• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarım arasında anlaşmazlık

Ne.yapmalıyım peki
Bi uzmandan destek alın derim. Yani biz burda ne söylersek profesyonelce olmaz. Tabii mesleği gereği yorum yazanlar varsa onları dışlıyorum. 17 yaşındaki genç yetişkin bireyin ergenlik krizleri kardeşiyle uğraşmak değildir diye umuyorum. Düşlemesi gereken ve uğraşması gereken başka şeyler varken.

Şu anlattıklarınız o kadar normal ki inanın onlar bu durumda eğleniyorlar siz üzüldüğünüzle kaliyorsunuz çocuklarin başka eğlencesi yok çünkü şu devirde.Benim çocuklarım aynı boya ulastilar bazen küçük abi gel biraz kavga edelim der can sıkıntısından biraz yuvarlanirlar yerlerde oyun için 🙂 tabi bu günlere kolay gelmedik

Ay ne ağır yorumlar yapılmış. Lutfen o yorumları kafanıza takip psikolojinizi bozmayın. Kardeşine tavrı disinda başkalarına bu tarz sinir edici şeyler yapıyorsa o zaman bir uzmana görüşebilirsiniz. Kardeşlik bağı bile oluşmamış yazmışlar çok güldüm. Aralarında baya yaş farkı var çocuklarınızın. Bu şekilde aralarında çok yaş olanlar beraber oynayacakları oyun ,ortak ilgi alanları konusacak konuları vs olmadığı için genelde didişirler. Benimde ablamla aramda çok yaş var. Bizde bu sekildeydik. Ben 20 li yaşlarıma gelince aramızdaki yaş farkı kuşak farkı kapandı. Ondan sonra ortak ilgi alanlarımız konuşacak konularimiz oldu. Simdi can cigeriz. Onsuz bir hayat düşünemiyorum bile. Simdi hem ablam hem dostum sırdaşım.İleride cocuklsriniz da o şekilde olacak. Ve oğlunuz şu an ergenlikte streste. Kızınızda evin minigi narini nazlısı oda çok naz yapar size. Gayet doğal bir süreç bence yaşadıklarınız. Allah size bağışlasın ikisinide
Cok tesekkur ederim.
Evet bende boyle dusunerek atlatmaya calisiyorum ama daraliyorum cok..fiziksel hicbir zarari yok kardesine, sadece sinir ediyor..kucukte surekli carlıyor, yoruyor beni dinlemiyorlar..uzmana gidecek bir durum oldugunu bende dusunmuyorum, aldigi staj maasini bile kardesine harcar, biz kiza bisey desek korumaya gecer...

bana normal geldi. kardes olan evde bagiris cagiris eksik olmaz. biz de ablamla hep birbirimizin sacina yapisirdik. abiler kardesleri üzerinde aduket atarlardi, ergenken misafirliğe gidince arkadasim kapiyi kitlerdi kardesi girmesin diye kac saat kardesi kapiyi yumruklar aglar bagirirdi girmek istedigi icin hic takilmaz ergen ergen sohbete devam ederdik.
kardeslik böyle yani. Bu yuzden Kkdaki "cocugum yalniz kalmasin ikinciyi düşünüyorum" konularini hic anlayamam. dovusmeyen- bagirismayan - birbirine dusman gibi saldirmayan iki kardes olamaz bence. Var diyen vardir elbet ama bilemiyorum, cocukluk ilkel bir dönem. varsa da iyi midir bilemem iki kardesin olgun olgun hic didismeden yasamasi :)
benim ablamla aram bir bucuk yas. herseyimiz beraberdi, ayni kitaplari okurduk, beraber oyunlar oynardik, cok keyif alirdik ortak gecen cocuklugumuzdan. ama dalasirdik da yani. bagirir cagirirdik, sudan sebeplerle birbirimize girerdik, benim de bir yüz hareketim var onu yapinca ablam cildirirdi (hala cildirir) - gicik etmek isteyince onu yapardim. tirnak gecirirdil falan birbirimizin koluna. annem bakkala ekmek almaya yollardi odada dövüşürduk kim yenilirse o giderdi ekmek almaya😂😂
cevremde gördüğüm tüm kardesler de bizim gibiydi hatta bizim gibi iyi anlasamayanlar da vardi.
bana normal geldi o yüzden. ayrica abiler kardeslerini kizdirmayi severler.
bence cok bulasmayin - kendi aralarinda kavga edip cozsunler meselelerini. zaten seneye abi baska sehre okumaya gider - aralari normale doner

Annem babam evdeyken kardeşimle aşırı kavga ederdik hiç anlaşamazdık. Onlar yokken de çok iyi anlaşırdık. Kardeşler böyledir.

Annem babam evdeyken kardeşimle aşırı kavga ederdik hiç anlaşamazdık. Onlar yokken de çok iyi anlaşırdık. Kardeşler böyledir.
evet bu herkeste var bence 😂😂 buradaki kardes de staj parasini kardese falan harcarmis. tam normal kardeslik. kardes kardese para harcar hic gözüne görünmez ama onun kiyafetini giydi diye yedi yerinden bicaklamadigi kalir😂😂

Ya normal degil mi bu didisme?
Onemli olan sizin, eger hep buyuk sinir ediyor ve kucuk dur yapma diyor ise oglunuzun buna saygi gostermesini surekli hatirlatmak.

Daha simdi koltukda didisiyorlardi( yer kavgasi) , kavga etmeyin dedigim anda itismeyi biraktilar.
Simdide birlikte gulusuyorlar 🤔
Birbirlerini atlatacak,sinir edecek seviyeye gelmeden ya araya girin veya ikisinide karsiniza alin konusun.

Back