Cocuklarimin kavgalarimdan biktimmmmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ask933

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
1.333
1.044
63
Arkadaslar herkese selam. Buraya genelde hep cocuklarim için konu aciyorum. Genel olarak cozum onresiri veren arkadaslarin taktiklerini uyguluyorum ve cok ta ise yariyor simdiden okuyup yorum da bulunan herkese tesekkur ederim. Eski konumda kizimin hircin ve inatci tavirlarini yazmistim. Sogolsun arkadaslar onerilerde yorumlarda bulundu bende o konuyu cozmeye basladim acikcasi hem kendimi degistirdim davranislarimi hemde kizim anasinifina basladi uyum haftasi kendini cok mutlu hissediyor. Kizimla aramiz duzeliyor hircinligi geciyor gibi diyecem ama ne yazik ki simdi de kardesiyle olan kavgalarini cozemiyorum. Kızım 5 yasinda oglum 2 yasinda . Surekli bi kavga halindeler. Olabildigince yapici davranmaya calisiyorum ama suclu genelde 2 yasindaki oglum. Durup dururken ablasinin sacindan tutuyor bir cekiyor ama saniyelik goz acip kapama hiziyla yani bir tutam sac yoluyor mudahale etmeme firsat bile kalmiyor. Durmadan ablasinin yuzunu ciziyor cimcik atoyor vuruyor sinirlenince oyuncak fırlatıyor. Ogluma konusarak anlatmaya calisiyorum. Yapma etme diye ama hal boyle olunca ablasida o anlik sinirle karsilik veriyor kavga basliyor ayiramiyorum. Surekli bu seilde kavga ediyirlar. Ama hep oglum yuzunden kizimin bu konuda hic bir sucu yok masumca tabletiyle oynarken yada oyuncak oynarken yada resim cizerken oglum gidiyor ablasina zarar veriyor. Aslinda biz ailecek bir birimize karsi argo kelime bile kullanmayiz siddet olayi asla olmaz ama biyle olunca bazen sinirleniyorum oglumun eline vuruyorum. Yemin ederim oturup agliyacam artik kizimin basinda sac kalmicak yola yola. Biktim . Oglum 2 yasinda olmasina ragmen sadece anne baba mama abla düştü ve gitti kelimelerini soyleyebiliyor pek konusmuyor. Kizim aslinda cok konuskan bicir bicir konuşur ama oglum her konuda kendini helistirdi yenek yemeyi bile becere biliyor tuvalet konusunda da yaptigi zaman eliyle poposunu tutuyor ih ihh annee diyor yaparken de ihh ih diyor yapiyorum diye. Her konuda masallahi var oglumun ama gel gelelim ablasini cok dövüyor vuruyor bunu suna bagliyorum acaba kinusamadigi icin derdini sikintisini anlatamıyor da o yuzden mi ablasina sariyor. Ama istedigi her seyi anlatabiliyor hareketlerle ve ses ile bizimde her dedigimizi anliyor . Oğluma hayir demekten yoruldum.
Kusura bakmayin biraz uzun oldu cunku yeni bi kavgayi ayirdim o anki stres ve telasla yaziyorum bu konuyu .....

oğlanı bir doktora götürün, konuşması neden geç...

Ahh ahh küçükken kardesimle bende cok kavga ederdim.size önerim sakın bi tarafa kızmayın sadece ceza verecekseniz 2 tarafada verin birine büyük yada sen küçüksun diye kızmayın.inanin daha derin etkiler birakabiliyor.cocuklar farkli anlamlar yükler çünkü.birlikte yaoacaklari etkinlikler duzenleyin is bolumu olan.ve dr kardeslerin birbrlerine sahip cikmasi kavga etmemesi gerektigini büyük cocugunuza uygun bi dille anlatin derim

sadece sözle oğlum yapma etme diyorsanız eğer,o iş olmaz. kurallarınızın olduğunu, ailenizde kimsenin kimseye fiziksel zarar veremeyeceğini anlatırken bir yandan da göz hizasına inerek ona fiziksel olarak engel olmalısınız. bir kez,iki kez,üç kez değil, tekrarlayıcı şekilde bunu yapmanız durumunda zamanla anlayacaktır. konuşma gecikmesi nedeni ile de bir hekime başvurursanız iyi edersiniz.

2 yaş sendromunda sanırım
Konuşmaması falan normal
Kavgada normal yaşları ilerledikçe kavgaları daha da büyüyor

Benimde 2 oğlum var biri 3 diğeri 9 yaşında ve o kavgalar bizim evde de mevcut. Büyük oğlum ne kadar sakinse küçüğüde tam tersi. Sürekli konuşuyoruz ufağıyla ama ceza vermeyede başladım açıkçası kesinlikle vurmuyorum ama odasına gönderiyorum gerekirse zorla götürüyorum odaya ya da baktım ki kavga etmeye başlıyorlar hemen devreye girip dikkat dağıtıyorum oyuna çeviriyorum enerjisini atmaya çalışıyorum çok şükür yavaş yavaş düzene girmeye başladılar.

Aynen bende ikisine esit davraniyorum buyuge kizio kucuge ayricalik gostermek olmaz sadece kizimla yanliz kalinca onunka konusuyorum o senden kucuk. Ona biz ogretecez herseyi diye anliyor canim kizim. Oglum sanirim oyun saniyir ablasinin sacini cekmeyi. Hayir diyorum yuzumde asla bi gulumseme ifadesi olmadan o zaman anliyor. Ama tabi yine bildigininokuyor sanirim 2 yas sendromu bu oksa gerek :)

Malesef küçük yaşta abla abi oluyor kuzularımız ama onlarda çocuk.Bizimkilerin arasında yaş farkıda çok hatta büyük oğlumla ilk zamanlar sizin gibi konuşuyordum sen abisin diye baktım ki zamanla bu rolde ağır gelmeye başladı bana o zaman ben abiysem o niye böyle yapıyor falan diye ve bana tepki göstermeye, tavır almaya başladı bu sefer küçüğü uyarırken o senin abin o şekilde davranamazsın falan demeye başladığımda büyüğü ile aram düzeldi:) dengeyi sağlamak o kadar zor ki. Ve benim ufaklık kendine güvenen, bıcır bıcır konuşup herkese mavi boncuk dağıtan bi çocuk dolayısıyla abisinide çok baskılıyor.

27 yasindayim, canimiz skilinca kardeslerimle bir birbirimize gireriz eskiden güclü olan bendim simdi beni havaya kaldirip atarlar keratalar. ve annem hale her defasinda kalb krizi gecirir. ama biz birimize böyle sevgi gösteriyoruz

Yerim yaaa . Anne babalar olarak ne kadar zor isimiz ya Allah hepimizin yardimcisi olsun. Umarim emeklerimizin karsiligini aliriz. :)

27 yasindayim, canimiz skilinca kardeslerimle bir birbirimize gireriz eskiden güclü olan bendim simdi beni havaya kaldirip atarlar keratalar. ve annem hale her defasinda kalb krizi gecirir. ama biz birimize böyle sevgi gösteriyoruz
Yaa bu cok iyiydi :))))

vallahi kizimi okula biraktim geldim acaba konuyu benmi açtım diye dusundum ayni mevzu benimde basimda 5.5 yasinda k8zim 2 yasinda oğlum var benimde oglum konuşmuyor ce asiri hircin surekli ablasina vuruyor sacini yoluyor ne biliyim cok hirxin zorlu bi cocuk arada olan kizima oluyor bende müdahale ediyorum ama umursayan yok bende bu ara cok bunalmis durumdayim oglumu birkac ay daha bekleyip pedogoga gotrucem insallah konuyi takipteyim insallah duzelirler

Verdiginiz fikir cok yanlis , kucuk saldirinca buyuk olanin sucu ne?
Konu sahibi sakin bunu yapmayin , haksiz yere buyuk cocugunuzu cezalandirmayin , cok buyuk hasar verirsiniz cocugunuza , herzaman adil olun

Benim de yas araligi cok fazla olmayan iki minnosum var, periyodik olarak birbirlerine girerlerdi :) artik duzeni ogrendigim icin sakanin sonu nerede kaka olacak bilirim daha saka asamasinda isi gucu birakip gozlemlemeye baslarim.. kim hakli, kim haksiz, kim baslatti, kim uzatti hepsini ogrenip ona gore davranirim.. bunu bildikleri icin artik daha yumusak ve tahammullu davraniyorlar birbirlerine.. tavsiye ederim siz de gozlemleyin, kim ne yapiyor bilin mutlaka ve onunla ozel olarak konusun.. iste bu devrin annesi olmanin da olayi bu cok konusacaksiniz, saatlerinizi ayiracaksiniz.. sakin hakli haksiz gozetmeksizin ikisine de ayni uyariyi yapmayin o zaman hakli olmanin avantaji ne? :)

Cocuklarda adalet duygusu cok onemlidir , bu yaslarda ogrenecekler ki hayatlari boyunca adil olsunlar

Bu ara bir kitap okuyorum , 2000 li yillarda dogan cocuklar , 100 yil once dogan cocuklardan ortalama 26 puan daha zekiymis
Hatta 1600 lu yillarda deha kabul edilen zeka seviyelerine sahip olarak doguyorlarmis , bunun da sebebi ebeveynlerin ozgurlukcu yaklasimi ve gelisen teknoloji

o kadar haklisin ki yukarıda yazdım bende ayni durumdayim milena kizim anlayisli kardesine ne olursa olsun asla vurmayan ama kırılgan bi cocuk bu sene anaokuluna gidiyor Ama oğlum asiri hircin ve cok vuruyor kizima ben asla sen ablasin aan o küçük demedim ogluma hep hayir vurma goz hizasina egilerek anlatma ne varsa yapıyorum ama hic faydasi yok konusmuyor birde oda iyice hircinlastiriyor bende ne yapacagimi sasirdim bu konuda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…