
113
İstanbul
merhaba hanımlar;
yaklaşık 3 yaşında bir oğlum var ve oğlum hem yemek seçiyor hemde benim elimden yemeyi reddediyor...
çoğu zaman aç kaldığı oluyor yemek seçmesinden dolayı..ve ben bi anne olarek bu konuya çok üzülüyorum ..
çocuğum 3 yaşına gelmek üzere ama biz hala düzenli öğünlere geçemedik maalesef...
bu konuda bilgisi, fikri ve tecrübesi olan hanımların-annelerin önerilerine ve tecrübelerine ihtiyacım var bana yardımcı olabilirmisiniz

oğlum 3 yaşına gelmek üzere ama biz bırakın düzenli yemeyi içmeyi güzel ve sağlıklı kahvaltı yapmayı bile beceremiyoruz......
süt sevmez peyniri ağzına sürmez yumurtadan nefret eder sucuklu olursa sadece sucuğundan tadımlık alır bırakırız......
çok yoruldum ve üzülüyorum artık ....

benim de 6 yaşında bir oğlum var canım aynı sorunları bizde geçen seneye kadar yaşadık belirli şeyler yiyordu.ana okuluna başlayınca öğretmeni bu konuda katıydı yemeklerini yemeden kimseyi yemekhaneden çıkarmıyordu bende öğretmeninin bu tavrını gördükten sonra bende yemek konusunda tavizsiz davranmamaya başladım 'bunu yemezsen başka çeşit yemek yok ' çünkü iki çeşit yemek koyduğumda en sevdiğini yiyor faydalı olanını yemiyodu.makarna ,pilav .patates kızartmesı falan onlardan başka bişey istemiyodu,sebze sevmiyodu.tek çeşit koyuyorum önce önüne en faydalın olanını koyuyorum artık biraz sert takılarak yediriyorum.yerse diğerinden de koyuyorum .biraz çocuğun yapısıyla alakalı tabi yemek yedirmemizdeki tutumumuz bile.benim oğlum birazda sınırları ,insanın sabrını zorlayan bir çocuk biraz sert davranmak gerekiyor benimkne.ama seninki daha küçük canım zamanla düzelir.sürekli birşeyler yedirmek için uğraşıyorsan artık sıkılmış olabilir ya da kızdığı başka şeyler varsa sana ya da eşine karşı tavır yapıyor ,yemek yemeyerek sizden kızgınlığını da çıkarıyor olabilir,çocuk deyip geçmeyelim çok zeki oluyorlar.ben zamana bırak derim,çok üstüne düşme,düzelir...

çok teşekkür ederim...
benim oğlumda ben hariç herkesin elinden yiyor aslında ama evde tek başımıza kaldığımızda benim elimden hiçbirşey yememeti tercih ediyor..
onun sevdiği yemekleri yaparsam ne ala ..
mercimek çorbası patates yemeği köfte ve bunlara benzer yemekler olduğunda rahatız aslında ama başka yiyecekler olduğunda çok sorun oluyor maalesef ...

rica ederim.çocuklarda genel olarak vardır o tavır zaten gittikleri yerde 'yemez' dediğimiz şeyleri yiyorlar ve bizi yalancı çıkartıyorlar :) benim oğlum bunu çok yapar evde yediremediğim şeyleri gittiğimiz yerde afiyetle yiyor.başka insanların elinden yiyor diyorsun eğer kendi evinizde başkalarından yiyorsa, sana karşı nazlanarak yemesi ya da yememesinin sebeplerinden biri de senden daha fazla ilgi alaka beklemesi olabilir ,bu şekilde ilgilenilmek hoşuna gidiyor olabilir.diğer zamanlara nazaran daha çok ilgileniyorsan yemek zamanlarında ondan da yapıyor olabilir ya da bunların hiçbirisi olmayabilir diğer yemekler hoşuna gitmediği için de olabilir.zamanla değişiyor damak zevkleri merak etme büyüdükçe yer çoğu şeyi.çok da fazla kafana takma derim ben.olasılıkları söylemeye çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.bu arada 'olabilir' kelimesini ne kadar çok kullanmışım

kızım 1 yaşında ve inanılmaz yemek seçiyor.işin kötüsü bugün yediğini yarın yemiyor.7 saat aç durduktan sonra ne bulursa yemesi lazım ama yok,hoşuna gitmezse ağzına bile sürdürmüyor.1-2 çeşit deneyip vazgeçmek üzereyken tavuklu şehriye vererek 1,5 kase yedirdiğim oldu.ben kendini ifade etmeye başlayınca rahatlarım diye düşünüyordum ama şimdi burayı okuyunca eyvah dedim,hiç bitmeyecek demek ki

korkuya kapılma ama fazlada boşlama bence ..benim oğlum ufakken yani 2 yaşına kadar gayet yaten anne sütüm vardı arada da ek yemekti meyveydi ...vs..idare ettik ama anne sütünü bıraktıktan sonra çok aksileşti ve seçici olmaya başlardı..
aslında senin bebeğinin yaşındayken o kadarda rahattım ki rafadan yumurtalar tavuk suyuna sebze çorbaları et suyuna çorbalar her istediğimi rahatça yediriyordum ama aklı ermeye başlayalı çok seçici olmaya başladı maaleseff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…