• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklardaki küçük farkındalıklar nasıl farkedilebilir?

edayildiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
14
11
8
32
Selam başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. kızımla bugün carrefoursayı gezerken oyuncaklarda indirim olduğunu farkettik ve bana direkt anne depremdeki çocuklar içinde alalım mı diye sordu. açıkçası inanılmaz etkilendim ve bir sürü oyuncak aldık sonrasında deprem bölgesine göndermek için. Ama asıl olay ben kızımın hemen aklına gelebilecek kadar bu olayı yaşamış olduğunun farkında değildim çünkü yanında olabildiğince az konuyu konuştuk vs. Bu konuda negatif etkilenmiş olduğunu düşünmüyorum ama bu ve bunun gibi şeyleri nasıl farkedebilirim acaba bir önerisi olan var mıdır?

Ne anlatmak isteseniz anlamadım ben tam olarak

Yanınızda az konuşmanızın pek önemi yok, televizyon izliyor musunuz evde bilmem ama haberlerde görüyor. Telefon kullanabiliyorsa orada görüyor. Okula gidiyorsa arkadaşları konuşuyor. Hiçbiri yoksa deprem sürecinde tüm aileler öyle ya da böyle birbiriyle konuştu, çok konuşmasanız da duymuştur. Sizin yapabileceğiniz şey çocuğunuzla bu tür şeyleri konuşmak olur, yaş grubuna göre daha detaylandırabilirsiniz ama onun da fark edeceği bir durum varsa çocuğu korkutmayalım yanında konuşmayalım demek yerine konuşmak, duygularını açığa vurmasına destek olmak lazım

Back