çocuklarda reflü

hasbihaliki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2024
3
0
34
2.5 yaşındaki oğlum gece çok terliyor sağ sola sık dönüyor uykusunda yutkunuyor uyanıyor su istiyor. Dr. reflü dedi gaviscon verdi. beslenmesinden süt ürünleri gluten ve şekeri çıkardı uyumadan 2 saat önce beslenme kesildi abur cubur paketli gıdalar kızartma baharat VS yok. bir hafta oldu ancak hala bir ilerleme yok gece rahat uyuyamıyor dönüp duruyor bazen gazı da oluyor bu durumu yaşayan anneler var mı
naptınız hangi Dr a gittiniz nasıl geçti yada geçti mi

Benim bebeğimde reflu doğduğundan beri var. 1 yaşına girecek haftaya. Refluden dolayı biz baharat, çiğ sarımsak, soğan, limon, mandalina gibi şeylerde hep temkinli gittik. Ki benim kızımın reflusu gerçekten ciddi boyutta bir reflu. Reflu ilacları+reflu maması alıyor anlaşıldığından beri. Ona rağmen hiç süt ürünleri, glüten, seker falan kesilmedi yani. İlk defa duydum bunu da. Ben eğitim araştırmaya kadar gittim. Onlar da böyle bir yönlendirmede bulunmadılar. Paketli gıda falan da duymadım ama ver de demediler verme de demediler yani. Onlara bir şey diyemiyorum. Ama şu an bile baharatı falan yiyor. Pişmiş olarak soğan, sarımsak yiyor. Başta bunlarda yasaktı. Mandalina da yasaktı ama şimdi yiyor. Yasak olsa da zamanla açıldı yani bunlar da. Doktor çiğ sarımsak da ver dedi mesela yaşı geldi artık reflusu azalmıştır diye. Onu verdiğim gün çok ağladı. Acı acı ağladı cocuk uyku uyuyamadı. Reflu ilacını içince yarım saatte hemen sakinleşip uyudu. Deneyip gözlemliyorum şu an… bilmiyorum sonradan reflu cocukluk cağında oluyor mu ama olsa da o kadar ciddi boyutta olmaz herhalde. Zaten doktorların da dedikleri gibi onlar tetikliyorsa, o yiyecekleri ortadan kaldırınca sıkıntı da gitmesi lazımdı. Gitmemesi, fark olmaması bana reflu değildir belkide diye düşündürdü

gece yutkunması sağ sola dönme bunlar reflü belirtileri den. yani kusma yada gündüz yemek yerken bişi yok ancak uykuda alıyoruz reflü belirtilerini. bunlar reflüyü tetikleyen besinler ve kurallar. gittiğim Dr haricinde prof. yonca tabak kitabi olsun bu konuda yazılan yorumlar Dr bilgilendirmeleri okudum geneli aynı şeyleri söylüyor. alerji ile de bağlantılı ama bizde alerji bulamadılar. bir aylık diyet sonrasında açılacak. Akdeniz tipi beslenme uyguluyoruz ancak yanında yasaklanan şeyler de var. bu durumu yaşayıp ileriki yaşta düzelen var mı onu merak ediyorum. çocuğun mide asiti ağzına geldiği için yatar pozisyonda o mide asiti boğazı yakıyor yutkunuyor. su istiyor bir hafta oldu başlayalı etkisi ne olur göreceğiz ancak bu konuda deneyimli süreci geçirmiş olanlar varsa paylaşalım istedim

X