Benim bebeğimde reflu doğduğundan beri var. 1 yaşına girecek haftaya. Refluden dolayı biz baharat, çiğ sarımsak, soğan, limon, mandalina gibi şeylerde hep temkinli gittik. Ki benim kızımın reflusu gerçekten ciddi boyutta bir reflu. Reflu ilacları+reflu maması alıyor anlaşıldığından beri. Ona rağmen hiç süt ürünleri, glüten, seker falan kesilmedi yani. İlk defa duydum bunu da. Ben eğitim araştırmaya kadar gittim. Onlar da böyle bir yönlendirmede bulunmadılar. Paketli gıda falan da duymadım ama ver de demediler verme de demediler yani. Onlara bir şey diyemiyorum. Ama şu an bile baharatı falan yiyor. Pişmiş olarak soğan, sarımsak yiyor. Başta bunlarda yasaktı. Mandalina da yasaktı ama şimdi yiyor. Yasak olsa da zamanla açıldı yani bunlar da. Doktor çiğ sarımsak da ver dedi mesela yaşı geldi artık reflusu azalmıştır diye. Onu verdiğim gün çok ağladı. Acı acı ağladı cocuk uyku uyuyamadı. Reflu ilacını içince yarım saatte hemen sakinleşip uyudu. Deneyip gözlemliyorum şu an… bilmiyorum sonradan reflu cocukluk cağında oluyor mu ama olsa da o kadar ciddi boyutta olmaz herhalde. Zaten doktorların da dedikleri gibi onlar tetikliyorsa, o yiyecekleri ortadan kaldırınca sıkıntı da gitmesi lazımdı. Gitmemesi, fark olmaması bana reflu değildir belkide diye düşündürdü