• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarimin kavgalarimdan biktimmmmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuklarda adalet duygusu cok onemlidir , bu yaslarda ogrenecekler ki hayatlari boyunca adil olsunlar

Bu ara bir kitap okuyorum , 2000 li yillarda dogan cocuklar , 100 yil once dogan cocuklardan ortalama 26 puan daha zekiymis
Hatta 1600 lu yillarda deha kabul edilen zeka seviyelerine sahip olarak doguyorlarmis , bunun da sebebi ebeveynlerin ozgurlukcu yaklasimi ve gelisen teknoloji

Evet inanirim gercekten cok acik fikirli ve ozgur buyuyor cocuklar.. 50 yas ustu akilli telefonlarin her ozelligini cok rahat kullanamazken kucucuk cocuklar telefonlarla birlikte gelisiyor resmen :)

o kadar haklisin ki yukarıda yazdım bende ayni durumdayim milena kizim anlayisli kardesine ne olursa olsun asla vurmayan ama kırılgan bi cocuk bu sene anaokuluna gidiyor Ama oğlum asiri hircin ve cok vuruyor kizima ben asla sen ablasin aan o küçük demedim ogluma hep hayir vurma goz hizasina egilerek anlatma ne varsa yapıyorum ama hic faydasi yok konusmuyor birde oda iyice hircinlastiriyor bende ne yapacagimi sasirdim bu konuda
Ablasini kiskaniyor buyuk ihtimalle , bol bol konusun , her yaptiginda hayir demeyr devam edin:) bende de abisini kiskanan bir minnak var , kizdigi zaman firlatiyor elindekini oglumun kafasina , hicbir zaman ogluma sen buyuksun cekeceksin demedim onun ne sucu var

Evet inanirim gercekten cok acik fikirli ve ozgur buyuyor cocuklar.. 50 yas ustu akilli telefonlarin her ozelligini cok rahat kullanamazken kucucuk cocuklar telefonlarla birlikte gelisiyor resmen :)

Nenelerimiz be guzel cocuk bakiyormus diyenlerin okumasi gerek bu tarz kitaplari

Arkadaslar herkese selam. Buraya genelde hep cocuklarim için konu aciyorum. Genel olarak cozum onresiri veren arkadaslarin taktiklerini uyguluyorum ve cok ta ise yariyor simdiden okuyup yorum da bulunan herkese tesekkur ederim. Eski konumda kizimin hircin ve inatci tavirlarini yazmistim. Sogolsun arkadaslar onerilerde yorumlarda bulundu bende o konuyu cozmeye basladim acikcasi hem kendimi degistirdim davranislarimi hemde kizim anasinifina basladi uyum haftasi kendini cok mutlu hissediyor. Kizimla aramiz duzeliyor hircinligi geciyor gibi diyecem ama ne yazik ki simdi de kardesiyle olan kavgalarini cozemiyorum. Kızım 5 yasinda oglum 2 yasinda . Surekli bi kavga halindeler. Olabildigince yapici davranmaya calisiyorum ama suclu genelde 2 yasindaki oglum. Durup dururken ablasinin sacindan tutuyor bir cekiyor ama saniyelik goz acip kapama hiziyla yani bir tutam sac yoluyor mudahale etmeme firsat bile kalmiyor. Durmadan ablasinin yuzunu ciziyor cimcik atoyor vuruyor sinirlenince oyuncak fırlatıyor. Ogluma konusarak anlatmaya calisiyorum. Yapma etme diye ama hal boyle olunca ablasida o anlik sinirle karsilik veriyor kavga basliyor ayiramiyorum. Surekli bu seilde kavga ediyirlar. Ama hep oglum yuzunden kizimin bu konuda hic bir sucu yok masumca tabletiyle oynarken yada oyuncak oynarken yada resim cizerken oglum gidiyor ablasina zarar veriyor. Aslinda biz ailecek bir birimize karsi argo kelime bile kullanmayiz siddet olayi asla olmaz ama biyle olunca bazen sinirleniyorum oglumun eline vuruyorum. Yemin ederim oturup agliyacam artik kizimin basinda sac kalmicak yola yola. Biktim . Oglum 2 yasinda olmasina ragmen sadece anne baba mama abla düştü ve gitti kelimelerini soyleyebiliyor pek konusmuyor. Kizim aslinda cok konuskan bicir bicir konuşur ama oglum her konuda kendini helistirdi yenek yemeyi bile becere biliyor tuvalet konusunda da yaptigi zaman eliyle poposunu tutuyor ih ihh annee diyor yaparken de ihh ih diyor yapiyorum diye. Her konuda masallahi var oglumun ama gel gelelim ablasini cok dövüyor vuruyor bunu suna bagliyorum acaba kinusamadigi icin derdini sikintisini anlatamıyor da o yuzden mi ablasina sariyor. Ama istedigi her seyi anlatabiliyor hareketlerle ve ses ile bizimde her dedigimizi anliyor . Oğluma hayir demekten yoruldum.
Kusura bakmayin biraz uzun oldu cunku yeni bi kavgayi ayirdim o anki stres ve telasla yaziyorum bu konuyu .....
Aslında her ayın her yaşın kendine göre sıkıntıları oluyor. Belki konuşamadığı için sinirlenebilir. Oğlunuz 2 yaş sendromunda. Bişeyleri atması o yaşlarda normal benim yiğenim hiç kullanmadığım parfüm şişesini kırmıştı. Eline geçen herşeyi her yere fırlatıyodu belli bi zaman sonra o bitti ama başka sıkıntılar çıktı. Şükür atlatılamayacak şeyler değil. Konuşması ile ilgili bazı çocuk erken bazısı geç konuşur biraz daha gözlemleyin içinize sinmiyorsa bir uzmanla görüşün. Üzülmeyin ikisininde yaşı küçük o yüzden bu krizler normal gibi geldi bana. Allah kolaylık versin.

Verdiginiz fikir cok yanlis , kucuk saldirinca buyuk olanin sucu ne?
Konu sahibi sakin bunu yapmayin , haksiz yere buyuk cocugunuzu cezalandirmayin , cok buyuk hasar verirsiniz cocugunuza , herzaman adil olun
Kesinlikle.
Kim sucluysa ona ceza verilir. Sucsuz olana ceza vermenin egitimde isi ne?!

Sürekli oğlunuza bunu anlatmaya çalışın yaptığı şeyin doğru olmadığını bunun yanında kızınızın saçlarının daha fazla zarar görmemesi için de bağlayın örün yada onun tutam alamayanı şekli verin yazık kızın saçlarına canı acımasın.

Canim 2 yasindaki cocugun su an 2 yas sendromuna girmis olmali.
Bu donem zor bir donem ama onu icin cok onemli bir donem.
2 yas cocugu ne ister once onu bilelim

Herkes benimle oynasin , sevsin , ben cok onemliyim .
Benim isteklerim reddedilmesin.
Inatciyim zit dusunurum.
Yapma derlerse inadina daha cok yaparim. Cunku artik kendimi farkettim ve varligimin gucunu kullaniyorum.
Yanlis yaptigimi bilecek yasta degilim pek dinlemeyi sevmem...
Gibi gibi.

Size tavsiyem bol bol ilgi sevgi ve oyun esliginde bu donemi atlatmasini saglayin.
Sizi dinlemese de anlayacaktir anlatmaktan yorulmayin.
Bazen ters psikoloji uygulayin biktirma teknigini uygulayin.
Bunlar siI biraz rahatlatacaktir.

Kendisine esyalara zarar verecek seyler yapabilir o anda ona daha keyif verecek bir aktivite bulun.
Ona keyif aldirirken biraz once yapilan davranisin zararlarini anlatin.
Kolay gelsin...

2 yaş sendromunda sanırım
Konuşmaması falan normal
Kavgada normal yaşları ilerledikçe kavgaları daha da büyüyor
hayir normal degil, benim oglum da konusamadi ve terapi aldirdik. 1 yasindaki cocugun bile 2-3 kelime bilmesi beklenir . anne sut araba gibi.
benim cocuklarim da cok kucuk aralari ve kavga ediyorlar. cocuklarinizla ilgilenin deim, kucagniza in, kitap okuyun oyun oynayin.

hayir normal degil, benim oglum da konusamadi ve terapi aldirdik. 1 yasindaki cocugun bile 2-3 kelime bilmesi beklenir . anne sut araba gibi.
benim cocuklarim da cok kucuk aralari ve kavga ediyorlar. cocuklarinizla ilgilenin deim, kucagniza in, kitap okuyun oyun oynayin.
Genetikse bişey diyemem ama her çocuk aynı dönem konuşmuyor
Benim büyük 2 yaşında konuşuyordu ama küçük 3 yaşını geçtikten sonra konuşmaya başladı ama ikisinde de problem yoktu

Kizim 28 aylik hala konusmuyor gecen cocuk gelisimciye gittim dil gelisimde geri ama 3 yasa kadar sure verelim dedi bazi cocuklar 2 yasinda şıkır şıkır konusurmu yani brnde bu aralar baya kafaya takmis vaziyetteyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back