çocuklarımıza iyilik yaptığımızı sanarken kötülük mü yapıyoruz??

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
Küçük çocuklardan oluşan bir grup için yüzme yarışması düzenlenmişti. Yarışmanın koşulları arasında, yarışmacıların yedi yaşlarını geçmemiş olmaları gerekiyordu. Üstelik yarışmaya sadece yüzme bilmeyen öğrenciler katılacaktı. Bu yüzden her yarışmacının yanında anneleri bulunabilirdi.

Herkes şaşkındı. İnsanlar aralarında konuşuyorlardı ”Nasıl olur da yüzme bilmeyen çocuklara böyle bir yarışma düzenlerler,” diye. Çok geçmeden kontenjan dolmuş, yarışın başlaması için gerekli hazırlıklar bitmişti.

Çocuklar kulvarlarında startı beklerken, anneleri de yanlarında hazır durumdaydı.

Annelerin düşüncesi start verildikten sonra çocukları ile birlikte havuza atlamak ve boğulma tehlikesi geçirmemeleri için onları sırtlarına almaktı.

NE DE OLSA bÖYLE bİR YASAKLAMA YOKTU. ANNELER DİLEDİĞİ Gİbİ ÇOCUKLARINA KARIŞAbİLECEKLERDİ!!!

Havuzun derinliği yüz elli santimdi. Uzunluğu ise yüz metre.

Yüzme bilmeyen bir çocuk annesinin sırtından düşerse bu ölçülerdeki bir havuzda rahatlıkla boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirdi.

Ve start verildi…

Start ile birlikte küçük çocuklar havuza atladı, ardından anneleri de…

Anneler boğulmasınlar diye hemen çocuklarını sırtlarını aldılar, bir anne hariç!

Çocuklarını sırtlarına alan anneler hızlı bir şekilde bitiş noktasına doğru ilerlerken, diğer anne çocuğuna yüzme öğretmeye çalışıyordu. Bir ara arkasına baktığında mesafenin de açıldığını fark etti ama umursamadı bile. Farkı açan anneler arkalarına bakıp alaycı bir şekilde gülümsedilerse de, yüzme öğretmeye çalışan anne buna aldırmadı; çünkü onun tek hedefi yavrusunun kendi başına yüzmesiydi.

Çok geçmeden önde koşan anneler yorulduklarını hissettiler. Artık adım atacak halleri kalmamıştı. Sırtlarında taşıdıkları çocuklarının vermiş olduğu ağırlık attıkları her adımda nefeslerinin biraz daha kesilmesini sağlıyordu. Birkaç metre ileriye gitmelerine bile imkân yoktu artık. Ve bir anda ayakları sendeledi annelerin, düştüler. Sırtlarından düşen yavrular suya batıp çıkarken, anneleri de onların ellerinden tutup suyun üstüne çıkarmaya çalışıyorlardı. Artık tek amaçları vardı çocuklarının yaşamda kalması. Yarışı kazanmak umurlarında bile değildi…

Çocuğuna yüzme öğreten anne ise arkasına bile bakmıyordu diğerleri yarışı bitirdi mi diye. Zaten yavrusu da yüzmeyi öğrenmişti artık. “Hadi yavrum” dedi “ yüz ve hedefine ulaş” daha sonra havuzdan çıktı ve izlemeye başladı.

Artık yüzmeyi bilen çocuk emin kulaçlarla hedefine doğru ilerliyordu. Ve bitiş noktasına geldiğinde, yarışı kendi başına kazanmanın vermiş olduğu mutluluğu yüreğinde yaşıyordu.

Evet, annesi ona, hayat yolunda ilerlerken karşısına çıkacak karanlıklar için sadece bir fener vermişti, küçük çocuk ise bu fenerle kendi yolunu aydınlatmıştı

evet hepmizin niyeti çocuklarımıza yardım edebilmek.ama sizce abartmıyormuyuz bazen.ıbrakın kendi hayatlarını deneyimleyerek yaşasınlar...sevgilera.s.

Ayy çok Güzel Bi Hikaye Yani çok Begendim Inşaallah Hepimiz Böyle ögreten çocugumuza Yolunu Gösteren Anneler Oluruz çok Güzel Bi Paylaşimdi Sagol Canim

bana balık verme balık tutmayı öğret gibi bir durum.tavşanla kaplumbağanın yarışı gibi.güzeldi eline sağlık..

Talincim..yazini cok begendim begenmesine deeee..
asil benim dikkatimi ceken 100 kg 60 kg inmen..valla sirf seni tebrik etmek icin bu mesaji yaziyorum..

Aferinnnn... Helal olsun kizzz saanaa...
boyle kilolari cuk cuk atanlari gorunce nasil imreniyor ve deli oluyorum bir bilsen...

canim azmini kutlarim..:nazar:
artik darisi basima..a.s.

Talincim..yazini cok begendim begenmesine deeee..
asil benim dikkatimi ceken 100 kg 60 kg inmen..valla sirf seni tebrik etmek icin bu mesaji yaziyorum..

Aferinnnn... Helal olsun kizzz saanaa...
boyle kilolari cuk cuk atanlari gorunce nasil imreniyor ve deli oluyorum bir bilsen...

canim azmini kutlarim..:nazar:
artik darisi basima..a.s.

teşekkür ederim canım.insan yeter ki istesin inan herşey bizlerin elinde.darısı başına diyorum artık.sevgilerrra.s.

Ayy çok Güzel Bi Hikaye Yani çok Begendim Inşaallah Hepimiz Böyle ögreten çocugumuza Yolunu Gösteren Anneler Oluruz çok Güzel Bi Paylaşimdi Sagol Canim

inşallah canım...ben de teşekkür ediyorum güzel yorumnların için:1hug:
sevgilera.s.

teşekkürler talin hanım bizim en büyük hatamız çocuğumuza yardım edeceğiz derken onun yerine işleri bizim yapmamız

asıl ben teşekkür ederim size...çocuklarımız yerine işleri biz yapınca onuçlarına katlanmaya tahamül edemıyoruz ama..biz de gerçekten tuhafız...önce yapıyoruz yapıyoruz sonra da bu çocuk neden böyle oldu diye hayıflanıyoruz kendi kendimize....
sevgiyle kalın

slm arkadasim inan cok guzel ,paylasimin icin cok sagol etkilenmedim desem yalan olur inan hep aklimda bulunduracam, iste bizimkide anne yuregi ama insan o ani dusunuyor gelecegi degil tekrar sagol,,,sevgilerimleeeeeeee

slm arkadasim inan cok guzel ,paylasimin icin cok sagol etkilenmedim desem yalan olur inan hep aklimda bulunduracam, iste bizimkide anne yuregi ama insan o ani dusunuyor gelecegi degil tekrar sagol,,,sevgilerimleeeeeeee

canım benim çok sağol..ama çocuklarımızın iyiliği için deaha bilinçli olmamız gerekıyor işteyerimseniben
sevgilera.s.

kendi adıma oğluma asla her konuda yardımcı olmadım,olmuyorum da
evet yol gösteriyorum tabiyiki
ama yol göstermek başka onun yapacaklarını onuın adına yapıp onu tembelleştirmek başkaa.s
anneler biir kez daha düşünün lütfena.s.

bana balık verme balık tutmayı öğret gibi bir durum.tavşanla kaplumbağanın yarışı gibi.güzeldi eline sağlık..

evevt canım aynen öyle
bana balık verme
balık tutmayı öğret
oysa biz çocuklarımıza ne yapıyoruz
biraz düşünün bakalımmyerimseniben

sevgilera.s.

mesela kayınvalidem benim için tam bu konuya örnektir
eşimin kardeşi var.kaynım
kaynanam ay sen şunu yapamazsın sen beceremezsin dur ben yapıyım diye diye senelerce çocuk gibi büyütmüş oğlunu
ve sonuç...

beceriksiz bir yetişkin
bilmem anlatabildim mi:1rolleyes:

X