• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukları için boşanmayanların çocuklarının sonu bu.

Videoyu izleyince dehşete düştüm çok çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun Kadının o çocukların psikolojisini düşünemiyorum bile Allah kahretsin böyle sadece Adı baba olan babayı 😞😞

İşte çocukları kurtarmak için de annenin yine dirayetli ayakları sağlam yere basan biri olması gerek, iş yine yetiştirme tarzında bitiyor. Ayrılmaya imkanı olduğu halde zulüm dolu evliliği sürdürenler veya hasbelkader ayrılsa bile kader kurbanı gibi arabesk yaşayanların yetiştirdiği çocuklar yine travmalar yaşıyor.

Ben hayatta niyetini alıp cesur adım atanların er ya da geç başarılı olacaklarına inanırım ve çok örneğini gördüm, kimse eğitimim yok mesleğim yok gelirim yok yapamamlara kendini inandırmamalı, niyet insanın kendisine ve çocuklarına huzurlu bir gelecek sağlamak olmalı illa ki bir yolu bulunuyor. Benim eğitimsiz gelirsiz babaannem 60 yıl öncesinin anadolusunda dört evladını da aslan gibi yetiştirmiş hiçbiri de sorunlu bireyler olmamış. Hepimizin etrafında böyle örnekler vardır şimdiki zamanda daha cesur olmamız gerekirken kafamızdaki engellere bahanelere takılıp duruyoruz.
Siz çok haklısınız. Şimdiki kadınların hayatı daha iyi. Annelerimiz zamanı kadınlar ile ilgili daha kör dönemler. Annelerimiz çok çile çekti. Benim annem 66 yaşında. Onların dönemi farklı. Ben yine de şükrediyorum . Çok daha kötü çocukluk geçirenler var. Hiç yoktan bizde fiziksel şiddet yoktu.
günümüzde de sorunlar devam ediyor. Cesaret gösterenler bazen öldürülüyor.size hak veriyorum Tabi ama. Malesef bu konuda kesin konuşamayacağım . Kimseyi boşanmaya falan ikna etmem ben sonu çok daha kötü bitebiliyor. Keşke böyle olmasa ama oluyor işte.
cesaret bazen çok işe yarıyor bazen herşeyi mahvediyor. Çocuklarına kadar öldüren psikopat kocalar var. cesaret göster desek tehlike ortada. Cesaret göstermeyende o evde hayatı kararıyor.

İçim sızladı izlerken. Benzer şeyleri yaşadım ben de. Annemle babam arasında kaldım. Babamın elinden kavga dövüş bıçak aldığımı biliyorum. 7 yaşında babam annemi döverken polisi aradım diye bütün ailenin beni azarladığını, insan babasını polise mi verirmiş dediğini biliyorum. Anneler aklınızı başınıza alın. Hiç bir çocuk bu korku filmini yaşamayı hak etmez. Ya annem şimdi ölürse, babam cezaevine girerse, ben ne olurum diye düşünmek ne demek tahmin edebiliyor musunuz?

Benim cocuklarım hiç bu ses tonunda aglamadı daha :110: Çok uzuldum uzuluyorum ama cok kızıyorum. Bızde bılırdık kocamızın elıne bakmayı, sabah aksam sunumlu kahveler hazırlayıp gun gun gezıp yaymayı . Kızlarınızı ozellıkle okutun ama nasıl ornek olacaksınız bılmıyorum.
Kadınlar maddı gucu elınde tutmadıkları surece ıste bu sekılde yasayan cocuklar, benım cocuklarımla denk gelecekler :(
Kızların okumasını desteklemekle birlikte bunun sadece çalışan eğitimli kadın olmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Siz sanıyormısunuz ki sadece ev hanımları şiddet görüyor, adliyelere bakın bir sürü şiddet mağduru kadın var üniverisite mezunu, hatta oraya kadar gitmenize bile gerek yok şu foruma bakın, sözde üniversite mezunu çalışan genç kız ve kadınlarımızın daha nikah bağı ile bilr bağlanmadıkları sevgililerinin sözlü ve fiziksel şiddetine, aldatmasına ama seviyorum evlenmek istiyor bahanesi ile katlandıklarını, evli olan çalışan kadınların tüm maaşlarını kocalarının eline sayıp aldıkları bir şampuan, bir kazağın hesabını kocasına vermeye uğraştığını; bu malesefki bir toplum yarası, bizim toplumumuzda kadın ne kadar eğitimli kariyerli olursa olsun evlenmemiş ya da boşanmışsa toplumca başarısız görülüyor, Malesefki kendi hemcinsleri onları potansiyel koca avcısı olarak bile görüyor, önce bizim bu kafayı değiştirmemiz gerekiyor. Buda malesef üniversite okumakla çalışmaklakla olmuyor. Öncelikle kadınlara kendinin değerli olduğunu, hayatında bir erkeğin varlığığının onı güçlü ve değerli yapmadığını, topluma da boşanmış kadınların ikinci sınıf insan olmadığını, kimsenin kocası ya da sevgilisinin bulunmaz hint kumaşı olmadığını, namus kavramının kişinin evli, boşanmış ya da bekar olması ile ilgili olmadığını öğretmemiz gerekiyor. Yoksa sizin yaptığınız bu ayrım anca ev hanımları ile çalışan kadınlar arasında anlaşmazlık çıkarır. Ben bir avukat olarak kocasının kızının gözü önünde kendisine şiddet uygulaması nedeni ile kızıma iyi örnek olmam lazım diyerek boşanan ev hanımı gördüğüm gibi, kocasının her türlü şiddetine, aldatmasına aman yuvam bozulmasın diyerek iki kez boşanma davasından feragat eden uzman doktorda gördüm. Yani konunun çalışmaktan,üniversite bitirmekten çok zihniyeti değiştirmekle ilgisi var ve malesef bunu bizim eğitim sistemimiz veremiyor.

İçim sızladı izlerken. Benzer şeyleri yaşadım ben de. Annemle babam arasında kaldım. Babamın elinden kavga dövüş bıçak aldığımı biliyorum. 7 yaşında babam annemi döverken polisi aradım diye bütün ailenin beni azarladığını, insan babasını polise mi verirmiş dediğini biliyorum. Anneler aklınızı başınıza alın. Hiç bir çocuk bu korku filmini yaşamayı hak etmez. Ya annem şimdi ölürse, babam cezaevine girerse, ben ne olurum diye düşünmek ne demek tahmin edebiliyor musunuz?
Canım kardeşim neler yaşamışsın. Neler çekmişsin. Hiçbirçocuk böyle büyümemeli.

Siz çok haklısınız. Şimdiki kadınların hayatı daha iyi. Annelerimiz zamanı kadınlar ile ilgili daha kör dönemler. Annelerimiz çok çile çekti. Benim annem 66 yaşında. Onların dönemi farklı.
günümüzde de sorunlar devam ediyor. Cesaret gösterenler bazen öldürülüyor.size hak veriyorum Tabi ama. Malesef bu konuda kesin konuşamayacağım . Kimseyi boşanmaya falan ikna etmem ben sonu çok daha kötü bitebiliyor. Keşke böyle olmasa ama oluyor işte.
cesaret bazen çok işe yarıyor bazen herşeyi mahvediyor. Çocuklarına kadar öldüren psikopat kocalar var. cesaret göster desek tehlike ortada. Cesaret göstermeyende o evde hayatı kararıyor.
Siz de haklısınız, öldürecek kadar gözü dönenler var bu dünyada. Nasıl bir kafa nasıl bir psikoloji anlamak mümkün değil asıl isyan ettiğim ise yeterince ceza almamaları. Gerçi son zamanda toplumun büyük tepkisi nedeniyle öylece geçiştirilmiyor davalar ama hala bu kadın cinayetleri/teşebbüsünün cezalandırılması konusunda öyle çok gerideyiz ki. Ben de esasında şartlarını bilmeden boşan demem kimseye, sözlerim daha çok imkanı olduğu halde bahanelerin ardına sığınanlar içindi. Bu cinayetleri okudukça -normalde küfür etme alışkanlığım olmamasına rağmen- ilk olarak okkalıca sövüyorum, keşke daha fazlasını da yapabilsem elimden gelse de paramparça edebilsem. 4 ay önce gencecik iki akrabamı öldürdü yine böyle bir pislik, o zamandan beri daha çok içim yanıyor böyle haberlere.

Kadınlara, çocuklara, hayvanlara daha doğrusu savunmasızlara zulmedenlerin hatta öldürmeye kadar varanların hayatlarına öylece devam edebilmesine katlanamıyorum.

Burdada benzer konular açiliyor. Ondan sonra biz bosan dedigimizde "vay ne kadar hazirsiniz bosan demeye, vay yuva kutsalda, vay bekara bosa demek kolay".. diye söyleniyor baze kadinlar. Yada çoçuk için biraz bekle, evliligine saglama al dedigimizde ayni tepkiler "çoçuk Allahtan gelir, rizki Allah veririr, kadin istiyorsa niye beklesin,..".

Toplumda kadin erkek rollerinde, hali ile evlilik ve evlilik beklentisinde o kadar sorunlar var ki. Ama durmaksizin halen çoçuk yapiliyor. Hatta burda okuyoruz, evlilik berbat oldugu halde tüp bebek yapanlar.

Hiç kimse çoçugu önemsemiyor. Onun psikolojisi önemli degil. Yeter ki annelik duyugusu tadilsin. Berbat bir düzene birde kardes yapilsin. Yani kadin anneligi taddiysa, çoçukta abilik, ablaligi tadmak zorunda. Cok önemli ya.

Hatta iyi giden evliliklerde bile, pedagojiden zerre anlamayanlar. Özgür büyütecem diye hiç sinir koymayanlar. Fazla pedagojik büyütecem diye abartan, çoçuk ile ilk 3 yil ayni odada yatan, çoçuga kendine alan birakmayan,..

Hersey o kadar çok karmasik, o kadar çok ters gidiyor ki.

Suçu sadece bu kadinda bulmak isterdim ama degil. Cok hatali fakat o kadin bu toplumun bir parçasi. Bu kadin sadece bir septom, asil hastalik toplumda.

Tam da düşündüklerimi yazmışsınız. Ben 6 yıllık evliliğimde sadece mutsuz anne babayı görmesin diye çocuk yapmadım. Ki mutsuz anne babayla büyümek nasıldır çok iyi bilirim. Benim yerimde olsaydı sıra sıra çocuk yapardı bir çok kişi eminim, çünkü ev 2 tane araba ve 20 bin gelirimiz vardı eşimle aylık. Ama mutlu değildik, mutlu bir çift değildik.

"Anne olmayı tadmak" hususunu anlamıyorum cidden,ki çocukları çok severim psikolojilerini de çok iyi anlarım. Mutsuz bir babayla çocuk büyütmek neyi tadmak oluyor allasen biri bana açıklasın ya.

Ayy kalbim nasıl çarptı ya izlerken, o yavrucaklar nasıl hissetmiştir. Karşımda olsa sıkıca sarıldım. Allahım vicdan ver bu insanlara.

Tam da düşündüklerimi yazmışsınız. Ben 6 yıllık evliliğimde sadece mutsuz anne babayı görmesin diye çocuk yapmadım. Ki mutsuz anne babayla büyümek nasıldır çok iyi bilirim. Benim yerimde olsaydı sıra sıra çocuk yapardı bir çok kişi eminim, çünkü ev 2 tane araba ve 20 bin gelirimiz vardı eşimle aylık. Ama mutlu değildik, mutlu bir çift değildik.

"Anne olmayı tadmak" hususunu anlamıyorum cidden,ki çocukları çok severim psikolojilerini de çok iyi anlarım. Mutsuz bir babayla çocuk büyütmek neyi tadmak oluyor allasen biri bana açıklasın ya.

Sanirim bunda sosyal medya ve toplumsal baskida büyük bir rol oynuyor. Yani annelik tadmak bide sosyal medyada göbek ile foto koymak, bebek ile foto koymak,.. Yani olmayan ideal aile tablosunu sergilemek. Ve bebegin ne kadar düzen bozdugu, ne kada hayatin dönüm noktasi oldugu bilinci yok.

Yani tek düsünülen iste hamilelikte bebegin atacagi tekmeler, dogunca emzirme romantikligi, tatli küçük kiyafet ve bezler, sosyal medyada fotolar,..

Ancak uykusuzlugu düsünmüyorlar, es ile zaten var olan mutsuzlugu, esin ev islerinde bile yardimci olmamasi, ana kuzusu olup, kv'deden gelen baski sonuç olarak lohusa depresyonu,..

Keske bu konularda cidden kampanya yapilsa, aile planlamasi üzerine. Ancak varsa, yoksa "3,4 çoçuk yapin" deniliyor. Yazik iste.

Sanirim bunda sosyal medya ve toplumsal baskida büyük bir rol oynuyor. Yani annelik tadmak bide sosyal medyada göbek ile foto koymak, bebek ile foto koymak,.. Yani olmayan ideal aile tablosunu sergilemek. Ve bebegin ne kadar düzen bozdugu, ne kada hayatin dönüm noktasi oldugu bilinci yok.

Yani tek düsünülen iste hamilelikte bebegin atacagi tekmeler, dogunca emzirme romantikligi, tatli küçük kiyafet ve bezler, sosyal medyada fotolar,..

Ancak uykusuzlugu düsünmüyorlar, es ile zaten var olan mutsuzlugu, esin ev islerinde bile yardimci olmamasi, ana kuzusu olup, kv'deden gelen baski sonuç olarak lohusa depresyonu,..

Keske bu konularda cidden kampanya yapilsa, aile planlamasi üzerine. Ancak varsa, yoksa "3,4 çoçuk yapin" deniliyor. Yazik iste.

Valla öğle tatillerinde arkadaşlarla çıktığımızda hepsi bebeklerine kıyafet, yiyecek vs alıyor, içim gitmiyor mu deli gibi istiyorum ama ne yapayım, ben o çocuğun hakkına nasıl girerim kendi zevkim için.

Valla öğle tatillerinde arkadaşlarla çıktığımızda hepsi bebeklerine kıyafet, yiyecek vs alıyor, içim gitmiyor mu deli gibi istiyorum ama ne yapayım, ben o çocuğun hakkına nasıl girerim kendi zevkim için.

Bence en iyisini yaptin. Tabiki annelik güzel fakat dogru insan ile beraber güzel. Onunda babaligi, senin anneligini çok etkiliyor çünkü. Biraz tuhaf bir cümle olacak fakat çoçuk yapmayarak asil en iyi anneligi yapmis oldun.

Bosver, ilerde sende birini bulup mutlu olacaksin. Ve dogru kisi ile hem evliligi, hem anneligi tadinca çok daha mutlu olacaksin.

Ahhhhhhhhhhhhhhhhh :KK43:(((((((((

Ciğerim daglandi , çocukların sesi offff .. Sonra ne olmuş , haber var mı
Polisler gelmiş. Kadın çocuklarıyla beraber ailesinin yanında. Dava açılacakmış yakında.

Demek ki daha zamani degil..En dogrusunu Allah bilir. Siz kalbinizi ferah tutun. Iyi bir adamin mutlaka karsiniza cikacagina inaniyorum.

Evet o anneler tabiki suclanacak neden bize bunlari yasattin diye ve o cocuklarda istemeselerde siddeti uygulayan yada siddete goz yuman insanlar olacaklar malesef
yok ben oyle degilim vallahi 🙄
bir asabiyet var evet ama siddet taraftari degilim hic kimseye

Psikopat olup boşanmaya fırsat vermeyen adamlar var tabi de, hepsi böyle olamaz sonuçta. Yuvam bozulmasın, çocuklarım babasız kalmasın diyerekten yaşatılanlar geçecek mi? Sürekli kavga gürültünün olduğu bi evde büyüdüm, fiziksel 1 kere oldu ama psikolojik baskının alası vardı evde. Gece kavga ederlerken uyandığımı fark ederlerse oturup zorla iletirlerdi bana kim haklı söyle diye. Üniversiteyi şehir dışında yazdım ve bir daha eve dönmedim. Çocukken bütün vücuduöda çıbanlar çıkardı, strestenmiş, saçkıran oldum, üniversitede tırnak yemeyi bıraktım düşünün. Şimdi annem çekti bunları da bana ne oldu peki? Rahatları bozulacak kocişlerinden ayrılacaklar diye ödleri kopuyor kadıbların çoğunun. Lanet olsun keşke izlemeseydim

yok ben oyle degilim vallahi 🙄
bir asabiyet var evet ama siddet taraftari degilim hic kimseye
Siz bilinclisiniz demekki. ama biliyosunuz ki boyle siddete meyilli insanlar cogunlukla cocuklugunda siddete maruz kalmis insanlar oluyor ben bunu demek istemistim

Kalbim sıkıştı izlerken.
Hep söylüyorum, "çocuklarım için katlanıyorum" diyen kadın kendini kandırır. Asıl çocuklar "elalem ne der" diyen anneleri yüzünden şiddet dolu mutsuz evlerde yaşamaya katlanmak zorunda kalıyorlar.

Burada da var "bir yuva kolay mı kuruluyor, ben 10 sene dayak yedim ama sonra düzeldi. Hem çocuklarım babalarına çok düşkün" diyenler.
Çocuklarınızın size düşkün olduğu kadar siz de onlara düşkün olsanız da onları mutsuz evlerde büyümek zorunda bırakmasanız keşke.

Şiddet kapıya dayanmakla değil bir tokatla başlıyor ama bazı kadınlar bunu anlamak istemiyor. O ilk tokat bu noktaya varıyor işte.
Erkeğe diyecek laf yok zaten. Varlığı ziyan.

Siz bilinclisiniz demekki. ama biliyosunuz ki boyle siddete meyilli insanlar cogunlukla cocuklugunda siddete maruz kalmis insanlar oluyor ben bunu demek istemistim
evet coğu böyle maalesef
bazen kizima yapmamasi gerek birşeyi yaptiginda yapmamasi gerektigini anlatirken tipki annem gibi konustugumu farkediyorum
yani sadece siddet degil sozler bile insanin bilinc altinda yatip ortaya cikmayi bekliyor aslinda

Çok üzüldüm yavrulara :(

Böyle manyaktan boşanma kararı alan kadının sonu da pek parlak olmazdı. :(

Ben böyle biriyle evlenen ya da boşanmaya korkup boşanamayan kadına değil,
böyle oğlan yetiştiren analara babalara uyuzum.
Kimse kusura bakmasın.

En temele inmek lazım.
Balık baştan kokar.

Back